Piešťany – Zvolen 2:3 (0:2 po s.n.)
po s.n. (0:2)
ŠHK 37 Piešťany
2:3 (0:0, 0:1, 2:1)
HKM Zvolen
sk Úterý 26.03.2013, 18:00 • Easton Aréna, Piešťany • Tipsport Liga (SR) play-off
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HKm Zvolen

    Kalla – dal. Rutinérsky položil Tomeka a strhol vedenie v sérii na zvolenskú stranu. Víťazný gól si pripisuje úspešným nájazdom ANDREJ PODKONICKÝ.
     
    64:59
    Ale toto mal byť gól. Peter Zuzin parádne potiahol, prihral pred bránku Brabencovi, ten položil Tomeka, diváci už omdlievali, Brabenec si dal ale dlhý blafák a dostal sa za bránu.
     
    62:39
    Prvá šanca, ktorá mohla skončiť gólom, mal ju Chylo, ktorý nabehol na ľavý kruh a švihom trafil vedľa.
     
    59:31
    Zvolen dal gól!
    Neuveriteľné chvíle. Po skrumáži pred Tomekom domáci nedokázali vyhodiť, medzi kruhmi sa dostal k puku LADISLAV ČIERNY a pohodlne rutinérsky skóroval. Asistencia: Kalla
     
    58:33
    Piešťany dali gól!
    Tak nakoniec sa to podarilo. Filipova strela vedľa sa odrazila od mantinelu na druhú stranu, tam bol Nemec, ktorý dal do skrumáže pred bránku a puk za Šimka doplachtil od hokejky SAMIRA SALIJIHO. Krušné sekundy teraz nastanú pre domácich. Asistencia: Nemec, Filip.
     
    57:43
    2 min. Chovan (ZVO), faul lakťom.

    No, ramenom na hlavu pri mantineli. Neviem, či by nebolo pre Michala lepšie, keby dnes nenastúpil. Piešťany v presilovke takmer do konca tretej tretiny.
     
    56:56
    Zvolenčania pokračujú v tlaku. Obrovské šance Brabenca a Podkonického. Domácim sa teraz zvýšil tep.
     
    56:25
    V najväčšej šanci zápasu Brabenec. Sám samučký pred Tomekom s dostatkom času na zakončenie, Tomek ho ale vychytal.
     
    54:10
    2 min. L. Jurík (ZVO), vysoká hokejka.

    Baluška teraz dáva presilovku domácim, predtým sme ale horšie zákroky videli neodpískané. Každopádne dobrá šanca Piešťan na vedúci gól. Raz za čas aj Havrani využívajú presilovku.
     
    47:54
    Divákov teraz zdvihol zo sedadiel Saliji. Pekne sa uvoľnil cez kruh na stred, ešte potiahol doľava, vytiahol brankára a chcel prihrať pred prázdnu bránu Melichárkovi. V poslednej sekunde mu ale skĺzol puk a bolo z toho len "Eeeeeeeej" na tribúnach.
     
    45:12
    Piešťany dali gól!
    A je vyrovnané. Za bránou sa zamotalo a zrazilo viacero hráčov, víťazne z toho vyšiel domáci Chylo, ktorý potiahol poza bránu, nabil na pravý dobre zbehnuvšiemu MARTINOVI ŠKADROVI, ktorý strelou z prvej prekonal Šimka medzi nohy. A začíname odznova. Gól síce pripísaný zatiaľ Tomanovi, ale ten už ani nehrá. Proste 82 a 92 sa ľahko pomýli. Asistencia: Chylo, Mertel
     
    41:32
    Dobrá príležitosť Petra Zuzina, ktorý po rýchlom brejku zakončuje z pravej strany pred kruhom, Tomek dobre betónom.
     
    34:29
    2 min. Kalla (ZVO), hákovanie.

    Celkom jasný háčik na prenikajúceho Brňáka. Veď ani nik neprotestuje.
     
