Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.)
konec
Tisková konference FC Slovan Liberec

Úterý 19.02.2013, 13:00Tiskové konference
     
    Lukáš Váňa: Na zápas s Jabloncem chystáme marketingovou akci. Ten kdo si koupí dvě vstupenky buď na severní nebo hlavní tribunu, dostane třetí zdarma. Akce končí hodinu před zápasem. Přeji Vám pěkné odpoledne a děkuji Vám za účast. (13:26:57)
     
    Jan Nezmar: V létě jsme si uvědomili, že není dobré sem tahat z Dynama moc hráčů, protože udělají miniskupinku a komunikace je pak těžká. U Rybalky jsme přesvědčení, že když někoho nejsme pokrýt z vlastních zdrojů, může být přínos. Jeho gáži z velké části platí Dynamo a třeba Liulka teď bude nastupovat v prvním týmu dynama Kyjev. Když Dynamo pouštělo hráče do ukrajinské ligy na hostování, lidi jim nadávali, že své hráče pouští do ukrajinské ligy, občas zařídí jejich porážku a Dynamo kupuje drahé hráče ze zahraničí. Chceme spolupracovat i na výměně zkušeností ohledně mládeže.
     
    Radoslav Kováč: Vrátila se celá řada hráčů, teď naposledy Bary a myslím, že to bude pro ligu zpestření. Spousta týmů teď v létě posilovala. Určitě se nejvíc těším na setkání s Milanem Barošem. Určitě nějaké fyzické manko má a záleží jen na něm, jak rychle se do toho dostane, ale jsem přesvědčený o tom, že to zvládne.
     
    Jan Nezmar: Byť opticky jsme ve středu tabulky, na sestupové příčky to daleko není. První úkol je chytit začátek a odpoutat se od sestupových příček a druhý úkol je pohár. Tam musíme začít vyřazením Teplic. A pak konsolidovat mužstvo.
     
    Jan Nezmar: Rybalka je tu na půlročním hostování, ale ještě budeme řešit příští týden možnost prodloužení působení Sergije, pokud tu s ním budeme spokojení.
     
    Jaroslav Šilhavý: K derby: Jablonci odešel Lafata, ale jinak zůstal kádr pohromadě, u nás těch změn bylo víc. Očekávám, že derby bude velký boj.
     
    Jan Nezmar: Jan Blažek toho odtrénoval strašně málo, jen se to opakovalo stejně jako loni. Po návratu z Kypru trénuje individuálně a řešíme, co budeme dělat dál. Sejde se trenérská rada a tam se rozhodneme, jak budeme v tomto případě postupovat.
     
    Jaroslav Šilhavý: O sestavě mám až na jeden až dva otazníky jasno, jedním z otazníků je start Huška.
     
    Nová posila Radoslav Kováč: Atmosféra je výborná. Samozřejmě vše ukáže až start proti Jablonci. Derby už jsem několikrát prožil, byť ne to severní, ale věřím, že to zvládneme dobře. Už se moc těšíme.
     
    Trenér Jaroslav Šilhavý: Jirka Štajner dostal souhlas od lékařů souhlas po zranění, aby nastoupil do zápasů, až před odjezdem na Kypr. Už se do toho dostává. Hráli jsme na umělce tady v Tipsport Areně, pak jsme hráli Tipsport ligu a následovaly tři zápasy na soustředění na Kypru. Tam už bylo vidět proti velice kvalitním soupeřům, kdo si jak říká o základní sestavu. Myslím, že jsme na jarní část dobře připravení.
     
    S Dynamem spolupracujeme dlouhodobě, ale Rybalka nás zaujal už v létě na soustředění Dynama v Rakousku a věřím, že bude výraznější posilou než ostatní hráči, kteří přišli dříve z Dynama. Posilou bude i Michal Janec, hráč Žiliny, který hrál zatím v Liptovském Mikuláši. Pro něj to bude velký skok, ale je to levonohý hráč na levé straně obrany. Takových hráčů je málo a určitě dostane šance. Pak jsme ještě z juniorky přesunuli Isaaca Sackeyho, který udělal v juniorce velmi velký progres.
     
    Přišel Radoslav Kováč. Já byl vzadu víceméně z nouze a potřebujeme někoho, kdo si bude dirigovat obranu. Jsem strašně rád, že se to podařilo a jak se k tomu Radek Kováč postavil. Myslím, že jsme udělali výhodný obchod se Spartou. Za Váchu přišel Martin Frýdek, který je správně vyčůraný a hodně mu věřím, do středu pole přišel David Pavelka, i on ukázal svou kvalitu. Velkou chuť vrátit se do ligy prokázal Luboš Hušek. Jiří Pimpara si bohužel utrhl vazy v koleně a bude teď na jaře mimo. Je to škoda, směřoval do základní sestavy a v létě určitě dostane šanci.
     
    Sportovní ředitel Jan Nezmar: Změn v kádru bylo poměrně hodně. Odešel nám David Bičík, naše brankářská jednička, a jsme plni očekávání, jak ho dokážeme nahradit. Máme dva nové brankáře a šanci v brance dostane Přemysl Kovář, který má zkušenosti z Ústí a chceme mu dát šanci jako jedničce. Otázka brankářů je ovšem ještě otevřená, ale počítáme se stávající trojicí.
     
    Tiskovou konferenci odstartoval tiskový mluvčí klubu Lukáš Váňa. Na tiskové konferenci nakonec není pan Kleibl.
     
    Před jarní částí z Liberce odešli tři Ukrajinci Liulka, Morozenko a Butenin (vrátili se do Kyjeva), Srb Bosančič do korejského Gyeongnam FC, Vácha do Sparty, Musiol na hostování do Mostu, Bičík do tureckého Mersinu a Brazilec Souza. Jan Nezmar se přesunul z hráčské pozice na pozici sportovního manažera. Naopak Liberec posílil Radoslav Kováč z Basileje, Sergij Rybalka z Dynama Kyjev (půlroční hostování), Luboš Hušek, jenž naposledy hrál za Spartu, David Pavelka a Martin Frýdek jr. ze Sparty, Michal Janec z Liptovského Mikuláše, Jiří Pimpara z Varnsdorfu, Přemysl Kovář se vrátil z hostování z Varnsdorfu, Daniel Bojčuk z České Lípy a z juniorky byl do áčka přeřazen Ghaňan Isaac Sackey.
     
    Vítáme vás na tiskové konferenci Slovanu Liberec před jarní částí. Tiskovky se zúčastní ředitel klubu ing. Libor Kleibl, sportovní ředitel Jan Nezmar, trenér mužstva Jaroslav Šilhavý a nová posila Radislav Kováč.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    David Schlegel