Plzeň – Ostrava 4:0 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
4:0 (3:0)
FC Baník Ostrava
Sobota 03.08.2013, 18:00 • Doosan aréna, Plzeň • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    90+1
    Vomáčka měl zřejmě poslední šanci hostujícího týmu, když se dostal k voleji uvnitř vápna Plzně. Kozáčik ale zůstal v pozoru až do samého konce a pohlídal si čisté konto.
     
    85
    Do třetice Petržela a do třetice bez úspěchu! Kovařík mu poslal z levé strany z prvního doteku výborný centr do nohy na zadní tyč, rychlonohý záložník Plzně ale nedokázal dostatečně sklopit svoji nohu a balon poslal vysoko nad břevno.
     
    83
    Na druhé straně pro změnu centroval Dedić a Fantiš hlavičkoval velmi zajímavě vstříc brance Plzně. K jejímu ohrožení mu ale přece jen nějakých dvacet centimetrů chybělo.
     
    82
    Petržela si teď ve vápně hostů narazil s Ďurišem a z velké blízkosti zkoušel propálit ostravského brankáře. Ten ale výborně zasáhl a balon chytá.
     
    78
    Poslední střídání domácího týmu. Vladimíra Daridu nahradí na posledních zhruba deset minut Pavel Horváth.
     
    76
    Ke střele z místa pro pokutový kop se dostal kapitán Baníku Martin Lukeš, který dostal výbornou přihrávku od Rolince. Jeho ránu ale zneškodnil ještě lepším zákrokem brankář Kozáčik.
     
    73
    Druhé střídání připravil také Pavel Vrba. Kapitána Davida Limberského střídá Milan Petržela.
     
    73
    Žlutou kartu vidí za nedovolený zákrok na Milosavljeva Lukáš Hejda.
     
    70
    Po Kovaříkově parádní přihrávce na pravou stranu střílel z výborné pozice Rajtoral, sám před brankářem ale nevyřešil situaci nejlépe a balon poslal vedle vzdálenější tyče ostravské branky.
     
    67
    Druhé střídání Ostravy odnesl Davor Kukec, kterého nahradil Daniel Holzer.
     
    64
    Tomáše Wágnera střídá na zbytek utkání Stanislav Tecl.
     
    56
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši navyšují své vedení už na čtyři branky! MICHAL ĎURIŠ se dostal za obranu hostů, doběhl kolmou přihrávku od Hořavy a pohotově přehodil vyběhnutého Bártu. 4:0!
     
    46
    Baník pro druhý poločas střídá. Namísto Vojtěcha Engelmanna naskočil Vladan Milosavljev.
     
    45
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Viktoria jde už do tříbrankového vedení! Odražený balon si vzal za hranicí velkého vápna TOMÁŠ HOŘAVA a svoji skákavou ránu k překvapení všech dostal až za záda Michala Bárty, který si na balon sice sáhl, ale vyrazit jej už nedokázal. 3:0.
     
    37
    Po Wágnerově zpětné přihrávce do vápna se dostal k balon Darida a v pádu jej dokázal poslat na branku soupeře. Tečovaná střela nakonec prolétla několik čísel vedle horního růžku Bártovy branky. Plzeň bude rozehrávat rohový kop.
     
    34
    Davor Kukec je dalším hříšníkem dnešního utkání a za svůj nedovolený zákrok ve středu pole vidí žlutou kartu.
     
    28
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak to je pořádně studená sprcha pro hostující Baník! Rajtoral zavezl balon po pravé straně až k brankové čáře a vrátil jej pod sebe na TOMÁŠE WÁGNERA, který sice napoprvé opřel svojí tečovanou ránu jen do tyče, z dorážky už se ale nemýlil a poslal Plzeň do dvoubrankového vedení. 2:0.
     
    26
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Viktoria se ujímá vedení! Faul Benjamina Vomáčky totiž potrestal kromě rozhodčího Fraňka tím nejlepším možným způsobem také JAN KOVAŘÍK, který si vzal na starost exekuci přímého kopu a balon poslal tvrdou střelou na zadní tyč branky Baníku. Bárta byl tentokráte bez šance. 1:0.
     
    25
    Dlouhý pas Daridy spadl přímo před unikajícího Ďuriše a Benjaminu Vomáčkovi už nezbylo, než zatáhnout za záchrannou brzdu. Žlutému trestu se tak nemůže divit.
     
    20
    Výborný centr od Lukáše Hejdy z pravé strany přistál přímo na čele Tomáše Wágnera, který zamířil hlavičkou přesně pod břevno ostravské branky. Zasáhnout však dokázal výborným zákrokem Michal Bárta, a stav tak zůstává i nadále nerozhodný!
     
    8
    Dedić se prodral středem hřiště na hranici velkého vápna a vypustil pořádnou dělovku. Balon však zamířil několik čísel nad břevno plzeňské branky, a Kozáčik tak nakonec zasahovat nemusel.

    Marek Kratochvíl

    Branky: 26. Kovařík, 28. Wágner (Rajtoral), 45. Hořava, 56. Ďuriš (Hořava)

    Karty:   73. Hejda (PLZ) – 25. Vomáčka (OVA), 34. Kukec (OVA)


    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Procházka, Limberský (73. Petržela) – Rajtoral, Darida (78. Horváth), Ďuriš, Hořava, Kovařík – Wágner (64. Tecl)
    FC Baník Ostrava: Bárta – Zawada, Frydrych, Vomáčka, Dedić – Lukeš, Droppa, Kukec (67. Holzer), Engelmann (46. Milosavljev) – Fantiš, Rolinc

    Rozhodčí: Franěk – Kovařík, Vlasjuk

    Diváci: 11 108
    bahis siteleri