Columbus – Vancouver 1:2 (0:1 po s.n.) | Buffalo – NY Rangers 3:1 (kon.) | Washington – Carolina 0:4 (kon.)
Florida – Tampa 2:3 (kon.) | Pittsburgh – Boston 3:2 (kon.) | Minnesota – Anaheim 1:2 (kon.)
St. Louis – San Jose 4:2 (kon.) | Winnipeg – Toronto 5:2 (kon.) | Dallas – Nashville 0:4 (kon.)
Colorado – Edmonton 0:4 (kon.) | Arizona – Los Angeles 5:2 (kon.)
po s.n. (0:2)
HC VERVA Litvínov
3:4 (0:0, 1:1, 2:2 - 0:0)
HC Škoda Plzeň
Středa 13.03.2013, 17:30 • ZS Ivana Hlinky - Litvínov • Generali play off Tipsport extraligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    70:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Škoda Plzeň. Série Litvínova končí, Plzeň dokázala tohoto soupeře pokořit a co je důležité, vyrovnává stav série na 2:2. Vítěznou trefu si připisuje NICHOLAS JOHNSON.
     
    Jan Kovář přidává druhou branku a je rozhodnuto.
     
    Johnson uspěl! Francouze nechal vykoupat v litvínovské vaně - 0:1.
     
    68:49
    Netřeba připomínat, že Litvínov má velice dobré nájezdy. Bilance 8:0 v této sezóně.
     
    65:19
    Tomáš Vlasák smolařem těchto chvil. Byl zcela sám před bránou, Francouze měl položeného na ledě, stačilo pouze zvednout a zasunout puk do brány. Jenže velezkušený borec selhal. Neuvěřitelná záležitost a drtivý tlak Indiánů zůstává nevyužitý.
     
    64:57
    Šanci na vítězství vycítil plzeňský trenér Razým, který se vcelku logicky bere čas na poradu.
     
    64:57
    Už je hra přerušena a bude se vylučovat. Brejčák vyhodil puk do hlediště a 45 vteřin budou hrát hosté dvojnásobnou početní výhodu.
     
    Jenže se závěrečným klaksonem udělal velkou taktickou chybu Juraj Majdan. Neudržel nervy na uzdě a hlavičkou poslal k zemi Frola. Hostující hráč se velice ochotně složil k zemi, ale faul to byl jasně hloupý a zbytečný. O tom, že to byl zkrat litvínovského hráče nelze polemizovat. Majdan vyfasoval trest ve hře. Nebylo o čem diskutovat. Navíc si autor druhé dnešní branky nezahraje i v dalším zápase play-off, za trest ve hře je automaticky stopka na jeden zápas a zcela jistě se na jeho prohřešek podívá i disciplinárka ČSLH.
     
    59:00
    A skutečně je to tak. Dnes potřetí je vyloučen Vojtěch Mozík a nyní měl obrovskou dávku smůly, když poslal puk do ochozů. Ani Martin Straka jeho trest neuhádal a Verva hraje přesilovku.
     
    54:30
    Litvínov právě vstřelil branku!
    To byla výstavní branka. FRANTIŠEK LUKEŠ ukázal, že má v rukou pořádně ostrý granát. Dostal pas od Kubáta na levou stranu kruhů a pak už to byla paráda. Tvrdá bomba prosvištěla za Mazancova záda a ten se následně hodně zlobil, protože mu obránci vůbec nepomohli a naopak mu velice špatně clonili ve výhledu. Využitá přesilovka a jdeme na věc zase od začátku. Fantastické utkání, plné zvratů a dramatu. Asistence: Karek Kubát, Viktor Hübl.
     
    53:51
    Hanzl faulován mladým obráncem Boháčem a Verva má velkou šanci na vyrovnání.
     
    51:18
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak odplata za kapitána právě přišla. Kratěna na sebe navázal obránce a vytvořil se prostor před bránou, kde byl VÁCLAV PLETKA. Ten pak jemným trknutím, takovým kulečníkovým šťouchem protečoval puk za Francouzova záda. Plzeň dvakrát prohrávala, ale dokázala se poprat s nepřízní osudu a zápas překlápí na svou stranu. Asistence: Ondřej Kratěna, Jan Kovář.
     
