Česko – Švédsko 0:1 (kon.) | Rusko – Finsko 2:1 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
Rusko
2:1 (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Finsko
Sobota 27.04.2013, 18:00 • KAJOT ARENA, Brno • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Ruska. Je dobojováno, vítěznou trefu si připisuje SERGEJ MOZJAKIN. Rusové tak berou z tohoto zápasu dva body.
     
    40:48
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Teď už však přišlo. Sborná hned na začátku poslední dvacetiminutovky využivá dobrou šanci. Po přihrávce Petrova se před bránou ocitl zcela volný ALEXEJ TĚREŠČENKO, který pohodlně uklidil kotouč pod padajícím Ortiem. Ten dělal co mohl, ale zvednout betot u pravé tyče nedokázal. Asistence: Kirill Petrov, Ilja Nikulin.
     
    05:08
    Finsko právě vstřelilo branku!
    ...které využil nádhernou ranou do pravého horního růžku JUHA PEKKA HYTÖNEN. To byla výstavní trefa, která zapadla od horní tyče do sítě. Finové se tak dostávají do vedení po velice rychlé akci a tak trochu po nedůslednosti ruské obrany, která nechala autorovi branky hodně prostoru. Asistence: Janne Pesonen.
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 41. Těreščenko (Petrov, Nikulin), rozh. náj. Mozjakin – 6. Hytönen (Pesonen)


    Rusko: Košečkin (Barulin) – Nikulin, Rjasenskij, Medvěděv, Birjukov, Bělov, Denisov, Kornějev, Rylov – Perežogin, Šipačev, Popov – Petrov, Těreščenko, Mozjakin – Soin, Svitov, Plotnikov – Kuzněcov, Kazionov, Averin – Tichonov. Trenér: Zinetula Biljaletdinov.
    Finsko: Ortio (Järvinen) – Hietanen, Mäenpää, Kousa, Lepistö, Jalasvaara, Laakso, Melart, Kukkonen – Pesonen, Hytönen, Aaltonen – Salminen, Viitaluoma, Haataja – Osala, Wirtanen, Hagman – Sallinen, Lahti, Anttila – Pihlström. Trenér: Jukka Jalonen.

    Rozhodčí: Hribík, Šindler – Hlavatý, Pešek

    Diváci: 3826