Slovan Bratislava – Dunajská Streda 1:1 (kon.) | Myjava – B. Bystrica 0:4 (kon.)
konec
ŠK Slovan Bratislava
1:1 (0:1)
DAC 1904 Dunajská Streda
sk Pátek 12.07.2013, 19:30Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 19:30.
     
    Streda je dňom D, keď začnú mechanické stroje búrať bývalé sídlo, bývalého klubu európskeho rozmeru. Tehelné pole sa stane minulosťou a sľubnou budúcnosťou belasého klubu ŠK Slovan Bratislava.
     
    Slovan pozbieral v ulynulej sezóne všetky trofeje, ktoré mal rozohrané. Vyvrcholom bolo šesť hráčov mužstva, umiestnených v Jedenástke roka. Slovan je favoritom Corgoň ligy aj v nastávajúcom ročníku, možno vystrčí rôžky niekto iný, Slovan však bude pod drobnohladom fanúšikov.
     
    Slovan v generálke na Corgoň ligu skrížil športové zbrane so súperom II. futbalovej ligy od Slnečných jazier SFM Senec. Slovan zvíťazil 2:0 a je nakopnutý na víťaznú nôtu do ďalších bojov, ktoré ho čakajú, v lige aj Champions lige majstrov.
     
    Na Slovenské pomery sa až príliš dlho čakalo na ustálenie a potvrdenie hlavného trénera Samuela Slováka vo funkcii. Bývalý futbalista európskych rozmerov podpísal zmluvu so Slovanom a pred začiatkom súťaže môže pokojne spávať a rozmýšľať na tým "ako dostať klub na pozície europskeho rozmeru".
     
    Rozmýšľať nad tým, kto je v tomto stretnutí favoritom je úplne zbytočné. Slovan aj napriek "kuvičím" hlasom je mančaft, ktorý sa pokúsi v Lige majstrov zabojovať o čo najväčší úspech. Generálkou na Ligu majstrov je súper zo Žitného Ostrova DAC Dunajská Streda, ktorý by mal majstra na začiatku súťaže preveriť o jeho schopnostiach.
     
    Mikuláš Radványi, tréner DAC Dunajská Streda môžeme povedať, že sa mu darí "iba" doma. Pred dvoma rokmi sa mu podarilo DAC Dunajská Streda zachrániť v poslednom stretnutí s Trnavou. Skúšal to v SFM Senec, kde sa mu nedarilo, nakoniec pre Dunajskú Stredu vybojoval najvyššiu súťaž Corgoň ligu.
     
    Pokojné vody Slovenska pred začiatkom Corgoň ligy rozvírila informácia o neangažovaní Srba Zorana Kokota do klubu DAC Dunajská Streda, ktorý tam bol na skúške. Radványi jeho angažmán nepotvrdil. Na druhej strane sa príspevok o Kokotovi stal hitom internetu.
     
    Otváracie stretnutie Corgoň ligy zariadia futbalové kluby, ktoré boli víťazmi súťaži v uplynulom ročníku. Slovan získal double a DAC Dunajská Streda sa po ročnej odmlke vrátil "na dosky, ktoré znamenajú svet". Tipovať takýto duel je neuveriteľná záležitosť. Slovan, ktorý je v tomto stretnutí favoritom, by nemal podceniť mužstvo Dunajskej Stredy. Nakoniec však body zostanú doma.
    Náš tip: 1
     
    Už v úvode som spomenul, že na Pasienkoch sídli bývalý klub európskych rozmerov. Vedúcim mužstva je Ján Švehlík, bývalý majster Európy (1976). Chtiac, nechtiac sa vám vyroja mýšlienky na časy dávno minulé. Tak poďme sa společne pozrieť do histórie. Na Pasienkoch v časoch minulých bavili futbalových fanúšikov hráči akými boli Ladislav Petráš, Ladislav Juirkemik, Jozef Barmoš. Na neďalekom Tehelnom poli sa o priazeň usilovali títo skvelí futbalisti: Jozef Čapkovič, Anton Ondruš, Ján Pivarník, Marián Masný, Koloman Gogh (tragicky zahynul 11.11.1995) Ján Švehlík, Dušan Galis, Alexander Vencel, v Košiciach Jozef Móder a Jaroslav Pollák a v stovežatej Prahe v drese Slávie Dušan Herda. To sú hráči, ktorí v roku 1976 získali titul Majstra Európy. Ajááj to je už veľmi dááávno.
     
