Estoril – Nacional 4:0 (kon.) | Gil Vicente – Coimbra 2:1 (kon.) | Rio Ave – Setúbal 2:1 (kon.)
Guimarães – Beira-Mar 2:1 (kon.) | Olhanense – Benfica 0:2 (kon.)
konec
Gil Vicente FC
2:1 (0:1)
Academica de Coimbra
Neděle 07.04.2013, 17:00 • Estádio Cidade de Barcelos, Barcelos. • Portugalská Primeira Liga
Předzápasové kurzy
     
    Já se s Vámi pro dnešek loučím a přeji hezký zbytek víkendu, konkrétně nedělního večera. Na počtenou. (19:04:34)
     
    Domácí se díky vynikající práci a vytrvalému obléhání hostující svatyně dočkali kýžených a velmi důležitých bodů v boji o záchranu. Díky vítězství se svěřenci Paula Alvese posunuli z předposlední, sestupové, příčky právě před svého dnešního soupeře, kterému předali pomyslného černého Petra. O tomto osudu rozhodl vlastní gól Bruna Chiny z osmašedesáté minuty. Gilistas měli i poté další možnosti na vstřelení pojišťovací branky, což se jim nepovedlo. To je ovšem vůbec nemusí mrzet. Do konce portugalské nejvyšší soutěže zbývá ještě pět kol, kdo se bude poroučet o soutěž níž?
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Tak to byla asi poslední šance hostujících Os Estudantes na srovnání! Po volném kopu se k míči dostal Marinho, který jej přehrál mezi nohami Halissona na Edinha, ale portugalský útočník namířil těsně vedle! Nejspíše tak zhatil šanci utržit z dnešního utkání alespoň bod.
     
    90
    Rozhodčí dnešního utkání, pan João Lopes Ferreira, nastaví nad rámec druhé půle čtyři minuty.
     
    89
    Na závěr ještě taktické střídání kus za kus. Odchází stoper Sandro a na poslední sekundy jej nahradí Cláudio.
     
    86
    Další pokus na branku z nohy Joaa Vileli, Ricardo bez problému likviduje míč v náruči.
     
    84
    Opět velká šance pro Gil Vicente! Po pasivně zahrané obraně Coimbry při centru Luise Manuela se ke střele dostal Joao Vilela. Svůj penaltový neúspěch však nenapravil a mířil těsně vedle Ricardovy konstrukce.
     
    81
    Domácí také osvěžují své řady nově příchozím hráčem. Na místo střelce vyrovnávací branky Brita přibíhá na poslední zhruba desetiminutovku brazilský forvard Éder Sciola.
     
    78
    Academica tímto střídaním mění formaci ze 4-4-2 na rozestavení 4-2-4. Salim Cissé a Edinho se posouvají na hrot.
     
    78
    Hosté naposledy střídají. Máme tady výměnu kus za kus. Místo brazilského záložníka Cleytona nabíhá na hřiště jeho protějšek z Pobřeží Slonoviny, Amessan.
     
    77
    Hosté otevřeli hru, čehož využili domácí k rychlým protiútokům. Do šance se dostával Luis Manuel, který svojí střelou důkladně protáhl Ricarda!
     
    73
    Hosté musejí vyrovnat za každou cenu. Aby ne, když chtějí udržet či navýšit náskok v tabulce na dnešního soupeře. Odchází obránce Joao Dias, na jehož místo nastupuje guinejský forvard Salim Cissé.
     
    69
    Hostující trenéra Pedro Emanuel reaguje na ztrátu vedení tímto způsobem. Odchází střelec prozatím jediné trefy Coimbry, Wilson Eduardo a nahrazuje jej Marinho.
     
    68
    Gil Vicente právě vstřelil branku!
    Obrana hostující Coimbry nyní působila až příliš apaticky a podcenila průnik senegalského útočníka Yera, který svou následnou střelou trefil obránce Os Estudantes BRUNA CHINU, od něhož se míč odrazil za záda bezmocného Ricarda. Vlastní branka tak dokonává obrat domácích Gilistas – 2:1!
     
