Den Haag – Eindhoven 2:3 (kon.) | Nijmegen – Groningen 1:4 (kon.) | Twente – Waalwijk 0:0 (kon.)
Heerenveen – Alkmaar 4:2 (kon.)
konec
SC Heerenveen
4:2 (1:0)
AZ Alkmaar
Sobota 03.08.2013, 20:45 • Abe Lenstra Stadion (Heerenveen) • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Heerenveen právě vstřelil branku!

    Tak a je již definitivně rozhodnuto, že všechny body zůstanou Heerenveenu, rychlý brejk zakončil po sérii přihrávek krásnou střelou k tyči RAJIV VAN LA PARRA a jednalo se o opravdu nádhernou branku.
     
    88
    Alkmaar právě vstřelil branku!

    ARON JOHANSSON si postavil míč na značku pokutového kopu a za pomocí tyče i velké dávky štěstí dostal míč do sítě a vykřesává Alkmaaru jiskřičku naděje.
     
    56
    Heerenveen právě vstřelil branku!

    O dvě minuty později je to dokonce už 3:1! Finnbogason předvedl skvělý důraz a dokázal poslat míč na úplně volného PELE VAN ANHOLTA a ten neměl problém zakončit do odkryté brány. Alvarado totiž vyběhl proti Finnbogasonovi a to se ukazálo jako velká chyba.
     
    54
    Heerenveen právě vstřelil branku!

    Jako blesk z čistého nebe přišla tato branka a remíza tak příliš dlouho na ukazateli skóre nevydržela. Dobře vybojovaný míč byl doplněn o střelu, kterou Alvarado pouze vyrazil a vyrazil dokonce tak nešťastně, že ALFREO FINNBOGASON nemusel ani střílet, míč se od něj do sítě prostě odrazil.
     
    50
    Alkmaar právě vstřelil branku!

    Vůbec poprvé ve druhém poločase se hosté dostali až před bránu Heerenveenu a hned je z toho vyrovnávající branka, MATTIAS JOHANSSON si narazil míč se spoluhráčem a po skvělé přihrávce na hraně ofsajdu se ocitl sám před Nordfeldtem. Johansson měl na zakončení čas a tak s přehledem poslal míč k tyči a srovnává.
     
    22
    Heerenveen právě vstřelil branku!

    ALFREO FINNBOGASON nic nevymýšlel a střelou pod horní tyč nedal Alvaradovi žádnou šanci a posílá tak Heerenveen do vedení.

    Jozef Valenčík

    Branky: 22. Finnbogason (pen.), 54. Finnbogason, 56. van Anholt, 90+2. van La Parra – 50. Johansson, 88. Johansson (pen.)

    Karty:   81. Ziyech (HEE) – 16. Viergever (ALK), 22. Wuytens (ALK)   71. Dijks (HEE)


    SC Heerenveen: Nordfeldt – Kruiswijk, van Anholt, Otigba, Dijks, Eikrem (74. Zomer), de Roon, Finnbogason, Wildschut (66. van La Parra), Slagveer, Ziyech (90+3. Kums)
    AZ Alkmaar: Alvarado – Wuytens, Johansson, Viergever, Gouweleeuw, Elm, Gudelj, Henriksen (74. Overtoom), Beerens (66. Berghuis), Gudmundsson (58. Martens), Johansson

    Rozhodčí: van Boekel – Diks, Olde Olthof
    bahis siteleri