Francie – Rakousko 3:1 (kon.) | Bělorusko – Slovinsko 4:3 (kon.) | Německo – Rusko 1:4 (kon.)
Švýcarsko – Kanada 3:2 (2:1 po s.n.) | Lotyšsko – USA 1:4 (kon.) | Norsko – Dánsko 3:2 (kon.)
po prodl.
New York Islanders
4:5 (2:3, 0:1, 2:0 - 0:1)
Pittsburgh Penguins
Neděle 05.05.2013, 18:10 • Nassau Veterans Memorial Coliseum, Uniondale, New York • Play-off NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    68:44
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto!!! Straitovo vyloučení přišlo Ostrovany pěkně draho. Hostům parádně vyšla kombinace, kdy Martin nahrál Crosbymu, který od brankové čáry našel v předbrankovém prostoru CHRISE KUNITZE a ten se trefil přesně do šibenice nad lapačku Nabokova. Kunitz tak vystřelil Pens důležité vítězství! Asistence: Sidney Crosby, Paul Martin.
     
    68:11
    Střídačka Tučňáků si vyžádala time-out.
     
    68:11
    Na trestnou lavici půjde Brian Strait a hosté mají velkou šanci rozhodnout!
     
    68:11
    Crosby se s kotoučem natlačil až před branku. Nabokov zakročil, ale Crosby byl faulován!
     
    64:59
    Moulson před brankou tečoval a Fleury měl štěstí, že puk přelétl jeho klec!
     
    58:16
    Po střele Murraye od modré zachránilo Nabokova břevno! Domácí teď měli velké štěstí.
     
    51:19
    Vyloučen Iginla za faul na Straita. Domácí budou hrát přesilovku!
     
    50:48
    Islanders právě vstřelili branku!
    JOHN TAVARES v play-off konečně potvrzuje pověst kanonýra! Domácí vybojovali ve středním pásmu puk, z čehož profitoval právě Tavares, který se z pravého kruhu zápěstím trefuje mimo dosah Fleuryho, který se ve stoje jen otočil za pukem. Je vyrovnáno! Asistence: Josh Bailey.
     
    49:01
    Klid na hostující hole mohl vrátit Matt Cooke, který si nabruslil do útočného pásma a z poměrně ostrého úhlu trefil spojnici! Nabokovovi asi cinká v uších.
     
    47:38
    Hamonik pálil od modré, před Fleurym se snažil dorážet Nielsen, ale hostující brankář dokázal kotouč zkrotit. Důležitý zákrok.
     
    45:31
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté hráli přesilovku opravdu špatně a dokonce inkasují! Frans Nielsen získal na vlastní modré kotouč a dokázal nahrát KYLEMU OKPOSOVI, který samostatný únik zakončil přesnou střelou mezi betony Fleuryho. Ostrované se tak vrací do zápasu. Asistence: Frans Nielsen.
     
    43:50
    Strait zahákoval Sidneyho Crosbyho. Tučňáci si zahrají přesilovou hru.
     
    42:28
    Fleury vyrazil střelu od modré jen před sebe. Dorážet se snažil v pádu McDonald, hostující hokejisté však stačili odklidit puk.
     
    37:51
    Penguins budou hrát přesilovku. Za držení vyloučen útočník Ostrovanů Matt Martin.
     
    37:10
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci navyšují své vedení na 2:4! Jevgenij Malkin našel přesnou přihrávkou obránce DOUGLASE MURRAYE, který si najel na levý kruh a ranou do horního růžku překonal vyjetého Nabokova. Asistence: Jevgenij Malkin, Paul Martin.
     
    33:15
    Matt Martin se ocitl sám před Fleurym, bohužel pro domácí přestřelil!
     
    29:20
    Cooke a Carkner vyloučeni za vzájemný konflikt. Bude se hrát 4 na 4.
     
    28:28
    Okposo našel v dobré příležitosti Nielsena, dánský útočník však Fleuryho nepřekonal.
     
    26:01
    Teď zase Islanders. Před branku se natlačil McDonald. Fleury zasáhl, ale kotouč se ještě nějakou dobu pohyboval pod jeho betony, aniž by ho měl hostující gólman pod kontrolou. Domácí toho však nevyužili k vyrovnání.
     
