Machačkala – Newcastle 0:0 (kon.) | Plzeň – Fenerbahce 0:1 (kon.) | Stuttgart – Lazio 0:2 (kon.)
FCSB – Chelsea 1:0 (kon.) | Benfica – Bordeaux 1:0 (kon.) | Tottenham – Inter 3:0 (kon.)
Levante – Kazaň 0:0 (kon.) | Basilej – Zenit 2:0 (kon.)
konec
FC Basilej
2:0 (0:0)
FK Zenit Petrohrad
Čtvrtek 07.03.2013, 21:05 • St. Jakob-Park • Evropská liga
Předzápasové kurzy
     
    Zenit toho dnes v Basileji moc nepředvedl a dalo by se říci, že jeho prohra o dvě branky je milosrdná. Za domácí spálil snad čtyři velké šance Mohamed Salah. Na střely na branku domácí tým zvítězil v poměru 10:2, v celkovém počtu poté 21:11. To je ode mne pro dnešek vše, na shledanou. (23:01:47)
     
    Hlavní sudí Daniele Orsato po proměněné penaltě ihned ukončuje utkání, ve kterém tak Basilej zcela zaslouženě vítězí 2:0. Svěřencům Murata Yakina utkání sedlo již od úvodních minut a po celý jeho průběh bylo jasně lepším po celkem. V prvním poločase ještě řada šancí k brance nevedla, ale po změně stran již ano. Nejprve se dorážkou prosadil Díaz, aby v samotném závěru nastaveného času proměnil pokutový kop Alexander Frei.
     
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Basilej právě vstřelila branku!
    Možná klíčový moment tohoto dvojzápasu! ALEXANDER FREI míří z pokutového kopu přesně, když trefuje levý horní roh hostující branky, a tak zvyšuje v samém závěru na 2:0!
     
    90+3
    Hořký závěr pro hosty! Další z úniků Salaha po levé straně zastavil v pokutovém území za hranicí pravidel zadák Neto a kromě penalty dostává červenou kartu.
     
    90+2
    Přímý volný kop Hulka z levé strany vyrazil Sommer pro své spoluhráče, kteří šli do brejku. Ten táhl rovněž po levém křídle Salah, jenž měl znovu skvělou pozici v pokutovém území k zakončení. Fantasticky se ale vrátil kapitán Zenitu Širokov, který ve skluzu odvrátil na roh.
     
    90+1
    Druhý poločas je v St.Jakob-Parku v Basileji nastaven o tři minuty.
     
    90
    Petrohrad se teď musel bránit domácí kombinaci, ale po zisku míče Hulka odstranil Park Joo Ho, jenž razantně odkopává do tribuny.
     
    88
    Basilej mohla a měla vést 2:0! Elnenyho střelu z hranice pokutového území vyrazil Malafejev pouze pro Salaha, ale ten obrovskou šanci domácích opět nevyužil, když skákající balon napálil vysoko nad. Pro mladého Egypťana to je hodně smolné utkání, když již v první půli zahodil dvě čisté gólové šance.
     
    87
    Hulk a jeho šance! Z pravé strany se po rychlé kličce dostal ke své tradiční dělovce, kterou jen těsně netrefuje domácí branku. Sommer se sice k ráně ve vzduchu dostával, ale kdyby šla mezi tři tyče, tak by ji pravděpodobně neměl.
     
    85
    Zenit se logicky po obdržené brance hodně vysunul, ale ke kloudné akci, či zakončení to v následujících vteřinách nevedlo.
     
    83
    Basilej právě vstřelila branku!
    A následně tu máme první branku dnešního utkání! Domácí tým podnikl rychlý útok po pravé straně, kde se Elneny dostal přes Rodiće ke střele. Tu sice Malafejev vyrazil, jenže pouze do levé strany na sbíhajícího MARCELA DÍAZE, který přízemní ranou bezpečně trefuje odkrytý kout branky! 1:0.
     
    82
    Petrohrad následně podruhé střídá. Dannyho na trávníku St. Jakob-Parku nahradí Aleksandr Keržakov.
     
    81
    Park Joo Ho našel přízemní nahrávkou za obranou Zenitu volného Freie, jenže ten je usvědčen z ofsajdového postavení.
     
    81
    Lombaerts odvracel před Elnenym a jen velmi těžce se zvedá po kontaktu ze hřiště. Ve hře však bez ošetření bude pokračovat.
     
    79
    FC Basilej a jeho hlavní kouč Murat Yakin dělají poslední změnu ve své sestavě. Jacquese Zouu nahradí na trávníku za bouřlivého ohlasu Alexander Frei.
     
    77
    Zenit teď před rychlým Elnenym zachránil na poslední chvíli dobrým obranným zákrokem Neto, který zahrál na Malafejeva. Ten sice míč netrefil ideálně, ale to lavičce aktuálního mistra Ruska příliš vadit nebude.
     
    75
    Širokov posunul míč do levé strany na Rodiće, který vybojoval aut. Rychle vhodil a na hranici pokutového území si míč našel Hulk, který dokonce vypálil. Rána z těžkého úhlu ale Sommerovu branku míjí.
     
    74
    Zoua vysunul na pravé křídlo Elnenyho, jehož střílený centr z pokutového území míří mimo branku Zenitu.

    Martin Mišovec

    Branky: 83. Díaz, 90+4. A. Frei

    Karty:   30. P. Degen (BAS), 52. Die (BAS), 72. Díaz (BAS) – 18. Witsel (PET)   90+3. Neto (PET)


    FC Basilej: (4–2–3–1) Sommer – P. Degen, Schär, Dragović, Park Joo Ho – Cabral, Die (69. Elneny) – D. Degen (61. Steinhöfer), Díaz, Salah – Zoua (73. A. Frei).

    Trenér: Murat Yakin

    FK Zenit Petrohrad: (4–3–3) Malafejev – Hubočan, Neto, Lombaerts, Rodić – Witsel, Denisov, Širokov – Danny (82. Keržakov), Hulk, Semak (46. Fajzulin).

    Trenér: Luciano Spalletti

    Rozhodčí: Daniele Orsato – Mauro Tonolini, Nicola Nicoletti – Paolo Valeri a Andrea Gervasoni (všichni ITA)
    Čtvrtek 14.03.2013
    bahis siteleri