Tampa – Florida 3:5 (kon.) | Washington – Boston 3:2 (po pr.) | Ottawa – Philadelphia 1:2 (kon.)
Toronto – Montreal 1:4 (kon.) | Dallas – Detroit 0:3 (kon.) | Columbus – Nashville 3:1 (kon.)
Pittsburgh – Carolina 8:3 (kon.) | Colorado – Minnesota 1:3 (kon.) | St. Louis – Chicago 3:1 (kon.)
Edmonton – Vancouver 7:2 (kon.) | Anaheim – Arizona 3:5 (kon.) | Los Angeles – San Jose 3:2 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
7:2 (0:1, 1:0, 6:1)
Vancouver Canucks
Neděle 28.04.2013, 04:00 • Rexall Place - Edmonton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z dnešního onlajn přenosu vše, u toho dalšího se s vámi těším na shledanou. (06:49:46)
     
    TŘI HVĚZDY UTKÁNÍ:

    1.
    Justin SCHULTZ (VAN)

    2. Nail JAKUPOV (VAN)

    3. Jordan EBERLE (VAN)
     
    STATISTIKA STŘEL NA BRANKU – celkem:

    Edmonton: 37

    Vancouver: 30


    3. třetina:

    Edmonton: 20

    Vancouver: 13
     
    Jak vstřelit pět gólů během třech minut předvedli hokejisté Edmontonu v poslední třetině, ve které doslova "sfoukli" hokejisty Vancouveru a připisují si vysoké vítězství 7:2 nad účastníkem bojů o Stanley Cup. Domácím zní na rozloučenou siréna, hokejisté Edmontonu si postup do play off nevybojovali a sezóna pro ně končí.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Poslední vteřiny Edmontonu Oilers v této sezóně, utkání se již dohrává.
     
    59:00
    Začíná poslední minuta tohoto utkání, puk ve středním pásmu.
     
    58:45
    Dubnyk musí zasahovat proti střele Hansena z pravé strany.
     
    57:48
    Dvouminutový trest nakonec dostává Fistric, takže přesilovou hru si zahrají hosté. K tomu ještě dostává osobní desetiminutový trest, takže místo něho na trestnou lavici odchází Jordan Eberle. Osobní desetiminutový trest dostává ještě Maxim Lapierre a Steven Pinizzotto (oba VAN).
     
    57:43
    Po delší době sledujeme hru ve třetině Edmontonu a domácí si zřejmě chtějí užít poslední vteřiny na maximum – Fistric se tam vrhl na Pinizzotta, do toho se pak ještě přidal Gagner s Lapierrem a rozhodčí tak mohou rozdávat tresty.
     
    56:52
    Edmonton právě vstřelil branku!
    "Mučení jehňátek na pokračování". Luongo je bezradný, obrana Canucks nechává domácím hráčům neobsazené prostory před brankou, kam si hráči Oilers v klidu nabruslí a mají dost času na střelu, stejně jako nyní JERRED SMITHSON! Asistence: Ryan Jones.
     
    56:33
    Diváci v Rexall Place si závěr nejen tohoto utkání, ale i celé sezóny 2012/2013 užívají náramně, jejich tým během dvou minut čtyřmi góly dokonale "zničil" svého soupeře!
     
    55:47
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Co dodat? Hra Canucks se rozsypala jako domeček z karet a NAIL JAKUPOV korunuje své představení třetím gólem, na ledě se již sbírají čepice na oslavu hattricku! Asistence: Mark Fistric, Magnus Pääjärvi.
     
    54:37
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí nyní rozebírají svého soupeře jako Lego! Canuks kupí jednu chybu za druhou, nyní je to zaváhání při rozehrávce, kdy hosté ztrácí puk ve středním pásmu, domácí jdou okamžitě do rychlého brejku, na jejímž konci je přesná střela JORDANA EBERLEHO. Asistence: Taylor Hall, Justin Schultz.
     
    54:16
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Další zaváhání obrany Canucks a druhá dnešní hvězda, NAIL JAKUPOV, dává čtvrtou branku Oilers. Tentokrát má na tomto gólu hlavní vinu gólman Luongo, který neodhadl puk za brankou a vydal se pro něho, ač tam byl dříve domácí hráč, který bleskově přihrává před branku, kde již "číhá" Jakupov a do prázdné branky dává čtvrtou branku Edmonotonu. Asistence: Magnus Pääjärvi.
     
    53:55
    Daleká střela až téměř z červené čáry, toto nahození raději Luongo chytá a přerušuje hru.
     
    53:18
    Edmonton právě vstřelil branku!
    JUSTIN SCHULTZ korunuje své skvělé dnešní představení, kdy na první dva góly přihrával a tento třetí sám dává! Bieksa nedokázal Justina Schultze uhlídat na brankovišti a tato chyba dává Oilers jednobrankové vedení! Asistence: Taylor Hall, Mark Fistric.
     
    52:45
    Canucks nyní bojují ve třetině Oilers, ale Lapierre se nedostal do zakončení, výtečný práce Gagnera v obraně.
     
    51:51
    Ofsajd Vancouveru na útočné modré, rozhodčí vykazují hru do středního pásma.

    Martin Dvořák

    Branky a nahrávky: 39. Eberle (J. Schultz, N. Schultz), 43. Jakupov (J. Schultz, Gagner), 54. J. Schultz (Hall, Fistric), 55. Jakupov (Pääjärvi), 55. Eberle (Hall, J. Schultz), 56. Jakupov (Fistric, Pääjärvi), 57. Smithson (Jones) – 18. Roy (Hansen, Raymond), 44. Sestito (Kassian, Bieksa)


    Edmonton Oilers: Dubnyk (Chabibulin) – N. Schultz, Potter, Šmíd, Petry, Fistric, J. Schultz – Pääjärvi, Gagner, Eberle – Hall, Horcoff, Jakupov – Jones, Belanger, Lander – Smyth, Smithson, Brown
    Vancouver Canucks: Luongo (Cannata) – Hamhuis, Garrison, Edler, Corrado, Alberts, Joslin – D. Sedin, H. Sedin, Burrows – Higgins, Roy, Kesler – Raymond, Lapierre, Hansen – Ballard, Ebbett, Kassian

    Rozhodčí: Walsh, VanMassenhoven – Sharrers, Cvik

    Diváci: 16839