Kanada – Česko 8:5 (kon.)
konec
Kanada
8:5 (2:5, 3:0, 2:0, 1:0)
Česko
Čtvrtek 06.06.2013, 14:00Mistrovství světa v inline hokeji IIHF
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    46:02
    Kanada právě vstřelila branku!
    Do oslabené a rozhozené české obrany přichází osmý úder a je s největší pravděpodobností rozhodnuto. Kanaďané to vykombinovali opravdu povedeně a na konci byl MAX GRASSI, jenž bekhendem překonal bezmocného Brabce – 8:5. Asistence: Chris Terry, Adam Ross.
     
    35:26
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané přesilovku využívají a odskakují nám na rozdíl dvou branek. Max Grassi zpoza brány přihrál ADAMU ROSSOVI, který z takřka nemožného úhlu trefil místo za zády přesouvajícího se Brabce – 7:5. Asistence: Max Grassi, Chris Terry.
     
    29:04
    Kanada právě vstřelila branku!
    Poprvé se ve třetí čtvrtině přerušuje, a nás to vůbec netěší. Zpoza obránce vyslal CHRIS TERRY milimetrově přesnou střelu k tyčce, po níž se Brabcova lapačka natahovala marně. Kanada obrací skóre – 6:5. Asistence: Kirk French, Thomas Woods.
     
    23:01
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je to tady, český náskok se rozplynul jako pára nad hrncem a máme vyrovnáno. Max Grassi poslal křižný pas na hokejku JOSHE FOOTEA, jenž měl drobný odstup od českého beka a kotouč poslal přímo pod Handlovo břevno – 5:5. Asistence: Max Grassi, Kirk French.
     
    19:13
    Kanada právě vstřelila branku!
    Zaváhání české obrany i Romana Handla končí kontaktní brankou Javorovkých listů. FRED CORBEIL u levého hrazení naznačoval přihrávku, ale místo toho zajel až za branku, odkud okamžitě vykroužil oblouk. Český brankář nebyl u druhé tyčky dostatečně rychle a puk mu projel do sítě – 4:5. Asistence: Brett Leggat.
     
    16:05
    Kanada právě vstřelila branku!
    Rozvážnou pasáž ukončuje třetí gól Kanaďanů. BRENDAN BAUMGARTNER se povedenou kličkou zbavil Patrika Šebka a i když před Handlem mohl ještě nahrávat, zakončil sám a našel místo u tyčky – 3:5. Bez asistence.
     
    10:39
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přestřelka první čtvrtiny pokračuje a znovu je radost na naší straně! Stejně dobře jako před chvílí proviník, tentokrát si Luděk Brož krásně nachystal pozici na přihrávku volnému PETRU TENKRÁTOVI. Ten se sám před Leggatem nemýlil, zavěsil o tyčku a završil hattrick – 2:5! Asistence: Luděk Brož.
     
    09:20
    Kanada právě vstřelila branku!
    A je tu zase další rychlá reakce Kanady. Max Grassi svou akcí rozhodil českou sestavu a pak kotouč vrátil dozadu ADAMU ROSSOVI, jenž prostřelil Handla po zemi – 2:4. Asistence: Max Grassi, Josh Foote.
     
    09:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale teď už se v kanadské síti třepetá čtvrtý kotouč! Obrana zase čekala nějaký průnik po křídle, ale PETR TENKRÁT místo toho vypálil ze zadní linie a Leggat byl bezmocný – 1:4! Asistence: Martin Vozdecký, Tomáš Demel.
     
    06:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle je ale ta nejlepší možná odpověď! Češi si lahůdkově rozebrali kanadskou obranu, když Luděk Brož v přečíslení vyzval Martina Vozdeckého. Ten ovšem ještě počkal na druhou vlnu a PETR TENKRÁT pak neměl nejmenší problém trefit odkrytou branku – 1:3! Asistence: Martin Vozdecký, Luděk Brož.
     
    05:49
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy se bohužel brzy dostávají na dostřel. Spoluhráči vyčistili prostor MAXI GRASSIMU, který měl dost času namířit z pravé strany pod Handlovu vyrážečku – 1:2. Asistence: Josh Foote.
     
    02:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhou brankou potvrzují Češi skvělý vstup do utkání. Tentokrát to byla parádní individuální práce PATRIKA ŠEBKA, který vtrhnul dopředu po pravém křídle a krásnou střelou vymetl pavučinky v bližším růžku – 0:2! Asistence: Petr Kafka.
     
    00:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesně takový start jsme si přáli! Kanaďané ztratili v útočném pásmu puk a nechali ujet dva české hráče do brejku. Petr Tenkrát v něm přihrál PETRU KAFKOVI, který z první přesně trefil místo nad Leggatovou vyrážečkou – 0:1! Asistence: Petr Tenkrát, Patrik Šebek.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 6. Grassi (Foote), 10. Ross (Grassi, Foote), 17. Baumgartner, 20. Corbeil (Leggat), 24. Foote (Grassi, French), 30. Terry (French, Woods), 36. Ross (Grassi, Terry), 47. Grassi (Terry, Ross) – 1. Kafka (Tenkrát, Šebek), 3. Šebek (Kafka), 7. Tenkrát (Vozdecký, Brož), 10. Tenkrát (Vozdecký, Demel), 11. Tenkrát (Brož)


    Kanada: Leggat (Nixon) – Woods, Terry, French, Henderson – Grassi, Foote, Ross, Corbeil – Baumgartner, Garb, Eng, Matthews. Trenér: Jason Stephens.
    Česko: Handl (25. Brabec) – Brož, Demel, Vozdecký, Tenkrát – Šimo, Šebek, Kafka, Loskot – Kameš, Strýček, Besser, Čuřík – Moučka. Trenér: Petr Hemský.

    Rozhodčí: Vikman (Finsko), Cottingham (USA).

    Diváci: 130