Skalica – Francie 0:0 (17:00) | Poprad – Martin 3:2 (po pr.) | Třinec – Košice 4:3 (kon.)
Plzeň – Vladivostok 4:3 (2:1 po s.n.) | Žilina – Senica 4:5 (kon.) | Třebíč – Olomouc 1:1 (kon.)
Litvínov – Slavia 4:4 (kon.) | Jihlava – Znojmo 4:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Kladno 3:2 (kon.)
Trenčín – Pavlodar 0:0 (17:30) | Benátky n/J – Litoměřice 4:3 (kon.) | SHK Hodonín – Piešťany 2:3 (1:2 po s.n.)
Nižněkamsk – K. Vary 1:5 (kon.)
konec
SK Horácká Slavia Třebíč
1:1 (0:1, 1:0, 0:0)
HC Olomouc
Úterý 06.08.2013, 17:30Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobré odpoledne, při druhém přátelském utkání hokejistů Horácké Slavie Třebíč. V dnešním duelu přivítají Bílé hvězdy celek, jenž v loni překvapil svými výkony nejen v první lize, ale i v následné baráži o extraligu – HC Olomouc.
     
    Olomoučtí Kohouti patří již delší dobu k lepším týmům první ligy a po tom, co do klubu vstoupil jako majitel Jiří Dopita, šli ještě nahoru. Jejich vzestup vygradoval účastí v poslední baráži o extraligu, kde sice neuspěli, ale nasbírali mnoho cenných zkušeností.

    Právě Jiří Dopita se posunul z hráčské pozice na trenérskou. Na lavičce vystřídal Jana Tomajka, jenž se přesunul ke staršímu dorostu, a trenérskou dvojici bude nyní vítěz z Nagana tvořit se zkušeným Petrem Fialou.

    Olomoučtí už mají v nohách, stejně jako třebíčské Bílé hvězdy, jedno přípravné utkání, které hráli i ve stejný den. Olomouc na svém ledě přehrála tým extraligových Vítkovic 4:2 a i když se jedná jen o přípravu, ukázala, že znovu bude pomýšlet na čelo tabulky a možná opět i na postup do bojů o nejvyšší soutěž.
    Posila v brankovišti – gólman Tomáš Vošvrda

    Největší změnou v kádru Olomouce je změna na postu brankáře. Do Zlína se vrátil nadějný mladík Libor Kašík, kterého by měl nahradit již zkušený a extraligou protřelý brankář Tomáš Vošvrda, jenž do Olomouce přišel z Liberce a třebíčští příznivci si ho jistě pamatují z dresu Hradce Králové, nebo Benátek nad Jizerou.

    Z loňského kádru už příznivci Kohoutů neuvidí v jejich dresu dvě dlouholeté ikony klubu – Milana Ministra, který ukončil kariéru, a Alexandra Lhotského, jenž odešel do druholigové Karviné. Hostování skončilo také litoměřickému Ondřeji Křížovi, zlínskému Tomáši Valentovi a třineckému Zbyňku Hamplovi. Naopak nový dvouletý kontrakt na Hané podepsal střelec Matěj Pekr a výměnou za Jakuba Čuříka putoval do Olomouce z Třebíče obránce Roman Kadela.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík (Zelenka) – Malena, Rangl, Čejka, Bilčík, Peroutka, Janota, Dittrich – Laš, Dolníček, Vondráček – Wasserbauer, Nahodil, Čuřík – Kadela E., Kaut, Přibyl – Čech M., Zábranský, Moučka – Paták. Trenér: Pokorný.

    HC Olomouc: Vošvrda (Kochta) – Bartoň, Ondrušek, Kadela R., Janáček, Jaroměřský, Staněk, Schejbal, Ostřanský – Pekr, Řípa, Herman, Kucharczyk, Diviš, Selingr, Králík, Vodný, Jergl, Heža, Švaňhal, Novotný. Trenér: Fiala.

    Rozhodčí: Blecha, R.Čech – ??, ??.
     
