Rakousko – Lotyšsko 6:3 (kon.) | Slovinsko – Dánsko 2:3 (po pr.) | Rusko – USA 5:3 (kon.)
Kanada – Norsko 7:1 (kon.)
po prodl.
Slovinsko
2:3 (1:0, 1:1, 0:1 - 0:1)
Dánsko
Úterý 07.05.2013, 16:15 • Stockholm Globe Arena (12 500) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Prozatím se s vámi loučím, sledujte však onlajny od 19:15 a také v 20:15. Dnes nás totiž ještě čekají zápasy mezi celky Ruska proti Spojeným státům americkým a také střetnutí Kanada vs. Norsko. (18:29:24)
     
    HVĚZDY UTKÁNÍ:
    SLO: Rok Tičar – 2+0
    DEN: Kim Staal – 1+1
     
    Co tedy víme bezprostředně po utkání , že bez bodu na letošním turnaji zůstává už jenom Lotyšsko, které dnes prohrálo s Rakouskem 3:6. Slovinci jsou s jedním bodem na chvostu skupiny A, Dánové jsou předposlení.
     
    Velice zajímavý zápas tedy končí vítězstvím Dánska, které přemohlo slovinský tým po prodloužení 3:2.

    Slovinský celek dvakrát v dnešním utkání vedl, o oba góly svěřenců trenéra Matjaže Kopitara se postaral Rok Tičar. Na body to ale nakonec nestačilo, ve třetí části totiž srovnal za Dány Madsen a v následném prodloužení rozhodl kapitán Dánska Green.
     
    Konec zápasu.
     
    61:53
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, bonusový bod si seberou Dánové! Obrovský kus práce odvedl za brankou Slovinska obránce Larsen, jenž vybojoval kotouč a před branku ho posunul na kapitána MORTENA GREENA, který nadvakrát pokořil Roberta Kristana! Asistence: Philip Larse.
     
    61:23
    Slovinci uklidňují situaci, drží kotouč ve svém pásmu.
     
    60:40
    Stejně tak se mohlo rozhodnout o chvíli na druhé straně, Morten Madsen orazítkoval z rychlého brejku spojnici Kristanovy branky!
     
    60:14
    Dánové hned na začátek prodloužení vyrobili ve svém obranném pásmu velkou hrubku, kterou mohl potrestat Robar, jemuž nahrál Urbas. První jmenovaný ale prudkou nahrávku netrefil.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Jediným úspěšným střelcem třetí části byl dánský forvard Morten Madsen, jenž vyrovnal na 2:2. Toto skóre platí po šedesáti minutách hry, a to i navzdory tomu, že oba celky si poté ještě řadu šancí vytvořili. Za malou chvíli jdeme na prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:50
    Jeglič těsně před Nielsenem tečoval střelu od levého mantinelu, halou to jenom zahučelo, ovšem puk v brance neskončil!
     
    59:30
    Robar se mohl stát hrdinou utkání, sám před Nielsenem ale promáchl!
     
    59:00
    Oba celky mají posledních šedesát vteřin na to, aby pro sebe urvaly tři body.
     
    58:00
    Robert Kristan chtěl pomoci s rozehrávkou, ovšem to se mu příliš nepovedlo a do šance se málem dostal Starkov, však na svém místě ale byl Pavlin. Rychlý brejk v podání Tičara byl také neúspěšný.
     
    57:15
    Kovačevič a po něm Kranjc vyzkoušeli své štěstí, stejně jako na druhé straně Dánové však netrefili tři tyče.
     
    56:40
    Další Dánský útok nebyl úspěšný, Mikkel Boedker totiž také zamířil svůj projektil vedle, proto mohou jít dopředu Slovinci.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 7. Tičar (Gregorc, Robar), 35. Tičar (Robar, Gregorc) – 24. Staal (Lauridsen M., Madsen), 46. Madsen (Staal, Jensen J. B), 62. Green (Larsen)


    Slovinsko: Kristan (Hočevar) – Gregorc, Robar, Pretnar, Kranjc, Pavlin, Kovačevič, Tavželj – Jeglič, Tičar, Sabolič – D. Rodman, M. Rodman, Urbas – Razingar (C), Kopitar G., Pajič – Mušič, Pance, Goličič, Bašič. Trenér: Matjaž Kopitar.
    Dánsko: Nielsen S. (Galbraith) – Larsen, Lassen, Lauridsen O., Jensen J. B, Boedker Ma, Lauridsen M., Nielsen R. – Green (C), Starkov, Hardt – Jakobsen, Christensen, Boedker Mi. – Storm, Poulsen, Jensen J. – Bjorkstrand, Staal, Madsen. Trenér: Per Bäckman.

    Rozhodčí: Baluška (SVK), Olenin (RUS) – Dehaen (FRA), Šeljanin (RUS)

    Diváci: 1 051