Rusko – Chorvatsko 0:0 (kon.) | Rakousko – Švédsko 1:1 (kon.) | Slovensko – Švýcarsko 2:2 (kon.)
Ukrajina – Itálie 1:2 (kon.)
konec
Rakousko
1:1 (0:0)
Švédsko
Středa 08.05.2013, 16:00 • Štadión MFK Dubnica • Mistrovství Evropy U17
Předzápasové kurzy
     
    Utkání sice nabídlo ve druhém poločase lepší podívanou, ale i tak to nebylo nic světového. Švédy poslal do vedení ve 44. minutě Suljić, který se prosadil po rohovém kopu. Zivotic sice vyrovnal hned o pět minut později, ale skóre se již neměnilo. Tým Rakouska vedený Hermannem Stadlerem byl sice lepším, jenže na víc jak bod to dnes nestačilo. (17:43:15)
     
    Konec zápasu.
     
    80+4
    Nutné ošetření jednoho z obránců Rakouska ještě duel o pár desítek vteřin nastaví.
     
    80+3
    Horvath po nahrávce od Lerchera stál na hranici pokutového území, ze kterého mohl pálit. Zahuštěná obrana soupeře jej ale do zakončení nepustila.
     
    80+2
    Dlouhý míč do vápna Rakouska našel Nordina, který v něm byl sice viditelně držen, jenže neupadl a zkoušel hrát. Švédsko se dostalo do zakončení až zásluhou Rakipa, který pálí vysoko nad.
     
    80+1
    Utkání je nastaveno o čtyři minuty.
     
    80
    Pellegrini převzal míč na pravé straně pokutového území a vybojoval rohový kop pro Rakousko. Závěrečný tlak sílí.
     
    79
    Luca Mayr sice nabídku zakončení na levé straně využil, jenže podklouzl, a tak pálí vedle.
     
    78
    Lazarův přetažený míč na zadní tyč našel Perice, jehož hlavičku vyrazil mimo branku obránce Wahlqvist. Velká šance Rakušanů končí pouhým rohem!
     
    78
    Po ofsajdu Lerchera Mohlin našel centrem pouze soupeře, který se pokoušel o útok. Pellegrini našel pěknou nahrávkou na pravou stranu Zivotice, jenže jeho prudkou ránu vyrazil Mohlin mimo.
     
    76
    Rakousko podruhé střídá. Daniela Ripic nahrazuje Tobias Pellegrini.
     
    75
    Skandinávský rohový kop se dostal až na zadní tyč, kde na míč číhal Ssewankambo. Jeho pohotové zakončení ale jde mimo tři tyče.
     
    74
    Poslední střídání Švédska. Viktor Nordin vymění Gentrita Citaka.
     
    73
    Až teď'! Gluhakovic se pěkně zbavil na pravém křídle Halvadziće a centrem do vápna oslovil Ripic. Ten ale z malého vápna a pod tlakem soupeře selhal, když pálí vysoko nad!
     
    73
    Rakousko je v posledních minutách jasně lepším celkem a snaží se fotbalově přehrát svého soupeře. Vysocí stopeři soupeře jeale do šancí nepouštějí.
     
    71
    První střídání Rakušanů. Adriana Grbic nahrazuje Luca Mayr.
     
    70
    Ripic zkoušel po levém křídle utéci Suljićovi, jenže míč si předkopl až moc dopředu, a tak mu utíká do zámezí. Duel nabídne už jen deset minut plus možné nastavení.
     
    69
    Na druhé straně centroval do vápna novic Halvadzić, jenže ani on spoluhráče v pokutovém území nenašel.
     
    68
    A znovu Grbic. Jeho průnik podél levé strany zakončil centrem do vápna, kde však opět kraluje brankář Mohlin.
     
    67
    Po rohu centroval Lazaro na zadní tyč na Grbic, který ale nedokázal ohrozit Mohlinovu klec.
     
    66
    Grbic to z přímého kopu zkusil hodně odvážně, ale Mohlin dokázal míč vyrazit na tyč.
     
    65
    Erdal Rakip následně fauluje v brejku unikajícího Lazara a vidí žlutou kartu.
     
    64
    Andersson zahájil nákopem na pravou stranu zajímavou akci Švédska. Míč se dostal na Jönssona Salétrose, jehož centr na zadní tyč našel hlavičku Rakipa, jenže ta nejde na Schlagera ale pouze na malé vápno, kde Baumgartner odkopává.
     
