Jokerit – Zürich 1:2 (kon.) | Djurgården – Liberec 3:2 (kon.) | Brynäs – Pardubice 1:4 (kon.)
Linköping – Sparta 3:1 (kon.) | HV71 – Chomutov 6:1 (kon.) | JYP – Vienna Capitals 4:3 (kon.)
Kuopio – HC Slovan 4:2 (kon.) | Plzeň – Eisbären 2:0 (kon.) | Tappara – Bern 3:1 (kon.)
IFK Helsinky – Zug 3:4 (0:2 po s.n.)
konec
KalPa Kuopio
4:2 (1:0, 1:0, 2:2)
HC Slovan Bratislava
Sobota 24.08.2013, 16:00 • Trust Kapital Arena Kuopio • European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Hezké odpoledne všem příznivcům ledního hokeje. Prestižní European Trophy je v plném proudu a dnes je na programu opět slušná porce zápasů. My budeme sledovat souboj mezi finským klubem KalPa Kuopio a slovenským týmem HC Slovan Bratislava.
     
    KalPa Kuopio

    KalPa je v tabulce ET prozatím na předposledním sedmém místě, když si z prozatímních tří utkání připsala tři body za jednu výhru a dvě prohry. První utkání, které Kuopio hrálo ve svém teritoriu, hráči tohoto celku nezvládli, když nestačili na švédský Linkopings 0:3. O dva dny později sehráli další zápas a opět se švédským týmem, a to HV71 na jeho půdě.Tam už si KalPa vedla dobře a ze Švédska přivezla všechny tři body. Včerejší domácí duel s Vídní ale byl znovu neúspěšný a opět neviděli fanoušci KalPy vítězství svého týmu. KalPa totiž prohrála 1:4. Dnes může složit reparát a pokusit se konečně na domácí půdě bodovat.
     
    HC Slovan Bratislava

    Dnes ji ale čeká těžký oříšek v podobě prozatím prvního celku tohoto turnaje v jižní divizi, a sice se Slovanem Bratislava. Ten má na svém kontě již deset bodů za tři výhry, jednu prohru a prohru po samostatných nájezdech. Slovan odehrál nejprve tři utkání na domácím ledě v řadě. Nejprve si poradil s Vídní 6:2, poté přišla prohra 2:3 po samostatných nájezdech se Spartou, a domácí pouť zakončila výhrou 5:3 nad Chomutovem. Poté zavítali hráči Slovanu do Vídně, k odvetě. Tam nestačili na místní celek v poměru 1:4, ale včera opět brali tři body, za výhru 4:3 v Jyväskyle.
     
    Zda se KalPě podaří konečně před domácím publikem bodovat, nebo zda Slovan potvrdí svou spanilou jízdu tímto turnajem, se dozvíme dnes večer. Z utkání je připraven online přenos, kterým Vás budu provázet.
     
    Úvodní sestavy:

    KalPa Kuopio: Kiviaho (Tuokkola) – Kauppinen, Timonen, Halonen, Koivisto, Foss, Riikola, Lyytinen, Kouvalainen – Kapanen, Kerälä, Kolehmainen – Lehkonen, Pither, Saarinen – Kapanen, Harjama, Ikonen – Junnila, Riekkinen, Liedes

    HC Slovan Bratislava: Kopřiva (Janus) – Škoula, Sersen, Mojžíš, Sigalet, Štajnoch, Brejčák, T. Mikúš, Ďatelinka – Miklík, Bližňák, Vondrka – Netík, J. Mikúš, Bartovič – Kukumberg, Ölvecký, Hudáček – Mráz, Bakoš, Daňo

    Rozhodčí: Hämäläinen, Toikkanen – Niskasaari, Savenius.
     
    Oba celky již vstupují na ledovou plochu a za malý okamžik tak utkání začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:33
    Hned v úvodu utkání se hákování dopustil Vondrka a jde na trestnou lavici na dvě minuty.
     
    01:02
    Slovan se zatím velmi dobře brání a do větší šance KalPu nepouští. Nyní se osvobozuje vyhozením puku přes celé kluziště.
     
