Francie – Ghana 3:1 (kon.) | Kuba – Jižní Korea 1:2 (kon.) | USA – Španělsko 1:4 (kon.)
Nigérie – Portugalsko 2:3 (kon.)
konec
Francie
3:1 (0:0)
Ghana
Pátek 21.06.2013, 17:00 • Ali Sami Yen Arena, Istanbul • Mistrovství světa U20
Předzápasové kurzy
     
    Francie po bezbrankovém prvním poločase udeřila v rozmezí čtvrt hodiny hned třikrát a zaslouženě šla ze třemi body. Ghana snížila až v závěru díky brance Boakyeho, ale prakticky v celém utkání byla horším celkem. Celek Pierra Mankowského tak rázně nakročil za postupem do další fáze, Ghana musí bezpodmínečně porazit v dalším kole USA. (18:54:56)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    A ještě vidíme poslední střídání Francie. Mario Lemina nahradí na poslední vteřinky hráče utkání Kondogbiu.
     
    90+2
    Narh na pravé straně ostře dohrál Digneho a vidí za to žlutou kartu.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90
    Hodně uspěchaně zakončil akci Ghany ze střední vzdálenosti Acheampong a trenér Tetteh jej za to hned kárá. Rána jde vysoko nad branku Areoly.
     
    88
    Francie posléze hru uklidnila a moc to na její zakončení nevypadalo. Následně však přišel centr na Bahebecka, který z hranice velkého vápna vypálil, jenže Antwi mohl být v klidu, když jde pokus nad branku.
     
    86
    Pozor pozor! Málem tu byla ještě nečekaná zápletka. Další rychlou akci Ghany zakončoval z hranice pokutového území Assifuah, ale bohužel pro celek z Afriky pálí vedle.
     
    85
    Ghana právě vstřelila branku!
    Celek kouče Sellase Tetteha alespoň kosmeticky upravuje na 3:1! Pěkná akce na levé straně šla před branku na RICHMONDA BOAKYEHO, který sám před odkrytou brankou pohodlně skóruje!
     
    84
    Pogbovu přihrávku sice Bosetti nezastavil, jenže ani akce soupeře není úspěšná. Centr z pravé strany v podání Acheamponga končí pouze u obránce Stade Rennes Foulquiera.
     
    82
    Střídá i Francie. Yaya Sanogo dohrál, jeho místo zaujme Alexy Bosetti.
     
    80
    Baba Rahman je následně posledním novicem v dresu Ghany, když střídá E. Oforiho.
     
    79
    Francie právě vstřelila branku!
    A je definitivně rozhodnuto! Rychlý brejk zhruba před minutou skončil ofsajdem, jenže následná akce končí brankou! JEAN-CHRISTOPHE BAHEBECK dostal míč na levou stranu, kde si jej připravil a křižnou ranou prostřeluje Antwiho!
     
    78
    Přímý kop Ghany z pravého křídla rozehrál Duncan pouze na hlavu Sanoga a Francie šla do brejku. Ten vypadal v první moment nadějně, jenže momentálně vedoucí celek neměl v útoku dostatek hráčů, a tak raději kombinuje v klidu na své polovině.
     
    76
    Pogba hledal na pravé straně unikajícího Bahebecka, jenže nepřesně, a tak se musí rychle vrátit do zadních řad.
     
    74
    Ghana podruhé střídá. Odjera nahradí Ashia.
     
    74
    Nketiah po autovém vhazování na pravé straně zabojoval a vynutil si faul. Přímý kop rozehrál opět technicky zdatný Duncan, ale bohužel pro Ghanu míč ve vápně nikdo na branku nevypálil.
     
    71
    Francie tedy potvrdila svou převahu a zaslouženě utíká Ghaně na rozdíl dvou branek. Proměněné pěkné kombinační akce znamenají zhruba dvacet minut před konečným hvizdem komfortní náskok.
     
    69
    Ghana na druhou branku reaguje střídáním. Sellas Tetteh na hřiště posílá Boakyeho, který mění Anabu.
     
    68
    Francie právě vstřelila branku!
    2:0! Znovu a opět obrana Ghany nebyla důsledná a soupeř toho využívá! Ngando z pravé strany našel ve středu hřiště Kondogbiu, jenž posunul do levé strany na YAYU SANOGA. Vysoký forvard si skvěle posunul míč prvním dotykem a druhým propálil Antwiho!
     
