Podbrezová – Trnava B 2:0 (kon.) | Bardejov – Pohronie 1:0 (kon.) | Šamorín – R. Sobota 0:0 (kon.)
Šaľa – Dubnica 2:0 (kon.) | Michalovce – L. Mikuláš 1:0 (kon.)
konec
FC ŠTK 1914 Šamorín
0:0 (0:0)
MŠK Rimavská Sobota
sk Sobota 03.08.2013, 16:30 • Šamorín - Pomlé • MONACObet liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:30.
     
    Šamorín v úvodnom kole ratoval víťazstvo nad Duslom Šaľa v posledných minútach, keď dokázal otočiť výsledok a výhra 2:1 sa zapísla do análov klubu. V druhom kole ich čakala cesta na Považie, a súper MFK Dubnica. Konečný výsledok vyrazil dych aj tým najvernejším fanúšikom hosťujúceho mužstva. Šamorín deklasoval Dubnicu (1:4), na jej tráve vysokou porážkou. Vysoká výhra hostí nie je až takým prekvapením, ako by sa zdalo. Na takéto "bláznivé" výsledky si budeme musieť v tejto súťaži zvykať častejšie.
     
    V Sobotu zavíta do Šamorína mužstvo z Gemera MFK Rimavská Sobota. Domáci fanúšikovia tento duel považujú za derby, ktoré pritiahne na tribúny zvýšený počet divákov od ktorých sa bude čakať aj známy slogan SOMORJA, SOMORJA. Hostia, ktorí ešte v novom ligovom ročníku neokúsil trpkosť prehry, rátajú s tým, že domáci budú chcieť získané body potvrdiť a to im dáva šancu uhrať dobrý výsledok. Po dvoch remízach mu zisk dvoch bodov zaručuje ôsme miesto v ligovej tabuľke.
     
    V Dubnici sa do streleckých štatistík zapísal nádherným gólom Vladimír PONČÁK, ktorého môj kolega Peter Marienka oznámkoval a prirovnal k Ronaldovi, ktorý by sa za takýto kúsok nemusel vôbec červeňať. Bodaj by sa takéto "kúsky" častejšie opakovali aspoň by bolo na koho, v tejto lige bez motívu chodiť. Len tak, pre poriadok uvádzam, že v uplynulom ročníku sa nádherným gólom práve v Dubnici zapísal aj Ľubomír MEZOVSKÝ. Jeho gól mohli vidieť diváci jednej z TV – Frajer na záver.
     
    Tak ako sa tešia domáci fanúšikovia na derby duel, teším sa aj ja, že v kvalitnej atmosfére sa bude načo pozerať. Aj keď je táto liga bez motívu, hrá sa predsa o prvé miesto v ligovej tabuľke. V piatok sa hral duel Prešova v Senci a Senec je po víťazstve 2:0 novým lídrom II. futbalovej ligy. Nemusím pripomínať, že Matlákov mančaft je jedným z tých, ktorý sa natají ambiciami na postup do Corgoň ligy. Šamorínčania, budú dnes hrať o lídra II. futbalovej ligy. Nepredbiehajme v našej prognóze. Môžme však ubezpečiť fanúšikov, že kombinačná hra domáceho mužstva je pozerateľná.
     
    Aj napriek niektorým mojím prognózam mi výsledky nevychádzajú. Duel so Šalou mi vyšiel, no tiket som nepodal. Nerurobím to ani dnes. Verím, že budeme v Pomlé vidieť kvalitný duel a budem ešte radšej keď budem môcť prostredníctvom LIVE prenosu vás o tom informovať.
    Aj napriek tomu môj tip: 1
     
    Liga bez motívu, má nového lídra, ktorým sa stal futbalový klub SFM Senec, ten zdolal vedúce mužstvo Tatran Prešov. To znamená, že v Šamoríne – Pomlé sa dnes odohrá súboj o vedúcu pozíciu. Čaká sa rekordná návšteva, preto funkcionári žiadajú fanúšikov o skorší príchod na štadión, aby nebola na lístky pri pokladniach tlačenica.
     
