Predsezónna TK ŠK Slovan Bratislava (kon.)
konec
Predsezónna TK ŠK Slovan Bratislava

sk Středa 10.07.2013, 14:00Tiskové konference
     
    Sumár: Búracie práce na štadióne by mali trvať cca 4 mesiace. O tom, kto bude stavať nový NFŠ sa ešte len rozhoduje. V hre je až 13 firiem. Stavať by sa podľa slov Ivana Kmotríka malo začať koncom tohto roka, resp. začiatkom budúceho. Trvať by to malo 18 mesiacov.

    Ďakujeme za pozornosť. (16:22:12)
     
    Podľa slov sa stále nevie, kto sa bude podieľať na stavaní štadióna. Prebieha výberové konanie. Tlačová konferencia sa oficiálne skončila!
     
    "Chceme splniť všetky štandarty, chcel by som poďakovať Františekovi Laurincovi a aj Janovi Kováčikovi."
     
    p. Kmotrík: "Chceme, aby to tu žilo, preto sme do plánu dali aj administratívnu budovu. Chceme tam nejakú kaviareň, reštaurácie, cukrárne atď. Nechceme, aby sa tu hral raz za týždeň zápas a inak by tu bolo "mŕtvo".
     
    Ján Kováčik: "Som rád, že po dnešku už budeme mať aj my v hlavnom meste veľký futbalový štadión. Bude tu sieň slávy, reprezentácia bude mať štadión plno k dispozícii a bude tu platiť za všetky služby. Po 20 rokoch budeme mať kvalitnú infraštruktúru. Chcel by som poďakovať Ivanovi Kmotríkovi za investovanie súkromných peňazí v tejto dobe... ĎAKUJEM!"
     
    "Neviem presne povedať, kedy to bude hotové. Rátam s tým, že ak sa nám do 4 mesiacov podarí zbúrať štadión, koncom roka by sme mali začať už stavať. Mali by to trvať cca 18 mesiacov. Ak nám štát prispeje, tak pôjdeme v ústrety národnej reprezentácii," pokračuje Ivan Kmotrík.
     
    "Rozpočtovo nevieme povedať, koľko presne bude ten štadión stáť. Vychádza to zhruba okolo 70-72 miliónov, verím však, že sa dostaneme ešte nižšie. Chcem však dodržať tú kvalitu a ten štandard, aby sme tu mohli hrať veľké zápasy. Sme v štádiu výberového konania. Mali by sme záujem, aby nám štát financoval 60 %, ako aj pri ostatných štadiónoch, no nedopracovali sme sa k tomu. Budeme teda radi, ak štát prispeje. Ostatné je na nás, my si to musíme financovať z vlastným zdrojov," odpovedá Ivan Kmotrík.
     
    Slovo teraz dostane majiteľ ŠK Slovanu Bratislava – IVAN KMOTRÍK!
     
    Dušan Galis: "Ja verím, že Slovan je dobre pripravený. Nové posily sme videli. Je dôležité, aby sme sa presadili v medzinárodnej súťaže, pretože tie úspechy sa najviac počítajú."
     
    Samuel Slovák: "Je to súper, ktorý patrí k tým silnejším, no rozmýšľame iba nad postupom, inú variantu si nepripúšťame."
     
    Ako posledný dostane slovo Alexander Vencel: "Srdečne vás všetkých pozdravujem asi poslednýkrát v týchto ruinách, ktoré teraz vidíme. Skutočne bolo krásne na tomto štadióne, nádherné návštevy, úžasní ľudia. Prišla však doba, ktorá však dúfam prinesie zmenu ešte k lepšiemu."
     
    Jožko Vengloš: "Slovan bol pre mňa symbolom aj v rodine. Ako hráč najviac spomínam na nádherné návštevy a ľudí, ktorí tomu viedli. Na lekárov, trénerov, hráčov. Boli to krásne časy. Mali sme perfetkné prípravy s mužstvom. Tým najvyšším ocenením bolo víťazstvo majstrovstiev Európy."
     
    Priestor na vyjadrenie dostane aj Anton Urban, ktorý hovorí tiež o svojom pôsobení v Slovane.
     
    pán Zlocha: "Ja som došiel do Slovanu v 55 roku, v podstate asi 19,5 roka som bol hráčom Slovana. Kulisa tu bola fantastická. Tehelné Pole.. naša generácia verila tomu, že keď sme hrali doma, tak by sme dokázali poraziť kohokoľvek, aj majstrov sveta. Mali sme fanúšikovskú podporu a v šatni sme si perfektne rozumeli."
     
    Jozef Čapkovič: "Môj najkrajší zážitok vôbec bol vtedy, keď sme s bratom prišli 7. júna tu na štadión na prvý tréning. Vtedy tu bolo asi 5000 divákov a nemôžem zabudnúť na to, ako nás tí diváci privítali. Mali sme asi 19 rokov.."
     
    Jozef Čapkovič, Anton Urban, Jozef Vengloš a Šaňo Vencel. Toto je predstavenie legiend Slovana, ktoré sú tiež na tlačovej konferencii.
     
    Igor Žofčák: "Verím, že tie zranenia sa budú vyhýbať nie len mne, ale aj celému mužstvu. Myslím si, že sme dobre pripravení, všetko máme vo vlastných nohách."
     
    Slovo teraz padlo na Samuela Slováka. "Dobrou hrou spolu s posilami, ktoré verím, že rýchlo zapadnú, by sme chceli obhájiť titul. Verím, že sa nám bude dariť aj v Champions League. Chceli by sme hlavne pritiahnuť viac ľudí na štadión. Sme tu pre nich, my hráči, funkcionári, majitelia. Dúfam, že o pár rokov budeme hrať už na novom štadióne."
     
    Peter Kašpar víta v klube Miloša Josimova, Martina Jakubeka a Pavla Fořta, ktorým odovzdal symbolické dresy.
     
    Peter Kašpar víta všetkých na tlačovej konferencii. "Získali sme double, kvalifikovali sme sa do Champions League. Chceli by sme sa dostať čo najďalej. V Slovenskom Pohári a v Corgoň Lige by sme chceli obhájiť mieste z minulého roka."

    Ján Sárközi

    bahis siteleri