Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
konec
Tisková konference AC Sparta Praha

Čtvrtek 15.08.2013, 12:00Tiskové konference
     
    Konec tiskové konference. (12:52:34)
     
    Tolik tedy tisková konference před sobotním šlágrem 5. kola Gambrinus ligy, v němž fotbalisté pražské Sparty zamíří na stadion aktuálního lídra soutěže, celku Viktorie Plzeň. Další aktuality ze zákulisí tohoto zápasu sledujte na portálu gambrinusliga.cz. Pro tuto chvíli je to ode mě vše, mějte se fajn.
     
    "S Lukášem Mareček si necháváme čas i prostor, abychom se navzájem poznali. Necháme ho rozehrát do takové míry, aby nám poté mohl naplno ukázat své schopnosti," zakončuje své vystoupení Vítězslav Lavička.
     
    "Fakt projednávání aktuální situace ve Spartě byl po vyřazení od Häckenu velmi aktuální. Snažíme se to řešit s celým realizačním týmem, ale ta hra zatím stále není ideální, to dobře víme," necítí tlak na svou osobu sparťanský trenér.
     
    "Zápas s Plzní může rozhodnout maličkost. Napětí ale bude vysoké a dá se očekávat velmi kvalitní duel," vrací se k šlágru pátého kola Gambrinus ligy.
     
    "Na marodce zůstávají i nadále hráči jako Matěj Hybš, Jakub Brabec nebo Marek Matějovský."
     
    "Budeme se snažit být velmi aktivní a sami vnutit soupeři svůj styl hry. Plzeň je chválena zaslouženě. My jsme zatím bodově nezaostali a je pro nás velkou motivací udržet tuto bilanci i po dalším zápase," velice sympaticky hodnotí sparťanský trenér rozdíl mezi oběma týmy.
     
    "Co se týče motivace, budeme se opírat o to pozitivní, co jsme během obou loňských vzájemných duelů zaregistrovali."
     
    "Na otázku ohledně nasazení Bořka Dočkala nechci odpovídat úplně detailněji. Je v plném tréninku a rozhodně nevylučuji, že nastoupí už v základní sestavě," zatím úplně neodtajňuje složení sestavy pro sobotní duel.
     
    "Podle pohledu na tabulku je Plzeň možná mírným favoritem. Ale nechci o tom vůbec přemýšlet."
     
    "Výkony a předvedená hra Plzně ji opravňuje k tomu, aby byla právem na čele tabulky. My jsme rádi, že zatím držíme s tímto týmem bodový kontakt. Snažíme se být lepší a přeskočit Plzeň. Opět očekáváme velmi kvalitní fotbal," vyzdvihl sílu soupeře.
     
    "Vnímáme, že zápas s Plzní je v médiích považován jinak než jiné předchozí. Atmosféra u nás uvnitř týmu je odhodlaná, každopádně se na zápas připravujeme jako na každý jiný," doplnil.
     
    "Komplikace se spoustou hráčů v reprezentaci jistě je, ale na druhou stranu je dobře, že si reprezentační trenéři na všech úrovních všimnou kvality našich hráčů a vyberou je do svých týmů," sdělil Lavička pohled Sparty na danou věc.
     
    "Tomáš Ujfaluši se částečně připravuje s týmem, ale není ještě v plném tréninku a do zápasu s Plzní nezasáhne," říká na úvod velmi podstatnou informaci.
     
    Vítězslav Lavička předstoupil mezi novináře.
     
    "V Anderlechtu se vyvíjelo všechno velmi dobře. Od prvního zápasu jsem hrál, ale pak se něco zlomilo a už jsem nedostával šance. V Belgii jsem navíc dostal zpočátku nějaký čas na adaptaci, což jsem kvitoval. Hrál jsem poměrně pravidelně, ale najednou bylo na můj post několik vynikajících hráčů jako třeba Honza Polák. Navíc přišlo zranění a s mojí pozicí to vypadalo zle. Na některé zápasy jsem se dokonce ani nedostal do nominace. Hostování v Heerenveenu bylo pro mě takovým vysvobozením," vypráví o své belgicko-holandské štaci.
     
    "Můj příchod je velice čerstvý, takže si myslím, že do zápasu s Plzní ještě nezasáhnu," prozradil Mareček. "Není jisté, jestli se nám povede dotáhnout všechny administrativní záležitosti," přidává se i tiskový mluvčí klubu Ondřej Kasík.
     
    "Nechci mluvit o hostování. Prostě jsem přišel do Sparty a budu se zde snažit využít svou šanci a chytit ji pořádně za pačesy," odmítá otázky ohledně dočasného hostování.

    Radek Barkman