Finsko – Česko 5:4 (po pr.)
po prodl.
Finsko
5:4 (0:0, 0:3, 3:0, 1:1 - 1:0)
Česko
Neděle 02.06.2013, 16:00Mistrovství světa v inline hokeji IIHF
Partner:
     
    52:27
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak a máme tu velké překvapení hned první hrací den! Chvíli před koncem prodloužení Finové strhávají vítězství na svoji stranu, když po přihrávce z rohu nekompromisně zakončil JESSE SAARINEN – 5:4! Asistence: Kari Lohtander.
     
    47:57
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Suomi nakonec sázka na všechno vyšla a tři vteřiny před koncem máme znovu vyrovnáno! Na brankovišti dostal příliš prostoru CAMI MIETTINEN, který přesnou dorážkou překonává smutného Handla – 4:4! Asistence: Tomi Sallinen a Kale Kosilla.
     
    42:04
    Česko právě vstřelilo branku!
    To je velmi důležitá branka v přesilové hře! Čeští hokejisté svého soupeře doslova rozkombinovali a na samotném konci byla rána PETRA KAFKY, který tím dokonává svůj hattrick – 3:4!
     
    27:41
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A další akce severského týmu končí vyrovnávací brankou! Rychlá kombinace znamenala protiútok, který přesnou střelou zakončil TOMMI HUHTALA – 3:3! Asistence: Sami Markkanen a Tomi Sallinen.
     
    25:51
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak český výběr zřejmě ještě zůstal myšlenkami v kabině a musí se rozhodně probrat. Obrana totiž nechala před brankou úplně volného JUHA JOKI-ERKKILU, který z první prostřelil Handla mezi betony – 2:3! Asistence: Lasse Lappalainen a Kim Stromberg.
     
    24:09
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Suomi se chvíli po pauze dočkalo snížení, pěknou kličku do středu hřiště udělal CAMI MIETTINEN a následnou střelou překonal Handla – 1:3! Asistence: Kari Lohtander.
     
    22:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nabídnutou šanci česká reprezentace využívá a navyšuje svůj náskok na rozdíl tří branek! Síť za finským gólmanem rozvlnil PETR KAFKA – 0:3! Asistence: Pavel Strýček a Michal Šimo.
     
    19:22
    Česko právě vstřelilo branku!
    Favorit utkání navyšuje svůj náskok, do samostatného úniku se dostal MAREK LOSKOT a po skvělé bekhendové kličce zvyšuje vedení svého celku – 0:2! Bez asistence.
     
    12:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po nástupu do druhé čtvrtiny se již favorit zápasu dostává do vedení. Střela od červené čáry se od zadního mantinelu odrazila přímo na hokejku PETRA KAFKY, který doklepl kotouč do poloprázdné branky – 0:1! Asistence: Marek Loskot a Michal Šimo.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 25. Miettinen (Lohtander), 26. Joki-Erkkila (Lappalainen, Stromberg), 28. Huhtala (Markkanen, Sallinen), 48. Miettinen (Sallinen, Kossila), 53. Saarinen (Lohtander) – 13. Kafka (Loskot, Šimo), 20. Loskot, 23. Kafka (Strýček, Šimo), 43. Kafka (Strýček, Šimo)


    Finsko: Taponen (Karhu) – Saarinen, Pellinen, Miettinen, Lohtander – Markkanen, Aalto, Sallinen, Huhtala – Lappalainen, Penttinen, Stromberg, Kossila – Joki-Erkkila, Laaksonen. Trenér: Nemo Nokkosmaki.
    Česko: Handl (Brabec) – Besser, Demel, Brož, Vozecký – Kameš, Šebek, Tenkrát, Čuřík – Strýček, Šimo, Loskot, Kafka – Moučka. Trenér: Petr Hemský.

    Rozhodčí: Scott (Austrálie), Friday (Kanada).