    63
    Turschův průnik z pravé strany mířil až do vápna, kde však zakončení znemožňuje důrazným odkopem Sonko Sundberg.
     
    62
    Švédsko a jeho druhé střídání. Gustava Engvalla střídá Mirza Halvadzić.
     
    62
    Peric hodně zaváhal v rozehrávce a může být jen rád, že jej Rakip následně na pravé straně fauluje.
     
    59
    Slušnou pozici k zakončení měl v pokutovém území Rakouska Rakip. Míč mu však skočil, a tak ještě nahrával na Engvalla, jenže tomu je odpálen.
     
    58
    Ssewankambo si vyměnil míč s Anderssonem a z pravé strany zkoušel centrovat. Sice se před něj dostal Peric, ale pro Švédy to znamená alespoň roh.
     
    56
    Ripic po nahrávce od Grbice zkoušel centrovat z pravé strany do vápna, kde však kraluje ve výskoku brankář Mohlin.
     
    54
    Ssewankambo rozjel akci na levou stranu na Jönssona Salétrose, který mu zkoušel do pokutového území centrem vrátit, jenže to už si obrana Rakouska pohlídala.
     
    52
    Švédové reagují střídáním. Christera Lipovace nahradí Erdal Rakip.
     
    51
    Rakušany branky notně povzbudila a tlačí se za druhou trefou. Horvath ve vápně vypálit nedokázal, ale zakončení nakonec k vidění bylo. Lazaro připravil pro Grbice, jehož vysoký balon Mohlin lapil.
     
    49
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Svěřenci Hermanna Stadlera po pěti minutách vyrovnávají na 1:1! Valentino Lazaro se před vápnem skvěle uvolnil a prudce vypálil. Mohlin sice jedovatou střelu vyrazil, jenže bohužel pro sebe pouze do pravé strany na NIKOLU ZIVOTICE, který bleskově doklepává do sítě!
     
    48
    Lazara ve středu hřiště fauloval Gustav Engvall a jelikož to nebyl první nedovolený zákrok tohoto útočníka, tak už je trestán karetně. První žlutou kartou utkání.
     
    46
    Rakušané se snaží o odpověď, jenže na levé straně upadl po zákroku Zivotic, a tak se hra přerušuje. Útočný hráč musí být ošetřen.
     
    44
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Dlouhý míč byl Schlagerem překvapivě sražen na roh, ze kterého udeřilo.Rohový kop z levé strany od Citaka našel ve vápně hlavičku ALIHO SULJIĆE, který ve výskoku parádně hlavičkuje k levé tyči. Od léta hráč Chelsea FC naskakoval na míč zcela sám, a tak hosty trestá. Schlager nemohl reagovat, do vedení tak jdou Skandinávci – 1:0!
     
    42
    Přímý kop z dobré pozice však byl dnes snad podruhé velmi špatně rozehrán a Rakousko mělo co dělat, aby rychlý brejk soupeře uhasilo.
     
    41
    Lazaro si odvážně hodil míč na levou stranu, kde byl v souboji se Suljićem faulován, což znamená přímý volný kop od postranní čáry.
     
    41
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas v Dubnici nad Váhom moc zajímavého fotbalu nepřinesl. Po aktivním úvodu Švédů otěže hry přebral soupeř, který se ale do ohrožení branky nedostal. V úvodní části dnešního duelu tak k vidění nebyla ani jedna střela, která by mířila mezi tři tyče. Druhý poločas začne v 16:57.
     
    První poločas skončil.
     
    40+1
    Šance Rakouska! Lercher skvěle odcentroval z pravé strany na hranici pokutového území pro Lazara, který ještě našel Horvatha, jenže ten vypálil z dobré pozice mimo.
     
