Dunajská Streda – Žilina 0:1 (kon.) | Trnava – Trenčín 2:1 (kon.)
konec
DAC 1904 Dunajská Streda
0:1 (0:1)
MŠK Žilina
sk Neděle 21.07.2013, 18:00Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.
     
    Príjemný dobrý deň, vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápas 2.kola futbalovej Corgoň ligy, v ktorom sa stretnú DAC Dunajská Streda a MŠK Žilina. Zápas sa hrá v nedeľu o 18:00, dôvodom posunu boli pohárové povinnosti Žiliny. Ešte pred samotným začiatkom zápasu si v krátkosti predstavíme oba tímy.

    Dun. Streda – káder nováčika ligy je každoročne opradený rúškom tajomstva. Od tímu nikto presne nevie, čo môže očakávať. Dôvodom je každoročné skladanie takmer úplne nového tímu. Futbalisti zo Žitného ostrova nastúpili v úvodnom kole na trávniku Slovana Bratislava a prekvapujúco remizovali 1:1, keď viedli po góle Branislava Fodreka. Práve Fodrek bol ako kapitán najnebezpečnejším hráčom tímu.

    MŠK Žilina – hosti v prvom ligovom kole remizovali na pôde Ružomberku 2:2, no vyrovnávajúci gól inkasovali v nadstavenom čase. Vo štvrtok nastúpili na zápas druhého predkola Európskej ligy v Ľubľane proti miestnej Olimpiji a prehrali 1:3. Zelení draci vyškolili Žilinčanov ako sa patrí. Uvidíme ako tato facka stmelí žilinský kolektív, ktorý do zápasu vstupuje ako mierny favorit.

    Samotný zápas sa začína o 18:00 a vďaka webu Onlajny.eu vám z neho neunikne žiadna dôležitá informácia.
     
    -4
    Úvodné zostavy:

    FK DAC Dunajská Streda: Fišan – Ujlaky, Hodúr, Beňo, Antunović – Majerník, Sedlák, Velický, Fodrek – Szarka, Huber

    MŠK Žilina: Dúbravka – Akakpo, Piaček, Mabouka, Pečovský – Pich, Paur, Hučko, Škvarka – Jelić, Majtán

    Rozhodca: Samotný – Mókoš, Bóllo.

    NÁHRADNÍCI:

    FK DAC Dunajská Streda: Pernecký – Božoň, Jazvin, Obžera, Dian, Nitsogo

    MŠK Žilina:Le Giang – Žilák, Guba, Ceesay, Vavro, Mravec, Mihlík
     
    -2
    Hráči už v sprievode rozhodcovskej trojice prišli na trávnik, na čo fanúšikovia reagovali konfetami, ktorými zahádzali trávnik.
     
    -1
    Hráč sú už pripravení na úvodný výkop, z trávnika ale ešte musia zmiznúť spomínané konfety.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali hostia.
     
    1
    Žilinčania sa ihneď po úvodnom výkope natlačili až k šestnástke súpera, ale tam im pozorná domáca obrana loptu vzala a zamierila na opačnú stranu.
     
    2
    Szarka si na útočnej polovici podržal loptu a chystal sa ju pred šestnástkou ponúknuť niektorému zo spoluhráčov, ale napokon zbytočne. Jeho úmysel zmarili hráči v zelených dresoch.
     
    3
    Doposiaľ mali loptu na svojich kopačkách najmä Žilinčania, no nedostali sa k ohrozeniu brankára. Naopak, Fišan bude po prvýkrát odkopávať od vlastnej brány.
     
    4
    A domáci gólman ponúkol loptu na útočnú polovicu presne svojim spoluhráčom. Tí skúsili posunúť loptu do priestoru malého vápna, kde si nabiehal Antunovič, ale tesne pred ním ju sklepol jeden zo súperov.
     
    5
    Dunajská Streda získala štandardku po faule na Antunoviča z viac ako 20 metrov.
     
    6
    Center do šestnástky bol síce veľmi slabý a nemierený ani na jedného z domácich futbalistov, ale následná strela už divákov zdvihla zo sedadiel. Spoza hranice šestnástky vypálil odrazenú loptu Majerník, ale tá skončila iba pár metrov nad brvnom.
     
