Liberec – Písek 6:0 (kon.) | Kladno – Ústí n/L 3:4 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 3:2 (po pr.)
Zlín – Poruba 2011 6:2 (kon.) | HC Litvínov – HC Plzeň 4:3 (kon.) | Olomouc – Havířov 1:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Jihlava 4:0 (kon.) | Slavia – Hr. Králové 5:1 (kon.) | Pardubice – Č. Budějovice 1:2 (kon.)
Třinec – Vsetín 5:2 (kon.) | Sparta – Letňany 8:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
6:0 (1:0, 5:0, 0:0)
IHC Králové Písek
Pondělí 07.10.2013, 15:30 • Svijanská aréna, Liberec. • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Bílí Tygři rozstříleli soupeře šesti góly a získali zasloužené tři body. Písek vzdoroval pouze první třetinu, Liberec měl jasnou převahu především ve druhé dvacetiminutovce. Závěrečná část se už dohrávala spíše z povinnosti. Přeji příjemný zbytek dne. (17:44:09)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Severočeši soka přitlačili, v pásmu si vyměnili několik rychlých přihrávek a příklep od modré čáry měl vzápětí na svědomí Tržický. Kotouč byl ale přizvednut vysoko nad hostující svatyni.
     
    58:33
    Rozhodčí ztratil při souboji u hrazení černou pryž z dohledu a přerušil hru. Hráči se již staví na buly u písecké svatyně.
     
    57:29
    Pokorný si jde odsedět menší trest za krosček, síly na ledě se chvilku vyrovnají. Poté si v přesile zahrají Bílí Tygři.
     
    57:13
    Kotouč je opět u Fogla, hosté už vzdávají veškeré útočné snažení. Domácí pohodlně šetří čas a čekají na závěrečný klakson.
     
    56:08
    Červinskému chybělo ve středním pásmu několik kroků, po spoluhráčově nabídce se totiž natahoval marně – zakázané uvolnění hostujícího celku.
     
    55:30
    Písek si ještě zahraje přesilovou hru. Babec už vydechuje na trestné lavici, vyfasoval menší trest za napadení.
     
    55:15
    Havlínovu střelu z dálky písecký strážce svatyně viděl a kotouč uschoval do lapačky. Utkání už se dohrává z povinnosti, o výsledku je dávno rozhodnuto.
     
    53:33
    Teď měli domácí velkou šanci. Šuhaj ztratil v útočném pásmu puk a domácí vystartovali do přečíslení, Lakatoš se natlačil před branku a dával puk pod sebe. V šanci se zjevil Bělohorský, ale Liberci teď chybělo štěstí. Kotouč poskakoval kousek od brankové čáry, odkud ho včas odklidili písečtí obránci.
     
    52:14
    Lehký zákrok píseckého muže s maskou. Z otočky se dostal ke střele z levé strany Babec a plachtící kotouč si Fogl bez problémů pohlídal.
     
    51:10
    Jihočechům vázne kombinace, soupeř si naopak v útoku rozumí a podniká jeden útočný výpad za druhým. Solenský teď kotouč u hrazení nezískal a Hanus uklidňuje hru.
     
    50:04
    Rod je zpět na ledě, hosté v pěti. Ve stejný moment se zjevil v dobré pozici Lakatoš, jenže kotouč příliš podebral a z mezikruží rozvlnil jen ochrannou síť nad brankou Fogla.
     
    49:13
    Hanus posílá vysokým obloučkem černou pryž na opačnou stranu hřiště, domácí ještě při přesilovce nevystřelili na bránu a sami se navíc dopustili dvou icingů.
     
    48:03
    Vyloučení na písecké straně. Dvě minuty obdržel Tomáš Rod, jenž se provinil držením protihráče.
     
    47:40
    Pilař zrychlil na středu hřiště, obránci ustoupili a mladý forvard dokázal švihem i vypálit. Trefil ale jen jednoho z hráčů před sebou, nicméně Tygři se usadili v pásmu.
     
    46:10
    Liberec kontroluje puk, diktuje tempo hry a nikam se nežene. Ovšem teď zradila modrobílé rozehrávka – zakázané uvolnění. Hráči se stěhují k domácí brance.
     
    44:21
    Fogl teď trošku zaváhal. Vydal se za volným pukem do rohu, kde byl však o chvilku dříve Gecko. Útočník ale z celé situace nic nevytěžil, ani jeden z jeho spoluhráčů totiž v ten moment nehlídkoval před opuštěnou bránou.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 7. Bělohorský (Ordoš), 24. Ordoš (Divila), 24. Ordoš (Lakatoš, Bělohorský), 25. Sviták (R. Šír), 36. Sviták (Babec), 40. Lakatoš (Ordoš)


    Bílí Tygři Liberec: Stezka (Hosnedl) – Běhula, Klinger, Havlín, Tržický, Husa, Mečíř, Divila – Babec, Janele, R. Šír, Sviták, Král, Gecko "C", Solenský, Lakatoš, Ordoš, Pilař, Bělohorský.
    IHC Králové Písek: Fogl (Hauser) – Klochko, Horák, Turek, Červinský, Kajtman, Radoš, Hanus, Koutenský – Bárta, Pokorný, Skala, Rod, Bednařík, Duchoň, Heřmánek, Šuhaj, Marcilis, Točík "C", Pixa.

    Rozhodčí: Veinfurter – Grundler, Bosák.
    bahis siteleri