    02:33
    Slovan hraje v plném počtu.
     
    04:07
    Hráči Slovanu se nemohli dostat do útočného pásma, nyní se navíc dopustili zakázaného uvolnění a hra se tak stěhuje před jejich brankáře.
     
    04:58
    Ani domácím se ale zatím nedaří téměř nic. Hraje se zatím velmi opatrně, KalPa nechce udělat žádnou chybu, aby jako první neinkasovala.
     
    05:23
    Přesilovku si také zahrají hosté. Foss dvě minuty podražení.
     
    06:33
    Početní výhodu zatím hraje Slovan velmi dobře. Je uhnízděn v pásmu KalPy a na Kiviahoa jde střela za střelou. Ten zatím odolává a drží svůj tým.
     
    07:07
    Dlouhý pas teď šel od jednoho z hráčů Slovanu, aby se mohl Bartovič dostat do rychlého protiútoku. Jenomže přihrávka byla opravdu příliš dlouhá a puk tak zamířil na zakázané uvolnění. Bude se tedy vhazovat v pásmu hostí a před brankářem Kopřivou.
     
    07:23
    I KalPa své oslabení zvládla a nyní jsou už její hráči v plném počtu.
     
    09:28
    Hraje se velmi rychlý hokej, akce se přelévají z jedné strany na druhou. Ani jednomu týmu se však zatím překonat brankáře soupeře nedaří.
     
    10:55
    Štajnoch dostává dvě minuty za krosček a Slovan tak bude hrát další oslabení.
     
    11:23
    Slovan se osvobozuje vyhozením puku přes všechny čáry. KalPa tak musí znovu projít do pásma Slovanu a opět založit své přesilovkové rozestavení.
     
    12:22
    Jenomže KalPa se teď sama připravila o šanci, nepřesná přihrávka na modrou čáru byla tak prudká, že puk nakonec skončil na zakázaném uvolnění.
     
    12:55
    Štajnoch skáče na led a hosté jsou tak v plném počtu.
     
    15:34
    Domácí si teď vypracovali celkem slušnou převahu, když kombinovali v obranném pásmu Slovanu. Jenomže vše zbytečně překombinovali a vzápětí také přišli o puk. Na druhou stranu tak mohou mířit hráči Slovanu.
     
    16:25
    KalPa právě vstřelila branku!
    Nakonec se však domácí dočkali a otevírají skóre dnešního utkání. JASSE IKONEN se dostal do přečíslení dva na jednoho a přesnou střelou nedal Kopřivovi vůbec žádnou šanci. Asistence: Joona Harjama, Heikki Liedes.
     
    18:12
    Domácí úvodní branka nakopla a znovu se derou do nebezpečných útoků. Obrana Slovanu však tentokráte jejich úmysly zneškodnila.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:15
    KalPa je stále u puku a zle zatápí před Kopřivou.
     
    19:46
    KalPa vyhazuje puk na zakázané uvolnění a v samotném závěru první třetiny se tak bude vhazovat v jejich pásmu. Jedna z posledních šancí pro Slovan, aby se ještě pokusil srovnat do konce třetiny.
     
    19:54
    Vše nakonec dopadlo dobře, vhazování vyhráli domácí a svou branku tak už ohrozit nenechají.
     
    20:00
    Současně se sirénou byl vyloučen domácí Foss za sekání. Slovan tak bude mít na začátku druhé třetiny výhodu přesilové hry.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu dnešního utkání, ve které se vedení ujala domácí KalPa zásluhou Ikonena, který tak dal dobrý základ na úspěch jeho týmu v dnešním duelu. Uvidíme, jak nakonec utkání dopadne a zda se hostům podaří zápas otočit, nebo zda si KalPa své vedení udrží. Zatím je lepším celkem a má k tomu dobře nakročeno. Druhá třetina začne přibližně v 16:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Slovan se snaží o vyrovnání v přesilové hře, hned po buly se dostali jeho hokejisté do útočného pásma, ale nijak zvlášť Kiviahoa v brance KalPy neohrozili.
     