    Bratislava je pod mrakom, sem tam vykukne slniečko, ktorého lúče ničí vietor o sile cca 8/10 m za sekundu. Možno pred stretnutím zvädne, ale predpoklad je, že by bol najväčším nepriateľom úvodného duelu.
     
    Všetkým fanúšikom futbalu príjemný večer v piatok 12.07.2013 z bratislavských Pasienkov želá Fajták Jozef.
     
    DAC DS a jeho náhradníci: 22 Pernecký, 4 Ágh, 7 Lénarth, 8 Kuráň, 9 Nulíček, 17 Jazvin, 18 Boya
     
    Slovan BA a jeho náhradníci: 22 Polaček, 3 Niňaj, 4 Čikoš, 9 Halenár, 12 Mészáros, 29 Jakúbek, 77 Peletier
     
    Tréner Mikuláš Radványi na dnešný uvodný duel Corgoň ligy nominoval týchto hráčov: 30 Fišan, 3 Božoň, 5 Beňo, 10 Hodúr, 13 Velický, 15 Antunovič, 19 Ujlaky, 23 Sedlák M., 25 Majerník Peter, 28 Huber, 29 Fodrek.
     
    Domáci tréner Samuel Slovák posiela do boja o ligové body tento mančaft: 30 Pútnocký, 2 Josimov, 6 Fořt, 7 Hlohovský, 8 Grendel, 10 Žofčák "K", 11 Milinkovič, 16 Gorosito, 17 Kladrubský, 18 Bagayoko, 21 Kolčák
     
    Z hracej plochy odchádzajú aktéri dnešného duelu, pripraviť sa na stretnutie, ktoré je ouertúrou Corgoň ligy v ročníku 2013/2014.
     
    Do začiatku prevého duelu nového ročníka Corgoň ligy zostáva už len málo chvíľ, súperi sú pripravení na vstup na hraciu plochu, čaká sa na povel hlavného rozhodcu, ktorým je Ľeško Štefan už sa tak deje.
     
    Hostia v tradičných dresoch "argentíny" v žlto-modrom prevedení Slovan ako inak ako v belasom.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Dlho očakávaný nový ročník Corgoň ligy sa práve začal, výkopom hosťujúcich hráčov.
     
    1
    Grendel dobiedzal na autovej čiare do Petra Majerníka, bol z toho iba odkop od brány hostí.
     
    2
    Hostia sa vyrojili ako šršne a takmer sa dostali pred Putnockého, kde ich však obrana domácich nepustila.
     
    3
    Fišan a jeho výkop na Fodrekovu hlavu, hostia nezúžitkovali, nakoniec to bol ofsajd.
     
    4
    Domáci neprešli cez Majerníka u ktorého akcia po pravej strane končí.
     
    8
    A opäť nebezpečie z pravej strany zažehnal Peter Majerník, ktorý poslal loptu za bránkovú čiaru do autu. Z rohu domáci nič nevyťažili.
     
    9
    Beňo v súboji s Milinkovičom poslal loptu da autu, domáci sa na dostrel brány hostí nedostali.
     
    12
    Fodrekov pokus o prekonanie Putnockého nevyšiel na jeho lobovanú loptu nik nereagoval s túžbou dostať sa k lopte a skórovať.
     
    14
    V prvej akej – takej šanci sa pred brankárom Fišanom zoči-voči ocitol Hlohovský, na gól to však nestačilo. Stav stretnutuia po prvej štvrť hodine bezgólový.
     