    66
    Vedoucí celek ihned střídá. Thauvina nahradí na trávníku Axel Ngando.
     
    65
    Francie právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom změna a Francie jde zaslouženě do vedení 1:0! Lucas Digne našel autovým vhazování z levé strany ve vápně volného dlouhána GEOFFREYHO KONDOGBIU, který zcela sám ve výskoku hlavičkuje do sítě!
     
    63
    Pierre Mankowski jako trenér Francie může být s výkonem svých hráčů celkem spokojen, avšak pouze po vápno. Tam jeho výběr příliš vymýšlí a zatím nedokáže brankáře Antwiho překonat.
     
    62
    Z větší dálky to na branku Antwiho zkusil záložník Pogba, ale jeho pokus byl zblokován pouze na rohový kop. Z něj ale obraně Ghany nic nezahrozilo.
     
    60
    Přímý kop Ghany z levé strany znamenal nebezpečí pro branku Areoly. Duncan našel na zadní tyči Assifuaha, jehož slabé zakončení brankář Francie chytá.
     
    59
    Další akce Francie po levé straně sice z kopačky Bahebecka do vápna nedoletěla. Odvrácený míč se ale vrátil pro Sanoga, jehož rána jde nad branku.
     
    57
    Lartey vyhrál hlavičkový souboj s Thauvinem, který jej posléze fauluje. Antwi tak rozehrává od své branky.
     
    56
    Agilní křídelník Thauvin táhl svůj útok po levé straně, ale v souboji tělo na tělo neuspěl proti Anabovi. Ten si možná pomohl rukou, ale sudí Roldan nechává hru pokračovat.
     
    54
    Svěřencům Pierra Mankowského se po delším čase nepovedlo zakončit, a tak šla do útoku Ghana. Její brejk zakončil bleskově Narh, avšak opět jen vysoko nad branku.
     
    52
    Po rohu zakončoval akrobaticky pravačkou Bahebeck, ale ke smůle Francie pálí do pravé tyče!
     
    51
    Obrovská šance Francie! Kondogbia chytře našel ze středu hřiště na levé straně Thauvina, který měl hodně prostoru, ale Antwiho z úhlu nepřekonal. Brankář Ghany skvěle vyráží!
     
    49
    Narh z levé strany potáhl míč před pokutové území, kde nahrál na Anabu, který však nevystřelil přesně.
     
    47
    A opět byl u míče Sanogo. Ten z levého křídla dobře našel Bahebecka, jenže ten nepochopitelně ještě kličkoval nad balonem a nevypálil. Slibná pozice tak nekončí zakončením.
     
    46
    Sanogo na levé straně vracel míč pro Thauvin, jeho ránu na branku nepustil aktivní obránce Ghany.
     
    45
    Začal druhý poločas.
     
    Úvod utkání toho příliš nenabídl, ale naštěstí se to změnilo. O něco aktivnější byla Francie, která měla i střelecké příležitosti, jenže k brance to zatím nevedlo. Aktivní byl především na pravé straně zálohy Thauvin, se kterým mají obránci Ghany velké potíže. Druhý poločas začne v Istanbulu v 18:02.
     
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Florian Thauvin krásně prošel po pravé straně hřiště až do vápna, kde od brankové čáry nahrával pod sebe na spoluhráče. To však obrana Ghany přečetla a odvrací.
     
    45+1
    Úvodní poločas je nastaven o jednu minutu.
     
    45
    Sanogo šikovně prodloužil hlavičku, ale Kondogbia v ostrém souboji míč nezískal. O pár vteřin později se na pravé straně zkoušel dostat k ráně Thauvin, jenže kličku mu přečetl Lartey, který skluzem odvrací.
     
    43
    To potvrdil po pěkné akci Pogba, který zakončovat nechtěl, a tak ještě nahrával na Thauvina. Ten to ale nepochopil, čehož využil brankář Antwi, který chytá.
     
    43
    První poločas bude za pár desítek vteřin minulostí a vše směřuje k tomu, že skončí bez branek. Francie je o něco aktivnější, ale branky se zatím nedočkala.
     