    7
    Dunajská Streda sa hneď od úvodu bezbojácne púšťa na útočnú polovicu súpera, ale ten si tentokrát dal pozor. Žilinčania si loptu vymieňajú na vlastných kopačkách.
     
    8
    Žilinský kapitán Piaček poslal dopredu dlhý center, ktorým hľadal Majtána, ale bezúspešne. Lopta bola pridlhá.
     
    9
    Žilina získala rohový kop.
     
    9
    Roh zahrával Škvarka. Center poslal do šestnástky až k vzdialenejšej žrdi, odkiaľ loptu skvelou hlavičkou trafil Majtán, ale napokon nemieril úplne presne. Lopta skončila tesne vedľa pravej žrde Fišanovej brány.
     
    10
    Žilina ešte ostáva na útočnej polovici, ale už nedokáže nič vymyslieť. Zastavuje ju postranný rozhodca ofsajdovým verdiktom.
     
    11
    Dunajská Streda sa nadlho nenechala zatlačiť a už sa hrnie na útočnú polovicu.
     
    12
    Z akcie ale nebezpečenstvo nevzišlo. Domáci iba poľahky odovzdali loptu vysokým nakopnutím smerom na bránu, s čím nemal Dúbravka ani najmenší problém.
     
    13
    O niečo podobné sa na opačnej strane pokúsil Mabouka, ale takisto bez úspechu. S takýmito loptami brankári v najvyššej súťaži problém mať nemôžu.
     
    14
    Za nami je už takmer štvrťhodina hry a oba celky pristupujú k stretnutiu veľmi aktívnym spôsobom. Momentálne sa lopty opäť zmocnili hostia.
     
    15
    Žilinčania sa nasťahovali na útočnú polovicu, ale prehustený priestor pred šestnástkou im nedovoľuje zakončiť.
     
    16
    Napokon Žilina po nastrelenej lopte do šestnástky získala rohový kop.
     
    16
    Podobná situácia ako pri prvom rohovom kope. Škvarka zahral tentokrát do stredu šestnástky a najvyššie opäť vyskočil Majtán. Tentokrát loptu poslal priamo do stredu brány, s čím nemal Fišan žiadne väčšie problémy.
     
    17
    Aktivita Dunajskej Stredy akosi opadla. Domáci v týchto chvíľach na súpera vôbec nestíhajú.
     
    18
    A to sa im mohlo vypomstiť! Po rýchlom protiútoku priamo zo šestnástky zakončoval Škvarka, ale jeho pokus po rýchlom zakončení tesne minul priestor troch žrdí.
     
    19
    Za vlastnou obrannou polovicou získala Dunajská Streda štandardku, ale kapitán Fodrek ju nevyužil ani zďaleka. Pokúsil sa o akúsi priamu strelu, aj keď neviem, či sa to tak dá nazvať. Slabá lopta skončila niekoľko metrov od pravej žrde a Dúbravka nemusel vôbec zasahovať.
     
    20
    Žilinčania s pokojom na kopačkách rozohrali a pomaly sa presúvajú na útočnú polovicu.
     
    21
    Žilina sa nikam neponáhľa. Loptu má pod kontrolou na útočnej polovici a po sérii prihrávok sa pokúša prebojovať až pred Fišana.
     
    22
    Ďaleko však Žilinčania nezašli. Loptu sa podarilo domácim vypichnúť a v snahe zabrániť akémukoľvek náznaku príležitosti sa Akakpo dopustil nedovolenej hry rukou. Hlavný rozhodca si ale nič nevšimol, čo právom pobúrilo priaznivcov Dunajskej Stredy.
     
    23
    Dunajská Streda sa pokúsila využiť moment prekvapenia, presunula sa na útočnú polovicu a Velický vypálil. Spoza šestnástky ale jeho strelecký pokus nebol príliš razantný a Dúbravka s ním nemal najmenší problém.
     
    24
    Dunajská Streda získala rohový kop.
     
    25
    Prvý rohový kop domácich v tomto stretnutí zahrával kapitán Fodrek, ale z ponúknutej situácie sa jeho spoluhráčom nepodarilo nič vyťažiť.
     
    26
    Žilinčania sa zmocnili lopty, ale sledujeme v ich podaní zatiaľ iba sériu prihrávok, ktorými sa snažia uspať súpera.
     
