Standard – Club Bruggy 2:4 (kon.) | Genk – Anderlecht 1:2 (kon.)
konec
Standard Lutych
2:4 (0:3)
Club Bruggy KV
Neděle 12.05.2013, 14:30 • Stadion Maurice Defrasneho, Lutych • Belgická Jupiler Pro League
Předzápasové kurzy
     
    V Lutychu je dobojováno, hosté z Brugg si odváží po vítězství 4:2 všechny tři body a minimálně do večerního zápasu Genku s Anderlechtem se posouvají do čela belgické ligy.

    O svém vítězství hosté rozhodli již v prvním poločase, kdy po trefách Lestienna, Duarteho a Baccy vedli již 3:0. Domácí po změně stran dokázali zápas výrazně zdramatizovat a dvěma trefami se soupeři přiblížit na rozdíl jediné branky, ovšem poslední slovo si vzal Vázquez a pohledným lobem završil gólový účet dnešního zápasu na 2:4. (16:29:47)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Další útočnou snahu domácích ukončil faul M'Pokua a utkání se blíží ke svému závěru.
     
    90+1
    V závěru se ještě do jednoho zakončení probojoval Ezekiel, svoji střelu ale namířil do připraveného Kujoviče.
     
    90
    Fotbalisté Standardu se na pár sekund usadili v pokutovém území soupeře, tam se ale nedokázali prosadit k zakončení.
     
    88
    Bashuayi připravil zajímavou střeleckou pozici pro Buyense, do jeho rány ale obětavě stačil vložit hlavu Almebäck.
     
    87
    Domácí fanoušci bouří, po zákroku na Ezekiela se znovu dožadují odpískání pokutového kopu, ale marně.
     
    85
    Po patnáctém rohu domácích hlavičkoval Van Damme, Kujovičovu svatyni ale netrefil.
     
    84
    Za doprovodu lékařů už ale Bacca odchází za postranní čáru a dá se očekávat jeho brzký návrat na bojiště.
     
    84
    Za pískotu domácích fanoušků je teď na trávníku ošetřován Bacca, hostující útočník se jen těžce zvedá z trávníku.
     
    83
    Stoper domácích Kanu už zůstává pouze na hrotu, Lutych se ještě snaží zabojovat alespoň o bod.
     
    82
    I po něm se ale hosté bezpečně ubránili a když už se po pár sekundách do zakončení dostal Vainqueur, rána mu absolutně nesedla a zamířila daleko vedle hostující branky.
     
    81
    Ono hledal přízemním centrem před brankou Ezekiel, před ním ale stačil zasáhnout Duarte a odehrál míč na už čtrnáctý rohový kop Lutychu.
     
    80
    Čtvrtá branka Brugg už přeci jen aktivitu domácích fotbalistů výrazně přibrzdila, navíc se i dalo očekávat, že jim síly při neustálém útočení a napadání nemohou vydržet po celých devadesát minut.
     
    79
    Ezekiel je ale přeci jen zdravotně trochu limitován, teď neměl žádnou šanci udržet míč proti dvojici protihráčů.
     
    78
    Přeci jen se Ezekiel zapojuje do zápasu.
     
    77
    Zdravotní stav Ezekiela ale vůbec nevypadá dobře, po ošetření za postranní čárou stále kulhá a je otázkou, zda-li ještě vůbec bude moci pokračovat. Připomínám, že domácí už využili všechna tři dostupná střídání a při případné neúčasti Ezekiela by museli dohrávat v deseti.
     
    75
    V souboji s Duartem padl k zemi na kraji pokutového území Ezekiel, ovšem sudí Delferiére razantně ukázal, že tady penaltu rozhodně pískat nebude.
     
    74
    Poslední změna v sestavách, Jespera Jörgensena nahrazuje Brandon Mechele.
     
    73
    Znovu v akci Vázquez, tentokrát se pokusil procedit míč domácí obranou na zcela osamoceného Baccu, přihrávku ale zastavil pozorný Kanu.
     