    21:40
    Hosté si vytvořili další slibné šance, ale ani tentokráte nic významého nevymysleli. Navíc domácí se dostali k puku a okamžitě ho vyhazují do bezpečí.
     
    22:00
    KalPa je v plném počtu.
     
    23:07
    Skvělá šance KalPy, která málem skončila brankou. Nebýt pohotového zákroku jednoho z obránců hostí, asi by Kopřiva lovil puk ze své sítě.
     
    24:43
    Na druhé straně šance Slovanu taktéž zblokována domácí obranou. Defenzivní činnost teď byla na obou stranách velmi dobrá.
     
    26:25
    KalPa opět překombinovala své tažení v útočném pásmu a dopouští se zakázaného uvolnění.
     
    27:25
    Střelu Kolehmainena teď skvěle zlikvidoval hostující Sersen, který tak zabránil dalšímu góli z hole soupeře.
     
    27:44
    KalPa právě vstřelila branku!
    Ale na další šanci KalPy už byl Slovan krátký. MIIKA KOIVISTO dokázal obejít hráče Slovanu a pěknou přízemní střelou poslal puk mezi betony Kopřivy a ten tak skončil za jeho zády. Asistence: Jyri Junnila.
     
    28:54
    Další útočné tažení KalPy. Ta je opět na koni a zkouší se dostat do další šance, která by mohla znamenat gól.
     
    29:00
    Domácí diktují tempo hry a hosté mají co dělat, aby jejich tlaku dokázali odolat.
     
    30:11
    Teď se ale ke střele dostali také hráči Slovanu, konkrétně Vondrka. Jeho střela od kruhů však nenašla skulinku v brance domácích.
     
    32:36
    Vondrka dostává dvě minuty za podražení a posílá hosty do oslabení.
     
    33:36
    Brankář Kopřiva teď zachránil svůj tým od další branky. Před střelou Lehkonena před ním nebyl nikdo, kdo by střelu tohoto útočníka zblokoval a ta mířila přímo do jeho připravené náruče. Slovan si teď může oddychnout.
     
    34:36
    Slovan se ubránil a nyní je už v plném počtu.
     
    36:14
    Miklík se teď pošťuchoval s Liedesem před vhazováním puku ve středním pásmu, rozhodčí oběma kohoutům ale jen důrazně domluvil. Vylučovat se tedy nebude.
     
    38:10
    Puk se teď klouzal po brankové čáře hostující branky, obrana si toho naštěstí včas všimla a odvrátila tak hrozící nebezpečí.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina opět vyzněla lépe pro domácí, kteří ještě přidali jednu branku. Nadále si tak KalPa drží vedení a opět je blíž k dnešnímu vítězství. Slovan ale také špatně nehraje, jen by potřeboval přesnější zakončení. Hra je stále otevřená, a stát se ještě samozřejmě může cokoli. Třetí třetina začne přibližně v 17:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Kolehmainen teď vyprášil betony Kopřivy svou jedovatou střelou z prostoru mezi kruhy.
     
    41:37
    Slovan se dopustil zakázaného uvolnění a hra se tak stěhuje před jeho brankáře Kopřivu.
     
    42:30
    Daňo vyloučen za vysokou hůl a půjde si na dvě minuty odpočinout. To rozhodně není pro Slovan dobré, neboť mu teď bude čas ubíhat příliš rychle.
     
    43:45
    Do rychlého protiútoku se dostali hráči KalPy, chybělo však přesnější zakončení. Slovan se následně osvobozuje.
     
    44:30
    Slovan je v plném počtu.
     
    45:39
    Přesilovka také pro hosty. Liedes dvě minuty hákování.
     
    45:51
    Slovan právě vstřelil branku!
    Rychlostí blesku využívají hosté svou přesilovou hru. MICHAL SERSEN propálil od modré čáry doslova vše, co mu stálo v cestě a Slovan je díky tomu KalPě na dostřel jediné branky. Asistence: Tomáš Mikúš, Tomáš Netík.
     
