Washington – Toronto 5:1 (kon.) | NY Islanders – Florida 5:2 (kon.) | Philadelphia – NY Rangers 4:2 (kon.)
Ottawa – Carolina 3:2 (kon.) | Winnipeg – Tampa 4:3 (2:0 po s.n.) | St. Louis – Vancouver 2:1 (2:0 po s.n.)
Edmonton – Minnesota 3:5 (kon.) | San Jose – Los Angeles 3:2 (1:0 po s.n.)
konec
New York Islanders
5:2 (3:1, 2:1, 0:0)
Florida Panthers
Středa 17.04.2013, 01:00 • Nassau Veterans Memorial Coliseum (New York) • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:09
    Máme zde další vyloučení. Na dvě minuty odchází Joenssu a tak si hosté zahrají v závěru třetí třetiny další přesilovou hru.
     
    56:52
    Skille uháněl sám na Nabokova, ale ten se položil na brankové čáře a puk zázračně vyrazil. To se již stalo při plném počtu hráčů.
     
    56:13
    Další závar před Nabokovem také brankou nekončí, obrovské šance Floridy na snížení tak nejsou využity.
     
    55:41
    Florida se konečně usadila v útočném pásmu a nechybělo mnoho a došlo by i na snížení, ale puk nedokázali hosté zamést do branky.
     
    54:22
    Bude se vylučovat a přesilovou hru si zahrají opět hosté. Na dvě minuty je vyloučen Hamonic za podražení.
     
    47:15
    Ve druhé třetině jsme neviděli žádnou přesilovou hru, v té třetí uvidíme minimálně jednu. Na trestné lavici už sedí MacDonald (NYI) a šanci na snížení tak budou mít hosté. MacDonald je vyloučen na dvě minuty za podražení Howdena.
     
    46:42
    Zaváhání svých spoluhráčů musel napravovat na poslední chvíli Nabokov, který dokázal vyrazit pokus Goce, který se dostal do velmi dobré pozice. Domácí jsou nyní přehráváni Floridou.
     
    42:28
    Rychlá akce Islanders skončila zakončením Tavarese, který však nedostal puk za brankáře Floridy. Velmi rychle do branky najel hostující Howden a tento náraz nevypadal moc hezky, ale naštěstí je Howden v pořádku.
     
    29:27
    Keith Aucoin vybojoval kotouč a mohl vrátit Islanders čtyřbrankový náskok, jenže proti byl Clemmensen, který zatím drží čisté konto. Od vystřídání ve 24. minutě si na něm vylámalo zuby už spoustu domácích borců.
     
    27:44
    Florida právě vstřelila branku!

    Dnes si na nedostatek gólů stěžovat nemůžeme. Trošičku šťastnou brankou se vrací Florida do hry, puk se po několika odrazech dostal k zadním mantinelu a poté rychlou přihrávkou zpět před branku, kde operoval MARCEL GOC a pro toho nebylo žádným problémem zasunout puk do odkryté branky. Asistence: Tomáš Kopecký, Tomáš Fleischmann
     
    26:53
    Závar v obranném pásmu Panterů vyřešil Clemmensen, který puk vyrazil do rohu.
     
    23:33
    Markstrom to již nevydržel a odchází střídat. Do branky Floridy se tak postaví Clemmensen. Markstrom celou situaci unáší hodně špatně a na střídačce kolem sebe rozhazuje části své výstroje.
     
    23:33
    Islanders právě vstřelili branku!

    Neuběhlo ani dvacet sekund a Islanders své vedení ještě navyšují. Puk se dostal k MICHAELU GRABNEROVI a ten bekhendem překonal bezmocného Makstroma. Jedná se dnes už o druhý gól Grabnera. Bez asistence
     
    23:19
    Islanders právě vstřelili branku!

    Český hokejista RADEK MARTÍNEK napřáhl na modré čáře a puk se z jeho hokejky odrazil od tyčky za záda Markstroma. Martínek tak vrací Islanders tříbrankové vedení. Asistence: Jesse Joensuu, Mark Streit
     
    19:09
    Jenom to tak zahučelo na stadionu po střele jednoho z domácích, puk se totiž dosti hlasitě odrazil od tyče a pouze ta zabránila Islanders ve skórování.
     
