Tisková konference Rytířů Kladno (kon.) | Tisková konference Bílých Tygrů Liberec (kon.)
Tisková konference HC Olomouc (kon.) | Tisková konference Horácké Slavie Třebíč (kon.)
Tisková konference HC Dukla Jihlava (kon.)
konec
Tisková konference HC Dukla Jihlava

Pátek 06.09.2013, 13:15Tiskové konference
     
    To je pro tuto chvíli vše, všichni tři zpovídaní se loučí se slovy, že doufají a věří v úspěšnou sezónu a těší se, že na Horácký zimní stadion si najde cestu co nejvíc fanoušků, kteří budou tvořit parádní kulisu pro svůj tým.
    Loučíme se s Vámi z tiskové konference klubu Dukla Jihlava a přejeme Vám příjemný zbytek dne. (13:56:54)
     
    Dále pro fanoušky máme čerstvou novinku – jednatel Dukly, pan Bedřich Ščerban oznámil, že Anatolij Protasenja uspěl na zkoušce v Minsku a podepsal smlouvu v KHL.
     
    Novináři samozřejmě nemůžou vynechat Viktora Ujčíka a jeho zdravotní stav, který fanoušky mimořádně zajímá – jak to tedy s ním je?
    Petr Vlk: "Viktor už s námi dnes normálně trénoval, je zdravotně v pořádku."
     
    Dále na Bedřicha Ščerbana míří otázka ohledně spolupráce se Zlínem – kolika hráčů by se měla týkat?
    "Zatím to máme vyjednané u Vojty Zadražila, za kterého nám Zlín bude poskytovat adekvátní náhradu. Původně byl v plánu Oldřich Kotvan, nyní jsme se ale dozvěděli, že ten jedná se svým původním mateřským klubem, takže se to možná ještě zkomplikuje. Každopádně jsme se Zlínem domluveni, že když nastoupí Vojta za Zlín, tak nám zase poskytnou někoho oni zpět.
     
    Jak je to s rozpočtem klubu? Tato otázka je samozřejmě pro Bedřicha Ščerbana: Jsme v průměru první ligy, rozhodně nepatříme k nejbohatším klubům první ligy. Nechci říkat konkrétní částku, to je obchodní tajemství. Se sponzory se to má tak, že doba není příznivá a někteří odcházejí, protože první, co manažer firmy škrtne, jsou výdaje na reklamu. Jinde se nám ale zase podařilo navýšit částky, za což jsme samozřejmě moc rádi.
    Když to tak vezmu, některé farmy třeba řeknou určitou částku, ale neberou v potaz, že například dvanáct hrářů neplatí, protože je mají odjinud. U nás to takhle nefunguje.
     
    Další otázka se týká situace ohledně brankářů – kdo bude jedničkou a kdo bude krýt záda?
    Petr Vlk: "David Rittich bude naší jedničkou, je to mladý nadějný gólman, Lukáš Sáblík mu bude krýt záda. Není teď možné říct, že například David odchytá tři zápasy a pak nastoupí Lukáš, budeme se zařizovat podle aktuální situace.
     
    Jak vidí Petr Vlk pozice jiných týmů před sezónou? Myslím, že vysoko by mohly být Budějovice, Olomouc, Boleslav.
    Tomáš Čachotský reaguje: "Myslím si, že trenér řekl ty favority, ale uvidíme, jak to bude během sezóny, vůbec jim to třeba nemusí sednout. Liga se vyrovnává. Já soufám, že vysoko budeme hrát i my.
     
    Jak je to s Horáckým zimním stadionem?
    Bedřich Ščerban: Náš zimák má životnost už za sebou, to snad všichni ví. Nezažil jsem snad poradu, kdy bychom toto téma neřešili. Už se stalo, že z deseti bodů porady bylo devět ke správci stadionu.
     