    19:00
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté dokonale obrací průběh utkání! Sidney Crosby pronikl podél pravého mantinelu a bekhendovou přihrávkou našel před branku najíždějícího PASCALA DUPUISE, který jen nastavil hůl a usměrnil kotouč za záda bezmocného Nabokova. Vracející se John Tavares byl u skórujícího hráče příliš pozdě. Asistence: Sidney Crosby, Chris Kunitz.
     
    18:45
    Ale teď našel Tavares volného Baileyho, který nepropálil Fleuryho.
     
    13:37
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins využívají početní výhodu naprosto dokonale! Při již pokračující klasické přesilovce našel Malkin přesným pasem CHRISE KUNITZE, který si zajel za záda Višňovského, jel na Nabokova sám a ranou k tyčce ho překonal. 2:2 a začíná se znovu! Asistence: Jevgenij Malkin, Kris Letang.
     
    13:18
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovku rychle využívají! Kris Letang ranou z vrcholu kruhů propaluje Nabokova a je sníženo. Jeho střelu ještě zřejmě lehce tečoval JAROME IGINLA, který byl oficiálně označen jako autor branky. Asistence: Kris Letang, Sidney Crosby.
     
    12:55
    To je pro domácí nepříjemné! Hamonic nedovoleně bránil Jaromeho Iginlu a hosté budou hrát téměř minutu a půl tvrající přesilovku 5 na 3!
     
    12:21
    Pens si zahrají přesilovku. Na trestnou lavici odjíždí Mark Streit.
     
    07:58
    Tučňáci jsou nástupem Islanders do utkání opravdu zaskočeni. Teď si zahrají další oslabení. Vyloučen je Tanner Glass za hrubost vůči Moulsonovi.
     
    05:41
    Islanders právě vstřelili branku!
    Nedáš – dostaneš! Crosby předvedl krásnou individuální akci, kdy se od mantinelu dostal až mezi kruhy, ale Nabokov skvěle zasáhl. Na druhé straně dojel Grabner nastřelený kotouč a od zadního mantinelu ho poslal před branku přímo do míst, kam si najel CASEY CIZIKAS a ten prostřelil Fleuryho ranou mezi betony – 2:0! Asistence: Michael Grabner.
     
    02:23
    Vyloučen hostující Cooke za faul na Cizikase.
     
    01:43
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ostrované do zápasu vlétli jako velká voda a rychle střílí úvodní gól! Višňovský zavezl kotouč do útočného pásma a nahodil ho do brankoviště. Tam hned několikrát dorážel Kyle Okposo, ale Fleury ještě dokázal udržet kotouč před čarou. Dojíždějící MATT MOULSON už však puk do branky dostal. Asistence: Kyle Okposo, Lubomír Višňovský.
     
    00:40
    Krásná spolupráce Tavarese s Baileym. Druhý jmenovaný dostal přihrávku zpoza branky a z výborné pozice trefil jen Fleuryho.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 2. Moulson (Okposo, Višňovský), 6. Cizikas (Grabner), 46. Okposo (Nielsen), 51. Tavares (Bailey) – 14. Iginla (Letang, Crosby), 14. Kunitz (Malkin, Letang), 19. Dupuis (Crosby, Kunitz), 38. Murray (Malkin, Martin), 69. Kunitz (Crosby, Martin)


    New York Islanders: Nabokov (Poulin) – Streit, Carkner, Hamonic, MacDonald, Strait, Višňovský – Boyes, Tavares, Bailey – Okposo, Nielsen, Moulson – McDonald, Aucoin, Ullström – M. Martin, Cizikas, Grabner. Trenér: Jack Capuano
    Pittsburgh Penguins: Fleury (Vokoun) – Letang, Eaton, Niskanen, Murray, Despres, P. Martin – Dupuis, Crosby, Kunitz – Iginla, Malkin, Bennett – Cooke, Sutter, Morrow – Adams, Jokinen, Glass. Trenér: Dan Bylsma

    Rozhodčí: Meier, Peel – Cherrey, Murphy
    bahis siteleri