Estoril – Nacional 4:0 (kon.) | Gil Vicente – Coimbra 2:1 (kon.) | Rio Ave – Setúbal 2:1 (kon.)
Guimarães – Beira-Mar 2:1 (kon.) | Olhanense – Benfica 0:2 (kon.)
konec
Gil Vicente FC
2:1 (0:1)
Academica de Coimbra
Neděle 07.04.2013, 17:00 • Estádio Cidade de Barcelos, Barcelos. • Portugalská Primeira Liga
Předzápasové kurzy
     
    Já se s Vámi pro dnešek loučím a přeji hezký zbytek víkendu, konkrétně nedělního večera. Na počtenou. (19:04:34)
     
    Domácí se díky vynikající práci a vytrvalému obléhání hostující svatyně dočkali kýžených a velmi důležitých bodů v boji o záchranu. Díky vítězství se svěřenci Paula Alvese posunuli z předposlední, sestupové, příčky právě před svého dnešního soupeře, kterému předali pomyslného černého Petra. O tomto osudu rozhodl vlastní gól Bruna Chiny z osmašedesáté minuty. Gilistas měli i poté další možnosti na vstřelení pojišťovací branky, což se jim nepovedlo. To je ovšem vůbec nemusí mrzet. Do konce portugalské nejvyšší soutěže zbývá ještě pět kol, kdo se bude poroučet o soutěž níž?
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Tak to byla asi poslední šance hostujících Os Estudantes na srovnání! Po volném kopu se k míči dostal Marinho, který jej přehrál mezi nohami Halissona na Edinha, ale portugalský útočník namířil těsně vedle! Nejspíše tak zhatil šanci utržit z dnešního utkání alespoň bod.
     
    90
    Rozhodčí dnešního utkání, pan João Lopes Ferreira, nastaví nad rámec druhé půle čtyři minuty.
     
    89
    Na závěr ještě taktické střídání kus za kus. Odchází stoper Sandro a na poslední sekundy jej nahradí Cláudio.
     
    86
    Další pokus na branku z nohy Joaa Vileli, Ricardo bez problému likviduje míč v náruči.
     
    84
    Opět velká šance pro Gil Vicente! Po pasivně zahrané obraně Coimbry při centru Luise Manuela se ke střele dostal Joao Vilela. Svůj penaltový neúspěch však nenapravil a mířil těsně vedle Ricardovy konstrukce.
     
    81
    Domácí také osvěžují své řady nově příchozím hráčem. Na místo střelce vyrovnávací branky Brita přibíhá na poslední zhruba desetiminutovku brazilský forvard Éder Sciola.
     
    78
    Academica tímto střídaním mění formaci ze 4-4-2 na rozestavení 4-2-4. Salim Cissé a Edinho se posouvají na hrot.
     
    78
    Hosté naposledy střídají. Máme tady výměnu kus za kus. Místo brazilského záložníka Cleytona nabíhá na hřiště jeho protějšek z Pobřeží Slonoviny, Amessan.
     
    77
    Hosté otevřeli hru, čehož využili domácí k rychlým protiútokům. Do šance se dostával Luis Manuel, který svojí střelou důkladně protáhl Ricarda!
     
    73
    Hosté musejí vyrovnat za každou cenu. Aby ne, když chtějí udržet či navýšit náskok v tabulce na dnešního soupeře. Odchází obránce Joao Dias, na jehož místo nastupuje guinejský forvard Salim Cissé.
     
    69
    Hostující trenéra Pedro Emanuel reaguje na ztrátu vedení tímto způsobem. Odchází střelec prozatím jediné trefy Coimbry, Wilson Eduardo a nahrazuje jej Marinho.
     
    68
    Gil Vicente právě vstřelil branku!
    Obrana hostující Coimbry nyní působila až příliš apaticky a podcenila průnik senegalského útočníka Yera, který svou následnou střelou trefil obránce Os Estudantes BRUNA CHINU, od něhož se míč odrazil za záda bezmocného Ricarda. Vlastní branka tak dokonává obrat domácích Gilistas – 2:1!
     
    66
    Domácí se zásluhou střídajícího Luise Carlose opět dostali do šance. Jeho střelu z otočky likviduje rutinním zákrokem Ricardo.
     
    65
    Po zahraném volném kopu se k hlavičce dostal viník z předchozí situace Peixoto, ale jeho hlavičce scházela přesnost, tlak domácích se opět stupňuje.
     
    65
    Domácí stoper Cesar Peixoto však velmi hlasitě protestoval a chtěl pro hostujícího útočníka kartu s červenou barvou. Nakonec ovšem sám dostává za zbytečné protesty kartu pro změnu se žlutou barvou.
     
    64
    Střelec zatím jediné branky hostů Wilson Eduardo inkasuje za faul na Paula Arantese žlutou kartu.

    Dominik Tobola

    Branky: 62. Brito, 68. Bruno China (vla.) – 42. Eduardo

    Karty:   34. Cunha (GIL), 40. Halisson (GIL), 65. Peixoto (GIL) – 30. Real (COI), 64. Eduardo (COI)

    Neproměněná penalta: 32. Vilela (GIL), mimo


    Gil Vicente FC: Murta – Cesar Peixoto, Halisson, Sandro (89. Cláudio), Paulo Arantes – Luís Martins, André Cunha (46. Luis Carlos) – Joao Vilela, Luís Manuel, Yero – Brito (81. Éder).
    Academica de Coimbra: Ricardo – Joas Dias (73. Salim Cissé), Joao Real, Flavio, Hélder Cabral – Rodrigo Galo, Makelele, Bruno China, Cleyton (78. Amessan) – Edinho, Wilson Eduardo (69. Marinho).

    Rozhodčí: João Lopes Ferreira – Luís Ramos, Pais António – Paulo Barradas (všichni POR).
    bahis siteleri