    Hosté dnes nastopoupí v červených dresech a na ledovou plochu je přivádí Jabuk Herman.
     
    Domácí budou hrát v bílé kombinaci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Jako první budou dobývat branku soupeře Kohouti.
     
    00:10
    Jejich první rozehrávka končí icingem.
     
    00:20
    Po dvaceti sekundách registrujeme i první vyloučení, když za hákování půjde na trestnoulavici hostující Jakub Bartoň.
     
    01:00
    Olomouci se napoprvé vyhodit nepodařilo, díky Čuříkovi, napodruhé již Kohouti vyhazují přes všechny čáry.
     
    01:46
    Bilčíkovu střelu od modré nikdo z domácích netečoval. Hosté vyhazují až k Dusíkovi.
     
    02:09
    Počet na ledě se na 11 vteřin vyrovná, Jakub čuřík byl vylouček za podražení.
     
    02:25
    Hosté v plném počtu, ale hraje se za jejich svatyní.
     
    02:48
    Kucharczyk zavezl kotouč do pásma podél pravého harzení, ale střela od kruhů na domácího brankáře Dusíka byla po ledě, kam domácí strážce vytrčil beton a odrazil puk. Vyražený kotouč sbírá domácí obrana.
     
    03:43
    Janáčkovo nahození od modré čáry vyráží Dusík do rohu kluziště, odkud jej domácí vyhazují.
     
    03:51
    Další vyloučení na straně hostí, za hakování si 2 minuty odsedí Martin Janáček.
     
    04:11
    V momentě, kdy na led skočil Čučík, napřáhl na modré Nahodil, jeho střela mířila mimo tři tyče branky Tomáše Vošvrdy.
     
    05:27
    Kaut si u levého hrazení na sebe nalákal svého strážce, kolem projel spoluhráč, olomouckáý hráč reagoval na jeho pohyb, a tak si Kaut jsel doprostřed hřiště, odkud prověřil Vošvrdu, ale nemířil přesně.
     
    05:51
    Hosté v plném počtu. Snad se hra více urovná.
     
    06:21
    Moučka jen nahodil za branku Vošvrdy a probíhá všeobecné střídání.
     
    06:58
    Heža od modré zkoušel vystřelit, jeho pokus srazil mimo dosah Dusíka Rangl, kotouč však mezi tři tyče nezamířil.
     
    08:04
    Jan Wasserbauer na kruhu dostal v ideální pozici kotouč, jeho střela tahem mířila mezi betony Tomáše Vošvrdy, ale ten byl připraven a přerušuje hru.
     
    09:16
    Čech předal na obranné modré na Kauta, ten na červené na Přibyla, jenž si dojel s pukem an útočnou modrou, kde trefil hruď Vošvrdy, ten následně kotouč zachytil rukavicí, odkud puk rychle vytřepal a rozehrál.
     
    10:40
    Heža vybojoval v rohu útočného pásma kotouč nahrál na modrou Jaroměřskému, jehož střela z první nebyla vůbec přesná. Třebíč obrací hru.
     
    12:05
    Závar před domácím brankovištěm. Dominik Novotný bekhemdem z otočky trefil skákající kotouč, Dusík však byl pozorný a vyrazil jej svým pravým betonem.
     
    13:07
    Další pokus, který měl tentokrát na starost Jakub Herman, po narážečce s Řípou se uvolnil na levém kruhu, ale Dusík opět vytrčil svůj beton.
     
    14:26
    Dolníček přejel přes modoru čáru, kde udělal z protihráče slalomovou tyč, přenechal Tomáši Vondráčkovi, ale ten střelou po ledě neuspěl.
     
    15:17
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Vyhrané vhazování Kohotů, ke kotouči se dostal ONDŘEJ ŠVAŇHAL, jel podél brankovistě, Dusíkovi nejprve nazančil, popotáhl kotouč podél domácího brankáře a následně do odkryté klece skóruje – 0:1.
    Asistence: Oldřich Heža.
     
