Tisková konference HC Slovan Ústečtí Lvi (kon.)
konec
Tisková konference HC Slovan Ústečtí Lvi

Středa 21.08.2013, 13:00Tiskové konference
     
    Tímto dotazem tisková konference skončila. (13:55:26)
     
    Předseda fanklubu se zeptal manažera Kloboučka, co je pravdy na odchodu Skleničky, o kterém se začalo spekulovat. "Je to nesmysl, tato informace není pravdivá. Občas se vyrojí různé spekulace, které ale nejsou vůbec přesné."
     
    Zástupce ČTK kritizuje i nevyhovující prostory pro novináře. Na což reaguje Jan Klobouček: "Útroby stadionu jsou relativně nové, nikdo se ale neptal, jak je udělat. Jednáme s městem i o videokostce. Chceme, aby fungovala i v dalších letech, smlouvu s městem jsme ale ještě nepodepsali."
     
    Ve stejném tónu pokračuje i Vladimír Evan: "Z pohledu diváka je náš stadion zajímavý. Z hlediska zázemí je ale katastrofální. Jednali jsme s městem, které se k tomu sice neotočilo zády, ale je to otázka peněz. Máme iciativu dosáhnout na výstavbu druhé ledové plochy,což je nejkřiklavější problém. Město nemá žádný inevstiční program, jak stadion nadále zlepšovat."
     
    Předseda klubu Vejlupek je opět u mikrofonu: "Mrzí nás i situace našeho stadionu. Aréna je po nedávné rekonstrukci, přitom je v dost zanedbaném stavu a je nevyhovující. Kritéria splňuje pouze venkovní opláštění. Všem nám také schází druhá ledová plocha. Jsou tu iniciativy našeho občanského sdružení. Všichni říkají, že stadion je po rekonstrukci, tak co hokejisté ještě chtějí. Útroby haly jsou ale bídné, nevyhovuje ani v bezpečnosti. Musíme ale brát, to co je."
     
    Josef Vejlupek se ještě vrací k rozpočtu: "90% dluhů jsme smazali, neohrožují tak chod prvoligového týmu. Máme nejnižší dluhy za posledních pět let. Protože víme, že klub sestupoval z extraligy s velkými dluhy v řádech desítek milionů korun. V předchozích letech se v klubu nehospodařilo dobře. I po sestupu z extraligy se žilo na vysoké noze, v njvyšší soutěži klub měl rozpočet kolem 90 milionů korun. Nyní máme levnější dodavatele, rovněž jsme snížili platy zaměstancům, snížili jsme počet aut, máme levnějšího dodavatele výstroje."
     
    Šindel nadále povídá o konkurenci v první lize: "Nikdo nevíme, jak budou vypadat České Budějovice. Pro nás je pozitivní, že jejich stadion soutěž oživí. Boleslav bude jasným favoritem ligy, neustále posiluje. Silná bude i Jihlava s Ujčíkem. Musíme počítat i s Litoměřicemi, kteří spolupracují s holdingem Lev. A tak kdokoli ze Sparty nebo ze Lva z KHL může nastoupit za Litoměřice. Navrch získaly Chabadu, ostříleného borce, který hrával ve Spartě."
     
    Ke slovu se dostal i Jaromír Šindel: "Odešli především hráči, kteří nebyli naši. Například skončil Robin Kovář, který doteď nemá angažmá. Jedná s jedním polským klubem. To je případ i dalších hráčů, kteří od nás odešli a stále nemají kontrakt. Havlíček odešel do Kladna, Matai do holdingu Lev. Šmach zamířil do Varů, má k nám ale vyřízené střídavé starty. Ten samý případ je i s Pavlíkem, který odešel do Litvínova."
     
    Josef Vejlupek pokračuje: "S městem spolupracujeme, poskytuje nám reklamní plochy na stadionu, které můžeme prodávat. Město je rovněž největším partnerem hokejové mládeže."
     
    Zástupce Ústeckého Deníku se zeptal Josefa Vejlupka na výši rozpočtu: "To nechceme komentovat. Můžu jen povědět, že bude o něco vyšší než u našich fotbalových kolegů."
     
