Vinciová – Šafářová 2:1 (kon.) | Erraniová, Vinciová – Hlaváčková, Hradecká 0:0 (zruš.)
zrušeno
Sara Erraniová Roberta Vinciová
Sara Erraniová
Roberta Vinciová
0
0
0
 
 
Andrea Sestini Hlaváčková Lucie Hradecká
Andrea Sestini Hlaváčková
Lucie Hradecká
0
0
0
 
 
Pondělí 22.04.2013, 14:00Pohár Billie Jean Kingové
Videopřenos
     
    V Palermu je rozhodnuto, na závěrečnou čtyřhru už tak nedojde. Italky porazily Českou republiku 3:1 na zápasy a zahrají si tak domácí finále proti Rusku. (14:05:02)
     
    Čtvrtá dvouhra a tím pádem i závěrečná čtyřhra se vzhledem k časovému posunu odkládají na pondělí.
     
    Na závěrečnou čtyřhru si budeme ještě muset počkat. Jak bylo avizováno, v Palermu prší. Z tohoto důvodu se posunuly začátky zápasů týmových jedniček a dvojek.
     
    Po sobotních dvouhrách vede v Palermu Itálie 2:0 .

    Jako první nastoupily na kurt Sara Erraniová a Lucie Šafářová. Erraniová porazila českou hráčku za 80 minut 6:4 a 6:2 .
    Do druhé dvouhry nastoupily na palermskou antuku Roberta Vinciová a Petra Kvitová. Ani Petře Kvitové se nepovedlo najít způsob,jak italskou soupeřku porazit a zápas prohrála v poměru 4:6 a 1:6.Vinciová tak získala druhý bod pro domácí a Itálie se tak ujala vedení 2:0 na zápasy.
     
    ČESKÁ REPUBLIKA

    Pro tento duel má kapitán Petr Pála na výběr mezi Petrou Kvitovou, Lucií Šafářovou, Lucií Hradeckou a Andreou Hlaváčkovou.

    České hráčky se utkaly v prvním kole s týmem Austrálie . Australský tým přijel do Ostravy i s Samanthou Stosurovou. Český tým zvítězil poměrně jasně 4:0, ale za tímto výsledkem se skrývají tři velmi těžké zápasy.

    Petr Pála podle očekávání postavil do první dvouhry Petru Kvitovou, která se utkala s českou rodačkou Jarmilou Gajdošovou. Po nepříznivém vývoji v prvním setu zvítězila česká lvice 7:6 a 6:3 a přinesla první bod do kabiny českého týmu.
    Druhou dvouhru obstarala Lucie Šafářová se Samanthou Stosurovou. V krásném zápase plném vítězných úderů zvítězila česká hráčka ve dvou zkrácených hrách a získala i druhý bod.
    Rozhodnout mohla už v první nedělní dvouhře Kvitová s Stosurovou.
    Tomu se tak stalo i přes nepříznivý vývoj zápasu. První set si pro sebe urvala australská hráčka suverénně 6:2. Kvitová však srovnala ve zkrácené hře a zápas musela rozhodnout až třetí sada. Tu přes velký boj získala Petra Kvitová. Získala tak třetí bod a poslala Českou republiku do semifinále.
    Ve čtvrté dvouhře po dohodě Lucie Šafářová s Jarmilou Gajdošovou nenastoupily.
    Ovšem zahrát si chtěl pár H+H. Hlaváčková s Hradeckou vyzvaly k souboji Casey Dellacquovou a šestnáctiletou Ashleigh Bartyovou. H+H v tréninkovém tempu zvítězily 6:0,7:6 a stvrdily postup do semifinále.
     
    ITÁLIE

    Nehrající kapitán Corrado Barazzuti má k dispozici pro toto střetnutí Saru Erraniovou, Robertu Vinciovou, Francescu Schiavoneovou a Flavii Pennetaovou.

    V prvním kole přivítaly italské hráčky na domácí půdě tým USA, který byl ochuzen o sestry Williamsové. Itálie podobně jako o tomto víkendu zvolila také antuku. Tento duel rozhodla až závěrečná čtyřhra, kterou vyhrála italská dvojice a poslala italský tým do semifinále.

    V prvním zápase nastoupily proti sobě jednička domácího týmu Sara Erraniová proti mladičké Jamie Hamptonové. Bylo z toho nakonec jednoznačné střetnutí, které ovládla sedmá hráčka světa 6:2 a 6:1.
    Do druhé dvouhry nastoupila parťačka Erraniové ze čtyřhry Roberta Vinciová s Varvarou Lepchenkovou. Po jednoznačném prvním setu, který vyhrála Italka 6:2 přišel nečekaný zvrat. Americká hráčka, která je až ve třetí desítce, zvítězila ve druhém setu 6:4 a v napínavé třetí sadě 7:5. Srovnala tak stav po sobotních dvouhrách na 1:1.
    V utkání obou jedniček Erraniové s Lepchenkovou se zrodil nečekaný vývoj. Lepchenková povzbuzená výhrou nad Vinciovou ovládla celé utkání 7:5 a 6:2. Americký tým dělil jen jeden bod od postupu.
    V poslední dvouhře odčinila Roberta Vinciová porážku z prvního zápasu a porazila ve třech setech Jamie Hamptonovou 6:2,4:6 a 6:1.
    Rozhodnout tak musela čtyřhra. Italský kapitán nominoval osvědčenou dvojici, která spolu hraje i během sezóny, Saru Erraniovou společně s Robertou Vinciovou. Americkou dvojici tvořila Liezel Huberová s Varvarou Lepchenkovou. Italská dvojice zvítězila 2x 6:2 a poslala svůj tým do semifinále.
     
    Hezké odpoledne všem tenisovým příznivcům. Tento víkend jsou na programu semifinálové střetnutí ženské tenisové soutěže Fed Cupu. My budeme sledovat střetnutí mezi domácí ITÁLIÍ a ČESKOU REPUBLIKOU. Itálie si své soupeřky pozvala do Palerma, kde se bude hrát podle předpokladů na antuce, na které jsou domácí hráčky velmi silné.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Filip Lefenda

    Sara Erraniová
    Stát: Itálie
    Datum narození: 29.04.1987
    Věk: 37 let
    Držení: pravák
    Výška: 165 cm
    Váha: 60 kg

    Roberta Vinciová
    Stát: Itálie
    Datum narození: 18.02.1983
    Věk: 41 let
    Držení: pravák
    Výška: 163 cm
    Váha: 60 kg

    Andrea Sestini Hlaváčková
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 10.08.1986
    Věk: 38 let
    Držení: pravák
    Výška: 174 cm
    Váha: 62 kg

    Lucie Hradecká
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 21.05.1985
    Věk: 39 let
    Držení: pravák
    Výška: 178 cm
    Váha: 72 kg