    16:50
    Tomáš Vondráček nahral ve středním pásmu rychlost, protáhl se až ke střele, Vošvrda vyráží do rohu. Tam se puku zmocňuje Martin Čech a snaží se z ostrého úhlu překvapit Vošvrdu.
     
    17:45
    Kucharczyk s Divišem vybojovali kotouč na Malenovi s Ranglem, dostali jej na svého obrnce Jakuba Shejbala, který střelou orazítkoval pouze zadní hrazení za Lukášem Dusíkem.
     
    19:41
    Spousta nepřesností na bou stranách končí vyhozením Kohotů do bezpečí směrem k Dusíkovi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině druhého přátelského utkání domácí Horácké Slavie Třebíč jsme byli svědky pohledného hokeje, ze kterého meli více domácí hokejisté, ale jejich snaha končila na výborném Vošvrdovi. Trestem jim navíc bylo prohrané vhazování po pravé ruce brankáře Dusíky, když se ke kotouči dostal jeden z nějzkušenějších hráčů soupeře – Ondřej Švaňhal – a dal zatím rozdílovou branku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Bartoň dlouhým pasem hledal najíždějícího Řípu, toho ale do šance nepustil Malena a vytlačil jej do rohu kluziště.
     
    21:03
    Čejkovu střelu do modré Vošvrda jen lehce tečoval mimo své tři tyče.
     
    22:48
    Nejprve zkoušel od modré štestí Roamn Kadela, ale nemířil přesně. Pak bylo před brankou Dusíka těsno, ke kotouči se dostal Švaňhal, ale z otočky se mu nepodařilo trefil odkrytý prostor branky. Třebíč posunula kotouč do středního pásma.
     
    24:06
    Rozhrávka Jakuba Schejbala končí na zakázaném uvolnění. Vhazování bude provedeno po pravisi Tomáše Vošvrdy.
     
    25:05
    Teď šli 3 Kohouti na 2 domácí obránce. Kucharczyk se našil přihát volnému Divišovi, který by střílel do prázdné branky, ale tygřím skokem se po kotouči vrhl Vlastimil Bilčík a kotouč tečoval tak, že jej zastavila až ochranná síť. Vhazování před Dusíkem.
     
    26:23
    Heža se užuž dostáváal za domácí obranu, ale byl v pásmu rychleji než kotouč, jenž na něj šměřoval a rozhodčí pískají postavení mimo hru.
     
    26:41
    Icing Olomouce.
     
    26:45
    Třebíč vyhrála vhazování. Rostislav Malena se na modré nerozpakoval a poslal kotouč směr Vošvrda, ten zasáhl rukavicí, vhazování po jeho pravici se bude opakovat.
     
    26:59
    Na domácí trestnou lavici usedá hráč s číslem 6, které nosí Tomáš Vondráček místo Jakuba Čuříka, který dostal trest za zdržování hry.
     
    27:43
    Třebíč vyhazuje, Vošvrda musel být pozorný.
     
    27:58
    O hrazení se kotouč dostal až do středního pásma, kde jej krotí Bartoň.
     
    28:35
    Bartoň na modré přihrál Romanu Kadelovi, který vystřelil, ale trefil pouze Dusíkem nastavenou rukavici.
     
    29:02
    Domácí v plném počtu a ihned jdou do protiútoku.
     
    29:36
    Čejkovo nahození Vošvrda neudržel, ale dorážka Marka Laše šla mimo prostor k tomu vymezený. V rohu kluziště kotouč sbírá Vondráček.
     
    30:48
    Peroutka nepustil za svá záda Novotného, Peroutka na chívli kotouč získal, ale ani olomoučtí jej v držení dlouho neměli.
     
    31:45
    Přibyl dlouhým pasem přes celou šíři hřiště našel KAuta, ten zajel s toušem z amodoru čáru, kde vystřelil na rukavici Tomáše Vošvrdy, ale ten ji máchl tak, že kotouč v ní ukryl, aby hostující brankář nerozehrál přijel k němu agilní Přibyl. Vhazování po pravici hostujícího brankáře.
     
