Nigérie – Španělsko 0:3 (kon.) | Uruguay – Tahiti 8:0 (kon.)
konec
Nigérie
0:3 (0:1)
Španělsko
Neděle 23.06.2013, 21:00 • Estádio Governador Plácido Aderaldo Castelo, Fortaleza, Ceará • Konfederační pohár
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Alba chtěl zřejmě vrátit Villovi předchozí situaci a servíroval svému spoluhráči míč na penaltový puntík. Přízemní střelu Davida Villy ovšem lapil Enyeama.
     
    88
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    A je tu třetí gól Španělska! David Villa našel krásným pasem přes polovinu hřiště JORDIHO ALBU, který běžel sám na Enyeamu, nigérijského brankáře si položil a zakončoval do zcela prázdné brány.
     
    75
    Poslední střídání Vicenta Del Bosqueho, který poslal na trávník Davida Villu místo Pedra.
     
    75
    To byla šance! Musa na pravé straně drže obešel Ramose a přesně nahrál Gambovi, který šel sám na Valdése. Balón skončil necelý metr vedle levé tyče. Gambo zažívá svou reprezentační premiéru a málem skóroval proti mistrům světa!
     
    71
    Střídání Afričanů. Gambo nahradil Akpalu.
     
    66
    Další krásná přihrávka Iniesty, který poslal do samostatného úniku Fernanda Torrese. Tomu na poslední chvíli skočil do zakončení Oboabona a zabránil tak třetímu gólu v síti svého týmu.
     
    65
    Španělé zůstali po rohu v útoku. Iniesta našel krásným obloučkem Davida Silvu, který si naběhl za obranu, ale ofenzivní hráč Manchesteru City již nedokázal nebezpečněji vystřelit.
     
    63
    Druhé střídání Nigérie. Odešel Mba, přišel John Ogu.
     
    62
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Tak to bylo střídání! Pedro našel prudkým centrem FERNANDA TORRESE a ten hlavou usměrnil balón za záda bezmocného Enyeamy.
     
    60
    Střídání Španělů. Odešel Soldado, nahradil jej Fernando Torres.
     
    54
    Ze hřiště odchází zraněný Fàbregas a nahrazuje ho David Silva.
     
    53
    Rozehrával Xavi a jeho pokus skončil jen těsně nad břevnem!
     
    51
    Tak to byla tutovka! Ambrose našel rozběhnutého Musu, na jehož centr Valdés nedosáhl a Akpala měl před sebou už jen prázdnou bránu. Nedokázal však míč zkrotit a ten mu odskočil!
     
    40
    Na druhé straně měl velkou možnost Ideye, který v akrobatické pozici zasáhl Ambroseho centr. Valdése ovšem nepřekonal.
     
    39
    Neuvěřitelné! Pedro nahrál na pravé křídlo volnému Soldadovi, který přízemním centrem našel nabíhajícího Cesca Fàbregase. Ten však trefil z bezprostřední blízkosti jen tyč a míč se poté odrazil tak, že zůstal mezi nohama brankáře Enyeamy. Obrovské štěstí Nigérijců.
     
    31
    Krásný fotbal pokračuje! Pedro našel chytrou uličkou Soldada, který postupoval na Enyeamu z pravé strany. Brankář Nigérie jeho zakončení vyrazil a k dorážce už se Soldado nedostal, jelikož před ním stačil míč zakopnout na roh obránce.
     
    29
    Další nebezpečná akce Nigérijců! Ti soupeře v šestnáctce pěkně pozlobili a Valdése nakonec prověřil dělovkou z levého rohu vápna Ideye. Gólman Barcelony míč vyrazil do bezpečí.
     
    26
    Španělsko uspalo Nigérijce svými přihrávkami a z ničeho nic přišel Ramosův dlouhý balón, který našel rozběhnutého Soldada. Ten se řítil sám na Enyeamu, který svůj tým podržel a Soldada vychytal.
     
    20
    Ideye zatáhl balón do středu hřiště a nahrál před vápno Mbovi, který z kroku řádně protáhl Valdése. Ten byl u tyče včas a míč vyrazil na roh!
     
    12
    Omeruo podle očekávání odstupuje, nahrazuje ho Egwueke.
     
    11
    Mohlo být vyrovnáno! Po několika odrazech se dostal na penaltě k míči John Obi Mikel, ale jeho ránu srazil nad bránu Ramos. Pokud by tak neučinil, Valdés by měl asi velké problémy.
     
    9
    Další nádherná kombinace! Fàbregas nahrál míč Xavimu, naběhl si do volného prostoru a samozřejmě ho dostal od španělského tvůrce hry zpět. Tváří v tvář před Enyeamou však nedokázal dobře zakončit.
     
    3
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    To byla lahůdka! Španělé předvedli svůj klasický ťukes, kdy si ve středu hřiště vyměnili několik přihrávek na jeden dotek. Na konci celé akce pak Iniesta vysunul JORDIHO ALBU, který si to namířil do šestnáctky mezi čtveřici bránících hráčů a přízemní střelou překonal Enyeamu.
     
    1
    Hned v úvodu Španělé zahrozili! Iniesta si narazil s Fábregasem, nasadil obránci jesličky a z nebezpečné pozice pálil. Afričany podržel Enyeama.

    Martin Augustin

    Branky: 3. Alba, 62. Pedro, 88. Alba


    Nigérie: Enyeama – Ambrose, Omeruo (12. Egwueke), Oboabona, Echiejile – Ogude, Mikel, Mba (63. Ogu) – Akpala (71. Gambo), Ideye, Musa. Trenér: Stephen Keshi
    Španělsko: Valdés – Arbeloa, Ramos, Piqué, Alba – Busquets – Xavi, Fàbregas (54. Silva) – Pedro (75. Villa), Soldado (60. Torres), Iniesta. Trenér: Vicente Del Bosque

    Rozhodčí: Aguilar – Torres, Zumba (El Salvador)
    bahis siteleri