    27
    Z pravej strany šestnástky Jelič centroval loptu pred Fišana, kde ju trafil Škvarka, ale ten vypálil iba nad brvno.
     
    29
    Dunajská Streda sa na ihrisku iba hľadá a jej futbalisti sú zatlačení na vlastnej obrannej polovici, čo sa už nepáči ani divákom.
     
    30
    Žilinčania sa neustále tlačia na útočnú polovicu. Sériou prihrávok sa pokúšajú dostať až pred brankára.
     
    31
    Prvá žltá karta v stretnutí. Matej Jelič sa snažil dobehnúť loptu smerujúcu na bránu domácich, ale "skosil" pri tom brankára Fišera, ktorý sa v týchto chvíľach od bolesti skrúca na zemi.
     
    32
    O nič vážne ale zrejme nešlo. Otrasený brankár sa postavil a v hre pokračuje odkopom.
     
    33
    Dunajská Streda po faule získala štandardku z niečo viac ako 20 metrov.
     
    34
    Z pravej strany sa lopty chopil kapitán Fodrek a volil priamu strelu na bránu. Lopta smerovala k ľavej žrdi a Dúbravka sa musel poriadne natiahnuť, aby ju vytlačil z priestoru vlastnej brány.
     
    35
    Žilinčania majú loptu na svojich kopačkách, ale príliš dopredu sa nehrnú. Vymieňajú si ju na vlastnej obrannej polovici a čakajú na zaváhanie súpera.
     
    36
    To sa im takmer mohlo aj vypomstiť, ale k ničomu takému neprišlo. Domáci však získali ďalšiu nebezpečnú štandardku z pravej strany.
     
    37
    Fodrek to nemyslel zle a loptu centroval do vápna. Tam sa k nej ale dostali iba hostia a bez problémov nebezpečenstvo odvrátili.
     
    38
    Dunajská Streda ostáva pri lopte a na vlastnej útočnej polovici sa tlačí do zakončenia.
     
    39
    Takmer sa k nemu mohol dostať Ujlaky. Smerovala naňho vysoko centrovaná lopta, ale protihráč bol v jej spracovaní rýchlejší a tak sa Dunajská Streda k strele nedostala.
     
    40
    Dunajská Streda v týchto chvíľach ožila a stále drží loptu na svojich kopačkách, ale Žilina súpera k zakončeniu nepúšťa.
     
    41
    Na malý moment sa k lopte dostali aj Žilinčania, ale ďaleko nezašli. Majtán skúsil centrovať do šestnástky, ale nenašiel ani jedného zo svojich spoluhráčov.
     
    42
    Žilina získala rohový kop.
     
    43
    Žilina dala gól!

    Tentokrát rohový kop zahral Škvarka nakrátko, ale mrzieť to nikoho nemusí. Škvarkovi spoluhráči loptu vrátili a poslal svoj tradičný center pred Fišana, kde najrýchlejšie zareagoval JOZEF PIAČEK a hlavičkou tak otvoril skóre dnešného stretnutia.
     
    44
    Vzápätí sa Dunajská Streda pokúsila o odpoveď. Kapitán Fodrek vypálil spoza šestnástky, ale iba priamo do rúk pozorného Dúbravku.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Rozhodcovia nenadstavili ani jedinú minútu a prvý polčas je minulosťou.

    V jeho úvode sme videli rýchlu a aktívnu hru na oboch stranách, ktorá sa ale neskôr z kopačiek domácich takmer úplne vytratila, výsledkom čoho bol otvárací gól v samom závere 45-minútovky, o ktorý sa postaral hosťujúci kapitán Piaček. Na opačnej strane mohol vzápätí reagovať počas celého priebehu hry veľmi aktívny Fodrek, ale trafil iba Dúbravku.

    Druhý polčas začne približne o 19:01.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas začal výkopom domácich futbalistov.
     
    46
    Dunajskostredčania sa okamžite pokúsili o útok, ale ďaleko nezašli. Loptu už majú vo svojej moci hostia.
     
    47
    Žilinčania sa natlačili na útočnú polovicu a po faule na Hučka vybojovali štandardku z ľavej strany.
     
    47
    Škvarkovi ale center spoza šestnástky vôbec nevyšiel a žiaden z jeho spoluhráčov ani nemal možnosť zareagovať.
     
