Švédsko – Finsko 0:5 (kon.) | Česko – Rusko 2:1 (kon.)
konec
Švédsko
0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Finsko
Neděle 01.09.2013, 13:00 • ČEZ Arena, Pardubice • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Závěrečný den Českých hokejových her přinese rozuzlení o tom, kdo po prvním turnaji Euro Hockey Tour zaujme vedoucí pozici. Variant je hned několik, ve hře jsou oba celky ze zápasu, jehož úvodní buly je naplánováno na 13:00. Proti sobě se v severském derby postaví výběry Švédska a Finska!
     
    Švédští hokejisté začali svoji pouť turnajem Euro Hockey Tour ve čtvrtek v Petrohradě, kde se postavili domácím Rusům. O osudu prvního duelu se rozhodovalo až ve třetí periodě, kdy Rusko odskočilo díky brankám Kuzněcova a Averina, dvougólové vedení poté dokázalo uhájit až do závěrečné sirény. Poté se Švédové přesunuli do pardubické ČEZ Areny, kde včera v podvečer udolali Českou reprezentaci 3:0.
     
    Finové již absolvovali v pardubické hale dva zápasy, oba dokázali vyhrát a za 120 minut hry inkasovali pouze tři branky. Již ve čtvrtek si poradili s českým výběrem 3:1, ve včerejším zápase s Ruskem předvedli skvělou jízdu ze zabezpečené obrany a přiblížili se k vítězství v turnaji.
     
    Jaká je tedy před závěrečným dnem matematika? Pokud v severském derby Finové vyhrají, nebude co řešit a připíší si primát bez ztráty jediného bodu. Případná výhra Švédů situaci komplikuje a dává tím možnost Rusům. Poté by mohla rozhodovat i minitabulka na skóre, takže rozhodovat může opravdu každá branka.
     
    Severské derby by mohlo do ČEZ Areny přilákat několik tisíc diváků a pořadatelé doufají, že se hala naplní více než v úvodních dvou hracích dnech. Obzvláště, když poté následuje utkání mezi Českou republikou a Ruskem.
     
    Úvodní sestavy:

    Švédsko: Ullmark (Karlsson) – Kronwall, Nilsson, Andersen, Fath, Viklund, Fransson, Ahnelöv – Hjalmarsson, Sjögren, Arlbrandt – Klasen, Ullström, Axelsson – Aslund, Rosén, Arvidsson – Kempe, Persson, Brodin – Janmark-Nylén, Rasmussen

    Finsko: Engren (Koskinen) – Lepistö, Hietanen, Mäntylä, Kousa, Korpikari, Lajunen, Marttinen, Ohtamaa – Osala, Lehterä, Salminen – Komarov, Koskiranta, Savinainen – Mankinen, Ramstedt, Jormakka – Koivisto, Sallinen, Pakarinen – Wirtanen

    Rozhodčí: Hribik, Jeřábek – Gebauer, Lederer.
     
    Hráči jsou již nastoupeni na hrací ploše, na programu jsou státní hymny obou mužstev.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Hned v úvodu utkání máme přerušení po zakázaném uvolnění finského výběru. V pozoru tak bude muset být brankář Engren.
     
    00:39
    Nyní to bude ale přesně naopak. Již v první minutě zápasu uvidíme přesilovou hru Suomi, na trestnou lavici putuje Dick Axelsson (SWE), který se provinil hrou vysokou holí. Podaří se zatím neomylným Finům znovu dostat do vedení?
     
    01:02
    Švédové začínají hru v oslabení dobře, dostali puk na polovinu soupeře.
     
    01:42
    Kousa chytře posunul puk na Teemu Ramstedta, který měl na kruzích čas na zakončení. Jeho střela tahem sice prověřila Ullmarka, do sítě ji ale švédský brankář nepustil.
     
    02:02
    Savinainen dostal na levé straně hodně volného prostoru, a tak příklepem vyslal kotouč směrem ke švédské svatyně. Puk zapadl přímo do Ullmarkovy lapačky.
     
    02:27
    Finská početní výhoda je velmi dobrá, od modré nyní zkusil štěstí Juuso Hietanen, ani on si ale na švédského brankáře nepřišel.
     
    02:39
    Výběr Tre Kronor hraje v plném počtu a může se pokusit poprvé v zápase prověřit obranu Suomi.
     
