Tisková konference Svazu futsalu FAČR (kon.)
konec
Tisková konference Svazu futsalu FAČR

Čtvrtek 12.09.2013, 14:00Tiskové konference
     
    Tisková konference Svazu futsalu Fotbalové asociace České republiky právě končí. Děkujeme za pozornost! (14:27:32)
     
    14:26
    Otázka: Jaký je váš tip na výsledek derby v prvním kole?

    Martin Dlouhý (hráč AC Sparta Praha): Viděl bych to tak na 4:2, že vyhrajeme.
    Petr Oliva (hráč SK Slavia Praha): Tip nemám, ale věřím, že zvítězíme.
     
    14:25
    Otázka: Jakou návštěvnost na derby Sparta vs. Slavia v prvním kole očekáváte?

    Otakar Mestek (předseda Komise futsalu FAČR): Doufám v zaplněnou tribunu, aby to v televizi vypadalo hezky. Přál bych si takových 700 až 800 diváků.
     
    14:24
    Otázka na trenéra: Koho byste si přáli do skupiny na ME?

    Tomáš Neumann (trenér české futsalové reprezentace): Myslím si, že je jedno, koho při losování dostaneme. Týmy jsou vyrovnané, ty silné tam budou všechny. Spíše, pokud by se nám podařilo postoupit, tak budeme možná přemýšlet. Můj tajný tip je ale Belgie a Slovensko do naší skupiny.
     
    14:18
    Otázka na hráče: Máte zprávy, že by vás přišli na derby podpořit fotbalisté? Hecujete se navzájem se soupeřem?

    Martin Dlouhý (hráč AC Sparta Praha): Takové zprávy nemám. Co se týká hecování, tak tím, že jsme nový klub, zatím k ničemu nedošlo. Ale možná něco vymyslíme do doby, než začne zápas.

    Petr Oliva (hráč SK Slavia Praha): My jednoho fotbalistu máme mezi sebou, Iva Ulicha. O dalších nevím, nicméně bylo by to příjemné překvapení, kdyby někdo přišel. S několika soupeři jsem mluvil, trochu hecování tam je, ale my k zápasu přistupujeme jako k prestižnímu utkání. Těšíme se, že přijde hodně fanoušků a že budou slyšet.
     
    14:15
    Otázka: Jak náročné bylo zařídit odhlášení Bohemians 1905 ze soutěže?

    Otakar Mestek: Nebylo to jednoduché, nicméně máme nastavené určité řády a určitou kontrolu. Sledovali jsme to po celé léto, snažili jsme se klubu pomoci. V řádech máme, že se souhlasem řídícího orgánu může klub licenci předat někomu jinému. A s Plzní jsme souhlasili, takže nakonec jsme spokojení.
     
    14:12
    Otázka: Nejvýznamnější zápas prvního kola Sparta vs. Slavia se hraje v den, kdy Plzeň hraje Ligu Mistrů. Není to škoda? Proč to tak je?

    Otakar Mestek: Bohužel, termín zápasu se určuje hodně dopředu, máme nastavenou určitou spolupráci s televizí. Uspořádat televizní zápas není úplně jednoduchá záležitost. Poté, co se domluvíte s ČT, musí kluby domluvit pronájem haly. Radost z toho nemáme, ale věřím, že díky tomuto termínu uvidí zápas v televizi více fanoušků.
     
    14:09
    Petr Oliva (hráč SK Slavia Praha): "Pro fanoušky je dobře, že se derby hraje hned v prvním kole. Šance obou týmů vidím vyrovnaně, ale my samozřejmě chceme uspět. Když se podíváme na soupisky, tak favoritem asi bude Sparta, ale my budeme hrát srdcem. Jsme se Slavií spjati, což se ne o všech hráčích Sparty dá říct. Věřím, že to na hřišti bude vidět."
     
    14:08
    Martin Dlouhý (hráč AC Sparta Praha): "Nastavili jsme si poměrně vysokou laťku. Jsme nový tým, trénujeme čtyřikrát týdně, do toho hrajeme přátelské zápasy, jsme pořád na hřišti. U nás ve Spartě je všechno v začátcích, musíme na sobě pracovat. Derby v prvním kole samozřejmě chceme vyhrát, budeme se snažit, ale sehranost ještě nebude úplně optimální."
     
    14:07
    Tomáš Neumann (trenér české futsalové reprezentace): "Byli jsme na turnaji v maďarské Györu, těší mě, že jsme vyhráli všechny tři zápasy a že jsme se stali vítězi turnaje. Ovšem i tak máme na čem pracovat, ne vždy nám vyjde všechno."
     
    14:06
    Markéta Světlíková (Chance a.s.): "Jsme rádi, že jsme mohli navázat na spolupráci z minulosti. Zvlášť v dnešní době plné skandálů, které se však futsalu vyhýbají. Je to pro nás perspektivní spolupráce."
     
    14:05
    Otakar Mestek (předseda Komise futsalu FAČR) : "Moc přeji chrumiskému futsalu postup do Final Four, dále se hodně těším na mistrovství Evropy v Antverpách. Ovšem hodně se těším na to, že Chance futsal liga bude letos vyrovnanější než v minulosti."
     
    14:03
    Jako první hovoří Otakar Mestek (předseda Komise futsalu FAČR): "Letošní léto bylo nejnáročnější z hlediska papírování. Máme nové PR manažery, jsem rád, že jsme vybrali staronového generálního partnera, sázkovou kancelář Chance. Vyrali jsme také partnera reprezentace, společnost Joma. Pokračujeme také ve spolupráci s Českou televizí. Dva kluby se nám z nejvyšší soutěže odhlásili, ale máme nové. Místo Pardubic bude hrát nejvyšší soutěž Sparta Praha a na poslední chvíli pak místo Bohemians 1905 tým Plzně."
     
    14:01
    PR manager Komise futsalu FAČR Michal Pavlík vítá všechny účastníky tiskové konference, představuje hosty a hovoří o tématech dnešní tiskové konference.
     
    14:00
    Předsezónní tisková konference Svazu futsalu Fotbalové asociace České republiky právě začíná.
     
    13:56
    V areálu Ženských domovů v Praze je již vše připraveno k zahájení tiskové konference. Účastníci jsou již na svých místech, v místnosti je zhruba desítka novinářů.
     
    Tiskové konference se zúčastní:

    Otakar Mestek (předseda Komise futsalu FAČR)
    Tomáš Neumann (trenér české futsalové reprezentace)
    Markéta Světlíková (Chance a.s.)
    Martin Dlouhý (hráč AC Sparta Praha)
    Petr Oliva (hráč SK Slavia Praha)
     
    Vítejte u sledování on-line přenosu z předsezónní tiskové konference Svazu futsalu Fotbalové asociace České republiky. Ta se uskuteční v Praze a hlavními tématy budou:

    - Start Chance futsal ligy 2013/2014
    - Derby pražských „S“ v 1. kole
    - Česká futsalová reprezentace – Turnaj 4 zemí
    - „Staronový“ partner první ligy sázková kancelář Chance a.s.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.

    Ondřej Kubát

    bahis siteleri