    71
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Další nádherná branka hostů po perfektní kombinaci! U jejího závěru byl Eidur Gudjohsen, jenž hokejovou "žabičkou" podsekl míč přímo do běhu VÍCTORU VÁZQUEZOVI, ten lobem z první přehodil Kawašimu a zdvojnásobil náskok Brugg!
     
    70
    Střídání hostů, Rafaelova nahrazuje velezkušený Islanďan Eidur Gudjohnsen.
     
    69
    Japonský šikovný útočník Ono se poprvé aktivně zapojil do průběhu zápasu, pokusil se překvapit Kujoviče střelou z rohu pokutového území, hostující brankář si ale prostor u své přední tyče pohlídal.
     
    68
    Poslední střídání Standardu, do hry vběhl Yuji Ono místo Koce.
     
    67
    Na rohové kopy vede Lutych už 13:1! Ani ten třináctý ale nepřinesl vážnější ohrožení pro Kujoviče.
     
    66
    Střídání hostů, Thomase Meuniera nahrazuje Laurens De Bock.
     
    65
    Po každém zisku míče fanoušci Lutychu okamžitě ženou své hráče dopředu, Ezekiel ale dalším centrem nenašel žádného ze spoluhráčů.
     
    63
    Po rychlém kontru domácích Bashuayi kličkami zamotal hlavu i nohy Höglimu a přesnou přihrávkou vyzval k zakončení Koce, před ním ale v poslední chvíli dokázal zasáhnout Duarte.
     
    63
    Teď ale fotbalisté Standardu propadli v obraně, Bacca si na hranici pokutového území vyměnil míč s Lestierrem a ve stoprocentní šanci přízemní ránou míjí Kawašimovu branku!
     
    62
    Domácí jsou nadále při útočné chuti, Ezekielův centr se ale neujal, neboť v pokutovém území nabíhal jediný Koc a proti čtyřnásobné přesile neměl šanci k úspěchu.
     
    61
    Standard právě vstřelil branku!
    PAUL JOSE M'POKU s pokutovým kopem naložil parádně, poslal míč do horního rohu hostující branky a kdo si pro nedělní odpoledne vybral sledování souboje Lutychu s Bruggami, rozhodně neprováhal. Čeká nás nesmírně dramatická závěrečná půlhodina!
     
    60
    Ezekiel si doběhl do pokutového území Brugg pro penaltu! Udělal kličku Jörgensenovi, ten mu přišlápl nohu a sudí Delferiére bez jakéhokoliv rozmýšlení ukazuje na penaltový bod!
     
    58
    Před pokutovým územím Lutychu si hledal prostor k zakončení Bacca, hostující kanonýr ale branku výrazně minul.
     
    57
    Vynucené střídání Standardu, místo Opareho vběhl do hry Ibrahima Cissé.
     
    56
    Hodně prostoru se teď otevřelo na domácí polovině před Rafaelovem, kterého skluzem zezadu sestřelil Wiliam Vainqueur a francouzský záložník může být rád, že za svůj zákrok vidí žlutou kartu.
     
    55
    Do zámezí odkulhal domácí obránce Opare a určitě nebude schopen pokračovat ve hře.
     
    54
    Domácí hrají vzadu na obrovské riziko, zatím se jim ale daří bránit možné brejky soupeře do otevřené obrany v samém zárodku.
     
    53
    Lutych zahrával už svůj desátý rohový kop, znovu ale bez úspěchu.
     
    52
    Střídání Lutychu, ze hry je stažen Rumun Tucudean, nahrazuje jej Michy Batshuayi.
     
    51
    Standard právě vstřelil branku!
    Trocha naděje pro Lutych! Dlouhý nákop do pokutového území Koc hlavou zpracoval pro INOHA EZEKIELA, nigerijský útočník v osobním souboji předstihl Duarteho a dopravil míč do Kujovičovy sítě!
     
    50
    Před pokutovým územím hostů napřáhl ke střele Buyens, míč ale nabral opačnou faleš než by domácí středopolař potřeboval a zatočil se od branky Kujoviče.
     