    03:32
    Jenže se znovu blýskalo na druhé straně! Pekka Jormakka měl na hokejce vedoucí branku, po střele z protiútoku dva na jednoho se dostal ještě k dorážkám, jedna z nich skončila na tyči Ullmarkovy branky!
     
    03:58
    První útok Tří korunek končí u Engren, finský brankář raději ukryl kotouč pod lapačkou a přerušil hru.
     
    04:13
    První přesilová hra nyní čeká také Švédy. Za katr se za sevření puku rukou posadí Jyri Marttinen (FIN).
     
    05:03
    Franssonova střela od modré čáry byla přizvednuta nad branku, finská čtveřice se následně osvobozuje vyhození až k Ullmarkovi.
     
    05:32
    Početní výhoda Švédska zatím není tak úspěšná, jako na druhé straně. Nutno ale říci, že Finové se na celém turnaji brání velmi kvalitně.
     
    05:48
    Kronwallovo nahození zaplulo přímo do výstroje brankáře Atteho Engrena.
     
    06:13
    Přesně s návratem vyloučeného Marttinena vyslal z pravého kruhu na branku nepříjemný pokus Hjalmarsson. Finský gólman toho příliš neviděl, ale i přesto dokázal puk vytěsnit mimo tři tyče.
     
    07:03
    Po sedmi odehraných minutách nás čeká již třetí vyloučení. Finský protiútok zastavil drobným háčkem Nicklas Persson (SWE), který po právu usedne k časoměřičům.
     
    07:38
    Dobrou práci v obraně Švédska předvedl David Ullström. Nejen, že dostal puk z obranné třetiny, ještě se pokusil o únik. Obrana soupeře si s ním ale dokázala poradit.
     
    08:16
    První početní výhoda Finů tedy vypadala mnohem lépe, nyní se hráčům ze země tisíce jezer nedaří usadit v útočném pásmu.
     
    08:38
    Od modré čáry Hietanen příklepem vyprášil hruď Linus Ullmarka. Švédský brankář stále zůstává nepřekonán.
     
    09:10
    Persson se ihned z trestné lavice mohl vrhnout do protiútoku, chvíli to dokonce vypadalo, že půjde sám na branku, ale nakonec se obránci soupeře stihli včas vrátit a jeho únik zastavit.
     
    09:41
    Iiro Pakarinen donutil švédského brankáře k dalšímu zákroku, jeho příklep z hranice levého kruhu zaduněl na betonu Ullmarka.
     
    10:31
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Nedůslednost Švédů před jejich brankou přináší tvrdý trest! Z nenápadného přečíslení vyplynula střela Koskiranty, kterou ještě zvládl Ullmark vyrazit, nicméně na dorážku z bezprostřední blízkosti již nestačil. Autorem branky je LEO KOMAROV – 0:1! Asistence: Jarno Koskiranta a Veli-Matti Savinainen.
     
    10:56
    Švédové musí rozhodně zabrat, pokud chtějí pomýšlet na úspěch. Finsko se tímto gólem přiblížilo k výhře na Českých hokejových hrách.
     
    11:34
    Tři korunky se nedokáží na delší dobu usadit v pásmu, pokud se jim podaří soupeře zatlačit, přijde vždy nepřesná přihrávka, která jejich tlak velmi rychle ukončí.
     
    12:20
    Z voleje poslal puk na branku Tom Nilsson, brankář Engren se stihl včas přemístit a jeho pokus vytěsnit mimo tři tyče.
     
    12:23
    Nyní bude mít Švédsko příležitost na srovnání, bude totiž hrát přesilovou hru. Hůl příliš vysoko zvedl Sami Lepistö (FIN) a za svůj přestupek odchází na trestnou lavici.
     
    12:38
    Švédská kombinace vyústila ve střelu kapitán Staffana Kronwalla, kterou ale obětaví finští zadáci přizvedli do ochranné sítě.
     
    12:53
    Nyní se finská čtveřice osvobozuje vyhozením až k Ullmarkovi.
     
    13:24
    Přesilovka Švédů je zatím velmi špatná, téměř ani nedokázali nahlédnout do útočné třetiny.
     
    13:55
    Vzápětí ale přišel rychlý přechod přes střední pásmo, mezi obránce si najel Dick Axelsson, jenž prudkou střelou po zemi poslal puk do bočního oblouku branky Atteho Engrena!
     
    14:17
    Finové půjdou na šest sekund do tří. K Lepistömu usedá za stejný přestupek Oskar Osala (FIN).
     