    31:43
    Peško si nakorčuloval medzi kruhy do šance, jeho strela švihom na lapačku mierila tesne vedľa.
     
    27:38
    Zvolen dal gól!
    Z ničoho nič sa ale do vedenia dostávajú hostia. Puk spoza brány nahadzoval Brabenec, našiel pri ľavej tyčke nekrytého ANDREJA PODKONICKÉHO a ten našiel po ľade nekrytý kút Tomekovej brány a dáva dôležitý prvý gól. Asistencia: Brabenec, Kalla.
     
    24:03
    Dve tutovky domácich, najskôr Nemec spomedzi kruhov len do Šimka, potom Melichárek pri ľavej tyčke, Šimko si dal pozor a puk nepustil.
     
    20:00
    2 min. Chovan (ZVO), krosček.

    A teraz sa hlúpo, po siréne, nechal vylúčiť Chovan, keď zbytočne oplácal Nemcove postrčenie. Aj to bolo slabé, ani Chovanov krosček na kríže nebol silný, ale rovno pred zrakom hlavného. Zbytočné vylúčenie.
     
    19:03
    2 min. H. Ručkay (PIE), hákovanie.

    Hoci diváci ani Ručkay s koncovým Baluškovým rozhodnutím nesúhlasia, faul to asi bol. V strednom pásme.
     
    15:51
    Filipova delovka tesne vedľa pravej tyčky.
     
    15:14
    2 min. Brabenec (ZVO), držanie.

    A slušná možnosť Piešťan otvoriť skóre. 53 sekúnd 4 na 3.
     
    14:07
    2 min. Škvaridlo (ZVO), krosček
    2 min. Haring (PIE), filmovanie.

    Chlapci sa nejak nepohodli v strednom pásme, hrať sa bude 4 na 4.
     
    12:16
    Postupná rozohrávka Hraška s Hertlom, ale taká kostrbatá, až sa puku v strednom pásme zmocnil Henrich Ručkay, prešiel na pravý kruh ale švihom namieril tesne vedľa. Vo Zvolene dal z podobnej parkety výstavný kúsok.
     
    10:44
    Prvá dajme tomu, že dobrá príležitosť Zvolena, na ľavom kruhu ostal nekrytý Čurilla, strelil ale rovno do Tomeka.
     
    08:48
    Silné chvíle prvej piešťanskej lajny. Melichárkov vtipný teč zadovkou končí tesne vedľa brány, Saliji v nájazde medzi kruhmi, Zvolenčania mu ešte strelu stihli zblokovať hokejkami.
     
    01:05
    Prvý icing hostí. No ale predtým tutovka. 2 na 1, skoro vlastne až 3 na 1 išili bratia Ručkayovci, Jakub pekne našiel Henricha, ten z prvej po ľade, Šimko sa stihol presunúť a betónom vyrazil.

    Vlado Zimányi

    Branky a nahrávky: 46. Škadra (Chylo, Mertel), 59. Saliji (Nemec, Filip) – 28. Podkonický (Brabenec, Kalla), 60. Čierny (Kalla), rozh. náj. Podkonický


    ŠHK 37 Piešťany: Tomek (Ondrejka) – Brňák, Škadra, Filip (C), Drgoň, Hruška, Urban, Bučka, Kolník – Saliji, Nemec (A), Melichárek (A) – Henrich Ručkay, Peško, Jakub Ručkay – Chylo, Mertel, Stupka – Šišovský, Toman, Haring
    HKM Zvolen: Šimko (Cibuľa) – Čierny, Juraško (A), Hraško, Hertl, Pichnarčík, Mucha, Novajovský, Mahdalík – Kalla, Brabenec (A), Podkonický – Peter Zuzin, Lukáš Jurík (C), Chovan – Škvaridlo, Jurík, Čurilla – Puliš, Lubor Zuzin, Ďaloga

    Rozhodčí: Baluška, Konc J. – Gajan, Výleta

    Diváci: 3060 (plno)
    bahis siteleri