    33:57
    Po minutách strávených spíše ve středním pásmu se u pravého hrazení dostal ke kotouči Jan Wasserbauer, který vyjel mezi kruhy a bekhemdem chtěl překvapit Vošvrdu, ten se nachytat nenechal.
     
    34:36
    Po vyhraném vhazování Třebíče si nedovoleným bráněním pomohl kapitán hostů Jakub Bartoň.
     
    35:00
    Třebíč měla první zážnější šanci, ale Peroutka nedokázal usměrnit prudký kotouč za Vošvrdoa záda.
     
    35:52
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Tak přece jen se to domácím povedlo. Na pravé straně útočného pásma si DAVID DOLNÍČEK vyměnil kotouč s Markem Lašem, vybruslil si na kruh odkud vystřelil nad rukavici Tomáše Vošvrdy a trefil se přesně nad jeho rameno. Nutno podotknout, že výbornou práci odvedl i Marek Laš – 1:1.
    Asistence: Marek Laš, Tomáš Vondráček.
     
    37:00
    Olomouc se sama svou nepřesností připravila o pásmo. Musí až k vlastní brance.
     
    37:59
    Moučka se prodral podél levého hrazení, vystřelil v úrovni kruhu, ale Vošvrdy nepřekvapil, ten však kotouč neudržel, proti dorážce Martina Čecha zasáhl rovněž úspěšně. Olomouc získala kotouč a obrací hru.
     
    38:43
    Třebíč se ve dou vydala na výpad. Laš na modré napříhl, ale hostující obrana tečovala vysoko do ochranné sítě.
     
    39:02
    Čuřík hledal najíždějícího spoluhráče, tomu však kotouč přeskočil hůl. Čuřík se snažil ještě kotouč vybojovat, ale olomoučští si jej vzít nenechali.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce se pokračovalo v dobrém hokeji, jako by na hráčích nebylo znát, že se jedná o přípravný zápas. Opšt více ze hry měli domácí, kteří tentokrát potvrdili svoji mírnou převahu při nabídnuté přesilové hře, když se prosadil elitní útok vedený kapitánem Davidem Dolníčkem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Malena hledal na červené Vonráčka, tomu kotuč přeskočil hůl a tak svedl bruslařský souboj s ondruške, hostující bek byl o chloupek rychlejší.
     
    40:51
    První zákrok třetí třetiny si připisuje domácí brankář když zlikvidoval střelu Pavla Selingra.
     
    41:30
    Janota na modré dostal krásný pas, měl před sebou dálnici. Opřel se do kotouče, ale síť za Vošvrdou nerozvlnil.
     
    42:00
    Čtvrtým vyloučeným Kohoutem je Martin Janáček, jenž dostává trest za hákování.
     
    42:09
    Olomouc vyhazuje, Dusík krotí kotouč za svoji brankou.
     
    42:47
    Další vyhození borců v červených dresech.
     
    43:13
    Dolníček nabil Malenovi, ale ten pouze rozezvučel hrazení za brankou hostů.
     
    44:04
    V době kdy Třebíč mířila do útoku, naskočil vyloučený Janáček na led. Třebíč se následně provinila ofsajdem.
     
    44:30
    Dusík se vydal za branku pomoct obráncům s rozehrávkou, to se mu mohlo stát osudným, kotouč se totiž odrazil k Richardu Divišovi, který se chystal zasunout puk do odkryté klece. naštěstí pro domácí přispěchal včas Jakub Čuřík a divišovi zabránil ve skórování.
     
    45:30
    Za domácí obranu se dostal Ondřej Švaňhal, kteý jel tváří v tvář Dusíkovi, ale nepředvedl pořádné zakončení, Dusík krotí puk ve své náruči.
     