    14:28
    Nyní již je výběr Suomi ve čtyřech. Před brankou Engrena však vznikl velký závar, nikomu ze švédských útočníků se ale nepodařilo dostat puk přes brankovou čáru.
     
    14:48
    Arlbrandt posunul podél modré čáry puk na Staffana Kronwalla, který měl možnost pořádně ukázat své střelecké umění. Rána byla prudká, nicméně před finským gólmanem nikdo nestál, a tak si ji Engren bez problémů našel a ukryl do připravené lapačky.
     
    15:13
    Finové vyhazují a posílají na led čerstvou čtveřici.
     
    15:43
    Hodně zajímavá situace. Hra byla přerušena kvůli hře Švédska v šesti, rozhodčí ale nakonec nevylučují. Po dohodě a krátkém promlouvání s kapitánem Tří korunek své rozhodnutí změnili a nařídili vhazování na půlící čáře.
     
    16:17
    Finové dlouhé minuty v oslabení zvládli a nyní mohou znovu pomýšlet na útočné hrátky.
     
    16:42
    Juuso Hietanen poslal puk do ohně, po sérii odrazů však skončil v rohu. Následuje zakázané uvolnění Švédů.
     
    17:15
    Finsko nyní tráví dlouhý čas v útočné třetině, k ohrožení branky se ale nedostalo. Hraje totiž především po rozích.
     
    18:00
    Tre Kronor se velmi složitě dostávají z obranného pásma a po zbytečných chybách nabízejí příležitost finským hráčům. Po jedné takové připsal další zákrok Ullmarkovi Jarno Koskiranta.
     
    18:29
    Švédové se v útočné třetině příliš dlouho neohřáli a naopak mohli inkasovat z protiútoku. Jesse Mankinen byl sice bráněný, ale i přesto dokázal vystřelit. Tečovaný kotouč nakonec nadělal Ullmarkovi pořádné problémy, ale za svá záda ho nepustil.
     
    18:53
    Zajímavý závar před Ullmarkem se snažil několika dorážky ukončit Iiro Pakarinen, ani natřikrát ale přes ležícího brankáře puk z hranice brankoviště do sítě nepropasíroval!
     
    19:07
    V závěru první periody přichází přesilová hra pro Švédy. Jere Sallinen (FIN) tak dostává finský výběr znovu do problémů.
     
    19:35
    Po hře vysokou holí jednoho ze švédských hráčů se hra dostává před Ullmarka.
     
    19:42
    Po vhazování kotouč doklouzal na modrou čáru, odkud ho prudkým nahozením poslal do lapačky Ullmarka Juuso Hietanen.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství severského derby je za námi. Více ze hry mají zatím hráči Finska, kteří zaslouženě vedou díky brance Komarova z jedenácté minuty. Švédové si příliš šancí nevytvořili, a tak se nemohou divit, že zatím mají k vítězství blíže jejich severští kolegové. Druhá třetina odstartuje zhruba v 13:49.
     
    Střely na branku po první třetině: 6:15
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Švédové ještě budou na začátku druhé třetiny dohrávat přesilovou hru.
     
    20:48
    A hrají ji velmi sympaticky! Simon Hjalmarsson vyslal dvě nepříjemné střely na Engrena, finský brankář se má na začátku druhého dějství co ohánět!
     
    20:59
    Nyní měl gól na hokejce David Ullström, na hranici brankovišti ale trefil pouze beton přesouvajícího se Engrena!
     
    21:20
    Unikajícího finského hráče zastavil hákováním Staffan Kronwall (SWE), který tím oslabuje svůj tým a dává celku Suomi možnost navýšit vedení.
     
    21:39
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra byla využita velmi rychle! Po devatenácti vteřinách se Finové prosazují podruhé, hodně jim k tomu však pomohlo štěstí. OSKAR OSALA byl s pukem za brankou, o nohu švédského brankáře ho však dostal za brankovou čáru – 0:2! Bez asistence.
     
    22:23
    Tlak Švédů byl druhou brankou soupeře přerušen, hráči Tre Kronor se nemohou dostat zpátky do tempa.
     
    22:44
    Puk nyní skončil mimo mantinely, hra je tedy přerušena.
     
    23:09
    Tuukka Mäntylä měl poměrně hodně času na modré čáře, jeho prudké nahození ale trefilo první atakujícího hráče Švédska.
     
    23:58
    Johan Fransson si udělal útočný výlet z obrany a přes tři protihráče se dostal až ke střele. Jeho zakončení ale nenadělalo finskému brankáři příliš starostí, hokejkou ho dokázal odklidit vysoko nad branku.
     