    47:32
    Lehkonen se ocitl úplně sám před Kopřivou, hostující brankář však jeho tutovici bravurním zákrokem likviduje.
     
    48:52
    Tomáš Mikúš dostává dvě minuty za podražení. Příležitost pro domácí tým znovu odskočit na dvoubrankové vedení v přesilové hře.
     
    49:57
    Prudká střela mířila na Kopřivu, ten znovu odolal.
     
    50:20
    Lehkonen se teď ani nadvakrát nedokázal prosadit před brankou Slovanu. Domácí svou přesilovou hru hrají velmi dobře a nenechají Slovan vydechnout.
     
    50:34
    Slovan právě vstřelil branku!
    PETER ÖLVECKÝ se ve vlastním oslabení dostal do velké šance před brankářem KalPy a svou šanci dokázal přetavit ve vyrovnávací branku. Bez asistence.
     
    51:50
    Dnešnímu utkání přihlíží 2099 diváků.
     
    52:09
    Mojžíš dvě minuty za hákování.
     
    53:28
    KalPa právě vstřelila branku!
    Hráči KalPy však využívají přesilovou hru a vrací vedení zpět na svou stranu. LUKE PITHER se dostal do přesného zakončení a Kopřiva se už jen smutně ohlídnul za pukem, který rozvlnil jeho síť. Byl to vůbec první gól tohoto hráče v dresu KalPy. Asistence: Antti Halonen.
     
    55:00
    Slovan už nemá co ztratit a všechny své poslední síly vrhá do útoku. Snaží se tak znovu vyrovnat a vynutit si tak alespoň prodloužení.
     
    56:02
    Slovan minul branku KalPy o pár centimetrů.
     
    57:30
    Šance KalPy na druhé straně. Ale ani domácí se nedokázali před Kopřivou prosadit.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    59:00
    Hosté mají už pouze jednu minutu na to, aby se pokusili vyrovnat. Obrana KalPy je ale zatím proti.
     
    59:14
    Hosté si vyžádali oddechový čas.
     
    59:14
    Slovan to zkouší se šesti bruslaři v poli. Brankář Kopřiva je už na střídačce a hráči Slovanu tak hrají power-play.
     
    59:29
    KalPa právě vstřelila branku!
    LUKE PITHER svým druhým přesným zásahem v dnešním utkání pečetí vítězství svého týmu. Tentokrát to měl ale jednodušší, neboť svou střelu poslal do opuštěné klece. Asistence: Artturi Lehkonen.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. KalPa se dokázala vzchopit a připisuje si tak první domácí vítězství v European Trophy.
     
    Nejlepší hráči utkání

    1. hvězda – Joona Harjama (KalPa)
    2. hvězda – Peter Ölvecký (Slovan)
    3. hvězda – Luke Pither (KalPa)
     
    To je pro tuto chvíli ode mě vše, přeji hezký zbytek večera a u dalších hokejových online přenosů se těším nashledanou. (18:14:02)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 17. Ikonen (Harjama, Liedes), 28. Koivisto (Junnila), 54. Pither (Halonen), 60. Pither (Lehkonen) – 46. Sersen (Mikúš, Netík), 51. Ölvecký


    KalPa Kuopio: Kiviaho (Tuokkola) – Kauppinen, Timonen, Halonen, Koivisto, Foss, Riikola, Lyytinen, Kouvalainen – Kapanen, Kerälä, Kolehmainen – Lehkonen, Pither, Saarinen – Kapanen, Harjama, Ikonen – Junnila, Riekkinen, Liedes
    HC Slovan Bratislava: Kopřiva (Janus) – Škoula, Sersen, Mojžíš, Sigalet, Štajnoch, Brejčák, T. Mikúš, Ďatelinka – Miklík, Bližňák, Vondrka – Netík, J. Mikúš, Bartovič – Kukumberg, Ölvecký, Hudáček – Mráz, Bakoš, Daňo

    Rozhodčí: Hämäläinen, Toikkanen – Niskasaari, Savenius

    Diváci: 2099
    bahis siteleri