    40+1
    V jediné nastavené minutě hledal Horvath nahrávkou na pravou stranu Ripice, ale ten se k přetaženému balonu nedostal.
     
    39
    Rakušané v posledních vteřinách první půle kombinují většinou na vlastní půlce a nikam se neženou. Teď o míč přicházejí, když Lazaro nahrávku na Gluhakovice posílá do autu.
     
    37
    A ani další akce Švédů k zakončení nevede. Centr z levé strany v podání Jönssona Salétrose se odrazil na kapitána Anderssona, který však ve vzduchu fauluje Lazara.
     
    35
    Řada drobných nepřesností na obou stranách zatím ani jednomu celku neumožňuje výrazněji zahrozit. Po faulu Gluhakovice na Jönssona Salétrose ve středu hřiště bude rozehrávat Švédsko.
     
    33
    Ripic následně našel na pravé straně Zivotice, jehož centrovaný míč odvrátil na rohová kop Ramhorn.
     
    32
    Ssewankambo sice po chvíli ztratil ve středu hřiště míč, jenže brejk soupeře končí ofsajdem. V něm je nachytán Ripic.
     
    31
    Gluhakovic zkoušel po rychle rozehraném přímém kopu vysunout na pravou stranu Zivotice, ale ten i přes velkou snahu centruje už ze zámezí.
     
    29
    Schlagera o něco více vyděsil svým dobrým napadáním Engvall, který málem ve skluzu získal míč, jenže bohužel pro něj se pouze odráží do zámezí.
     
    28
    Jenže i přes dobrou pozici pálí kmenový hráč Chelsea FC Isak Ssewankambo hodně nepřesně nad branku Schlagera.
     
    28
    Citaku byl následně po pěkné akci na pravé straně sražen k zemi Gluhakovicem, a tak uvidíme přímý kop ze zhruba dvaceti metrů.
     
    27
    Skandinávcům se na levé straně otvíral prostor k útočné akci, ale Engvall po převzetí míče nenahrál na Jönssona Salétrose přesně.
     
    26
    Gluhakovic hledal po faulu na Lazara na pravé straně Ripice, ale míč nebyl přesný, a tak končí až u brankáře Mohlina.
     
    24
    Máme za sebou více než polovinu prvního poločasu a po slabším úvodu to jsou Rakušané, kteří udávají tempo hry.
     
    23
    Švédsko mohlo jít na útočné polovině do zajímavého brejku, jenže Lazaro byl faulován, a tak sudí Doyle píská.
     
    22
    Po faulu Engvalla mělo Rakousko možnost přímého kopu. Lercher rozehrál signálem na Lazara, jenže ten pálí z prvního doteku do autu. Nadějná situace tak ohrožením branky nekončí.
     
    20
    A znovu pravé strana. Ripic vysunul do křídla Zivotice, jehož nahrávku ale obrana Švédů odvrací. O pár vteřin později měl opět Zivotic na pravé straně hodně prostoru k zakončení, jenže zbytečně šel do kličky, a tak nevystřelil.
     
    19
    Ripic hledal z pravé strany nahrávkou do vápna Horvatha, ale nebyl přesný. Mohlin tak po svém výběhu z branky pohodlně chytá.
     
    17
    Peric posunul míč před pokutovým územím na Horvatha, který měl velmi dobrou pozici, jenže příliš vymýšlel, a tak nezakončil. Jeho následnou nahrávku soupeř přečetl a zachytává ji.
     
    16
    Rakušané soupeři v posledních desítkách vteřin hodně zatápí v obranných řadách. a ten vypadá hodně chaoticky. Přitom v první utkání skupiny proti Švýcarsku působil v zadní formaci velmi jistě.
     
    14
    Švédům se znovu nevedlo v zadních řadách a po rychlém brejku centroval do vápna Horvath. Po další nepřesnosti Mohlina mohl zakončit Tursch, jenže upadl a jelikož to nebyl faul, tak hra pokračuje.
     
