Francie – Ghana 3:1 (kon.) | Kuba – Jižní Korea 1:2 (kon.) | USA – Španělsko 1:4 (kon.)
Nigérie – Portugalsko 2:3 (kon.)
konec
Nigérie
2:3 (0:2)
Portugalsko
Pátek 21.06.2013, 20:00 • Kayseri Kadir Has Şehir Stadyumu, Kayseri • Mistrovství světa U20
Předzápasové kurzy
     
    V reklamě na fotbal vítězí po velkém boji Portugalsko nad Nigérií 3:2. Portugalsko celkem jasně opanovalo první poločas a po brankách Brumy a Aladjeho vedlo 2:0. Když navíc v samém závěru selhal ve vyložených šancích Alagun, zdálo se, že je prakticky rozhodnuto. Jenže to ani zdaleka nebylo. Po změně stran totiž nejprve snížil po průnikové přihrávce Ajagun. A v 67. minutě se kapitán Nigérie trefil podruhé, když přetažený rohovový kop uklidil nádherně do sítě. Portugalsko však zareagovalo fantasticky, když po svižné akci a nahrávce Esgaia podruhé skóroval Bruma. Tato branka se ukázala jako vítězná, když už Nigérie neměla na další zvrat síly. (21:54:53)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Agostinha Ca faulován ve středu hřiště. Portugalsko dnes vybojuje tři body.
     
    90+3
    Který ale Esgaio nevyřešil dobře a centrem z pravé strany našel pouze rukavice brankáře Okaniho. Ten rychle vykopává na útočnou polovinu.
     
    90+2
    Nigérie sice je na útočné polovině, ale žádné centry do pokutového území nelétají, a tak tu je brejk...
     
    90+1
    Zraněného Kayodeho střídá útočník Gero.
     
    90+1
    Druhý poločas je nastaven o tři minuty.
     
    90
    Nigérie se snaží z posledních sil o srovnání, ale málem udeřilo na druhé straně. Esgaio v těžké situaci udržel míč a vysunul Ca na pravé křídlo. Ten pálí z úhlu jen do boční sítě.
     
    88
    Kayodeho zastavil obdobně obránce Ferreira, který však narozdíl od Shehua vidí žlutou kartu.
     
    88
    Bruma si obhazoval Shehua, který jej zastavil rukou, a tak tu bude přímý kop.
     
    88
    Nigérijci už nemají kde brát síly na závěrečný tlak, a tak hraje pouze Portugalsko. To zkušeně kombinuje po celém hřišti a čeká na závěrečný hvizd.
     
    86
    Dnes opravdu skvěle hrající Bruma zabojoval na levé straně a po vybojování míče nahrál na Esgaia, jehož centr však nikoho v bílém dresu Portugalska nenašel.
     
    85
    Ca našel za obranou Cavaleira, kterému ale míč těsně odkopl od kopačky vyběhnuvší Okani.
     
    84
    José Sá hledal dlouhým nákopem za obranou Nigérie Esgaia, ale tomu míč odpálil od kopačky Madu. I tak hrají na útočné polovině svěřenci Edgara Borgese.
     
    81
    Agboyi posunul v útočné akci do pravé strany na Shehua, ale tomu centr nevyšel. Portugalec Cavaleiro je však v následném brejku chycen do ofsajdu.
     
    79
    Šance! Po akci z pravé strany stál v pokutovém území zcela sám kapitán Joao Mário, ale ten bohužel pro Portugalsko míří pouze do jednoho ze soupeřů.
     
    78
    Portugalci kombinují na útočné polovině a ženou se spíše do stran, kde je nebezpečí ztráty míče menší. Zhruba čtvrt hodiny před konečným hvizdem mají náskok pouhé branky.
     
    76
    Hra po řadě střídání a přerušení trošku ztratila tempo a k vidění je i dost individuálních chyb. Portugalcům se nepovedl útok, ale po ukvapeném odkopu Okorieho hrají opět svěřenci kouče Borgese.
     
    74
    Agbo je dalším novým hráčem na trávníku. John Obuh jej mění za Michaela.

    Martin Mišovec

    Branky: 57. Ajagun, 67. Ajagun – 30. Bruma, 34. Aladje, 69. Bruma

    Karty:   36. Kayode (NIG) – 88. Ferreira (POR)


    Nigérie: Okani – Madu, Shehu, Amaefule, Okorie – Michael (74. Agbo), Ajagun (C), Agboyi, Osuchukwu (61. Egbedi) – Aminu, Kayode (90+1. Gero).

    Trenér: John Obuh

    Portugalsko: José Sá – Cancelo, Ferreira, Edgar Ié, Mica – André Gomes, R. Alves (73. Ca), Joao Mário (C) – Bruma, Ricardo (60. Cavaleiro), Aladje (60. Esgaio).

    Trenér: Edgar Borges

    Rozhodčí: Victor Carrillo (PER)
    bahis siteleri