Hamburg – Mountfield HK 2:5 (kon.) | Eisbären – Salzburg 5:4 (kon.) | Sparta – Kuopio 6:4 (kon.)
Liberec – TPS 3:1 (kon.) | HC Slovan – HV71 7:4 (kon.) | Vienna Capitals – Linköping 3:4 (kon.)
Mannheim – Ingolstadt 3:2 (1:0 po s.n.)
konec
HC Slovan Bratislava
7:4 (2:1, 4:1, 1:2)
HV71
Neděle 01.09.2013, 18:00 • Easton Arena, Piešťany (kapacita 3500 míst) • European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji, že jste sledovali textový online přenos z European Trophy, internetové připojení v Piešťanech nám bohužel nenabídlo přenášet zápas tak detailně jako obvykle. Loučím se s vámi a přeji vám hezký zbytek neděle! (19:26:01)
     
    Do tabulky Jižní divize promluví výsledek ze Slovenska hlasitě. Slovan Bratislava se totiž posunul na vedoucí příčku před finskou Jyväskylu, která má však společně se ztrátou tří bodů také dva zápasy k dobru. HV71 spadne na 5. místo.
     
    Je konec. Třetí třetinu sice, co se týče skóre, ovládli hosté z Jönköpingu, jinak ale dnešnímu zápasu suverénně kraloval domácí Slovan Bratislava a zvítězil 7:4. Diváci v Piešťanech viděli pěkný hokej se spoustou tvrdých zákroků a hlavně s jedenácti góly. Hattrickem se blýskl domácí útočník Milan Bartovič (3+0). Na straně hostí byl dnes nejlepší Kanaďan Brett Sterling (2+0).
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    56:53
    Slovan právě vstřelil branku!
    Slovan Bratislava hned odpovídá a znovu odskakuje do tříbrankového vedení! Hattricku dosáhl útočník MILAN BARTOVIČ – 7:4! Asistence: Mário Bližňák.
     
    56:31
    HV71 právě vstřelili branku!
    Risk se Švédům vyplácí a snižují na rozdíl dvou branek! Střelcem branky je dnes dvougólový BRETT STERLING – 6:4! Asistence: Marcus Nilson, Riley Holzapfel.
     
    56:21
    HV71 zkouší hrát už v 57. minutě s šesti bruslaři a bez gólmana Wesslaua.
     
    54:23
    Domácí v plném počtu.
     
    52:23
    Bratislavané si situaci zbytečně komplikují, vyloučen je Juraj Mikúš (SBA) na dvě minuty za hru vysokou holí. HV71 bude hrát přesilovku 5 na 3.
     
    51:59
    Vyloučen Martin Bakoš (SBA). Je potrestán menším trestem za vražení na hrazení.
     
    48:46
    Hosté nepříjemné chvilky přečkali a hrají v plném počtu.
     
    46:46
    Komplikace pro Švédy! Vyloučen je i Sebastian Strandberg (H71) za podražení. Slovan bude hrát v pěti proti třem.
     
    46:23
    William Karlsson (H71) si odsedí dvouminutový trest za krosček.
     
    45:37
    Hosté v plném počtu.
     
    44:37
    Domácí v plném počtu.
     
    43:05
    Hrát se bude ve čtyřech proti čtyřem.
     
    43:05
    HV71 právě vstřelili branku!
    Kanadská útočná formace švédského týmu využívá přesilovku! BRETT STERLING snižuje a vykřesává maličkou jiskřičku naděje pro hosty – 6:3! Asistence: Aaron Gagnon, Jason Krog.
     
    41:51
    Michal Sersen (SBA) je potrestán dvěma minutami za nedovolené bránění.
     
    41:19
    Dnešní utkání sleduje 2167 diváků.
     
    40:01
    Buly pro hráče Slovanu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Bitka v závěru druhé třetiny byla ohodnocena takto: obránce Slovanu Martin Stajnoch (SBA) vyfasoval 5 minut za hrubost a hráč Jönköpingu Jesper Williamsson (H71) dostal dvě minuty za podražení plus 2+2 minuty a 10 minut za shození rukavic a hrubost. Hrát se bude 4 na 4.
     