    41
    Hodně neviditelný Veretout zastavuje ve středu hřiště záložník Acheamponga. Ghana však rychlou rozehrávku přímého kopu nezvládla, a tak bude hrát Francie.
     
    39
    Posléze vypálil na Areolu z pravé strany Odjer, jenže pokus mu na kopačce vůbec nesedl, což znamená, že jde hodně mimo branku.
     
    37
    První žlutá karta utkání. Kapitán Francie Paul Pogba dnes už podruhé zastavil nadějně se rozvíjející útok, a tak po taktickém faulu přichází trest.
     
    36
    V posledních momentech bylo k vidění řada nepřesností, a tak se ani jeden z celků nedostal ke kombinaci. Tu poslední zastavil po centru Sarra záložník Anaba.
     
    34
    Umtiti nepřesně odhadl let míče a chyboval. Ghana šla do brejku, jenže Assifuah si nepohlídal ofsajdovou linii, a tak se píská.
     
    33
    A i další závar se odehrál před brankou Antwiho. Před ním stačil odvrátil ranou přes hlavu Attamah. Následné zakončení Thauvina skončilo po zákroku brankáře v zámezí.
     
    32
    Krásná kombinace Francie z levé strany šla po posunutí Sanoga na volného Kondogbiu, který z pokutového území zakončil prudce, ale Antwi skvěle vyráží mimo!
     
    30
    Foulquier nepřesně rozjel útočný výpad a mohl litovat, jelikož Ghana podnikla rychlý výpad. Ten zakončoval z levé strany Assifuah, jenže ani on branku netrefil.
     
    28
    Celek Sellase Tetteha měl po pár okamžicích možnost přímého kopu. Ten zahrál Duncan vysoko nad branku brankáře Areoly.
     
    26
    Po pár minutách klidu se do útoku dostala i Ghana. Do zakončení však neprošla, a tak tu byl rychlý brejk soupeře. Ten ale pokazil Thauvin.
     
    24
    Anaba odvrátil centr na aut, ze kterého málem udeřilo. Digneho balon propadl nečekaně až do pokutového území, kde se k ráně dostával Bahebeck. Zradil ho však špatný první dotyk s míčem, a tak k zakončení nedošlo.
     
    22
    A znovu tu bylo zakončení celku trenéra Mankowského. Paul Pogba si po faulu na svoji osobu postavil míč k přímému kopu a ze zhruba pětadvaceti metrů zakončil. Antwi však mohl být absolutně v klidu, jelikož jde míč vysoko nad.
     
    20
    Francie hrozila po levé straně, kde však nedokázal Bahebeck přejít přes obránce. Ten skvěle skluzem odvrací nebezpečnou akci do bezpečí.
     
    18
    A další chybu v rozehrávce Ghany mohl potrestat Thauvin, ale místo přesné nahrávky poslal Sanogovi míč nepřesně. O pár vteřin později mohl prvně jmenovaný zakončit individuálně, jenže z pokutového území pálí levačkou vedle.
     
    16
    Chybnou rozehrávku posléze nedokázal přetavit v nadějné zakončení Sanogo. Jeho přízemní rána končí daleko od branky Antwiho.
     
    15
    Dva rohy Ghany z levé strany neznamenají pro tým Pierra Mankowského nějaké nebezpečí. Afričané přesto zůstávají na balonu.
     
    13
    Ofori hledal za obranou Narha, jenže ten si rychlý balon za obranou soupeře nenašel. Míč tak končí až u brankáře PSG Areoly.
     
    12
    Digne posunul na Kondogbiu, který však před pokutovým územím nenahrál přesně, což znamená míč pro Ghanu. Ta jde ihned do útoku.
     
    10
    Thauvin centroval po faulu na Pogbu z levé strany do pokutového území, ale obrana soupeře si poradila a zakončení nedovolila.
     
    8
    A zakončení přichází i na druhé straně. Thauvin míč snad na třetí pokus dostal do vápna, kde se po přistrčení dostal k ráně Sanogo. Pálil však ze záklonu, a tak jde i jeho střelecký pokus nad.
     
    6
    Acheampong sice z levé strany nedokázal do vápna odcentrovat, jenže odvrácený míč se dostal na kopačku Duncana, který to zhruba z pětadvaceti metrů zkusil na branku. Nevypálil vůbec zle, ale Areola ránu, která jde zhruba metr nad jistí očima.
     