    18:15
    Florida právě vstřelila branku!

    Také Florida se raduje v početní převaze. DMITRY KULIKOV napřáhl od modré čáry a puk se od tyče odrazil za záda Nabokova. Hosté si vykřesali naději a přece jenom se jim bude rázem dýchat trošičku lépe než tomu bylo za stavu 3:0. Asistence: Tomáš Fleischmann, Marcel Goc
     
    16:58
    U mantinelu se nám strhla slušná mela a neobejde se to bez vyloučení. Na straně Islanders je vyloučen Casey Czinkas, na opačné straně TJ Brennan. Navíc je vyloučen domácí Michael Grabner a tak si zahrají hosté přesilovou hru.
     
    16:47
    Islanders právě vstřelili branku!

    Nakonec se domácím daří využít i klasickou přesilovku. MICHAEL GRABNER byl zapomenut obranou Floridy a dostal nádhernou přihrávku od MacDonalda na modrou čáru. Zpracoval si kotouč a v samostatném úniku nedal brankáři Floridy šanci. Asistence: Andrew MacDonald, Evgeni Nabokov
     
    15:10
    Hosté zauútočili i v oslabení a výsledkem bylo po ztrátě puku přečíslení tři na jednoho. To zakončoval střelou Tavares, ale minul branku.
     
    13:59
    Islanders právě vstřelili branku!

    Obrovský tlak v početní výhodě pět na tři končí druhým gólem. Po několika přihrávkách se k puku dostal kapitán Islanders MARK STREIT a ten propálil vše co mu stálo v cestě. Asistence: Kyle Okposo, Frans Nielsen
     
    12:55
    Vysokou holí hrál před brankou Gudbranson a ve tváři domácího hokejisty je zřejmě krev a proto je Gudbanson vyloučen na 2+2 minuty. Obrovská šance domácích v přesilové hře pěti proti třem.
     
    12:11
    Následně však byl McDonald zezadu kroščekován a na dvě minuty už poslušně odchází Tyson Strachan (FLO).
     
    12:11
    McDonald se ocitl sám před Markstromem, ale poslal puk pouze vedle floridské branky.
     
    09:32
    Nielsen se z čista jasna zjevil sám před bránou Floridy, ale v obrovské šanci přestřelil.
     
    08:01
    Islanders právě vstřelili branku!

    Oslabení sice tlak Islanders přerušilo, ale ve hře pět na pět už jsou opět domácí aktivnější a odměnou jim je i první gól. MATT MOULSON dokázal šikovně tečovat kotouč před Makstromem a ten byl bezmocný. Asistence: Thomas Hickey, Lubomír Višňovský
     
    05:15
    Máme zde první vyloučení a přesilovu hru si zahrají hosté z Floridy. Na dvě minuty za držení je vyloučeni Bailey.
     
    01:59
    Nádherná akce Islanders na jeden dotek a ještě k tomu byla každá přihrávka zadovkou na volného spoluhráče. Škoda jenom nepřesného zakončení na konci celé akce.

    Jozef Valenčík

    Branky a nahrávky: 9. Moulson (Hickey, Višňovský), 14. Streit (Okposo, Nielsen), 17. Grabner (MacDonald, Nabokov), 24. Martínek (Joensuu, Streit), 24. Grabner – 19. Kulikov (Fleischmann, Goc), 28. Goc (Kopecký, Fleischmann)


    New York Islanders: Nabokov (Poulin) – Višňovský, Hickey, MacDonald, Hamonic, Martínek, Streit – Boyes, Tavares, Moulson – Okposo, Nielsen, Bailey – McDonald, Aucoin, Grabner – Martin, Cizikas, Joensuu
    Florida Panthers: Markstrom (24. Clemmensen) – Campbell, Weaver, Kulikov, Gudbranson, Brennan, Strachan – Huberdeau, Matthias Mueller – Fleischmann, Goc, Kopecký – Upshall, Bjugstad, Skille – Howden, Shore, Parros

    Rozhodčí: Dwyer, Hasenfratz – Cormier, Murchison
    bahis siteleri