    Všetkým fanúšikom futbalu, ktorí ste "zašití" na kúpaliskách, vodných nádržiach, zungovoch, riekach, potokoch a čo ja viem kde ešte, prajem pekný deň pri sledovaní priameho textového prenosu stretnutia o prvé miesto v II. ligovej tabuľke, medzi Šamorínom a Rimavskou Sobotou. Tridsaťsedem stupňov ukazuje Belov aparát na Celziovej stupnici. Nuž teda, bude to ťažká preťažká šichta futbalu.
     
    Na trávniku v Šamoríne obe mužstvá končia pripravu na stretnutie a práve miznú v útrobách štadiónu, čo je znamením, že začiatok duelu tretieho kola medzi ŠTK Šamorín a MFK Rimavská Sobota je tu. To už chce uviesť zostavy.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ŠTK 1914 Šamorín: 18 Pentek Július, 3 Pončák Vladimír, 5 Cmarko Michal, 6 Mezovský Ľubomír,7 Vaško Peter, 8 Čemba Lukáš, 9 Javorina Miloš, 12 Seybou Sidibe, 17 Stojanovič Peter, 19 Špánik Andrej, 21 Fulmek Ernest.
    Náhradníci: 1 Jamroškovič Lukáš, 2 Gregora Patrik, 10 Jančovič Denis, 11 Gligorov Filip, 13 Andrew Kliment, 14 Cvejič Lazar.
    tréner Libor FAŠIANG.

    MŠK Rimavská Sobota: 20 Kostolanský Peter, 3 Gálik Miroslav, 4 Poliach Jaroslav, 8 Nilaš Peter, 10 Kostúrik Ján, 11 JánošíK Lukáš, 14 Válovčan Martin, 17 Sivčevič Milomir, 18 Rubint Richard "K", 19 KUrák Mário, 21 Migaľa Lukáš.
    Náhradníci:
    1 Katreniak Igor, 2 Hruboš Martin, 5 Lupták Lukáš, 6 Zvara Ján, 15 Uličný Norbert, 24 Gazda Jozef, 25. Geri Gergely
    Tréner: Karol PRAŽENICA

    Rozhodca: WEISS, Lieskovský, Ferenc.
     
    Hlavný rozhodca Weiss, spolu so svojími asistentmi privádza aktérov dnešného duelu na zelený trávnik, štadióna v Šamoríne – Pomlé
     
    Domáci tradične v bielo-modrej kombinácii dresov, hostia v červeno-bielej, rozhodcovia v žlto-čiernej kombinácii. Výkop zariadia hostia, ktorí sú už pripravení na úvodný výkop.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Presýpacie hodiny dostali impulz a už merajú čas duelu tretieho kola II. futbalovej ligy.
     
    1
    Vaško Peter vhadzoval loptu do hry, Stojanovič ju nedokázal spracovať.
     
    2
    Migaľa poslal loptu nechtiac do autu ešte na polovici domáceho mužstva, ktoré sa dostal k lopte a už je na polovičke hosti v dostatočnej vzdialenosti od Kostolanského. Andrej Špánik a jeho pokus o strelu na bránu, tesne minul.
     
    5
    Javorina v súboji jeden na jeden neuspel, ratovať situáciu musel Ernest Fulmek, ktorý poslal loptu do bezpečia a mimo ohrozenia brány.
     
    6
    Jánošik na ľavej strane hracej plochy si zakričal, Nilaš mu loptu poslal, no spracovanie už bolo nad sili Jánošík.
     
    7
    Pekná akcia domácich, ktorá mohla byť korunovaná gólom, nie z kopačky somáceho mužstva, ale Nilaš ju poslal tesne vedľa a domáci kopali rohový kop
     
    9
    Prvá šanca hostí na prepis výsledku, Jánošik z rohu šestnástky poslal center pred Penteka, ten na loptu reagoval neskoro, hosťujúci Kostúrik nedokázal v tiesnený Fulmekom dopraviť loptu do brány.
     
