Philadelphia – NY Islanders 3:4 (1:2 po s.n.) | Toronto – Carolina 6:3 (kon.) | Pittsburgh – Winnipeg 4:0 (kon.)
Florida – Buffalo 5:4 (2:1 po s.n.) | Ottawa – NY Rangers 3:0 (kon.) | Nashville – Arizona 4:7 (kon.)
St. Louis – Los Angeles 2:4 (kon.) | Vancouver – Colorado 4:1 (kon.) | San Jose – Detroit 2:0 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
2:3 (1:1, 1:1, 0:1)
HC Slavia Praha
Pátek 29.03.2013, 19:00 • ČEZ Aréna • Generali play off Tipsport extraligy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:59
    Plzeň to zkouší s šesti hráči v poli! Mazanec zůstává na střídačce.
     
    56:37
    Namísto nějakého náporu Škody se však na trestnou lavici vydává také Petr Vampola (PLZ), který dostává dvouminutový trest za podražení.
     
    55:55
    Pavel Kolařík (SLA) dostává menší trest za držení protihráče, a nabízí tak soupeři krátce před koncem příležitost na vyrovnání.
     
    55:33
    Obrovskou příležitost na vyrovnání měl Jan Kovář, ale poté co se prokličkoval před Furcha nedokázal přesně zakončit a odkrytou branku minul. Dost možná ho rozhodil obránce, který se snažil jeho zakončení zabránit.
     
    53:08
    Pojistku na slávistické vedení mohl přidat Petr Jelínek, který se při přečíslení dostal ke střele mezi kruhy. Branku Plzně však zcela minul.
     
    52:32
    Dnešní utkání sleduje 8 236 diváků! V Plzni je vyprodáno.
     
    50:12
    Slavia právě vstřelila branku!

    Hosté jdou opět do vedení! Po Hertlově otočce kolem branky se dostal k odraženému puku na brankovišti DAVID SKOKAN a procedil jej za Mazance. Využitá přesilovka, 2:3.

    Asistence: Tomáš Hertl, Vladimír Růžička.
     
    49:29
    Za podražení si jde sednout Tomáš Vlasák (PLZ), a hosté tak mají k dispozici přesilovou hru.
     
    46:26
    Martin Straka se dostal s pukem sám před Furcha, ale v jasné gólové příležitosti neuspěl.
     
    44:14
    Michal Kempný (SLA) vyhodil kotouč mimo hrací plochu a dostává menší trest za zdržování hry.
     
    41:19
    Obrovskou šanci měl po přihrávce Kováře Straka. Jeho rána ale buďto orazítkovala tyč anebo ji slávistický brankář senzačním zákrokem vyrazil.
     
    40:49
    Za faul na Petra Jelínka si jde sednout Pavel Kašpařík (PLZ), a domácí tak přicházejí o zbytek své dvojnásobné přesilovky.
     
    39:56
    První závar plzeňské dvojnásobné přesilovky skončil velmi nepřehlednou situací v brankovišti Furcha, po které rozhodčí ještě jednou vylučují na obou stranách. Za Plzeň si šel odpočinout Václav Pletka, za hosty Jiří Kučný.
     
    39:22
    Vladimír Růžička (SLA) dostal nejprve dvouminutový trest za hákování. Poté co si však stěžoval jeho otec na lavičce hostů, rozhodčí přišli ještě s dvouminutovým trestem za nesportovní chování pro trenéra Slávie.
     
    34:32
    Jan Kovář schytal další nepříjemný úder ve středním pásmu, za který se jej vydal mstít i kapitán domácích Martin Straka. Situace končí za ohlušujícího pískotu celého stadionu pouze dvouminutovým vyloučením za napadení pro Jaroslava Komu (SLA).
     
    29:29
    Slavia právě vstřelila branku!

    Tak nakonec je branka potvrzena hosté vyrovnávají. Tvrdou ránu PETRA KADLECE někdo srazil přímo do horního růžku Mazancovy branky a plzeňský brankář už nedokázal zareagovat. 2:2!

    Asistence: Jaroslav Koma, Jan Alinč.
     
