Francie – Ghana 3:1 (kon.) | Kuba – Jižní Korea 1:2 (kon.) | USA – Španělsko 1:4 (kon.)
Nigérie – Portugalsko 2:3 (kon.)
konec
Francie
3:1 (0:0)
Ghana
Pátek 21.06.2013, 17:00 • Ali Sami Yen Arena, Istanbul • Mistrovství světa U20
Předzápasové kurzy
     
    Francie po bezbrankovém prvním poločase udeřila v rozmezí čtvrt hodiny hned třikrát a zaslouženě šla ze třemi body. Ghana snížila až v závěru díky brance Boakyeho, ale prakticky v celém utkání byla horším celkem. Celek Pierra Mankowského tak rázně nakročil za postupem do další fáze, Ghana musí bezpodmínečně porazit v dalším kole USA. (18:54:56)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    A ještě vidíme poslední střídání Francie. Mario Lemina nahradí na poslední vteřinky hráče utkání Kondogbiu.
     
    90+2
    Narh na pravé straně ostře dohrál Digneho a vidí za to žlutou kartu.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90
    Hodně uspěchaně zakončil akci Ghany ze střední vzdálenosti Acheampong a trenér Tetteh jej za to hned kárá. Rána jde vysoko nad branku Areoly.
     
    88
    Francie posléze hru uklidnila a moc to na její zakončení nevypadalo. Následně však přišel centr na Bahebecka, který z hranice velkého vápna vypálil, jenže Antwi mohl být v klidu, když jde pokus nad branku.
     
    86
    Pozor pozor! Málem tu byla ještě nečekaná zápletka. Další rychlou akci Ghany zakončoval z hranice pokutového území Assifuah, ale bohužel pro celek z Afriky pálí vedle.
     
    85
    Ghana právě vstřelila branku!
    Celek kouče Sellase Tetteha alespoň kosmeticky upravuje na 3:1! Pěkná akce na levé straně šla před branku na RICHMONDA BOAKYEHO, který sám před odkrytou brankou pohodlně skóruje!
     
    84
    Pogbovu přihrávku sice Bosetti nezastavil, jenže ani akce soupeře není úspěšná. Centr z pravé strany v podání Acheamponga končí pouze u obránce Stade Rennes Foulquiera.
     
    82
    Střídá i Francie. Yaya Sanogo dohrál, jeho místo zaujme Alexy Bosetti.
     
    80
    Baba Rahman je následně posledním novicem v dresu Ghany, když střídá E. Oforiho.
     
    79
    Francie právě vstřelila branku!
    A je definitivně rozhodnuto! Rychlý brejk zhruba před minutou skončil ofsajdem, jenže následná akce končí brankou! JEAN-CHRISTOPHE BAHEBECK dostal míč na levou stranu, kde si jej připravil a křižnou ranou prostřeluje Antwiho!
     
    78
    Přímý kop Ghany z pravého křídla rozehrál Duncan pouze na hlavu Sanoga a Francie šla do brejku. Ten vypadal v první moment nadějně, jenže momentálně vedoucí celek neměl v útoku dostatek hráčů, a tak raději kombinuje v klidu na své polovině.
     
    76
    Pogba hledal na pravé straně unikajícího Bahebecka, jenže nepřesně, a tak se musí rychle vrátit do zadních řad.
     
    74
    Ghana podruhé střídá. Odjera nahradí Ashia.
     
    74
    Nketiah po autovém vhazování na pravé straně zabojoval a vynutil si faul. Přímý kop rozehrál opět technicky zdatný Duncan, ale bohužel pro Ghanu míč ve vápně nikdo na branku nevypálil.
     
    71
    Francie tedy potvrdila svou převahu a zaslouženě utíká Ghaně na rozdíl dvou branek. Proměněné pěkné kombinační akce znamenají zhruba dvacet minut před konečným hvizdem komfortní náskok.
     
    69
    Ghana na druhou branku reaguje střídáním. Sellas Tetteh na hřiště posílá Boakyeho, který mění Anabu.

    Martin Mišovec

    Branky: 65. Kondogbia, 68. Sanogo, 79. Bahebeck – 85. Boakye

    Karty:   37. Pogba (FRA) – 90+2. Narh (GHA)


    Francie: (4-2-3-1) Areola – Foulquier, Sarr, Umtiti, Digne – Kondogbia (90+3. Lemina), Pogba (c) – Thauvin (66. Ngando), Veretout, Bahebeck – Sanogo (82. Bosetti).

    Trenér: Pierre Mankowski

    Ghana: (4-4-2) Antwi – Attamah, Nketiah, Lartey (c), Duncan – E. Ofori (82. Rahman), Acheampong, Anaba (69. Boakye), Odjer (74. Ashia) – Narh, Assifuah.

    Trenér: Sellas Tetteh

    Rozhodčí: W. Roldan – H. Clavijo, E. Díaz (všichni COL)
    bahis siteleri