    10
    Rohový kop hostí, nepriniesol gólový moment stretnutia stav zostáva aj naďalej bezgólový.
     
    13
    Mario Kurák poslal loptu do veľkého vápna, kde hlada hlavu Rubinta, ktorú našiel, ten však nedokázal prekonať domáceho brankára Penteka.
     
    14
    Noooo futbal je pozerateľný, hostia na prekvapenie majú viac z hry a dokonca mali aj dve šance po ktorých sa mohol výsledok prepisovať, zatiaľ na góly v Šamoríne čakáme.
     
    17
    Náhradný rozhodca Mário Vlk, má "velký" problém. Upozorňuje obidvoch trénerov nato, že namajú na krku VISAČKY", hosťujúci tréner si ju na chvílu zavesil a opäť zväsil. Domáci toto upozornie odignoroval.
     
    20
    Tempo hry je na túto horúčavu vynikajúce, hrá sa akoby povedal Štefan Horný hore-dole, viac z hry majú v týchto chvíľach hostia.
     
    24
    Ovlažovacia prestávka
     
    26
    Hráme ďalej, domáci pri lopte a Fulmek poslal loptu z polovice hracej plochy do rúk Penteka, ktorý zariadil odkop od brány.
     
    28
    Jánošík vo velkom vápne vyzvrtal domáceho obrancu Vaška, jeho pokus o prekonanie brankára Penteka skončil na rukaviciach, bola to vyložená šanca dostať sa do gólového brejku.
     
    31
    Seybou zariadil rohový kop pre domáce mužstvo, zarhával ho Stojanovič, ne nezapršalo z neho.
     
    36
    Potlesk a to známe SOMORIA, SOMORIA znie štadiónom na ktorom sa odohráva duel Šamorín vs Rimavská Sobota, no gól sme nevideli aj keď šancí na jednej i druhej strane bolo neurekom.
     
    38
    Všetko sa začína u Pončáka, ktorý smeruje loptu na súperovu polovičku, no hostia sú pri lopte skôr ako sa knej dostal Seybou.
     
    39
    Takmer zbytočný strelecký pokus, ktorý končí mimo hosťujúcej brány vyslal na bránu Javorina. A opäť Pončák s loptou na kopačke...
     
    40
    Stojanovič z velkej vzdialenosti poslal projektil, ktorý tečoval hlavu jedného z obrancov súpera, rohový kop zmenu stavu nepriniesol.
     
    42
    Žlté napomenutie za faul
     
    45+
    Čas prvého polčasu sa naplnil za nerozhodného stavu sa končí.
     
    V prvom polčase sa bolo načo pozerať, najmä hostia sa predstavili kombinačnou hrou. Dostali sa aj na dostrel brány najmenej trikrát sa mohol výsledok po ich šanciach meniť v ich prospech. Domáci v snahe nezaostávajú, ale, ale tá koncovka... Verme, že v druhom polčase uvidime aj nejaký ten gólik.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Domáci tréner Libor Fašian vystriedal v šatni nechal Seyboa, toho nahradil Cvejič
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    47
    Mšezovský sa musel zbaviť lopty, posunul ju Fulmekovi, ten z prvej a mimo...
     
    48
    Čemba faulovaný pred pokutovým územím hostí, rozhodca píska a domáci zahrávajú priamy kop, ktorý skončil na Kostolanského múre, ktorý si postavil.
     
    49
    Hráči sa v stredovom kruhu nebezpečne stretli, "hrkotali" štuple kopačiek a ČEMBA videl žltú kartu.
     
    52
    Domáci sú v úvode druhého polčasu aktívnejší, no šance neprichádzajú...
     
    55
    Kostolanský aj keď na dvakrát, nedovolil lopte prejsť cez jeho rukavice za chrbát, aj preto je stav stále bezgólový.
     
