Česko – Švýcarsko 4:3 (po pr.)
po prodl.
Česko
4:3 (1:3, 2:0 - 1:0)
Švýcarsko
Sobota 20.07.2013, 01:35Mistrovství světa v inline hokeji IIHF
Partner:
     
    45:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to jasné, jdeme do finále!! Přesilová hra v prodloužení byla obrovskou šancí, která se prostě neodmítá! Pavel Strýček v zadní linii posunul Petru Kafkovi. Ten pak poslal křižný pas na hokejku PATRIKA ŠEBKA, který nedal rozhozenému brankáři nárok a rozhodl o tom, že česká reprezentace bude hrát o zlaté medaile – 4:3 po prodloužení!! Asistence: Petr Kafka.
     
    44:21
    A vypadá to, že bouře přijde na české straně! Stefan Tschannen zbytečně poslal našeho hráče na mantinel a jdeme hrát přesilovku! Vůbec první v celém zápase.
     
    41:52
    České přečíslení tři na dva mohlo rozhodnout! Lukáš Cik se natahoval po volném puku, ale brankář ho ve spolupráci s obráncem snad na brankové čáře zastavil.
     
    39:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to tady!! 35 sekund před koncem základní hrací doby vyrovnáváme a naše šance na finále zase žijí! Velký tlak ve hře pěti proti čtyřem skončil až snadnou dorážkou MARKA LOSKOTA do prázdné branky – 3:3! Asistence: Patrik Šebek.
     
    38:55
    Češi hrají v pěti bez brankáře power-play!
     
    36:58
    A další šance nejlepšího páru na hřišti Hirt – Tschannen. Znovu musí zasahovat Daniel Brabec.
     
    36:22
    Momentálně je navíc Švýcarsko lepší, mohlo to stvrdit z přečíslení dva na jednoho. Střela byla naštěstí trochu ledabylá a stala se Brabcovou kořistí.
     
    33:10
    Lukáš Cik z dálky napálil švýcarské břevno!
     
    32:38
    Naše naděje však musí držet Daniel Brabec. Remo Hirt se dostal k opuštěnému kotouči a skoro ho mohl poslat, kam chtěl.
     
    32:06
    Martin Vozdecký dostal znovu prostor na levé straně, ale z úhlu Siegenthalera neprostřelil.
     
    30:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Konečně je to tady, Češi snižují na nejtěsnější rozdíl a stále jim zbývá dost času se zápasem něco udělat! Lukáš Cik z levé strany našel JANA BESSERA, který dostal před bránou luxusní prostor a stačil si puk zpracovat, načež ho nekompromisně poslal na místo určení – 2:3! Asistence: Lukáš Cik.
     
    30:26
    Co chybělo! Martin Vozdecký se stahovačkou dostal až před brankoviště, ale Siegenthalera nepřekonal jak bekhendovou střelou, tak následnou dorážkou! Švýcarský brankář se fantasticky přesunul.
     
    27:46
    Šikovné ručičky Patrika Šebka zmátly hned tři protihráče. Při pokusu o bekhendové zakončení ale zasáhl ten čtvrtý.
     
    24:35
    Martin Tvrzník mířil svou prudkou střelou k bližší tyče, kde ale byla Siegenthalerova lapačka.
     
    23:56
    Na druhé straně musel Daniel Brabec řešit samostatný únik jednoho ze Švýcarů, poradil si na výbornou.
     
    23:19
    Lukáš Cik se obtáčel kolem švýcarské branky a i v pádu chtěl kotouč zasunout. Siegenthaler ho ale na brankové čáře zastavil!
     
    20:01
    Do druhé půle poslali čeští trenéři místo Romana Handla Daniela Brabce.
     
    19:10
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Před první sirénou je tady přesně to, co jsme nechtěli. Česká obrana trestuhodně propadla a u pravého mantinelu nechala volného BENJAMINA NEUKOMA, který dostal přihrávku a pak si to pádil na Handla sám. Bekhendový blafák se štěstím protlačil do sítě a prohráváme o dvě branky – 1:3. Bez asistence.
     
    19:01
    Marek Loskot se dostal k odraženému puku a hned ho vrátil zpět na švýcarskou bránu. Siegenthaler však vyrovnání nedovolil.
     
    17:13
    Nebezpečné situace na obou stranách. Jeden z českých hokejistů napálil dalekonosnou ranou tyčku, na druhé straně Handl zabránil pohromě z Tschannenovy hokejky.
     
    15:50
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Z rychlého protiútoku přichází druhý gól Švýcarů a bohužel musíme zase dotahovat. REMO HIRT na to byl úplně sám, ale rozhodl se prudce vypálit přes českého obránce a Handlovi propadla střela za záda – 1:2. Asistence: Stefan Tschannen.
     
    11:45
    Chtěl to změnit Ondřej Veselý, který se i s přispěním štěstí prokousal před Siegenthalera, pak ale narazil na špičku jeho betonu.
     
    08:22
    Aktivní Lukas Dietrich obkroužil útočné pásmo a pak se snažil Handla překvapit kolem bližší tyče. Český gólman nevypadal dvakrát jistě, ale svou svatyni uhlídal.
     
    05:54
    Bohužel jsme zase Švýcarům trochu vyklidili pozice a je z toho oslabení. Patrik Šebek je prvním hříšníkem zápasu, odsedí si menší trest za hákování.
     
    04:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už se nám ale útok vydařil a v páté minutě vyrovnáváme skóre! Od mantinelu nahrál Aleš Jiřík puk na střed LUKÁŠI CIKOVI, který se do něj parádně opřel z první a brankář se ani nestačil ohlédnout – 1:1! Asistence: Aleš Jiřík.
     
    03:48
    Byl to snad Pavel Strýček, kdo dostal přihrávku před brankoviště, ale v tísni brankáře Siegenthalera nepřekonal. Byl při tom i trochu faulován.
     
    01:09
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Hned zkraje druhé minuty se poprvé mění skóre a bohužel jsou to Švýcaři, kdo s ním pohnul. Mezi kruhy si svižně najel STEFAN TSCHANNEN a prudkou ranou rozvlnili síť za Handlem, který nestačil vyrážečkou zasáhnout – 0:1. Asistence: Remo Hirt.
     
    Vzhledem ke zpoždění předchozích zápasů odstartuje semifinálový duel Česko – Švýcarsko později, zhruba v 1:35 SELČ.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 5. Cik (Jiřík), 31. Besser (Cik), 40. Loskot (Šebek), 46. Šebek (Kafka) – 2. Tschannen (Hirt), 16. Hirt (Tschannen), 20. Neukom


    Česko: Handl (21. Brabec) – Tvrzník, Strýček, Vozdecký, Šebek, Cik, Bernad – Besser, Veselý, Loskot, Kafka, Šimo, Přibyl, Jiřík, Fiala.
    Švýcarsko: Siegenthaler (Schmocker) – Reber, Bill, Büsser, Luthi, Dietrich, Brauchli, Oppliger, F. Ganz, Neukom, Hirt, Hürlimann, R. Ganz, Tschannen.
    bahis siteleri