    V druhém dějství jsme byli svědky pěti branek, z nichž čtyři obstarali hráči domácího Slovanu Bratislava a v utkání suverénně kralují! Střelec Milan Bartovič už v dnešním klání vsítil dvě branky a Michel Miklík má zase bilanci jedné branky a dvou asistencí. Gól vstřelil i český zástupce Tomáš Mojžíš. Ve třetí třetině by si měl Slovan náskok čtyř branek pohlídat.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:40.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:00
    Závěr druhé třetiny okořenila bitka mezi Stajnochem a Williamssonem.
     
    37:48
    Domácí v plném počtu.
     
    35:48
    Za vražení na hrazení si dvouminutový trest odpyká Tomáš Mojžíš (SBA).
     
    34:54
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    34:54
    Slovan právě vstřelil branku!
    I tuto možnost dnes velmi produktivní Slovan využívá! Střelcem šesté branky se stal LIBOR HUDÁČEK – 6:2! Asistence: Jonathan Sigalet, Zdeněk Kutlák.
     
    34:00
    Nyní Slovan ještě dohrává přesilovku 5 na 4.
     
    33:50
    Slovan právě vstřelil branku!
    Český obránce TOMÁŠ MOJŽÍŠ přesilovku využívá. Tvrdou ranou od modré čáry zvyšuje náskok Slovanu – 5:2! Asistence: Michel Miklík, Martin Škoula.
     
    33:35
    Slovan má dvojnásobnou výhodu. Hraje přesilovku 5 na 3.
     
    33:15
    David Petrasek (H71) vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    33:00
    HV71 právě vstřelili branku!
    Ve hře 4 na 4 se prosazují hosté a vracejí se do zápasu! Prosadil se PATRIK CARLSSON, který dnes jako druhý hráč Jönköpingu překonal Januse – 4:2! Asistence: David Petrasek, William Karlsson.
     
    32:40
    Nyní se bude hrát zhruba minutu 4 na 4. Vyloučen je Švéd Andreas Jämtin (H71) na dvě minuty za držení.
     
    31:35
    Za sekání si odsedí dvouminutový trest hráč Slovanu Michel Miklík (SBA).
     
    30:16
    Piešťanská hala je na nohou. Panuje zde skvělá atmosféra!
     
    27:31
    Omlouváme se za neúplný online přenos, ale v piešťanské Easton Areně je problém s internetovým připojením!
     
    27:31
    Oddechový čas pro hosty.
     
    27:31
    Slovan právě vstřelil branku!
    Domácí odskakují už do tříbrankového vedení. Jejich čtvrtý gól vstřelil TOMÁŠ MIKÚŠ – 4:1! Asistence: Richard Mraz, Milan Kolena.
     
    24:10
    Slovan právě vstřelil branku!
    Slovenský tým odskakuje už do dvougólového vedení po krásné akci, kterou zakončil svým druhým dnešním gólem MILAN BARTOVIČ – 3:1! Asistence: Mário Bližňák, Michel Miklík.
     
    21:15
    Zajímavá šance Slovanu Bratislava.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    14:14
    Slovan právě vstřelil branku!
    Slovan Bratislava strhává vedení na svou stranu! Autorem druhé branky slovenského mužstva je MILAN BARTOVIČ – 2:1! Bez asistence.
     
    10:06
    HV71 právě vstřelili branku!
    První třetina se nám láme do druhé půlky a HV71 vyrovnává! Střelcem branky je TED BRITHÉN – 1:1! Bez asistence.
     
    00:40
    Slovan právě vstřelil branku!
    Slovan otevírá skóre bleskovým gólem! Jako první se prosadil MICHEL MIKLÍK – 1:0! Bez asistence.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slovan Bratislava: Janus (Kopřiva) – Škoula, Sersen, Sigalet, Kutlák, Stajnoch, Mojžíš, Brejčák – Bartovič, Bližňák, Miklík – Hudáček, J. Mikúš, Netík – Daňo, Bakoš, Kukumberg – R. Mraz, T. Mikúš, Kolena, Kudrna.

    HV71: Wesslau (Gunnarsson) – Williamsson, Fantenberg, Johansson, Petrasek, Pilut, Larsson, Jansson – Nilson, Holzapfel, Jämtin – Carlsson, W. Karlsson, Sandberg – Sterling, Krog, Gagnon – Bengtsson, Brithén, Strandberg.

    Rozhodčí: Novák, Kubuš.
     
    Poslední vzájemný zápas

    Naposledy se spolu oba týmy utkaly v srpnu 2012, také v rámci Jižní divize v European Trophy. Tehdy zvítězilo HV71 na svém ledě 2:0 brankami W. Karlssona a Sandberga a stvrdilo tak svůj postup na závěrečný turnaj evropské soutěže.
     
