KAIS Mora UIF – Elite Praha youngsters 6:3 (kon.) | Ostrava – Bohemians juniorky 4:2 (kon.) | SB Pro – Pixbo Wallenstam 4:6 (kon.)
Bohemians – Thoréngruppen 3:2 (kon.) | IBK Dalen – Wiler-Ersigen 4:3 (1:0 po s.n.) | Mladá Boleslav – Královské Vinohrady 2:3 (0:1 po s.n.)
po s.n. (1:0)
IBK Dalen
4:3 (0:0, 2:2, 1:1)
SV Wiler-Ersigen
Neděle 18.08.2013, 15:30 • SH Aréna Sparta - Podvinný mlýn, Praha • Czech Open - Muži ELITA
Předzápasové kurzy
     
    Nejlepším hráčem turnaje se stává Milan Tomašík z Dalenu. Sklízí obrovský aplaus. Nohu má v sádře, v hale chodí o berlích. Ochozy se ozývá pokřik "Milaaan!" (17:26:34)
     
    Probíhá předávání medailí, hráči jsou dekorováni a nás čeká poslední utkání na letošním turnaji – ve finále mužské kategorie se utká Mladá Boleslav se Sokolem Královské Vinohrady.
     
    65:00
    Dalen právě vstřelil branku! KETIL KRONBERG jako správný kapitán rozhodl o osudu finále, Dalen je vítězem Czech Open 2013!
     
    Švýcarská legenda netrefila míček ideálně a Dalen může slavit! Právě zvítězil v turnaji!
     
    Na opačné straně hvězda z největších – Mathias Hofbauer.
     
    Kapitán Kronberg proměňuje! Dalen vede!
     
    Kronberg
     
    A opět nedal! Krásně rozpohyboval Rudeströma, trefil však jen jeho nohy.
     
    Wiler a Väänänen, Ten už dnes jednu penaltu zahodil.
     
    Snažil se vystřelit na forhendovou stranu, Zimmermann nemusel zasahovat. Netrefil totiž bránu.
     
    Dalen a jeho hvězda – Bodén
     
    Nedal, trefil brankáře!
     
    Na řadě je Wiler – exekutorem Berlinger
     
    Přestřelil!
     
    První nájezd jede Ljunggren
     
    Jednu penaltu v podání hráčů Wileru jsme už viděli. Teď přijde na řadu série pro oba týmy. Začínat bude Dalen. Gólman Zimmermann míří do své klece.
     
    Diváci jsou nadšení, právě tahle dovednostní soutěž je totiž velice oblíbená. Hůře jsou na tom patrně hráči. Jde o obrovský nápor na nervy. Zvlášť v tak vyhroceném a důležitém zápase, jakým bezesporu finále Czech Openu je.
     
    Je konec. Tedy vlastně není. Skončila sice třetí třetina, ale krásné finále bude pokračovat. O vítězi budou muset rozhodnout trestná střílení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.

    Petr Jindra

    Branky a nahrávky: 22. Sedin (An.), 31. Eriksson (Bodén), 54. Eriksson (Bodén), 65. Kronberg (TS) – 24. Hofbauer, 40. Rosén (Hofbauer), 60. Mendelin (Rosén)


    IBK Dalen: Rudeström – Berglund An., Berglund M., Falkman, Kronberg (C), Stenbäck, Alm, Bäckström, Berglund Ad., Eriksson P., Johansson, Ljunggren, Lundström, Nystedt, Suchánek, Bodén, Eriksson J., Ermling, Larsson, Persson, Sedin
    SV Wiler-Ersigen: Zimmermann S. – Gloor, Hofbauer, Stirnimann, Althaus, Bieber, Bichsel, Gerber, Hirschi, Studer, Väänänen, Berlinger, Diem, Fankhauser, Mendelin, Rosén, Wittwer, Zimmermann A.

    Rozhodčí: Heinola – Martinnen