    Další otázka míří na konkrétní cíle Dukly, odpovídá Bedřich Ščerban. „Náš rozpočet není nafukovací, a jak jsem již řekl, náš cíl je urvat co nejlepší pozici před play-off. Nechceme se stresovat konkrétními místy, protože pak se to hrozně těžko vymáhá.“
     
    Loni byla návštěvnost spíše průměrná, jak to vidíte letos? Může Viktor Ujčík přitáhnout lidi na stadion?
    Bedřich Ščerban: Jeden hráč nemůže na stadion natáhnout nastálo lidi. Bude záležet na tom, jak se s tím popere celý tým. Pokud bude bojovný, lidé budou chodit. Často se může stát, že mladí někde udělají chybu – my je za to nechceme zadupat, chceme jim dát prostor se rozvíjet a doufáme, že diváci budou též k nim shovívavější.
    Tomáš Čachotský: Je to tak, výsledky potáhnou lidi na stadion, ne hráči. A ty výsledky budou.
     
    Bedřich Ščerban následně odpovídá na otázku ohledně výchovy mladých hráčů: „Najeli jsme na spolupráci s extraligovým Zlínem, abychom svoje hráče dále rozvíjeli a pomohli jim růst. Díváme se hodně do budoucna, ne na příští sezónu, jak dopadneme, ale na to, jaké budeme mít hráče, jaké hráče vychováme."
    Petr Vlk se ještě vyjadřuje k mladým tvářím v dresu Dukly: "„My mladé kluky máme a chceme na nich v budoucnu stavět. Do obrany máme třeba Filipa Dundáčka a Romana Čermáka, útok například ti zmínění Střecha a Jícha. Doufám, že jsem na nikoho nezapomněl. Každopádně jsou to nadaní kluci, se kterými budeme moct pracovat."
     
    Nebylo by lepší, kdyby se příprava hrála bez diváků? Petr Vlk: „Předtím se nadávalo, že nehrají mladí, teď zase, že hrají. Samozřejmě na hráče je tlak, ale musí se s tím vyrovnat a bez diváků by to nebylo ono.
    Tomáš Čachotský: „Co Čech, to trenér, každý na to má jiný názor, ale bez diváků by to samozřejmě nešlo.“
    Bedřich Ščerban: "Hokej se hraje pro diváky a nikdy tomu jinak nebylo. Hrát bez nich by bylo zbytečné."
     
    Je podle trenéra kvalitnější tým než loni? „Určitě není horší. V obraně kluci dozrávají, posilu máme Janise Andresonsa, to je kvalitní bek. V útoku máme třeba Michala Důrase, ten může nahradit třeba Dana Hodka. Poté také záleží na zdravotním stavu Viktora Ujčíka, jak moc bude hrát. Ale tým rozhodně není horší než loni, myslím si, že dozrál. Je tedy minimálně stejně dobrý, ne-li lepší.
     
    Následně nastiňuje pohled kapitána Tomáš Čachotský. „Příprava byla hodně tvrdá, jedna z nejtěžších, co jsem ve své kariéře zažil. Ale myslím si, že fyzicky bychom měli být připraveni dobře, tady by neměl být problém. Letos máme v kabině výbornou partu, od toho se to dál bude odvíjet. Věřím nám a myslím si, že budeme dobří.“
     
    Následně se také vyjadřuje hlavní trenér Jihlavy, pan Petr Vlk a hodnotí právě končíčí přípravu týmu. "Do přípravy jsme vkročili dobře, dvě utkání jsme odehráli solidně. Do sestavy se také dostali mladší hráči, což se též promítlo ve výsledcích. Do turnaje ve Zvolenu jsme byli v podstatě spokojeni. Tam jsme ale začali mít problém se zraněními. Někdy to také souviselo s nezkušenostmi mladých, kteří prostě neví, jak v některých situacích reagovat a z toho ta zranění také mohou plynout."
     
    Slova se na úvod ujímá jednatel Dukly, pan Bedřich Ščerban a nastiňuje plány Dukly pro následující období. "Sestavu máme v rámci možností takovou, jakou máme a na jakou máme prostředky. S trenérem jsme domluveni, že chceme postupovat postupnými kroky a před play-off se držet na co nejlepších pozicích, kde to bude možné."
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:15.

    Diana Váňová

    bahis siteleri