    66
    Domácí se zásluhou střídajícího Luise Carlose opět dostali do šance. Jeho střelu z otočky likviduje rutinním zákrokem Ricardo.
     
    65
    Po zahraném volném kopu se k hlavičce dostal viník z předchozí situace Peixoto, ale jeho hlavičce scházela přesnost, tlak domácích se opět stupňuje.
     
    65
    Domácí stoper Cesar Peixoto však velmi hlasitě protestoval a chtěl pro hostujícího útočníka kartu s červenou barvou. Nakonec ovšem sám dostává za zbytečné protesty kartu pro změnu se žlutou barvou.
     
    64
    Střelec zatím jediné branky hostů Wilson Eduardo inkasuje za faul na Paula Arantese žlutou kartu.
     
    62
    Gil Vicente právě vstřelil branku!
    Domácí se přece jen dočkávají vyrovnání! Po střele jednoho z hráčů Kohoutů se před brankou Ricarda nejlépe orientoval kapverdský útočník BRITO, který dorazil za záda bezmocného brankáře Academici – 1:1!
     
    58
    Velká šance Wilsona Eduarda, který mohl svojí druhou trefou v utkání navýšit vedení Coimbry, ale jeho rána prosvištěla těsně nad břevnem Murtovy branky!
     
    53
    Peixoto odrazil útok hostů na roh, který následně zahrával Joao Real na hlavu Edinha. Před brazilským útočníkem však na poslední chvíli ukopl míč neúspěšný exekutor penalty z prvního poločasu Joao Vilela.
     
    51
    Šance Gil Vicente, ve které se objevil Peixoto, ale stoper domácích se mezi tři tyče nevešel, tedy jeho hlavička.
     
    48
    Wilson Eduardo se pokoušel střelou z dvaceti metrů o svůj druhý zářez na pažbě. Jeho ránu vyrazil Murta daleko od své branky, míč míří do autu.
     
    46
    Domácí trenér Paulo Alves reaguje na nepříznivý výsledek po první půli střídáním. Andre Cunha, který má mimochodem žlutou kartu, je střídán Luisem Carlosem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas byl ve znamení šancí domácího Gil Vicente, ale Kohouti neproměnili ani jednu z nabízených šancí, dokonce ani nařízený pokutový kop. Ten si vzal na starost Joao Vilela, ale střílel pouze do tyče. Poté tedy přišel zákonitý trest, Cleyton našel mezi obránci Wilsona Eduarda a ten ranou k tyči určil poločasový výsledek – 0:1. Druhá půle začne přibližně v 18:00.
     
    První poločas skončil.
     
    45
    Rozhodčí nastaví nad rámec hrací doby pouhou minutku.
     
    42
    Domácí byli sice nebezpečnější, než jejich sokové v boji o záchranu, ale Academica ukázala Kohoutům lekci z produktivity.
     
    42
    Coimbra právě vstřelila branku!
    A máme tu první branku utkání! Když se domácím nepodařilo otevřít brankový účet z penalty, přichází zasloužený trest! Cleyton našel mezi obránci nejlepšího střelce hostí WILSONA EDUARDA a ten střelou podél brankáře Murty posílá Academicu do vedení – 0:1!
     
    40
    Domácí si připisují další žlutý kartónek, jmenovitě je to brazilský stoper Halisson. Ten v souboji o míč přehnal tvrdost a je po zásluze potrestán.
     
    36
    Domácí byli opět velmi blízko k otevření účtu dnešního utkání! Senegalec Yero se užuž chystal vypálit, ale na poslední chvíli mu ve střele z hranice deseti metrů zabránil Joao Real, který tak napravil svůj nedávný penaltový faul!
     
    34
    Domácí záložník inkasoval za předešlý zákrok žlutou kartu.
     
    34
    Academica dostala šanci zahrávat volný kop a po jeho exekuci se ke střele dostal brazilský útočník Edinho. Jeho dělovka ovšem končí v náručí Murty.
     