    13
    Valentino Lazaro znovu kroutil balon do malého vápna, kde však tentokrát Mohlin s přehledem chytá, a tak komplikace nepřipouští.
     
    13
    O pár vteřin už to bylo nebezpečnější. Wahlqvist překvapil hlavičkou Mohlina, který vystartoval z branky, a tak tu máme další roh.
     
    12
    Na druhé straně Sonko Sundberg raději odkopl centrovaný míč Lerchera na Lazara.
     
    10
    Švédsko je při přechodu do útoku velmi rychlé. Další postrčení Engvalla mohlo znamenat zakončení pro Lipovace, jenže ten z úhlu vybojoval jen rohový kop.
     
    9
    Následně to vyneslo rohový kop z levé strany, který do vápna poslal Lazaro. Jeho nabídku proměnil Lercher v prudkou ránu z hranice pokutového území, jenže míří vysoko nad.
     
    8
    Snaha Rakouska sice nevedla k ničemu závratnému, ale po faulu Ssewankamba bude celek kouče Stadlera rozehrávat přímý kop.
     
    7
    Po rohu Švédů vracel přetažený míč na malé vápno Sonko Sundberg. Hlavou našel Wahlqvista, který míří vysoko nad.
     
    6
    A další odvrácení po stříleném centru Engvalla, který je v úvodních vteřinách utkání hodně aktivní.
     
    6
    Další nebezpečí pro obranu Rakouska táhl po pravé straně Citaku. Jeho střílený centr do vápna je odvrácen.
     
    4
    První velká příležitost utkání! Engvall se z levé strany sice komplikovaně, ale přesto dostal do vápna, kde jeho ránu vyrazil stoper Peric. K odraženému balonu se dostal Ssewankambo, který z výborné pozice pálí jen do jednoho hráčů Rakouska. Uvidíme tak pouze roh.
     
    3
    Gluhakovic hledal míčem na pravé křídlo Zivotice, ale ten jej navzdory své rychlosti na hřišti už nezastavil.
     
    2
    Míč si postavil kapitán Andersson, ale z přímého kopu z pravé strany pálí nad Schlagerovu branku.
     
    1
    Švédsko ve žlutém začalo aktivně. Suljić se na pravé straně pěkně zbavil obránce a nacentroval na hrot. Tam byl Engvall faulován Baumgartnerem, a tak uvidíme přímý kop.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní sudí Neil Doyle z Irska již přivádí obě mužstva nad trávník Štadiónu MFK Dubnica. Duel tak na slunečně vyzdobeném stánku již po státních hymnách začne.
     
    Úvodní sestavy:

    Rakousko: (4-1-4-1) Schlager – Gluhakovic, Baumgartner, Peric, Lercher – Tursch – Zivotic, Horvath, Lazaro, Grbic – Ripic.

    Trenér: Hermann Stadler

    Švédsko: (4-4-2) Mohlin – Suljić, Sonko Sundberg, Wahlqvist, S. Ramhorn – Citaku, Ssewankambo, Andersson, Jönsson Salétros – Engvall, Lipovac.

    Trenér: Roland Larsson

    Rozhodčí: Neil Doyle (IRL) – Richard Storey (NIR), Gregory Crotteux (BEL).
     
    V dnešním duelu je lehkým favoritem Švédsko, které v prvním utkání zdolalo silné Švýcary brankou Engvalla. Rakousko naopak prohrálo trefou Slaninky z nastaveného času s domácím Slovenskem 1:0 a postup do semifinále se mu zkomplikoval. Svěřencům Hermanna Stadlera ale jistě jde o ještě jednu metru. První tři místa ve skupině totiž znamenají postup na MS U17 2013 ve Spojených Arabských Emirátech, které se koná na přelomu října a listopadu.
     
    Skupina A – 1. kola (z pohledu dnešních soupeřů)



    Slovensko 1:0 Rakousko (0:0)

    80+2. Slaninka

    (4-3-3) Schlager – Gluhakovic, Baumgartner (68. Mayr), Peric, Lercher © –Horvath, Tursch, Lazaro (64. Steiner (77. ČK)) – Zivotic, Pellegrini (41. Ripic), Grbic.