    51:15
    No, tak to je pro Plzeň špatné. Posmyk v souboji narazil zřejmě koleno kapitána a majitele Indiánů Martina Straky. Faul se nepíská, ale pravděpodobně se pískat mělo. Straka odjel s pomocí spoluhráčů na střídačku a těžko odhadovat, jestli si ještě dnes zahraje. Spíš ne.
     
    50:01
    Plzeň právě vstřelila branku!
    S tím se nedalo nic moc dělat. Hanzl s Posmykem si lehli na led a díky tomu měl JAN KOVÁŘ spoustu prostoru na to, aby zakončil. Udělal kličku, vytvořil si prostor a ta střela se mu povedla geniálně. Z levé strany kruhů propálil Francouze. To byla rána jako z kulometu. Využitá přesilovka 5/3. Asistence: Jiří Hanzlík.
     
    49:27
    Takže minutu a čtyřicet tři vteřin bude hrát tým Milana Razýma přesilovku 5/3. Klíčový moment zápasu je tady, alespoň možná.
     
    49:27
    Plzeň má velkou příležitost na vyrovnání a čeká nás velké drama. Početní výhoda 5/3 pro Indiány. Krom Kubáta je na trestné i Stříteský.
     
    49:10
    Vampola faulován Karlem Kubátem, ten míří za držení na trestnou lavici.
     
    46:52
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Heslo těchto chvil znělo: nedáš - dostaneš. Nejprve obrovská šance Plzně, ale Pletka ji nedokázal přetavit v gól. Francouz podržel svůj tým a navíc se urodil rychlý brejk domácích s přívlastkem smrtící. Majdan ujel po levém křídle, předložil kotouč na volej pro VIKTORA HÜBLA, který napřáhl naprosto přesně. Mazenec se nestihl přesunout a kapituluje podruhé. Asistence: Juraj Majdan, František Lukeš.
     
    44:50
    Dnes není v Litvínově vyprodáno, ale i tak velice slušná návštěva a mnoho nechybělo, aby byl barák plný až pod střechu. 6550 diváků je přitomno na ZS Ivana Hlinky.
     
    41:59
    Slovenský obránce Frolo jednu právě teď udělal. Přidržel Rapáče a domácí družina má možnost přesilovky.
     
    37:15
    ...Mozík se tam vrátí za podražení.
     
    35:04
    Na obou stranách vyloučení, Mozík a Hanzl vyloučeni za hrubost.
     
    34:26
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A z ničeho nic je vyrovnáno, a pak že to nepůjde. Ale půjde. Tyto slova si určitě mohou říci trenéři Indiánů. Konečně je prokletí jménem Francouz odblokováno. A zároveň je zde první branka hostů v této sérii, a to v klasickém rozpoložení 5/5. NICHOLAS JOHNSON si dojel svůj nahozený kotouč a poté ho umístil do brány. Brankář Litvínova měl trochu smůly, puk mu podivně propadl mezi betony. Asistence: Petr Vampola.
     
    33:15
    Jenže šanci měl znovu Litvínov. Pirošova bomba zapnula Mazancův semafor. To byl ukázkový zákrok výborně chytajícího brankáře, který teď nedopustil další komplikace.
     
    32:19
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Velká mela před hostující bránou. Ten tlak byl tak obrovský, že si za poslední minuty domácí družina zasloužila jít do vedení. KAREL KUBÁT projevil maximální důraz v brankovišti a před Mazencem zasunul po zemi kotouč do brány. S tím už se nedalo vůbec nic dělat. A teď je na Plzni, aby vyprodukovala nějaké šance. Asistence: Juraj Majdan.
     
    31:43
    Roman Pšurný ve dvou tutovkách! Litvínovský útočník se krásně dostal od mantinelu až k Mazancovi a chtěl vystřihnout bekhendový blafák, ovšem zakončení nebylo zcela přesné. Poté to byl znovu ten stejný hráč a ze vzduchu volejem nepropálil brankáře Škodovky.
     
    28:30
    Bude se vylučovat, Ručinský fauloval Johnsona a Škodovka si zahraje přesilovku.
     
    24:09
    A teď fantastický Mazanec před Ručinským, před kterého se položil, hodil sebou do brány a nedovolil zkušenému matadorovi zakončit. Tak šance střídá šanci, gólovek už bylo k vidění mnoho. Ale brankáři předvádí prakticky reprezentační formu. To co předvádí Mazanec a Francouz, to je skutečně značka nejvyšší jakosti.
     