    48
    Hosté získali standardní situaci v hloubi útočné poloviny, Lestiennův centr ale odkopl do zámezí Van Damme.
     
    47
    Od postranní čáry si to do pokutového území namířil Ezekiel, v závěrečné fázi svého průniku mu ale utekl míč od kopačky a Duarte jej odkopává do bezpečí.
     
    46
    Už od úvodních sekund druhého poločasu je podle presinku domácích fotbalistů jasné, že druhý poločas rozhodně neodchodí a ještě nás může čekat zajímavá podívaná.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Už ale z útrob stadiónu vychází i fotbalisté v modro-bílém a kvarteto arbitrů.
     
    Na trávníku zatím jsou pouze domácí fotbalisté, stále se čeká na hosty i rozhodčí zápasu.
     
    Po prvním poločasu Lutych prohrává s Bruggami 0:3 a to si dovolím tvrdit, že domácí vůbec nehrají špatně. Jejich snaha ale končí u neproměňování vyložených příležitostí, naopak hosté ze tří šancí třikrát skórovali!
     
    První poločas skončil.
     
    45+2
    V samém závěru prvního poločasu ještě měli příležitost domácí, když si na rohový kop naskočil Kanu, branku Kujoviče ale přestřelil.
     
    45
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Poločas snů pro Bruggy! Neskutečná akce od začátku až do konce, kdy hosté prokombinovali celou útočnou polovinou, přesnými přihrávkami se dostali až do pokutového území, kde Lestienne ještě načechral míč na hlavu CARLOSE BACCY, jenž si u vzdálenější tyče věděl se situací rady a svojí čtyřiadvacátou brankou sezóny zvyšuje na 3:0 pro Bruggy!
     
    44
    Aktivní Anil Koc si z levého křídla posunul míč před pokutové území a následnou ranou prověřil pozornost Kujoviče, ten se ale zaskočit nenechal a míč zpracoval do své náruče.
     
    43
    Španěl Vázquez se pokusil zaskočit Kawašimu a využít jeho postavení daleko před svoji brankou, čtyřicetimetrovou ránou ale přestřelil domácí branku.
     
    42
    Kocova rána letěla vedle branky, nicméně Kujovič se přesto po balónu natáhl a nakonec dokázal divoký míč zkrotit do svých rukavic.
     
    40
    Z následné standardní situace Lestienne přestřelil domácí branku.
     
    39
    Prvním žlutě potrestaným fotbalistou je Laurent Ciman, domácí stoper musel zatáhnout za záchrannou brzdu stažením rozběhnutého Adua k zemi.
     
    38
    Domácím teď pomohl ofsajdový praporek, neboť Bacca dostal přesný pas za obranu Lutychu, mohl směřovat zcela osamocen vstříc Kawašimovi, ovšem nesprávně mu byl odmáván ofsajd.
     
    36
    Na druhé straně se neujala rána Jörgensena z hranice pokutového území. Dánský fotbalista branku Kawašimy přestřelil.
     
    33
    Pokračuje festival zahozených vyložených šancí Standardu! Po centru Tucudeana se strhla obrovská trma vrma před Kujovičem, ale ani jedna ze tří střel domácích si nedokázala proklestit cestu za ležícího brankáře Kujoviče!
     
    31
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Do čeho dnes hosté kopnou, to končí v síti! Neuvěřitelný průběh zápasu, kdy domácí mají obrovskou územní převahu, ale hosté střílí branky! Přetažený centr Jörgensena Bacca vrátil před branku, kde se proti dvěma sokům dokázal vyšroubovat do vzuchu kostarický obránce ÓSCAR DUARTE a Kawašima už na jeho hlavičku nedoskočil!
     
    30
    Koc se na levém křídle dokázal zbavit Högliho, narýsoval perfektní centr před branku, kde "rybičkou" zakončoval Ezekiel, ale těsně minul hostující branku.
     