    16
    Na hranici veľkého vápna pomohol trochu faulom Milinkovičovi, ktorý to trochu prifilmoval, hlavný rozhodca nechal v hre pokračovať.
     
    18
    Bagayoko videl Žlté napomenutie.
     
    19
    Hlohovský z pravej strany poslal centrovanú loptu smerom na Fořtovu hlavu, ktorý ju v tomto prípade nepoužil, tá mu presvišťala ponad ňu.
     
    22
    Hlohovský to proboval z volného kopu, trafil iba do tiel hosťujúceho mužstva DAC Dunajská Streda.
     
    24
    Fodrek bojuje, Fodrek vybojoval rohový kop pre hostí, ktorý sám zahrával no trafil iba Milinkovičovu hlavu, ktorý poslal loptu do bezpečia.
     
    25
    Bagayoko z pravej strany poslal loptu pred bránu, vari pol metra od brvna presvištala cez pokutové územie hostí a nič sa neudialo, domáci hráči nezareagovali v správnom čase.
     
    27
    Na začiatku slubnej akcie bol Filip Hlohovský, ktorý sa pustil do súboja na hranici velkého vápna dobrú loptu poslal Fořtovi, ten vyprášil rukavice Fišanovi, ktorý loptu vyrazil do poľa, k lopte sa dostal Milinkoivič a ten netrafil bránu tak ako si predstavoval.
     
    30
    Keď bol Filip Hlohovský na začiatku šance, teraz bol na jej konci no stav stretnutia sa nemení aj napriek vyloženej šanci domácich. Lopta poskakovala v päťke a Filip trafil brankára Fišana.
     
    31
    Domáci zahrávali rohový kop po ktorom mohla byť zmena stavu viac ako aktuálna. Lopta letela na hlavu Fořta ten ju poslal smerom na bránu Fišana, ten bol prekonaný, zatúpil ho však Sedlák na brankovej čiare.
     
    35
    Huber videl prvú žltú kartu z hosťujúceho mužstva.
     
    37
    Od úvodu stretnutia si koledoval o ŽK, a v tejto chvíli ju videl hosťujúci brankár FIŠAN.
     
    39
    Milinkovič na dva krát nedokázal prekonať hosťujúceho brankára Fišana, po dorážke ani Filip Hlohovský aj preto je stav taký aký je.
     
    40
    Fanúšik na bratislavských Pasienkoch si pýta gól ten však neprichádza, domáci pozahadzovali už aj nemožné...
     
    40
    To čomu sa hovorí nedáš – dostaneš platí. Hostia sa dostali pred Putnockého, ktorý neskoro zareagoval na Fodrekovu hlavu do ľavého horného rohu brány a Slovan dostal gól do šatne.
     
    44
    Minútu pred koncom prvého polčasu sa znovu dostal do nebezpečnej blízkosti brány Milinkovič, no nedokázal prekonať pozorného Fišana v bráne hostí.
     
    45
    Fodrek sa nikde neponáhla, rohový kop z ľavej strany, našťastie nezapadol do Putnockého brány.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Úvodný duel sa hrá vo svižnom tempe ako futbalisti hovoria "hore-dole". Domáci doplatili na jalové zakončovanie dobrých príležitostí. Hostia hrajú to načo majú. Dostali sa do vyloženej gólovej šance pred koncom prvého polčasu a Fodrek sa zapísal do štatistík kanonierov ako druhý v novom ročníku Corgoň ligy.
     
    Na Pasienkoch sa schyluje k zahájeniu druhého polčasu hráči sú už na trávniku a ideme nato.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Ani jeden tréner cez prestávku nevyužil možnosť na striedanie.
     
    50
    Päť minút sa už na Pasienkoch hrá a nič sa neudialo..
     
    50
    Dalo sa čakať, že domáci budú dobíjať bránu hostí v druhom polčase. Tomu však predchádzal pekná akcia v podaní domáci keď Zofčák našiel FOŘTA a ten prekonal hosťujúceho brankára. Vyrovnané.
     