    48
    Po pravej strane sa dvojica domácich futbalistov prebojovala až do šestnástky pred Dúbravku, ale tam proti pätici Žilinčanov nemali šancu.
     
    49
    Rohový kop získala Žilina.
     
    49
    Škvarka zahral loptu nakrátko s Mabukom, ale tentokrát zo situácie nič nebezpečné nevzniklo, postranný rozhodca signalizoval ofsajd.
     
    50
    Žilinčania ostávajú na útočnej polovici. Loptu si medzi sebou vymieňajú a pomaly sa dostávajú až pred Fišana.
     
    51
    Mabouka skúsil centrovať a hľadal spoluhráčov, ale márne. Naopak, Szarka na opačnej strane vybojoval faul a nasleduje priamy kop z približne 18 metrov.
     
    52
    Domáci priaznivci márne tlačili loptu očami, Velický ju trestuhodne napálil iba do múru.
     
    53
    Kapitán Jozef Piaček ostal na niekoľko desiatok sekúnd ležať na trávniku, zrejme Szarka mu v súboji prišľapol nohu. Nebolo to ale nič vážne, žilinský kapitán pokračuje v hre.
     
    54
    Dunajská Streda sa opäť prebudila k životu a ostáva na útočnej polovici. V týchto chvíľach pôsobia domáci veľmi aktívne.
     
    55
    Ale všetko zbrzdila hosťujúca obrana, ktorá loptu podržala a za pomoci vlastného brankára rozohrala až na útočnú polovicu.
     
    56
    Žilinčania ale vôbec nezvládli situáciu na útočnej polovici a opäť sa musia stiahnuť.
     
    57
    Táto situácia veru vyzerala zaujímavo! V šestnástke pred Dúbravkom po súboji padol na zem Antunovič, ale hlavný arbiter penaltu nenariadil.
     
    58
    Dunajská Streda mohla vyrovnať! Po Hučkovej chybe sa na bránu rútil Ujlaky, ale v poslednej chvíli mi loptu vypichol Akakpo.
     
    59
    Na zemi v šestnástke skončil aj Szarka, ale penalta sa opäť nepíska. Szarka súboj telom nezvládol a lekári ho musia ošetrovať za postrannou čiarou.
     
    60
    Prvé striedanie stretnutia využíva hosťujúci tréner. Z ihriska odchádza Jelič, nahradí ho Guba.
     
    61
    Na trávniku to začína poriadne iskriť a nervózni sú aj diváci na tribúnach. Dnes som sa vďaka nim po maďarsky naučila viac, než doposiaľ za celý život. Bohužiaľ však iba samé vulgarizmy.
     
    62
    Lopta sa momentálne presúva iba v okolí stredového kruhu.
     
    63
    Dunajská Streda stále cíti príležitosť na vyrovnanie a tlačí sa do zakončenia.
     
    64
    Prvé striedanie domácich. Z ihriska odchádza Antunovič, nahradí ho Obžera.
     
    65
    Žilina sa úspešne bráni, loptu posielajú hostia až na vlastnú útočnú polovicu. Dunajskostredčania ale stále bojujú o každý centimeter trávniku.
     
    66
    Nič zaujímavé v týchto chvíľach diváci v Dunajskej Strede vidieť nemohla, lopta sa iba presúva zo strany na stranu.
     
    67
    Žilina získala rohový kop.
     
    68
    Škvarka zahral loptu do stredu šestnástky, kde sa na malý moment zastavila priamo na trávniku. Najskôr k nej priskočil domáci Velický a hroziace nebezpečenstvo okamžite odvrátil.
     
    69
    Vynútené striedanie domácich. V stretnutí nepokračuje zranený Szarka, nahradil ho Dian.
     
    70
    Lopta opäť lieta zo strany na stranu, čo sa prestalo páčiť hosťom. Rýchlou kolmicou sa pokúsili vysunúť Majtána, ale Fišan tento úmysle prečítal a loptu skrotil.
     
    71
    Pich by takisto rád oživil pomerne nudné minúty stretnutia a pokúsil sa aspoň o center. Ten ale nevyrátal a bránu prepálil.
     