    29:29
    Kadlecova střela skončila po teči za Mazancem. Rozhodčí si celou situaci ještě prohlížejí na videu.
     
    28:01
    Tak to bude nepříjemné pro domácí tým. Jan Kovář (PLZ) dostává dvouminutový trest a Slávii tak čeká minutu a půl dlouhá přesilovka 5 na 3.
     
    25:31
    Po faulu na Hertla, který odjíždí za doprovodu lékaře do kabiny, usedl na trestnou lavici Jiří Hanzlík (PLZ), který dostává čtyřminutový trest. Trenér Růžička si však myslí, že je to málo a ještě diskutuje s rozhodčími.
     
    25:10
    Velkou šanci měl slávistický Hertl. Tváří v tvář Mazancovi ale selhal, musel totiž zakončovat bekhendem a plzeňský brankář jeho záměr přečetl.
     
    20:21
    Plzeň právě vstřelila branku!

    Po obrovské chybě brankáře Furcha jdou indiáni do vedení. JAN KOVÁŘ dostal puk v rohu kluziště a takřka z brankové čáry jej nahodil na slávistickou branku. Furch si však vybral slabší moment a nahození si nechal proklouznout skrze výstroj až za brankovou čáru. 2:1.

    Asistence: Martin Straka.
     
    17:14
    Plzeň právě vstřelila branku!

    A je vyrovnáno! Plzni se podařilo usadit kolem Furchovy branky a po přesné nahrávce napříč brankovištěm od Jana Kováře to měl ONDŘEJ KRATĚNA poměrně snadné. Trefil odkrytou branku a využívá přesilovou hru. 1:1.

    Asistence: Jan Kovář.
     
    17:02
    Martin Straka teď svojí rychlostí vybojoval pro Plzeň další přesilovku. Daniel Vrdlovec (SLA) si v souboji s plzeňským kapitánem vypomohl hákováním.
     
    15:31
    Slavia právě vstřelila branku!

    Hosté jdou do vedení! Jako blesk z čistého nebe teď přišel gól MARKA TOMICY, který si dojel Holubovo nahození do útočného pásma, vybojoval puk, najel mezi kruhy a prostřelil plzeňského Mazance. 0:1.

    Asistence: Vladimír Růžička.
     
    10:24
    Poměr sil na hrací ploše se vyrovná. Jakub Jeřábek (PLZ) dostává dvouminutový trest za faul kolenem.
     
    09:11
    Další přesilovka pro domácí tým. Jiří Kučný (SLA) dostává menší trest za faul loktem.
     
    06:25
    Plzeňský Kovář byl na vlastní modré dost nevybíravě sražen Jaroslavem Komou (SLA) a rozhodčí poprvé vylučují. Škoda si zahraje přesilovou hru.
     
    03:35
    Agilní Vrdlovec zatáhl kotouč do pásma po pravé straně a naservíroval jej mezi kruhy zcela osamocenému Sklenářovi. Ten však nabídnutou šancí pohrdl a trefil jen Mazance.

    Marek Kratochvíl

    Branky a nahrávky: 18. Kratěna (Kovář), 21. Kovář (Straka) – 16. Tomica (V. Růžička), 30. Kadlec (Koma, Alinč), 51. Skokan (Hertl, V. Růžička)


    HC Škoda Plzeň: Mazanec (Svoboda) – Slovák, Hanzlík, Poživil, Jeřábek, Mozík, St. Pierre, D. Růžička, Boháč – Kratěna, Kovář, Straka – Lev, Vampola, Pletka – Schleiss, Kašpařík, Vlasák – Petruška, Sedláček, Sýkora.
    HC Slavia Praha: Furch (Dlouhý) – Kadlec, Kučný, Kuboš, Holub, Kempný, Kolařík, Koma – Micka, Jelínek, Tomica – Hertl, V. Růžička, Sklenář – Žejdl, Alinč, Krenželok – Vrdlovec, Skokan, Poletín – Mavrojanidis.

    Rozhodčí: Minář, Šír – Gebauer, Lederer

    Diváci: 8 236
    bahis siteleri