    24:05
    Domácí jsou kompletní, navíc hrají přesilovku. Petruška je venku za vysokou hůl.
     
    22:19
    Plzeňská přesilovka pokračuje a Pavel Francouz je kouzelník. Jan Kovář dokázal reagovat a přesunul se proti ráně plzeňského smolaře. A na druhé straně Marek Poskyk. Jenže i Mazanec byl perfektní. Tohle byla skvělá pasáž, kde se mohly oba týmy radovat z gólu.
     
    20:47
    Karel Kubát inkasuje dvě minuty za hákování. Plzeň měla výhodu, ale nedokázala ji využít. Další pokus přichází teď.
     
    20:17
    A smůlu hostů pokračuje i nadále. Kratěna sám před bránou pálil těsně vedle, následně ještě hledal zadovkou parťáka Kováře, ale ani ten neuspěl. V obrovské šanci si plzeňský útočník nedokázal zpracovat v klíčový moment kotouč. Navíc to měl složité v tom smyslu, že byl zahákován Kubátem.
     
    19:37
    Tutovka jako Brno! Kovář udělal nádhernou kličku obránci Brejčákovi, toho doslova a do písmene opil rohlíkem a pak se řítil sám na Francouze. Jenže ten je opět fantasticky připraven. Jeho rameno zlikvidovalo tuto největší příležitost první třetiny. Stadion děkuje tomuto brankáři, jenž v závěru předvedl klíčový zákrok.
     
    14:36
    Po nahození Mozíka se dostával ke kotouči Kratěna a bekhendem zakončoval. Poté to byl znovu Ondřej Kratěna, kterého našel před bránou výborně Kovář. Ta přihrávka měla oči, ale zakončení bylo horší. Navíc Pavel Francouz chytá v neuvěřitelné pohodě a formě.
     
    08:17
    Nakonec to předchozí střídání Plzně přineslo faul. Richard Jareš inkasuje dvě minuty za hákování. Na vyloučené 2:2, v rychlém sledu tak pokračuje početní výhoda Škodovky.
     
    05:16
    Tentokrát se bude vylučovat na druhé straně. Nedovolené bránění a dvě minuty pro Marka Posmyka, jenž držel v brankovišti Pletku.
     
    02:58
    No a máme zde další trest. Marek Mazanec hrál vysokou holí a Majdan se složil k zemi. Za katr putuje Frolo. Možná to faul ani nebyl, na první pohled se zdálo, že spíše Kubát zasáhl svého spoluhráče. Sudí Lacina to viděl jinak a domácí hrají početní výhodu 5/3.
     
    01:06
    Tomáš Vlasák prováhal šanci pro Plzeň, místo střely ale zvolil přihrávku a nikoho nenašel. Johnson mu ujel z dobré pozice. Navíc vzápětí Slovák fauloval a jde na trestnou lavici. První přesilovka Litvínova je na světě.
     
    00:37
    Obrovská šance Litvínova, hned z první akce zápasu. František Lukeš projel luxusně středním pásmem, dostal kotouč od Majdana a vypálil z mezikruží. Kotouč se dostal nad horní tyčku a skončil v síti, leč té horní. Z "domečku" naštěstí pro hosty nevypadl a Plzeň si může oddechnout.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 33. Kubát (Majdan), 47. Hübl (Majdan, Lukeš), 55. Lukeš (Kubát, Hübl) – 35. Johnson (Vampola), 51. Kovář (Hanzlík), 52. Pletka (Kratěna, Kovář), 70. Johnson


    HC VERVA Litvínov: Francouz (Franěk) - Kousalík, Kubát, Stříteský, Zeman, Gula, Brejčák, Posmyk, Jareš - Majdan, Hübl, Lukeš - Baláž, Piroš, Ručinský - Rapáč, J. Černý, R. Pšurný - Martynek, Hanzl, Trávníček. Trenér: Vladimír Jeřábek.
    HC Škoda Plzeň: Mazanec (A. Svoboda) - Frolo, Slovák, J. Hanzlík, Jeřábek, St. Pierre, Mozík, Boháč - Vampola, Martin Straka, Vlasák - Kratěna, Jan Kovář, Pletka - Johnson, Kašpařík, Hollweg - Petruška, Lev, Sedláček - Schleiss. Trenér: Milan Razým.

    Rozhodčí: Hribik, Lacina - Bádal, Pouzar

    Diváci: 6550