    Trenér: Hermann Stadler

    Na Rakousko čekalo v prvním kole domácí Slovensko, které jako pořadatel na šampionát postoupilo automaticky. Nervózní úvod znamenal šance na obou stranách. V té největší zastavila Vestenického tyč, ale i Rakousko dokázalo zahrozit. Nebezpečně zakončil v průběhu snad třiceti vteřin Lazaro, ale Junas byl připraven. I druhý poločas nabídl hodně šancí na obou stranách, jenže bohužel pro celek Hermanna Stadlera se brankově v samém závěru utkání prosadilo domácí Slovensko, které hrálo poslední minuty proti desíti hráčům, jelikož se nechal Steiner zbytečně po druhé žluté kartě vyloučit. Čmelíkovu nahrávku z pravé strany poslal do sítě Slaninka, který zahájil velké oslavy. Rakušané tak dnes musí pro možný postup ze skupiny bodovat.

    Švýcarsko 0:1 Švédsko (0:1)

    38. Engvall

    (4-4-2) Mohlin – Suljić, Sonko Sundberg, Wahlqvist ©, S. Ramhorn – Rakip (75. Nordin), Ssewankambo, Jönsson Salétros, Halvadzić – Engvall (80+3. J. Ramhorn), Berisha (59. Lipovac).

    Trenér: Roland Larsson

    Druhé utkání skupiny A začalo lépe Švýcarsko, které hrozilo zejména po levé straně. Nejprve vypálil nebezpečně Trachsel a Mohlin musel vyrazit. Poté se pěkně prosmýkl i Hunziker, ale jeho centrovaný míč šel nad. Švédsko se ozvalo v 19. minutě, kdy centr Halvadziće z levého křídla mohl v první branku přetavit Berisha. Hlavičkoval o zem, jenže Fellmann skvěle vyrazil a s pomocí horní tyče se kopal jen roh. Vyrovnaný poločas tak rozhodla 38. minuta. Švýcar Grgic váhal s rozehrávkou, míč se dostal na Berishu, který průnikovou přihrávkou vysunul na levou stranu pokutového území Engvalla, jenž chytrým obhozením Fellmanna poslal Švédy do vedení. Po změně stran nejprve neuspěl svým dalekonosným pokusem opět Engvall a chvíli po něm i po rohovém kopu Briner. Švýcarsko si postupem času vypracovalo menší tlak, ale šancí si moc nevypracovalo. V největší šanci zastavil po nahrávce střídajícího Pagliucy Hunzikera brankář Mohlin. Švédsko tak v posledním utkání prvního hracího dne porazilo v Žilině Švýcary 1:0 a nakročilo za postupem.
     
    Rakousko

    I naším jižním sousedům se na závěrečný turnaj na Slovensku nekvalifikovalo lehce. V první části kvalifikace to stačilo na ještě druhé postupové místo, ale ve fázi Elite round to pro celek Hermanna Stadlera také nevypadalo dobře. První prohra s Irskem dostala Rakušany pod tlak, který ale nakonec byl proměněn v postup. Souhra výsledků a výhry nad Srbskem a Gruzií poslali Rakousko dál.


    SOUPISKA


    Brankáři
    1 HARTL Marcel 22/07/1996 SV Ried
    21 SCHLAGER Alexander 01/02/1996 FC Red Bull Salzburg

    Obránci
    19 BAUMGARTNER Dominik 20/07/1996 SKN St. Pölten
    11 GLUHAKOVIC Petar 25/03/1996 FK Austria Wien
    15 HAAS Manuel 07/05/1996 FC Red Bull Salzburg
    5 LERCHER Michael 04/01/1996 SV Werder Bremen (GER)
    14 PROBST Marcel 21/07/1996 FC Red Bull Salzburg
    3 PERIC Stefan 13/02/1996 FC Red Bull Salzburg