    29
    Skvělá atmosféra doprovází tento zápas, domácí fanoušci neúnavnými chorály povzbuzují svůj celek a zahanbit se nenechává ani početná skupina příznivců Brugg.
     
    28
    Po sedmém rohovém kopu už si přeci jen domácí dokázali vypracovat zajímavou příležitost. To když si v pokutovém území našel balón Jelle Van Damme a jeho hlavičku odvrací z brankové čáry dánský obránce Högli!
     
    28
    Van Damme ale levačkou nasměroval míč pouze do hostující zdi. Po pokračující akci Tucudean vybojoval rohový kop.
     
    27
    Aktivita domácích bude pokračovat, Buyens vybojoval standardní situaci ve vzdálenosti 24 metrů od banky.
     
    26
    Po následném pátém rohovém kopu Lutychu hned uvidíme i šestý.
     
    26
    Už se ale znovu hraje v pokutovém území Brugg, Ezekiel tam ale nedokázal kličkou přelstít Duarteho.
     
    25
    První roh Brugg si vzal na starost Víctor Vázquez, jeho centr ale za opačnou postranní čáru odvrací zkušený obránce Jelle Van Damme.
     
    25
    Chvíli uklidnění pro hosty přináší Vainquerův faul na Lestienna. Zásluhou dobré práce Vázqueza navíc hosté získali rohový kop.
     
    23
    A hned přichází další velká šance domácích, v pokutovém území si našel prostor k zakončení Buyens, technickou ránou ale hostující branku těsně přestřelil.
     
    22
    Tutovka Lutychu! Ezekiel převzal parádní třicetimetrový pas Buyense, dokázal si zpracovat míč mezi dvěma protihráči, i s trochou štěstí se uvolnit, před Kujovičem ale v obrovské šanci branku míjí a nevěřícně si pouze zakryl obličej.
     
    21
    Čtvrtý rohový kop Standardu se ještě bude opakovat, sudí Delferiére nebyl spokojen se souboji v pokutovém území.
     
    21
    Po souhře Koce s Buyensem vybojovali domácí rohový kop.
     
    18
    Další zajímavá akce domácích končí ofsajdem Ezekiela.
     
    17
    I díky vedoucí brance hostů se hraje v obrovském tempu, další akci Lutychu vedl po pravé straně Koc, vybojoval ale pouze autové vhazování.
     
    16
    S následným centrem právě M'Pokua si hostující defenziva poradila, následná rána Vainquera z dvaceti metrů proletěla nad brankou Brugg.
     
    15
    M'Poku se na levém křídle dokázal probít kolem Meuniera a následně vybojoval standardní situaci mezi pokutovým územím a postranní čárou.
     
    14
    Buyens dlouhým nákopem za hostující obranu hledal Koce, podstatně blíže k míči ale měl brankář Kujovič a situaci si pohlídal.
     
    12
    Fanoušci Brugg ve svém sektoru vytáhli transparent "Barca má Lea, my máme Maxe!", kterým vyzdvihují právě střelce vedoucí branky Lestienna.
     
    11
    Hostující obránce Duarte propadl ve vlastním pokutovém území, nechal míč přeskočit za sebe, kde se zčistajasna ocitl v obrovské příležitosti turecký útočník Koc, z bezprostřední blízkosti ale nedokázal pokořit Kujoviče!
     
    9
    Z pravého křídla si to do pokutového území namířil M'Poku, hostující obrana se o něj ale dokázala postarat a následně nedovolila ohrozit Kujoviče ani po rohovém kopu Lutychu.
     
    7
    Zároveň se hosté v současné chvíli posouvají do čela belgické ligy o skóre před dosud vedoucí Waregem.
     
    6
    Bruggy právě vstřelily branku!
    V sestavě hostů hrají pouze dva Belgičané, ale oba zařizují jejich vedoucí trefu! Meunier se ve středu pole zmocnil míče, prokličkoval se až před pokutové území, kde posunul balón do běhu MAXIMU LESTIENNEMU, jenž ke vzdálenější tyči obstřelil padajícího Kawašimu a posílá Bruggy do vedení!
     