    32
    Gil Vicente však nabízenou šancí pohrdli! Joao Vilela poslal míč do tyče. To je velká škoda pro domácí Kohouty!
     
    30
    ...a za svůj prohřešek inkasuje hostující zadák žlutou kartu.
     
    30
    Joao Real fauloval v pokutovém území a domácí budou zahrávat penaltu!
     
    29
    Domácí Galos se nadechli k náporu. André Cunha si obešel dva protihráče a směřoval svůj centr na kapverdského útočníka Brita, avšak těsně před ním zasáhl prozatím bezchybný Ricardo.
     
    26
    Další příležitost domácích a v ní, nikdo jiný než, Luis Manuel. Portugalský záložník si obešel ne příliš dobře bránícího Diase a zakončil jen těsně vedle svatyně Academici!
     
    24
    První velkou šanci si připravili i domácí a opět u toho byl Luis Manuel. Před šestnáctkou si připravil střeleckou pozici a Ricardo musel ukázat svou brankářskou extratřídu, vyrazil na roh!
     
    21
    Luis Manuel se snažil o přihrávku na zcela volného Yera, ale spolupráce domácích ztroskotala na pevné obraně hostujících Os Estudantes. Rozehrává Ricardo odkopem od své svatyně.
     
    16
    Domácí Gilistas měli další příležitost, ovšem opět zůstala nevyužita. Centr ze strany dopadl přesně na hlavu senegalského záložníka Yera, ale jeho pokus mířil mimo tři tyče.
     
    14
    André Cunha si připravil palebnou pozici, ovšem jeho ránu zastavila náruč hostujícího brankáře Ricarda.
     
    11
    Velká šance Coimbry pro zahraném volném kopu! Joao Real si vyskočil na centrovaný míč nejvýše, ale jeho hlavičku vyboxoval Murta! Této šanci přecházel skvělý centr Heldéra Cabrala!
     
    10
    Volný kop pro Academicu.
     
    7
    Střelu z otočky hostujícího Wilsona Eduarda zablokovala domácí obrana. První pokus hostů v utkání.
     
    5
    Domácí, jmenovitě Joao Vilela se snažil probít se přes pevnou obranu Coimbry, ale její stopeři byli včas na svém místě a soupeře zastavili. Aut pro Gil.
     
    4
    Kohouti se však rohu nezhostili nijak oslnivě a hosté jejich pokusy odvrátili.
     
    4
    První roh utkání bude zahrávat domácí Gil Vicente.
     
    1
    Podle prvních údajů si na dnešní utkání, na stánek Estádio Cidade de Barcelos, našlo cestu přes tři tisícovky diváků.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Gil Vicente FC: Murta – Cesar Peixoto, Halisson, Sandro, Paulo Arantes – Luís Martins, André Cunha – Joao Vilela, Luís Manuel, Yero – Brito.

    Academica de Coimbra: Ricardo – Joas Dias, Joao Real, Flavio, Hélder Cabral – Rodrigo Galo, Makelele, Bruno China, Cleyton – Edinho, Wilson Eduardo.

    Rozhodčí: João Lopes Ferreira – Luís Ramos, Pais António – Paulo Barradas (všichni POR)..
     
    Utkání se odehraje na domácím stánku Gil Vicente, který nese název Estádio Cidade de Barcelos a jeho kapacita může pojmout bezmála 12 500 fanoušků.
     
    Gil Vicente F.C.

    Tým z města Barcelos, které leží nedaleko dalšího účastníka portugalské soutěže, Bragy, má nyní za magické číslo dva. Tento počet vyjadřuje jak jejich náskok na poslední Beiru Mar a stejně tak ztrátu na svého soka, Coimbru. Sestupové příčky patří Kohoutům díky šňůře proher, která trvá přibližně stejně jako Academice. Ovšem, nutno zmínit, že Gil Vicente si připsalo svou poslední tříbodovou radost 3. února, kdy na domácí půdě porazil Marítimo, které pro změnu bojuje o pohárovou Evropu. Od té doby, opět s malým rozdílem oproti Coimbře, získali pouhý bod za remízu 0:0 na hřišti Moirerense a to už je čtyři zápasy nazpět.