    24:17
    Tom Nilsson dostal kotouč k pravému mantinelu, čekal na spoluhráče až mu sjedou před brankáře, ale nedočkal se. Nahození skončilo přímo u Engrena.
     
    25:09
    Z rychlého protiútoku trefil z ostrého úhlu Pekka Jormakka pouze boční síť.
     
    26:03
    Mario Kempe byl obrán o puk velmi sporným způsobem, rozhodčí se však vylučovat nerozhodli. Útočná akce Švédska je u konce.
     
    26:14
    Naopak na druhé straně došlo k ohrožení branky Švédů. Nahození Mäntyly se snažil tečovat Jormakka, puk nakonec zapadl přímo do náruče Linus Ullmarka.
     
    26:45
    Švédové mají v obraně velká okénka, díky kterým nabízí soupeři nadějné šance. Hned dva Finové se ocitli úplně volní v prostoru mezikruží, zakončit se jim však nepodařilo.
     
    28:00
    Nicklas Persson projel na pravé straně a rozhodl se tvrdě vypálit. Puk z jeho čepele skončil na pravém betonu finského brankáře ve službách pražského Lva.
     
    28:46
    Finové jsou u každého kotouče dříve a dokáží tím soupeře na delší dobu zatlačit před brankou. Jormakka vyslal nepříjemný pokus z hranice levého kruhu, kotouč ale prosvištěl mimo.
     
    29:08
    Švédský protiútok končí postavením mimo hru.
     
    29:08
    Brankář Atte Engren má nějaký problém s maskou, který musí být ihned vyřešen. Hra tedy zatím pokračovat nemůže.
     
    29:31
    Ullströmovi střela od levého mantinelu příliš nesedla, brankář Engren se pouze ohlédl.
     
    30:19
    Finský bek zahrál vysokou holí, hráči Suomi se dožadovali přerušení. Tlak soupeře ale pokračuje i nadále.
     
    30:53
    Po delší době musel být v pozoru brankář Ullmark, který ukryl do lapačky lehké nahození Ramstedta.
     
    31:02
    Švédové mají šanci zkorigovat nepříznivý stav. Oskar Osala (FIN) obdržel menší trest za hákování.
     
    31:53
    Dlouhá kombinace v útočné třetině poslal kotouč na modrou čáru, opřel se do něj Johan Fransson, avšak puk mezi tři tyče nenasměroval.
     
    32:24
    Švédská pětice nyní ostřelovala branku Engrena ze všech stran. Problémem je však to, že ani jeden z pokusů se nevešel mezi tři tyče.
     
    33:02
    Vyloučený Osala byl již na ledě, kdy měl nadějnou příležitost útočník první formace Simon Hjalmarsson. Dostal hodně prostoru, sjel si až na mezikruží, ale prudkou ranou o kousek přestřelil břevno Engrenovy branky!
     
    33:20
    Finové vyhazují na zakázané uvolnění. Švédové jsou ve druhém dějství rozhodně aktivnější, než v tom prvním. Na skóre se to ale zatím ani náhodou neprojevilo.
     
    33:31
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ihned po vhazování se Finové vrhli dopředu a ukázali svoji extratřídu! Ukázkově provedený protiútok táhl Lehterä, který přesně našel SAKARIHO SALMINENA, jemuž stačilo poslat kotouč do prázdné švédské branky – 0:3! Asistence: Jori Lehterä a Sami Lepistö.
     
    34:00
    Švédové si za svůj výkon prohrávat o tři branky nezaslouží, dnes rozhoduje efektivnost v proměňování střeleckých příležitostí.
     
    34:40
    Pekka Jormakka se objevil osamocený na kruzích, Ullmark musel předvést další kvalitní zákrok.
     
    35:29
    Hra je přerušena poté, co se puk po odrazu od švédského brankáře třepotá v síti. Finové mají nyní jednoznačně psychicky navrch a snaží se definitivně rozhodnout dnešní duel.
     
    35:54
    Sakari Salminen dostal přihrávku při přejezdu přes modrou čáru, nepříjemnou střelu bekhendem vytěsnil Ullmark vyrážečkou mimo.
     
    36:28
    Přihrávka napříč středním pásmem byla přizvednuta mimo hřiště a skončila mezi diváky.
     
