Finsko – USA 2:3 (1:2 po s.n.) | Švýcarsko – Švédsko 1:5 (kon.)
po s.n. (1:2)
Finsko
2:3 (0:2, 0:0, 2:0 – 0:0)
USA
Neděle 19.05.2013, 16:00Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým USA! ALEX GALCHENYUK napodobil svůj první nájezd a i tentokrát byl úspěšný!
     
    Galchenyuk ale střelou pod horní tyčku dává svému týmu ještě naději!
     
    To Pesonen na druhé straně je úspěšnější, Finové jsou blízko k triumfu!
     
    69:43
    Oddechový čas pro Finsko!
     
    65:51
    Finové se několika rychlými přihrávkami dostali do útočného pásma, odkud se jeden z nich z mezikruží prezentoval střelou zápěstím! Ta ale zaletěla nad bránu.
     
    58:45
    Finsko udělalo pořádný průvan před americkou klecí, ale na třetí gól se nezmohli, i když jejich soupeř nevěděl, kde mu hlava stojí!
     
    54:29
    Smith nalezl v mezikruží osamoceného Mosseho, který se snažil z první překonat Raantu! Jeho pokus ale nebyl úspěšný!
     
    52:18
    Finsko právě vstřelilo branku!
    LAURI KORPIKOSKI se ale přece jen dočkal i druhého gólu! Po parádní individuální akci Granlunda se puk dostal z pravého kruhu až před Gibsona, odkud ho do americké brány zametl právě Korpikoski! Asistence: Mikael Granlund, Petri Kontiola.
     
    50:49
    Finové jsou v laufu, cítí šanci utkání zvrátit! Stále jim však i přes aktuální nápor schází k částečnému štěstí ještě jedna trefa!
     
    50:17
    Mohlo být vyrovnáno! Aaltonen se vydal do samostatného úniku, z něhož však na Gibsona nevyzrál!
     
    48:56
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Konečně se událo v třetí třetině něco opravdu zajímavého! Finové si po delší době připravili nádhernou kombinaci, ze které připravili nový scénář duelu, z něhož se stalo drama! Väänänen od modré nalezl před bránou LAURI KORPIKOSKÉHO, jenž bez problému doklepl touš do brány! Asistence: Ossi Väänänen, Mikael Granlund.
     
    30:15
    Finové zahrozili i s troškou náhody, kdy se odražený kotouč málem odkutálel do americké branky. Naneštěstí pro ně si to však namířil kousek vedle ní!
     
    28:41
    Po drobném zaváhání Finska si na pravém kruhu užíval poměrně dlouhé chvilky nikým neobtěžování Stapleton. Ten ji využil k tomu, aby si připravil puk ke střele, a poté zakončil. Raanta však skvěle zakročil proti jeho pokusu!
     
    26:44
    Finsko dostalo amerického protivníka pod tlak, puk létal skrz brankoviště z jedné strany na druhou! Mezi tři tyče ho však Finové nedopravili!
     
    23:31
    Smith hledal pře bránou volného Mosse, tomu však byl puk v poslední chvíli vypíchnut téměř z hole!
     
    15:58
    USA právě vstřelilo branku!
    Moc času na zužitkování početní výhody Američené nepotřebovali! Smith z levé strany předložil perfektně bekhend puk do mezikruží PAULU STASTNEMU, který ho usměrnil do finské klece! Asistence: Craig Smith, Jacob Trouba.
     
    15:15
    Lauri Korpikoski (FIN) je prvním vyloučeným hráčem utkání, obdržel dvě minuty za hrubost.
     
    08:12
    Mohlo být srovnáno! Po krátkém kouzlení v rohu útočného pásma si Aaltonen sjel do mezikruží, kam mu puk adresoval Kontiola. Aaltonen poté zamířil pod břevno, avšak Gibson výtečně zareagoval pravým ramenem!
     
    00:58
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané na Finy doslova vletěli a ani ne po minutě hry se ujímají vedení! V mezikruží dostal až příliš moc prostoru CRAIG SMITH, jenž si položil soupeřova gólmana, a poté puk bekhendem poslal pod víko! Asistence: Paul Stastny, David Moss.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Tomáš Schmiedt

    Branky a nahrávky: 49. Korpikoski (Väänänen, Granlund), 53. Korpikoski (Granlund, Kontiola) – 1. Smith (Stastny, Moss), 16. Stastny (Smith, Trouba), rozh. náj. Galchenyuk


    Finsko: Raanta (Ortio) – Lepistö, Hietanen, Laakso, Mäntylä, Väänänen, Jalasvaara, Kukkonen (C), Melart – Pesonen, Kontiola, Aaltonen – Korpikoski, Pihlström, Granlund – Savinainen, Salminen, Koskiranta – Hagman, Haataja, Hytönen. Trenér: Jukka Jalonen.
    USA: Gibson (Bishop) – Carle, Faulk, Johnson, Hunwick, Petry, Butler, McBain, Trouba – Smith, Moss, Stastny (C) – Stapleton, Galchenyuk, Oshie – Gionta, Carter, Thompson – Kristo, Butler, Bjugstad. Trenér: Joe Sacco.

    Rozhodčí: Reiber (SUI), Vinnerborg (SWE) – Arm (SUI), Schrader (GER)
    bahis siteleri