Štafeta muži (4 x 7,5 km) Vítěz: Norsko (kon.)
konec
Štafeta muži (4 x 7,5 km)

Vítěz: Norsko

Sobota 16.02.2013, 15:15Mistrovství světa v biatlonu
     
    Zítra se se šampionátem rozloučíme závody s hromadným startem. Češi budou mít ve hře Ondřeje Moravce, v kategorii žen pak konstantně dobré výkony podávající duo Vítková - Soukalová. (16:37:07)
     
    FINISH
    Norové ted potvrdili roli jasných favoritů a zvítězili s velkým náskokem před zbytkem štafet. Stříbro patří díky vynikajícímu výkonu Martina Fourcada na posledním běžeckém okruhu Francii, pouze bronz zbude na smutné Německo. Češi končí po lehce nadprůměrné výkonu zejména dua Šlesingr - Krčmář na šesté pozici.
     
    FINISH
    Další pořadí v cíli: 7. Itálie, 8. Kanada, 9. Bulharsko, 10. Slovensko.
     
    FINISH
    Krčmář nakonec zabral v posledním běžeckém okruhu a dokázal odolat tlaku Hofera. Český tým nakonec skončí na slušném šestém místě.
     
    FINISH
    Zklamaní asi budou pátí Rakušané, kteří dlouho živili šanci na medaili.
     
    29,5km
    Lesser tuhne a Martin Fourcade zásluhou famózní jízdy vybojuje pro Francii skvělé stříbro! To jsou věci. Lesser sotva doklopýtal do cíle.
     
    FINISH
    Mezitím je v cíli Emil Hegle Svendsen a Norové vítězí!
     
    8. stř
    V předchozím kole byl Hofer rychlejší než Krčmář o 32 sekund!
     
    8. stř
    Krčmář to zvládl s jedním dobitím a rychlou střelbou. Italové i Kanaďané naštěstí chybují. Jenže ztráta sedmého Hofera dělí od českého borce pouze necelých dvacet vteřin. A Michal zatím běží velmi pomalu..Další štafety počínaje Bulharskem už naštěstí zaostávají dalších deset vteřin, tam už by to snad klapnout mohlo.
     
    27,0km
    Kanaďané běží jako o život, Krčmáře stahují mílovými kroky. Teď to chce od Michala pět z pěti.
     
    8. stř
    Přece jen tam byla ještě šance pro trio Landertinger - Malyško - M. Fourcade, ani jeden z nich ovšem nestřílel čistě. Lesser asi druhé místo udrží.
     
    8. stř
    Lesser střelbu nezvládá a bude muset na dvě trestná kola, ale i tak to asi Němcům bude na to stříbro stačit. Další štafety jsou totiž hodně daleko. První nepřesná položka pro Německo a hned za 2+3 !
     
    8. stř
    Norsko je vítězem dnešní štafety! Svendsen dobíjel pouze jednou a je hotovo!
     
    26,0km
    Krčmář drží zhruba půlminutový odstup od Ukrajiny. Velmi dobře běží ale také osmí Kanaďané, Krčmář bude muset dát za nula.
     
    27,0km
    Svendsen mírně navyšuje svůj náskok na Lessera, ten nyní činí už 21 vteřin. Norovi bude podle mého názoru stačit, když nepůjde na trestný okruh!
     
    7. stř
    Sedmí Ukrajinci ale dali rovněž za nula a ztrácí na Krčmáře jen třiadvacet vteřin. Krčmář nijak rychle neběží, měl na prvním okruhu jeden z nejpomalejších časů. Tak uvidíme, co přinese další průběh závodu.
     
    7. stř
    Michal Krčmář drží šesté místo pro Česko i po své první střelbě. Rychlých pět z pěti a Češi stále živí naději na desítku.
     
    7. stř
    Boj o třetí místo zatím vyznívá lépe pro Rakušany, Landertinger má drobný náskok před dvojící M. Fourcade - Malyško.
     
    7. stř
    Za nula dal také Lesser, Německo ztrácí osmnáct vteřin. To znamená, že odstup od předávky zůstává zhruba stejný. Jsem ale zvědavý, jak Lesser vydrží s tempem.

    Radek Barkman