    37:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Celek Suomi si již dělá prakticky, co chce. Přesná kombinace začala u Ramstedta, jenž posunul puk na střed na PEKKU JORMAKKU, který nadvakrát ze vzduchu a zády k brance doklepl kotouč za záda bezmocného Ullmarka – 0:4! Asistence: Teemu Ramstedt.
     
    37:57
    O tom, kdo vyhraje České hokejové hry v tuto chvíli nemohou být pochyby, Švédové by museli vstřelit šest branek.
     
    38:34
    Aspoň o jednu čestnou se snažil dvougólový střelec ze včerejšího zápasu proti českému týmu Per Aslund, jeho bekhend však skončil pouze na boční síti Engrenovy svatyně.
     
    39:26
    Nicklas Andersén si v závěru druhé dvacetiminutovky připsal také střelecký pokus, opět ale nechal vyniknout připraveného Engrena.
     
    39:40
    Po hrubé chybě ve finské obraně šel sám na branku Simon Hjalmarssona, zkusil ruský blafák mezi betony, ale na skvěle chytajícího Engrena si nepřišel!
     
    39:44
    A něco pro diváky! Pardubická ČEZ Arena byla svědky bitky mezi Ville Lajunenem (FIN) a Pärem Arlbrandtem (SWE). Lépe to dopadlo pro finského hráče, oba jsou ale vyloučeni na pět minut + do konce utkání.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé periodě jsme viděli tři branky na straně Suomi! Finové sem evidentně přivezli silný výběr a zatím to jasně vypadá, že turnajem projdou bez jediné porážky. Švédsko mělo hned několik příležitostí, Finy však drží kvalitní brankář Engren. Třetí a zřejmě poslední třetina odstartuje asi v 14:40.
     
    Střely na branku po druhé třetině: 21:25
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Švédové se hned zkraje pokusili o rychlou akci, ta ale skončila ještě dříve než vlastně stihla začít.
     
    41:20
    Je pískáno zakázané uvolnění Švédů, hra se opět vrací před Ullmarka.
     
    41:37
    Finská akce je zastavena pro ofsajd. Hra se v počátku závěrečného dějství hodně kouskuje.
     
    42:50
    Nahození Marttinena se ještě snažili tečovat dva protihráči, puk ale beze změny skončil až na zadním mantinelu.
     
    43:41
    Do samostatného úniku se dostal finský Leo Komarov, svoji střelu tahem ale mezi tři tyče nenasměroval!
     
    43:57
    Obrana Tří korunek opravdu není příliš kompaktní, Finové se dostávají do šancí velmi zlehka. Nyní po pravé straně prošel Ramstedt a střelu poslal do připravené lapačky Linus Ullmarka.
     
    44:53
    Švédové rozjížděli další akci od své branky, po nepřesném zpracování jsou ale všechny naději pro tentokrát zmařeny.
     
    45:19
    Budeme svědky další početní výhody, zahrají si ji Finové. Za zbytečný faul v útočné třetině je za katr odkázán Viktor Arvidsson (SWE). Jeho trest je definován jako podražení.
     
    45:21
    Finové jsou vzápětí vykázáni z útočné třetiny kvůli přihrávce rukou.
     
    46:00
    Úplně volný se před brankářem objevil Sakari Salminen, přihrávku však z první nedokázal dobře trefit.
     
    46:23
    Finské obléhání soupeřovy branky je prozatím u konce, nepřesná přihrávka je sama vyhnala z útočného pásma.
     
    47:16
    Nyní se tam již vrátili a byla z toho velmi dobrá příležitost! Mikko Kousa si velmi chytře sjel od modré čáry a dostal přihrávku. První jeho střela se k němu ještě vrátila, následná dorážka se sice kutálela podél brankové čáry, pátým gólem ve švédské síti ale neskončila!
     
    47:19
    Vzápětí hrají Švédové v pěti.
     
    47:48
    Po delší době si úspěšný zákrok musel připsat také Atte Engren, střela Ullströma mu však příliš problémů nenadělala.
     
    48:16
    Rychlý protiútok vyřešil Iiro Pakarinen střelou do Ullmarkovy náruče. Vybojoval tím vhazování v útočném pásmu.
     
    49:06
    Obrovská šance Švédska nekončí čestným gólem! Viktor Arvidsson krásně prošel po pravé straně a vypálil. Engren vyrazil puk pouze před sebe a dal tak možnost dorážet Davidu Ullströmovi, který snad natřikrát nedokázal poslat puk do branky!
     