    4
    Afričané jsou zatím o něco aktivnějším celkem, avšak k zakončení to nevede. Digne raději z nepřehledné situace odvrací míč na tribunu.
     
    3
    Assifuah si na levé straně sbíhal pro míč a hned se snažil o kličku, jenže Umtiti skvěle přečetl situaci a odvrací.
     
    2
    Hned od úvodních vteřin se oběma celkům otevřela možnost zaútočit. Lépe se vedlo Ghaně, když po centru z levé strany jen těsně nedosáhl Anaba.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Francie: (4-2-3-1) Areola – Foulquier, Sarr, Umtiti, Digne – Kondogbia, Pogba (c) – Thauvin, Veretout, Bahebeck – Sanogo.

    Trenér: Pierre Mankowski

    Ghana: (4-4-2) Antwi – Attamah, Nketiah, Lartey (c), Duncan – E. Ofori, Acheampong, Anaba, Odjer – Narh, Assifuah.

    Trenér: Sellas Tetteh

    Rozhodčí: W. Roldan – H. Clavijo, E. Díaz (všichni COL).
     
    Francie

    Svěřenci Pierra Mankowského mají ve svém středu celou řadu zajímavých jmen, které již brázdí hřiště Ligue 1, či jiné evropské soutěže. Mezi jeho pilíře patří v zadních řadách trio Zouma, Umtiti, Digne, které skauty předních mužstev Evropy nenechává klidné. V záloze kromě kapitána Paula Pogby, který hájí barvy Juventusu uvidíme i neméně schopného dlouhána Geoffreyho Kondogbiu, jenž hraje za Sevillu. O útočné choutky by se měl starat od nové sezony hráč OSC Lille Florian Thauvin, Jean-Christophe Bahebeck, či Yaya Sanogo. Posledně jmenovaný forvard by měl podle svých slov oblékat od příští sezony dres Arsenalu. Francouzský výběr, který se na šampionát kvalifikoval díky postupu do semifinále na loňském ME hráčů do 19 let je tak po právu považován za jednoho z favoritů letošního šampionátu.
     
    Ghana


    Na straně druhé má sice trenér Sellas Tetteh o něco méně zvučnější výběr, avšak ten může ve velmi vyrovnané skupině A překvapit. Řada hráčů hrajících v Ghaně se bude chtít před skauty ukázat a říct si tak o angažmá v Evropě. Mezi pilíře výběru by měl patřit obránce, či záložník Duncan, jenž hájí barvy Livorna, Frank Acheampong z Anderlechtu, Pappoe z mládežnické akademie Chelsea a především kmenový útočník Juventusu Richmond Boakye, jenž na hostování v Sassuolu dotáhl tým do Serie A, když vstřelil velmi slušných jedenáct branek. Ghanský tým se na závěrečný turnaj dostal díky dobrému umístění na šampionátu Afriky. Ve finále však celek kouče Tetteha smolně podlehl Egyptu na penalty.
     
    Přeji příjemný konec pracovního týdne! Dnes začíná v Turecku Mistrovství světa hráčů do 20 let a tento interesantní turnaj bude k vidění i na onlajny.com. Nás bude v prvním dni především zajímat duel velmi pravděpodobně nejspletitější skupiny A, v Istanbulu se utká ambiciózní tým Francie s nepříjemným výběrem Ghany.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Martin Mišovec

    Branky: 65. Kondogbia, 68. Sanogo, 79. Bahebeck – 85. Boakye

    Karty:   37. Pogba (FRA) – 90+2. Narh (GHA)


    Francie: (4-2-3-1) Areola – Foulquier, Sarr, Umtiti, Digne – Kondogbia (90+3. Lemina), Pogba (c) – Thauvin (66. Ngando), Veretout, Bahebeck – Sanogo (82. Bosetti).

    Trenér: Pierre Mankowski

    Ghana: (4-4-2) Antwi – Attamah, Nketiah, Lartey (c), Duncan – E. Ofori (82. Rahman), Acheampong, Anaba (69. Boakye), Odjer (74. Ashia) – Narh, Assifuah.

    Trenér: Sellas Tetteh

    Rozhodčí: W. Roldan – H. Clavijo, E. Díaz (všichni COL)
    bahis siteleri