konec
Formule 1: VC Koreje

Vítěz: S. Vettel

Neděle 06.10.2013, 08:00 • Okruh: Jeongam, Jižní Korea • Formule 1
     
    Máme za sebou už 14. závod letošní sezóny, který opět ovládl Sebastian Vettel. Po další Velké ceně, která se jede už za týden v Japonsku, již může slavit čtvrtý titul mistra světa v řadě. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost a při GP Japonska na Suzuce se na Vás budu opět těšit. Na počtenou. (10:02:19)
     
    Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymny vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a tradiční šampaňské.
     
    Konečné pořadí Velké ceny Koreje: 1. Vettel, 2. Räikkönen, 3. Grosjean, 4. Hülkenberg, 5. Hamilton, 6. Alonso, 7. Rosberg, 8. Button, 9. Massa, 10. Pérez. Závod nedokončili Di Resta, Webber, Sutil, Ricciardo a Vergne.
     
    Konec závodu.
     
    55
    SEBASTIAN VETTEL jako první projel pod šachovnicovým praporkem a vítězí ve Velké ceně Koreje! Druhý dojel Kimi Räikkönen, třetí Romain Grosjean.
     
    55
    Piloti najeli do posledního kola a Sebastian Vettel si jede pro vítězství ve Velké ceně Koreje!
     
    54
    Do cíle navíc nedojede ani Daniel Ricciardo, který odstavil svůj vůz mimo trať.
     
    53
    Ze závodu mezitím odstoupil Adrian Sutil, který je po Di Restovi a Webberovi třetím pilotem, který dnes neuvidí šachovnicový praporek.
     
    53
    Pokud se v posledních třech kolech nestane nic mimořádného, tak opět vyhraje Sebastian Vettel, který má na druhého Räikkönena k dobru téměř pět vteřin.
     
    52
    Nejrychlejší kolo závodu zaznamenal Sebastian Vettel. V závěru závodu musel do boxů Adrian Sutil.
     
    51
    Sportovní komisaři se dnes opravdu nenudí, po závodě budou vyšetřovat další incident mezi Massou a Pérezem.
     
    50
    Průběžné pořadí: 1. Vettel, 2. Räikkönen, 3. Grosjean, 4. Hülkenberg, 5. Hamilton, 6. Alonso, 7. Button, 8. Rosberg, 9. Ricciardo, 10. Massa.
     
    49
    Giedo van der Garde a Max Chilton budou sportovními komisaři vyšetřováni po závodě za to, že během působení safety caru na trati se provinili proti pravidlům.
     
    48
    Na má slova nakonec došlo. Hamilton využil systém DRS a propracoval se před Hülkenberga. Ovšem Němec se nechtěl nechat zahanbit a záhy si vzal ztracenou pozici zpět.
     
    47
    Hamilton teď zaútočil na Nica Hülkenberga, který měl co dělat, aby ataku svého soupeře odolal. Prozatím se mu to povedlo, ale zdá se, že Hamilton chystá další útok.
     
    46
    Pastor Maldonado teď ztratil poměrně dost míst a propadl se na 14. místo.
     
    45
    Průběžné pořadí: 1. Vettel, 2. Räikkönen, 3. Grosjean, 4. Hülkenberg, 5. Hamilton, 6. Alonso, 7. Button, 8. Rosberg, 9. Ricciardo, 10. Massa.
     
    44
    Světlo světa v minulých dnech spatřil předběžný kalendář závodů F1 na příští ročník, který vydala Mezinárodní automobilová federace. V programu je prozatím rekordních 22 Velkých cen, ovšem tři z nich (VC Ameriky v New Jersey, VC Koreje a VC Mexika) jsou v ohrožení. Stájím se však takový počet závodů nelíbí a požadují, aby se alespoň dva vyškrtly.
     
    43
    Připomeňme si, že v závodě už nepokračují Paul di Resta a Mark Webber.

    Michal Šandor

    bahis siteleri