    Záložníci
    8 HORVATH Sascha 22/08/1996 FK Austria Wien
    10 LAZARO Valentino 24/03/1996 FC Red Bull Salzburg
    6 MATHIS Raphael 25/01/1996 Vorarlberg Fußball-Verband
    12 STEINER Thomas 06/02/1996 SK Rapid Wien
    4 TUSCH Lukas 29/03/1996 Fußballakademie-Linz

    Útočníci
    7 GRBIC Adrian 04/08/1996 VfB Stuttgart
    13 MAYR Luca 06/04/1996 SV Ried
    9 PELLEGRINI Tobias 03/04/1996 Fußballakademie-Linz
    2 RIPIC Daniel 14/03/1996 FC Red Bull Salzburg
    17 ZIVOTIC Nikola 26/01/1996 FK Austria Wien


    Trenér

    STADLER, Hermann
    21/05/1961 (51 let)
     
    Švédsko

    Výběr Rolanda Larssona se na Mistrovství Evropy hráčů do 17 let dostal vůbec poprvé ve své historii. O svém postupu rozhodlo ve velmi napínavém utkání s Maďarskem, ve kterém mu stačilo remizovat. Hned v úvodu však inkasoval a dlouho předlouho to vypadalo, že i letos se mu ME vyhne. V nastaveném čase se ale po rohovém kopu prosadil ve velkém závaru Berisha, který tak Švédům zajistil letenku na Slovensko.

    SOUPISKA


    Brankáři
    1 MOHLIN Sixten 17/01/1996 Malmö FF
    12 STRÖMGREN Hampus 08/07/1996 Mjällby AIF

    Obránci
    2 BERGMAN Jakob 02/01/1996 IK Sirius FK
    4 RAMHORN Sebastian 03/05/1996 Kalmar FF
    5 RAMHORN Johan 03/05/1996 Kalmar FF
    6 SONKO SUNDBERG Noah 06/06/1996 Sundberg AIK FF
    3 SULJIĆ Ali 18/07/1997 Motala AIF FK*
    7 WAHLQVIST Linus 11/11/1996 FK Norrköping FK

    Záložníci
    8 ANDERSON Elias 31/01/1996 Helsingborgs IF
    11 JÖNSSON-SALÉTROS Anton 12/04/1996 AIK FF
    13 NORDIN Viktor 18/01/1996 Hammarby IF FF
    14 SSEWANKAMBO Isak 27/02/1996 Chelsea FC (ENG)

    Útočníci
    15 CITAKU Gentrit 25/02/1996 IFK Norrköping FK
    17 HALVADZIĆ Mirza 15/02/1996 Malmö FF
    10 RAKIP Erdal 13/02/1996 Malmö FF
    9 BERISHA Valmir 06/06/1996 Halmstads BK
    16 ENGVALL Gustav 29/04/1996 IFK Göteborg
    18 LIPOVAC Christer 07/03/1996 Karslunds IF

    *Suljić je od 1. 7. 2013 hráčem Chelsea FC (ENG)


    Trenér

    LARSSON, Roland
    27/01/1962 (51 let)
     
    Pěkné sváteční odpoledne při sledování utkání 2. kola Mistrovství Evropy hráčů do 17 let, ve kterém se v Dubnici nad Váhom utká výběr Rakouska se Švédskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Martin Mišovec

    Branky: 49. Zivotic – 44. Suljić

    Karty:   48. Engvall (SWE), 65. Rakip (SWE)


    Rakousko: (4-1-4-1) Schlager – Gluhakovic, Baumgartner, Peric, Lercher – Tursch – Zivotic, Horvath, Lazaro, Grbic (71. Mayr) – Ripic (76. Pellegrini).

    Trenér: Hermann Stadler

    Švédsko: (4-4-2) Mohlin – Suljić, Sonko Sundberg, Wahlqvist, S. Ramhorn – Citaku (74. Nordin), Ssewankambo, Andersson, Jönsson Salétros – Engvall (62. Halvadzić), Lipovac (52. Rakip).

    Trenér: Roland Larsson

    Rozhodčí: Neil Doyle (IRL) – Richard Storey (NIR), Gregory Crotteux (BEL)
    bahis siteleri