    72
    Nový muž na trávniku DIan mal na hlave vyrovnanie! Z ľavej strany loptu do šestnástky centroval Fodrek a práve Dian sa po ťažkom súboji s protihráčom dostal do zakončenia, ale iba tesne vedľa brány.
     
    73
    Na opačnej strane Hučko priťukol loptu Gubovi, ale tomu chýbalo šťastie a lopta skončila iba pár centimetrov nad brvnom.
     
    74
    Hostia striedajú. Z ihriska odišiel Pich, nahradil ho Mihálik.
     
    75
    Stretnutie sleduje priamo na štadióne v Dunajskej Strede 3899 divákov.
     
    76
    Žilina získala rohový kop.
     
    76
    Po centri do stredu šestnástky vyhral hlavičkový súboj Hučko a loptu poslal pár centimetrov od ľavej žrde Fišanovej brány.
     
    77
    Dunajská Streda sa stále pokúša o vyrovnanie a tlačí sa na útočnú polovicu.
     
    78
    Domáci získali rohový kop.
     
    79
    Center smeroval do šestnástky, ale odvrátil ho Piaček. Nie však dôrazne, vzápätí totiž zakončoval Obžera a spálil skutočnú tutovku. Proti nemu stál už iba Dúbravka, ale domáci futbalista to využiť nedokázal.
     
    80
    Druhú žltú kartu v stretnutí adresoval Samotný hosťujúcemu Piačekovi.
     
    81
    Dunajská Streda sa tlačí pred Dúbravku a skúša to naozaj všetkými spôsobmi. Aj kolmicou na Ujlakyho, ktorá však bola pridlhá.
     
    82
    Žltú kartu si za faul vyslúžil domáci Sedlák.
     
    83
    Posledné striedanie domácich. Hodúra nahradil Boya.
     
    84
    Žilina po striedaní súpera na útočnej polovici, strelou to skúsil Mihálik, ale bol veľmi nepresný.
     
    85
    Škvarka sa natlačil do šestnástky a skúsil vystreliť, ale jeho zakončenie zblokovali domáci obrancovia.
     
    86
    Domáci už synchronizujú všetky sily na záverečný tlak smerujúci na Dúbravkovu bránu. Zatiaľ však najmä vďaka skvelému Akakpovmu obrannému zákroku bez strely.
     
    87
    Žltú kartu si vyslúžil hosťujúci Hučko.
     
    88
    Dunajská Streda takmer vyrovnala! Ujlakyho hlavičku Dubravka zastavil pri ľavej žrdi takmer na bránkovej čiare.
     
    89
    Na zemi ostal vo vlastnej šestnástke ležať jeden zo Žilinčanov, ale našťastie nepôjde o nič vážne.
     
    90
    Pečovský vypálil na Fišana, ale nepresne. Dunajská Streda bude musieť vzápätí rozohrávať a rýchlo sa presunúť na útočnú polovicu.
     
    90
    Nadstavovať sa budú 2 minúty.
     
    90+1
    Posledné striedanie stretnutia patrí Žilinčanom. Paura nahradil Mravec.
     
    90+2
    Dunajská Streda stále na útočnej polovici, Obžera poslal center do šestnástky, kde loptu hruďou odvrátil Akakpo.
     
    Koniec zápasu.
     
    Stretnutie je na konci, Dunajskej Strede sa v druhom polčase aj napriek snahe vyrovnať nepodarilo. Jediným úspešným strelcom stretnutia sa v 43. minúte stal Jozef Piaček, ktorý hlavičkou prekonal Fišana.

    To je od webu Onlajny.eu pre dnešok všetko, zachovajte nám vašu priazeň aj naďalej.

    Za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková (19:50:02)

    Veronika Pancuráková

    Branky: 43. Piaček

    Karty:   82. Sedlák (DUN) – 31. Jelić (ZIL), 80. Piaček (ZIL), 87. Hučko (ZIL)


    DAC 1904 Dunajská Streda: Fišan – Ujlaky, Hodúr, Beňo, Antunović – Majerník, Sedlák, Velický, Fodrek – Szarka, Huber
    MŠK Žilina: Dúbravka – Akakpo, Piaček, Mabouka, Pečovský – Pich, Paur, Hučko, Škvarka – Jelić, Majtán

    Rozhodčí: Samotný – Mókoš, Bóllo

    Diváci: 3899
    bahis siteleri