    55
    Neviditeľný Špánik sa porúča z hracej plochy, nahradí ho Gregora Patrik.
     
    59
    Takmer hodinu hry máme za sebou, gól sme nevideli, druhý polčas sa hrá medzi šestnástkový futbal bez vzruchu, futbal upadol do podpriemeru.
     
    60
    Jánošík ako by ma bol počul, prihral Válovčanovi a jeho pokus vychytal Pentek
     
    63
    Napajadlá, tekutiny rýchlo miznú v rozpálených telách hráčov.
     
    68
    Šancááááá domácich, Stojanovič vyzvrtal obrancov Rimavskej Soboty, ktorí mu nechali priestor na strelu, Kostolanský prekonaný, lopta mu skončila našťastie pre hostí za chrbtom, tesne pred bránkovu čiarou. Bola to najväčia šanca domáceho mužstva v odohratom časovom úseku.
     
    72
    Kurák zahraval priamy kop,nič z neho nebolo, hostia sa takmer presadili, no Rubintovi, ktorý zakončoval mal vychýlenú mušku...
     
    75
    Mezovský v dnešnom strtnutí končí, nahradil ho KLiment
     
    77
    Hostia už využívajú každú možnosť na zdržiavanie, válajú sa po tráve, simulujú. Účel svätí prostriedky.
     
    79
    Stojanovič a jeho pokus končí vedľa brány, odkial góly ani náhodou nepadajú
     
    86
    .Válovčan videl ČK
     
    88
    Kostúrik konči, nahradil ho Lupták
     
    89
    Jánošik dnes najlepší muž na hracej ploche ju opúšťa, nahradil ho Hruboš.
     
    90
    Nervózny záver duelu, a ešte jedno striedanie hostí už v nadstavenom čase.
     
    90+
    Stav stretnutia sa tu už meniť nebud, hostia si pripíšu za tretiu remízu do tabuľky tretí bod. Na čele ligovej tabuľky zostane SFM Senec.
     
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sa hral futbal na hranici únosnosti a nakoniec hostia využili všetky zlé vlastnosti, ktoré sa vo futbale používajú. Simulovanie, zdržiavanie a veci podobné, to dnes pokazilo futbal na ktorý sa všetci fanúšikovia II. futblaovej ligy tešili. Nu čo? Možno nabudúce to bude lepšie. To nemení nič na fakte, že domáci zostávajú na špici ligového peletonu. (18:20:59)

    Jozef Fajták

    Branky:

    Karty:   42. Špánik (SAM), 49. Čemba (SAM)   86. Válovčan (RSO)


    FC ŠTK 1914 Šamorín: 18 Pentek Július, 3 Pončák Vladimír, 5 Cmarko Michal, 6 Mezovský Ľubomír,7 Vaško Peter, 8 Čemba Lukáš, 9 Javorina Miloš, 12 Seybou Sidibe, 17 Stojanovič Peter, 19 Špánik Andrej, 21 Fulmek Ernest.
    Náhradníci: 1 Jamroškovič Lukáš, 2 Gregora Patrik, 10 Jančovič Denis, 11 Gligorov Filip, 13 Andrew Kliment, 14 Cvejič Lazar.
    tréner Libor FAŠIANG.

    MŠK Rimavská Sobota: 20 Kostolanský Peter, 3 Gálik Miroslav, 4 Poliach Jaroslav, 8 Nilaš Peter, 10 Kostúrik Ján, 11 JánošíK Lukáš, 14 Válovčan Martin, 17 Sivčevič Milomir, 18 Rubint Richard "K", 19 KUrák Mário, 21 Migaľa Lukáš.
    Náhradníci:
    1 Katreniak Igor, 2 Hruboš Martin, 5 Lupták Lukáš, 6 Zvara Ján, 15 Uličný Norbert, 24 Gazda Jozef, 25. Geri Gergely
    Tréner: Karol PRAŽENICA

    Rozhodčí: WEISS, Lieskovský, Ferenc
    bahis siteleri