    54
    Nad stavom na Pasienkoch nikto nelamentuje, čaká sa víťazstvo domáceho Slovana a hráči sa snažia to potvrdiť na trávniku.
     
    55
    Lopta letiaca z ľavej strany na zadnú tyč našla domáceho Fořta, ktorý zariadili "iba" rohový kop. Na gól to v tejto chvíli nebolo.
     
    57
    ...na Pasienkoch sa hrá na jednu bránu, na tú dunajskostredskú.
     
    59
    Fořt, Fořt, Fořt je mužom dnešného duelu v prvom polčase mohol premeniť dve "tutovky" v druhom bol už v šanci tri krát z toho raz skóroval. Šikovný futbalista.
     
    63
    Zofčák poslal loptu do preistoru brány, tam bol pripravený, nepripravený Fořt, ktorý nedokázal loptu nadvihnúť nad Fišana.
     
    65
    Hlohovský je striedaný Halenárom. Hlohovský tesne pred striedaním mal na kopačke vedúci gól no napálil to tesne vedľa pravej tyče Fišanovej brány.
     
    66
    Igor Zofčák v tutovke nedokázal prekonať "jasličkami" brankára Fišana, ktorý šancu zlikvidoval. Domáci sa predháňajú v koncovke pred hosťujúcou bránou.
     
    68
    Fodrek bude zahrávať rohový kop z pravej strany našiel hlavu Sedláka ten však poslal loptu mimo preistor brány.
     
    69
    Hostia, zdá sa, že počiatočný tlak Slovana v druhom polčase ustáli, vyrovnali hru a dostali sa aj pred bránu Putnockého. Slovanu neuveritelne ubiehajú presýpacie hodiny.
     
    55
    Halenár v šanci nedokázal premeniť núkajúcu sa šancu, sám pred brankárom si neporadil, ďalšia premárnená príležitosť.
     
    79
    Po priamom kope, ktorý zahrával Zofčák sa dostal do šance Fořt, bol z toho iba rohový kop po ktorom nezapršalo.
     
    80
    Zofčákov lob do preistoru brány končí na brvne hosťujúcej brány.
     
    80
    Pre Grendela sa dnešný duel končí, za nerozhodného stavu na trávnik nakočil PELTIER
     
    85
    Pre Ivana Hodúra dnešný duel končí, nahradil ho Boya.
     
    86
    Peter Majerník na hranici pokutového územia poslal na trávu Peltiera,
     
    87
    Na konci duelu sa na Pasienkoch zažltilo, teraz videl ŽK kapitán mužstva Fodrek Braňo.
     
    90
    Pre Fodreka dnešný duel skončil, nahradil ho Mulíček.
     
    90+
    Ďalšia nepremenená šanca domáceho mužstva, stav je nerozhodný a domáci sa predháňajú v zahadzovaní šancí. To čo dnes pozahadzovali by stačilo na päť duelov.
     
    Dobojované! Slovan stratil prvé body na domácej tráve tie mu uchmatol nováčik Corgoň ligy DAC Dunajská Streda. Tá urobila prvý krok k tomu aby bola oživením súťaže.
     
    Koniec zápasu. (21:21:33)

    Jozef Fajták

    Branky: 50. Fořt – 40. Fodrek

    Karty:   18. Bagayoko (SBA) – 35. Huber (DUN), 37. Fišan (DUN), 86. Majerník (DUN), 87. Fodrek (DUN)


    ŠK Slovan Bratislava: Putnocký – Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Josimov – Hlohovský, Žofčák, Grendel, Kladrubský, Milinkovič – Fořt
    DAC 1904 Dunajská Streda: Fišan – Beňo, Ujlaky, Božoň, Hodúr, Antunović, Sedlák, Majerník, Velický, Fodrek, Huber

    Rozhodčí: Leško

    Diváci: 3014
    bahis siteleri