Kvalifikace VC Singapuru Vítěz: S. Vettel (kon.)
konec
Kvalifikace VC Singapuru

Vítěz: S. Vettel

Sobota 21.09.2013, 15:00 • okruh: Marina Bay, Singapur • Formule 1
     
    Kvalifikaci tedy ovládl suverén letošní sezóny Sebastian Vettel, který pomalu kráčí za čtvrtým titulem mistra světa v řadě. K němu se může zase o něco víc přiblížit po zítřejším závodě, do něhož vyrazí z pole position. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost a u zítřejšího závodu, který začíná ve 14 hodin, se na vás budu opět těšit. Příjemný zbytek dne. (16:12:16)
     
    Konečné pořadí kvalifikace na Velkou cenu Singapuru: 1. Vettel, 2. Rosberg, 3. Grosjean, 4. Webber, 5. Hamilton, 6. Massa, 7. Alonso, 8. Button, 9. Ricciardo, 10. Gutiérrez, 11. Hülkenberg, 12. Vergne, 13. Räikkönen, 14. Pérez, 15. Sutil, 16. Bottas, 17. Di Resta, 18. Maldonado, 19. Pic, 20. Van der Garde, 21. Bianchi, 22. Chilton.
     
    Konec kvalifikace.
     
    0:00
    Pole position si v Singapuru vyjel SEBASTIAN VETTEL, jehož v první řadě doplní Nico Rosberg. Druhou linii zaplní Romain Grosjean a Mark Webber.
     
    0:00
    Čas určený pro třetí část kvalifikace právě vypršel a jezdci tak dojíždějí svá poslední měřená kola.
     
    1:25
    Vypadá to, že Sebastian Vettel už dnes na trať nevyrazí, a bude spoléhat na to, že ho nikdo z prvního místa nesesadí.
     
    3:16
    Na trati momentálně jako sám voják v poli krouží Felipe Massa, zatímco jeho stájový kolega Fernando Alonso stále zůstává v garáži.
     
    4:05
    Do boxů hromadně zamířili Vettel, Rosberg, Webber, Hamilton a Grosjean.
     
    6:09
    Sebastian Vettel právě zaznamenal nejrychlejší čas dosavadního průběhu závodního víkendu, konkrétně 1:42.841. Vypadá to, že si i v Singapuru pojede trojnásobný mistr světa svou vlastní ligu.
     
    8:30
    Většina jezdců vyrazila na trať hned se začátkem třetího dílu "kvaldy". Mezi nimi například Button, Rosberg, Hamilton a Vettel.
     
    10:00
    Třetí část kvalifikace právě odstartovala.
     
    0:00
    Do poslední fáze kvalifikace neprošli Hülkenberg, Vergne, překvapivě Räikkönen, Pérez, Sutil a Bottas.
     
    0:00
    Čas určený pro druhou část kvalifikace právě vypršel!
     
    1:35
    Nico Rosberg a Lewis Hamilton už zamířili do boxů a věří, že jejich časy budou na postup do poslední části kvalifikace stačit.
     
    3:03
    Sebastian Vettel zajel své první měřené kolo a byl o sekundu rychlejší než dosavadní lídr Nico Rosberg. Vettel tak logicky poskočil na průběžnou první pozici, jeho stájový kolega Webber na něj ztrácí osm setin sekundy.
     
    5:11
    Spolu s Vettelem a Webberem jezdí na okruhu Romain Grosjean. Tento trojlístek má teď dráhu zcela pro sebe, protože zbytek jezdců se momentálně nachází v garáži.
     
    6:35
    Oba Red Bully se před malou chvílí konečně zapojily do této části kvalifikace. Dá se však čekat, že opět zajedou málo měřených kol a zamíří zpět ke svým mechanikům.
     
    7:38
    Na trať stále nevyrazili Vettel, Webber, Button, Pérez a Grosjean. Spolu s nimi by tedy v tomto případě nepostoupil Bottas.
     
    8:25
    Ovšem na průběžné vedoucí pozici nezůstal Fin dlouho, ještě rychlejší byl totiž Nico Rosberg.

    Michal Šandor