    46:15
    Další prověrka Dusíkovi pozornosti. Jakub Bartoň na modré v pádu jen stačil nahodit, kotouč šel vedle levé tyče domácí branky.
     
    46:55
    Dalším olomouckým hráčem na trestné lavici je Roman Kadela, který si posedí 2 minuty za držení protihráče.
     
    47:42
    Bilčík v obranném pásmu při rozehrávce podklouzl, Ondřej Švaňhal se zmocnil kotouče a jal se šetřit čas.
     
    48:26
    Malena zkoušel přes šíři kluziště vysunout Vondráčka, ale přihrávka byla nepřesná a tak se hra, díky zakázanému uvolnění, vrací před Dusíka.
     
    48:59
    Hosté v plném počtu, tesně předtím vysoké nahození musel krotit pozorný Dusík.
     
    49:55
    Jaroslav Moučka postupoval podél levého hrazení až do rohu útočného pásma, kde prováděl souboj s Jířím Řípou, který byl nakonec úspěšnější a získal kotouč do své moci.
     
    51:00
    Nahodil z pravé strany neuspěl proti padájícímu obránci, Olomouc obrací hru.
     
    51:44
    Robin Staněk nenašel na červené najetého Vodného.
     
    52:00
    Dnešní utkání sleduje 450 diváků.
     
    52:07
    Kuriozní situace, k Dusíkovi se kotouč dostal, i když byl za jeho brankou, v soboji Rangl – Staněk totiž byla nadzvednutá a kotouč proplul pod ní až k pozornému Dusíkovi.
     
    53:30
    Přibyl se po nahrávce Kauta ke střele nedostal, následně se chtěl individuálně probít Eduard Kadela, ani toto nemělo šanci na úspěch.
     
    54:42
    Třebíč zamčela Olomouc v jejich pásmu, hosté nevěděli jak vyhodit nebo dostat kotouč do středního pásma, vždy tam byl nějaký hráč Třebíče, který rozehrávku zastavil.
     
    55:45
    Wasserbauer proti pětici bránicích hráčů neuspěl.
     
    56:24
    V době, kdy Třebíč byla na koni, udělal faul domácí Václav Čejka, který se odpustil nedovoleným zákrokem na Matěji Pekrovi tím, že ho zadržel.
     
    57:22
    Ani Diviš, ani Selingr ani na modré střílející Janáček neměli přesnou mušku, kotouč vždy letěl příliš vysoko.
     
    57:57
    Na tresné lavici se nejdříve otevřela vrátka na hostující straně, aby se vzápětí zas zavřela.
    Radim Kucharczyk (OLO) byl vyloučen na 10 minut za nesportovní chování.
     
    58:40
    Domácí v plném počtu, ale u kotouče jsou hosté.
     
    59:01
    Jakub Herman za domácí brankou vybojoval vhazování.
     
    59:12
    Staňkova střela končí na Dusíkově betonu. Olomouc stále u kotouče.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Ve třetí třetině jsme branku neviděli, ale rozhodně nabídla kvalitu předchozích dvou třetin. (19:41:23)

    David Sochor

    Branky a nahrávky: 36. Dolníček (Laš, Vondráček) – 16. Švaňhal (Heža)


    SK Horácká Slavia Třebíč: Dusík – Malena, Rangl, Čejka, Bilčík, Peroutka, Janota, Dittrich – Laš, Dolníček, Vondráček – Wasserbauer, Nahodil, Čuřík – Kadela E., Kaut, Přibyl – Čech M., Zábranský, Moučka – Paták. Trenér: Pokorný.
    HC Olomouc: Vošvrda – Bartoň, Ondrušek, Kadela R., Janáček, Jaroměřský, Staněk, Schejbal, Ostřanský – Pekr, Řípa, Herman, Kucharczyk, Diviš, Selingr, Králík, Vodný, Jergl, Heža, Švaňhal, Novotný. Trenér: Fiala.

    Rozhodčí: Blecha, R.Čech – ??, ??
    bahis siteleri