Mitchell – Arreola Arreola (K.O.)
K.O.
S. Mitchell – C. Arreola

Arreola

Neděle 08.09.2013, 05:45 • Fantasy Springs Casino, Indio • Těžká váha
     
    Reportáž, fotogalerii, ohlasy a další novinky naleznete na webu www.profiboxing.cz!

    Přeji vám příjemný zbytek noci či případně nedělního rána. A příští týden u šlágru Floyd Mayweather – Saul Alvarez nashledanou! (05:54:26)
     
    Co dodat, tohle je z naší první boxerské noci na onlajny.com všechno. Novým šampiónem WBC (Mezinárodní) a WBO (Severoamerický) v těžké váze je dvaatřicetiletý Chris ARREOLA.
     
    Předpoklady se potvrdily. Mitchellova brada je bohužel pro něj a jeho kariéru příliš křehká na to, aby odolávala těm nejlepším. Arreola, jeden z nejtvrdších ranařů těžké váhy se s ním popasoval během necelého jednoho kola.
     
    Konec zápasu – ARREOLA vítězí TKO v čase 2:26 minuty prvního kola!
     
    A je tu první knockdown zápasu!!!
     
    Ale nyní koupil zadní od Arreoly a je v obrovských problémech!
     
    Aktivněji do zápasu vstoupil Mitchell, který zatím dobře kombinuje i pracuje přední rukou...
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    05:44
    Klasické předzápasové záležitosti jsou za námi, nic nebrání očekávané velké boxerské podívané. A to doslova a do písmene...
     
    05:42
    Tak i Mitchell našel cestu do svého rohu, čeká nás představení obou boxerů od Jimmyho Lennona a jde se na to.
     
    05:39
    A za svým rivalem nyní míří také Seth MITCHELL.
     
    05:38
    Očekávané je zde, do ringu právě míří Chris ARREOLA, který je v tomto zápase veden jako vyzývatel o tituly WBO (Severoamerický) a WBC (Mezinárodní).
     
    05:25
    Z nočního duelu se pomalu stává ve střední Evropě ranní. Oba tvrďáci, kteří mimochodem navážili den před zápasem shodně 242 liber – 109,8 kg, přijdou do ringu každou chvíli...
     
    05:14
    A první překvapení večera je na světě – Rafael Marquez (41-9), bratr slavnějšího Juana Manuela – prohrává K.O. v devátém kole s Efrainem Esquiviasem (17-1-2), přestože byl po většinu duelu tím lepším boxerem v ringu.
     
    04:35
    Právě začal poslední předzápas – v pérové váze – mezi Rafaelem Marquezem a Efrainem Esquiviasem, který je vypsán na deset kol.

    Už před tím zvítězil v desetikolovém souboji super pérové váhy Ronny Rios (22-0) jasně 3:0 na body nad nebezpečným Josem Angelem Beranzem (36-2-28).

    A také Ryan Caballero (2-0), který ve čtyřech kolech souboje super bantamové váhy porazil debutujícího Lyonellem Kellyho (0-1).
     
    Ostatně více si k tomuto zápasu můžete přečíst v podrobném preview na webu www.profiboxing.cz
     
    Mitchell začal s profesionálním boxem až v šestadvaceti letech, předtím se totiž věnoval americkému fotbalu. Postupem času se agresivním stylem vypracoval do pozice potencionálního soupeře bratří Kličků, jenže už zápas s Chazzem Witherspoonem ukázal naplno jeho slabinu v podobě obrany a "skleněné brady".

    To se naplno projevilo v následném duelu s Johnathonem Banksem, který jej knockoutoval ve druhém kole. Mitchell mu sice v odvetě porážku vrátil po bodovém triumfu, ustrašeným výkonem si ale příliš kritiky neumlčel, spíše naopak.
     
    Arreola má za sebou už i duel o titul mistra světa, když v roce 2009 vyzval Vitalije Klička. Zápas po devíti kolech raději ukončil jeho roh, když ukrajinský obr svého snaživého rivala postupně totálně rozbil.
     
    Než se doboxují další předzápasy, pojďme na hlavní tahák večera.

    Přestože "domácím" boxerem pořádající stáje Golden Boy Promotions je Seth Mitchell, favoritem je dle fanoušků i bookmakerů jeho protivník Chris Arreola.

    Antonín Vavrda

    Seth Mitchell
    Přezdívka: Mayhem
    Stát: USA
    Datum narození: 29.05.1982
    Věk: 42 let
    Výška: 188 cm
    Váha: 110 kg
    Rozpětí paží: 194 cm
    Bilance: 26-1-1

    Chris Arreola
    Přezdívka: Noční můra
    Stát: USA
    Datum narození: 05.03.1981
    Věk: 43 let
    Výška: 191 cm
    Váha: 112 kg
    Rozpětí paží: 193 cm
    Bilance: 35-3