    50:00
    Dnešnímu utkání přihlíží 3 757 diváků.
     
    51:02
    Nenápadná akce na druhé straně končí na břevně! Iiro Pakarinen dostal kotouč do jízdy, po stahovače vypálil mezi nohama obránce a trefil horní tyč!
     
    52:16
    Švédové se snaží odpovědět, po nepřesném pasu na modrou ale jejich útočná mise prozatím končí.
     
    53:15
    Pěknou a hodně tvrdou ránu vyslal Tobias Viklund, puk se ale přes stojící hráče k Engrenovi ani nedostal.
     
    54:18
    Hietanen si hezky vybruslil od mantinelu a nebezpečnou střelou prověřil pozornost Ullarka. Ten pátý gól za svá záda nepovolil.
     
    54:45
    Toni Koivisto se z pravé strany natlačil před branku a vyzkoušel svůj bekhend. Švédský brankář byl na tyči namáčknut včas.
     
    55:40
    Linus Klasen je dnes naprosto neviditelný, chtěl to změnit chvíli před koncem, avšak prudkou střelou napálil pouze nohu Kousy.
     
    56:18
    Zápas se spíše dohrává, na Švédsku je vidět, že chce zaznamenat alespoň jeden gól a pokazit tím Engrenovi čisté konto.
     
    57:26
    Další finská útočná akce byla odměněna potleskem. Brankář Ullmark společně s obránci netušili, kde mají po střele Kousy kotouč, ten byl úplně volný na brankovišti. Nikdo z Finů ho ale doklepnout do sítě nestihl!
     
    58:28
    Engren si připsal další dva úspěšné zákroky. O tom, kdo bude vyhlášen nejlepším hráčem zápasu na straně Suomi nemohou být pochyby.
     
    58:48
    Dokonají Finové pověstné "bůra"? Šanci budou mít díky vyloučení Dicka Axelsson (SWE), jenž dostává dvě minuty za hrubost.
     
    58:58
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A je to tu! Rychlá a smrtelná akce v početní výhodě znamená pátý gól ve švédské síti! Nahození od modré čáry tečoval do šibenice Ullmarkovy svatyně OSKAR OSALA – 0:5! Asistence: Sami Lepistö a Jori Lehterä.
     
    59:24
    Finové mohou být se svým vystoupením v Pardubicích rozhodně spokojení, Švédové v dnešním zápase nedokázali skórovat, a tak z jejich strany se o úspěchu mluvit nebude.
     
    59:54
    Poslední střelu na branku vyslal Viktor Arvidsson, Engren znovu chytá.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Finsko vyhrává České hokejové hry!
     
    Nejlepšími hráči dnešního zápasu jsou: na straně Finska nepřekonaný brankář Atte Engren. Na švédské straně bylo těžké vybírat, cenu nakonec dostává Simon Hjalmarsson.
     
    Nyní ještě dojde k vyhlášení vítěze Českých hokejových her. V tuto chvíli je již jasné, že se jedná o celek Suomi, kteří ve třech zápasech dostali jediný gól a bez ztráty bodu se tak mohou radovat.
     
    Nesmíme ale zapomenout na závěrečný zápas české reprezentace proti Rusku, utkání začíná v 18 hodin.
     
    Střely na branku: 25:31
     
    Příjemné nedělní odpoledne přeje Petr Dejnožka. (15:13:41)
    Marken.cz

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 11. Komarov (Koskiranta, Savinainen), 22. Osala, 34. Salminen (Lehterä, Lepistö), 38. Jormakka (Ramstedt), 59. Osala (Lepistö, Lehterä)


    Švédsko: Ullmark (Karlsson) – Kronwall, Nilsson, Andersen, Fath, Viklund, Fransson, Ahnelöv – Hjalmarsson, Sjögren, Arlbrandt – Klasen, Ullström, Axelsson – Aslund, Rosén, Arvidsson – Kempe, Persson, Brodin – Janmark-Nylén, Rasmussen
    Finsko: Engren (Koskinen) – Lepistö, Hietanen, Mäntylä, Kousa, Korpikari, Lajunen, Marttinen, Ohtamaa – Osala, Lehterä, Salminen – Komarov, Koskiranta, Savinainen – Mankinen, Ramstedt, Jormakka – Koivisto, Sallinen, Pakarinen – Wirtanen

    Rozhodčí: Hribik, Jeřábek – Gebauer, Lederer

    Diváci: 3757
    bahis siteleri