    4
    Po prvním rohovém kopu Standardu nemusel hostující brankář Kujovič zasahovat.
     
    3
    Zajímavou individuální akcí se prezentoval ghanský středopolař Brugg Adu, jenž se ve středu hřiště probil přes dva protihráče, svojí akci ale zakončil nepřesnou přihrávkou.
     
    1
    Domácí se od úvodních sekund vrhli do ofenzivy, Tucudean se od postranní čáry probíjel do pokutového území, tam po kontaktu s Höglim padl k zemi, sudí Delferiére se ale neodhodlal hned ve dvacáté sekundě zápasu písknout pokutový kop.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky nastoupí v tradičních klubových barvách, domácí tedy v červeném a hosté v modro-černých pruhovaných dresech.
     
    Hlavní rozhodčí Sebastian Delferiére společně se svými asistenty přivedl hlavní aktéry dnešní bitvy před zaplněný třicetitisícový stadión Maurice Defrasneho v Lutychu!
     
    Hosté se dnes musí obejít bez distancovaných Donka s Hoefkensem, naopak španělský trenér Juan Garrido postavil do základní sestavy hned devět cizinců! Mezi nimi je kolumbijský útočník Carlos Bacca, jenž s třiadvaceti trefami má na čele střelecké tabulky hned čtyřgólový náskok na nejbližší pronásledovatele.
     
    Úvodní sestavy:

    Standard Lutych: Kawašima – Opare, Ciman, Kanu, Van Damme – Vainqueur, Buyens, M'Poku, Tucudean – Ezekiel, Koc

    Club Brugge KV: Kujovič – Högli, Almebäck, Duarte – Jörgensen, Refaelov, Adu, Meunier, Lestienne, Vázquez – Bacca

    Rozhodčí: Delferiére – Bleyen, De Neve.
     
    Boj o belgický titul spěje do finiše a chystá se o něj velká vřava! Příjemné odpoledne při sledování přenosu ze zápasu osmého kola nadstavbové části, v němž pátý Lutych přivítá třetí Bruggy a vzhledem k minimálním rozestupům mezi první pěticí stále hrají o titul oba celky.

    Včerejší výhrou v Lokerenu (mimochodem po skvělém obratu z poločasových 0:2 na konečných 3:2) se do čela vyhoupli fotbalisté Waregemu. Ti mají jednobodový náskok na druhý Anderlecht, třetí Bruggy ztrácí další dva body a s jednobodovými rozestupy následují čtvrtý Genk a pátý Lutych. Úroveň dnešního zápasu navíc zvyšuje fakt, že oba soupeři jsou nejlepšími celky nadstavbové části, když v dosavadních sedmi kolech získali shodně 13 bodů.

    Vzhledem k netradičnímu hernímu systému soutěže, kdy po dlouhodobé části si první šestka si rozpůlí své body a každý s každým doma/venku si zahraje o mistrovský titul, absolvují dnešní soupeři již čtvrté letošní vzájemné střetnutí. V té dlouhodobé části soutěže zvládli lépe oba zápasy fotbalisté Brugg, kteří zvítězili 4:2 doma a 3:1 na hřišti soupeře, ovšem v té nadstavbě podlehli Standardu v domácím prostředí 0:2.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 51. Ezekiel, 61. M'Poku (pen.) – 6. Lestienne, 31. Duarte, 45. Bacca, 71. Vázquez

    Karty:   39. Ciman (STA), 56. Vainqueur (STA)


    Standard Lutych: Kawašima – Opare, Ciman, Kanu, Van Damme – Vainqueur, Buyens, M'Poku, Tucudean – Ezekiel, Koc
    Club Bruggy KV: Kujovič – Högli, Almebäck, Duarte – Jörgensen, Refaelov, Adu, Meunier, Vázquez – Bacca, Lestienne

    Rozhodčí: Delferiére – Bleyen, De Neve
    bahis siteleri