    První vzájemný zápas těchto dvou soupeřů se odehrál v Coimbře a skončil divokou remízou 2:2. Pro oko nezaujatého diváka by tento výsledek slušel i nadcházejícímu utkání. Jak se říká, hraje se o šest bodů. Kdo se bude radovat?

    Gilistas mají v letošním ročníku problém najít elitního střelce, který by zajistil týmu lepší postavení. To je právě významný důvod, proč je pozice v tabulce Gil Vicente taková, jaká je. Nejlepším střelcem je portugalský záložník Hugo Vieira, jenž vstřelil šest branek. Nejlépe pálícím forvardem je s pouhými pěti zásahy brazilský útočník Luis Carlos. Probere se ve veledůležitém a stěžejním utkání jeden ze šutérů domácího celku?
     
    Associação Académica de Coimbra

    Už zmíněný účastník letošních základních skupin Evropské Ligy má nyní absolutně jiné starosti, pomyšlení na pohárovou Evropu je to tam. S jednadvaceti body se Os Estudantes nemohou příliš chlubit a k jistotě záchrany, na kterou teď mají náskok pouhých dvou bodů, potřebují každý zisk. Je to jejich nedělní soupeř, který právě drží v rukou jednoho ze dvou černých Petrů sestupu a bude jistojistě chtít předat svou nelichotivou pozici v tabulce.

    Forma týmu z Coimbry je absolutně žalostná, poslední vítězství si hráči akademického klubu připsali naposledy, a teď pečlivě čtěte, 25. ledna, kdy porazili poslední Beiru Mar. Od té doby vydolovali svěřenci trenéra Pedra Emanuela pouhopouhé dva body.

    Academica spoléhá v této sezóně především na branky Edinha, který jich prozatím nastřílel dvanáct a také na trefy dalšího Portugalce Wilsona Eduarda. V záloze drží svůj celek přihrávkami Marinho, další zástupce domácího národa. Bude tato souhra klíčem k důležitým bodům na hřišti Gil Vicente?
     
    Vítejte u onlajn přenosu utkání portugalské Primeira Ligy, která má před sebou pětadvacáté kolo, což znamená, že se blíží ke svému konci. Tento zápas bude duel týmů z nižíšch pater tabulky a bude znamenat velice moc v boji o záchranu. Domácí Gil Vicente drží první sestupovou příčku, ovšem vyrovnanost soutěže na pyrenejském poloostrově je obrovská a na svého nedělního soupeře z Coimbry ztrácí pouhé dva body. Hosté jsou českému fanouškovi známější, a to proto, že se na podzim se tým trenéra Pedra Emanuela utkal v základní skupině Evropské Ligy spolu s plzeňskou Viktorií. Nyní však bojuje o udržení v nejvyšší portugalské soutěži, odveze si Coimbra důležité body ze hřiště svého nedělního soka?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Dominik Tobola

    Branky: 62. Brito, 68. Bruno China (vla.) – 42. Eduardo

    Karty:   34. Cunha (GIL), 40. Halisson (GIL), 65. Peixoto (GIL) – 30. Real (COI), 64. Eduardo (COI)

    Neproměněná penalta: 32. Vilela (GIL), mimo


    Gil Vicente FC: Murta – Cesar Peixoto, Halisson, Sandro (89. Cláudio), Paulo Arantes – Luís Martins, André Cunha (46. Luis Carlos) – Joao Vilela, Luís Manuel, Yero – Brito (81. Éder).
    Academica de Coimbra: Ricardo – Joas Dias (73. Salim Cissé), Joao Real, Flavio, Hélder Cabral – Rodrigo Galo, Makelele, Bruno China, Cleyton (78. Amessan) – Edinho, Wilson Eduardo (69. Marinho).

    Rozhodčí: João Lopes Ferreira – Luís Ramos, Pais António – Paulo Barradas (všichni POR).
    bahis siteleri