    Útočník Lvů Jaroslav Roubík představuje nové dresy. Aktuální trikoty komentuje Jan Klobouček: "Dresy jsme výrazně neměnili, vycházíme ze stejných struktur jako poslední tři sezóny. Barvy zůstaly stejné, jen některá loga sponozorů zmizela, jiná přibyla.
     
    Hovoří rovněž šéftrenér mládeže Vladimír Evan: "Napočítal jsem v "A" týmu třináct odchovanců. Mrzí nás sestup juniorů, potěšil nás ale postup mladšího dorostu do extraligy. Bohužel ale nemáme akademii a adekvátními podmínkami, které mladým hráčům nemůžeme nabídnout. A tak odchází do Chomutova, Kladna a jiných celků. Mládež se ekonomicky a organizačně srovnala, u mládeže máme ústecké a tedy domácí trenéry."
     
    Poprvé komentuje i Jiří Pelc, tiskový mluvčí: "Chceme přilákat fanoušky na stadion, a tak jsme zlevnili vstupné. Vstupenky máme rozdělené do čtyř kategorií, vstupné pro dospělé bude činit 60Kč. Levnější budou i permanentky."
     
    Šindel nadále hovoří o svém týmu: "Bohužel Jan Kloz začal letní přípravu se zraněním kotníkem. Po osmi letech se vrátil Vít Budínský, ústecký odchovanec. Slibujeme si dobré výkony například od Davida Tůmy, prosazovat by se měl Petr Přeučil nebo Václav Meidl. Jakub Pořický bude muset ukázat, že má na dospělý hokej. Málokterý tým má tak dva dobré centry jako Roubík s Alinčem. Havlíček odešel do Kladna."
     
    Ke slovu se dostal i trenér Jaromír Šindel: "Ikonou v brance je Zdeněk Orct, toho nemusíme více představovat. Máme silnou brankářskou trojici, od Orcta by se měli učit Dlouhý s Petráskem. Máme nadějné obránce, přišel Radomír Vaněk, který v poslední sezóně hrál v Karlových Varech juniorskou ruskou ligu."
     
    "Chceme získávat fanoušky jak kvalitní hrou, tak doprovodnými akcemi a různými soutěžemi. V tom by měl pomoct i nový marketingový asistent Jiří Pelc. Chceme, aby lidé na hokej chodili."
     
    Mikrofon si nyní vzal Jan Klobouček: "Máme za cíl postoupit do play-off. Snížil se rozpočet, řada hráčů odešla. Povedlo se nám ale udržet ikony jako Jaroslav Roubík, Jan Alinč nebo Zbyněk Sklenička. K nim se musí přidat mladí hráči, kteří v nové sezóně dostanou mnohem více prostoru. To je dáno jak novým pravidlem o pěti mladých hráčích, tak současně přes fakt, že mnoho hráčů odešlo, kteří nám kmenově nepatřili."
     
    Předseda klubu pokračuje: "Chceme nadále snižovat naší zadluženost, což se nám dařilo už v minulé sezóně. Potřebujeme vyrovnaný rozpočet, nejhorší by bylo, kdybychom klub nadále zadlužovali. Hokej je finančně náročný sport a i s ohledem na finanční krizi není vůbec snadné naplňovat rozpočet a získávat další finance."
     
    Nyní hovoří Ing. Josef Vejlupek, předseda představensta: "V klubu došlo ke změnám na úrovni akcionářské struktury. Bylo zvoleno nové představenstvo. Chceme představenstvo rozšířit na sedm členů. Nové představenstvo musí být více aktivní. Počátkem září se bude konat valná hromada. Nehrajeme si na žádný velkoklub, máme jedinou manažerskou pozici, kterou vykonává Jan Klobouček. V klubu působí lidé i na dalších pozicích, nově jsme získali marketingového asistenta Jiřího Pelce. Ještě nemáme obsazené místo pro pozici, která by měla shánět finance, doposud se o tuto funkci Ing. Marek Rozkoš."

    Martin Pešout

    bahis siteleri