    Zatímco v kádru švédského mužstva českou ani slovenskou stopu nenajdeme, v týmu Slovanu Bratislava je logicky většina hráčů slovenské národnosti. Z celkem 26 slovenských členů kádru jsou asi nejznámějšími brankář Jaroslav Janus, obránce Michal Sersen nebo útočníci Roman Kukumberg, Juraj Mikúš, Milan Bartovič nebo Marko Daňo. Čechů je v týmu Slovanu hned šest. Brankáře Miroslava Kopřivu, obránce Martina Škoulu a Tomáše Mojžíše a útočníky Michala Vondrku s Tomášem Netíkem doplnil v posledních dnech ze Švýcarska přestupující obránce Zdeněk Kutlák.
     
    HV71 Jönköping

    Čtyřnásobný švédský mistr skončil v loňské Elitserien už ve čtvrtfinále, když nestačil na odvěkého rivala z Linköpingu a podlehl mu 1:4 na zápasy. V European Trophy 2012 se Jönköpingu dařilo lépe než v domácí soutěži, vyhrál Jižní divizi suverénně s 19 body a náskokem 4 bodů na druhý Chomutov a postoupil na závěrečný turnaj. Ve čtvrtfinále přešlo HV71 přes finskou Tapparu, ale v semifinále byl nad jeho síly soupeř ze švédské Elitserien Färjestads a Jönköping prohrál 1:3. Letos stihli Švédové odehrát v European Trophy zatím 5 zápasů, dvakrát prohráli, třikrát vyhráli a v tabulce Jižní divize jsou s 9 body na 3. místě. HV71 se v posledních zápasech veze na vítězné vlně, když třikrát v řadě zvítězilo, naposled ve Vídni 2:1.
     
    Slovan Bratislava

    Historicky nejúspěšnější slovenský hokejový klub z Bratislavy se v předešlé sezoně poprvé zúčastnil KHL a hned v premiérové sezoně oslavil postup do play-off. V osmifinále play-off však Slovan nestačil na moskevské Dynamo a podlehl mu 0:4, celkově skončil na 13. pozici. Bratislavané se účastnili také loňské European Trophy, ale na závěrečný turnaj se neprobojovali. V Jižní divizi skončili mezi osmi týmy na 6. místě. Letos se Slovanu v evropské soutěži daří zatím o poznání lépe a v tabulce Jižní divize je na 2. místě se ziskem 13 bodů. Lépe je na tom pouze finská Jyväskylä, která má lepší skóre a zápas k dobru. Naposledy hrál Slovan před dvěma dny se švédským Linköpingem a na domácím ledě ho porazil 4:2.
     
    Pěkný nedělní podvečer vám přeji při sledování textového online přenosu z hokejové European Trophy. Dnes nás čeká souboj dvou týmů z Jižní divize, nastoupí proti sobě slovenský záastupce v KHL Slovan Bratislava a semifinalista loňského ročníku European Trophy – švédské HV71 Jönköping.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 1. Miklík, 15. Bartovič, 25. Bartovič (Bližňák, Miklík), 28. T. Mikúš (R. Mraz, Kolena), 34. Mojžíš (Miklík, Škoula), 35. Hudáček (Sigalet, Kutlák), 57. Bartovič (Bližňák) – 11. Brithén, 33. Carlsson (Petrasek, W. Karlsson), 44. Sterling (Gagnon, Krog), 57. Sterling (Nilson, Holzapfel)


    HC Slovan Bratislava: Janus (Kopřiva) – Škoula, Sersen, Sigalet, Kutlák, Stajnoch, Mojžíš, Brejčák – Bartovič, Bližňák, Miklík – Hudáček, J. Mikúš, Netík – Daňo, Bakoš, Kukumberg – R. Mraz, T. Mikúš, Kolena, Kudrna.
    HV71: Wesslau (Gunnarsson) – Williamsson, Fantenberg, Johansson, Petrasek, Pilut, Larsson, Jansson – Nilson, Holzapfel, Jämtin – Carlsson, W. Karlsson, Sandberg – Sterling, Krog, Gagnon – Bengtsson, Brithén, Strandberg.

    Rozhodčí: Novák, Kubuš

    Diváci: 2167
    bahis siteleri