konec
Formule 1: VC Itálie

Vítěz: S. Vettel

Neděle 08.09.2013, 14:00 • Okruh: Monza, Itálie • Formule 1
     
    Ačkoliv stáj Ferrari na domácí půdě nevyhrála, zaznamenala i tak výborný výsledek. Fernando Alonso totiž dojel druhý, Felipe Massa čtvrtý. Dobře si vedl i Nico Hülkenberg na Sauberu, který po třetím místě v kvalifikaci skončil pátý. Další závod je na programu 22. září, kdy se na okruhu v Marina Bay pojede Velká cena Singapuru. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost a za 14 dní opět na počtenou. (15:40:39)
     
    Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymny vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a tradiční šampaňské.
     
    Konečné pořadí Velké ceny Itálie: 1. Vettel, 2. Alonso, 3. Webber, 4. Massa, 5. Hülkenberg, 6. Rosberg, 7. Ricciardo, 8. Grosjean, 9. Hamilton, 10. Button. Závod nedokončili Di Resta a Vergne.
     
    Konec závodu.
     
    53
    SEBASTIAN VETTEL jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Itálie! Druhý dojel Fernando Alonso, třetí Mark Webber.
     
    53
    Jezdci najeli do posledního kola a Sebastian Vettel si jede pro vítězství ve Velké ceně Itálie!
     
    52
    Těsně před koncem závodu si připomeňme, že šachovnicový praporek neuvidí Paul di Resta a Jean-Eric Vergne, kteří ze závodu předčasně odstoupili.
     
    50
    Průběžné pořadí: 1. Vettel, 2. Alonso, 3. Webber, 4. Massa, 5. Hülkenberg, 6. Rosberg, 7. Ricciardo, 8. Grosjean, 9. Button, 10. Hamilton.
     
    50
    Brit ve službách Mercedesu si vzápětí vyšlápl i na Sergia Péreze a díky systému DRS se protlačil na desátou příčku, která mu zaručí alespoň bod.
     
    49
    Lewis Hamilton zaútočil na Kimiho Räikkönena, jehož tak odstrčil na 12. příčku.
     
    49
    Druhý Fernando Alonso trochu zrychlil, ale pořád má ztrátu na vedoucího Vettela skoro 10 vteřin.
     
    48
    Kimi Räikkönen a Lewis Hamilton, kteří nepostoupili z druhé části kvalifikace, se nachází na 11., resp. 12. místě, což by jim body z této GP nevyneslo.
     
    46
    Světlo světa spatřil předběžný návrh plánovaných Velkých cen na příští rok. V dosavadním plánu se vyskytuje 21 závodů, což ale odporuje regulím, neboť ty jasně říkají, že během jednoho ročníku se může odjet maximálně dvacet závodů. Zatím to vypadá, že se zřejmě nepojede buď v Mexiku, které by se do seriálu F1 vrátilo poprvé od roku 1992, ruském Soči nebo Koreji.
     
    45
    Průběžné pořadí: 1. Vettel, 2. Alonso, 3. Webber, 4. Massa, 5. Hülkenberg, 6. Rosberg, 7. Ricciardo, 8. Grosjean, 9. Button, 10. Pérez.
     
    44
    Sebastian Vettel, který stále vede ve Velké ceně Itálie, si před druhým Alonsem drží velký odstup. Na Španěla má totiž k dobru téměř 12 sekund.
     
    43
    Na konci cílové rovinky zaútočil Räikkönen na Gutiérreze a pilota stáje Sauber relativně bez problémů předjel.
     
    42
    Mechanici zřejmě van der Gardeho nečekali, a tak chvíli trvalo, než se všichni opět zkoncentrovali. Nizozemec tak kvůli tomuto nedorozumění přišel o drahocenné vteřinky.
     
    41
    Do boxů zamířil Giedo van der Garde, který spolu s jezdci Marussie krouží na konci startovního pole.

    Michal Šandor