Liberec – Písek 6:0 (kon.) | Kladno – Ústí n/L 3:4 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 3:2 (po pr.)
Zlín – Poruba 2011 6:2 (kon.) | HC Litvínov – HC Plzeň 4:3 (kon.) | Olomouc – Havířov 1:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Jihlava 4:0 (kon.) | Slavia – Hr. Králové 5:1 (kon.) | Pardubice – Č. Budějovice 1:2 (kon.)
Třinec – Vsetín 5:2 (kon.) | Sparta – Letňany 8:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
6:0 (1:0, 5:0, 0:0)
IHC Králové Písek
Pondělí 07.10.2013, 15:30 • Svijanská aréna, Liberec. • Extraliga staršího dorostu
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Příjemné pondělní odpoledne z města pod Ještědem, kde svým třináctým kolem pokračuje extraliga staršího dorostu. Liberec se střetne s Pískem.
     
    Bílí Tygři jdou do utkání v roli jasného favorita, modrobílí se drží ve vrchní polovině tabulky a poslední tři zápasy vyhráli. Písek je naopak beznadějně poslední, z dvanácti zápasů získal jen čtyři body.
     
    Týmy se už letos na ledové ploše jednou potkaly. Koncem září uspěl Liberec na jihu Čech poměrem 4:0, získá proti píseckému soupeři i další vítězství?
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Stezka (Hosnedl) – Běhula, Klinger, Havlín, Tržický, Husa, Mečíř, Divila – Babec, Janele, R. Šír, Sviták, Král, Gecko "C", Solenský, Lakatoš, Ordoš, Pilař, Bělohorský.

    IHC Písek: Fogl (Hauser) – Klochko, Horák, Turek, Červinský, Kajtman, Radoš, Hanus, Koutenský – Bárta, Pokorný, Skala, Rod, Bednařík, Duchoň, Heřmánek, Šuhaj, Marcilis, Točík "C", Pixa.

    Rozhodčí: Veinfurter – Grundler, Bosák.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Domácí se nahrnuli do útoku a gólman Fogl už má za sebou první zákrok. Od modré čáry pálil slabě Tržický, kotouč ale mířil jen doprostřed brány.
     
    01:01
    Po levém křídle se vzápětí protáhl Bělohorský, ale přes zadáka Rodoše neprošel. Písecký bek sice zkrotil neposedný puk až s potíži, nicméně nebezpečí zažehnal.
     
    01:40
    Druhé zakázané uvolnění hostujícího celku v krátkém časovém sledu. Heřmánek se po prudké přihrávce natahoval marně, vhazuje se po Foglově levici.
     
    01:47
    Jan Pixa odchází na trestnou lavici za podržení. Bílí Tygři mají k dispozici první přesilovou hru.
     
    02:28
    Liberečtí kombinovali v pásmu a ke střele se následně odhodlal Divila, trefil však pouze před sebou stojícího hráče. Písek se poté dokázal osvobodit a oba týmy střídají.
     
    03:29
    Svůj výběr tentokrát osvobodil Marcilis, jenž ve středním pásmu nic složitého nevymýšlel a kotouč rovnou poslal až za Stezkovu branku.
     
    03:48
    Hosté hrají v plném počtu, soupeř v přesilovce příliš nezahrozil. Fogl zatím na ostřejší zákrok čeká. Liberecké střely jsou buď nepřesné nebo zblokované.
     
    05:30
    Pilař přebruslil u hrazení Klochka a z rohu kluziště vzápětí posílal puk do mezikruží. Na jeho pas si najížděl spoluhráč, ale svižnou přihrávku nezastihl.
     
    06:27
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři svoji herní převahu využívají a v sedmé minutě zápasu se dostávají do vedení. Ordošova přihrávka našla MATOUŠE BĚLOHORSKÉHO, na jehož zakončení z levého kruhu Fogl nedosáhl. Zdálo se přitom, že kotouč zastavil. Puk mu ale nakonec propadl výstrojí a skončil za čárou. Asistence: Jan Ordoš – 1:0.
     
    07:33
    Nyní sledujeme delší pasáž bez přerušení. Písečtí se dostali do zajímavého přečíslení, které se Točík rozhodl vyřešit individuálně a přes beka vypálil. Stezka však zakročil na výbornou.
     
    09:53
    Na druhé straně zase pozdravil hostujícího gólmana Havlín, jeho nahození od modré čáry ovšem nemělo nebezpečné parametry. Liberec je střelecky jasně aktivnější.
     
    10:48
    Hosté se chvilku drželi v útočném pásmu, domácí několikrát nedokázali vyhodit kotouč a Pokorný se jej snažil zasunout k levé tyči po obkroužení branky. Ale neuspěl, Stezka ani nemusel zakročit.
     
    11:25
    Zakázané uvolnění Bílých Tygrů. Písek trošku přidal, avšak proti favoritovi se prosazuje těžce. Domácí jsou rychlejší a důraznější v osobních soubojích.
     
    12:03
    Se svižnou střelou Ordoše měl Fogl problémy. Vrtící se puk ale dokázal vytěsnit nad svoji branku. Písku schází i sebevědomí, Liberec si naopak v některých situacích u soupeřovy branky až zbytečně přihrává.
     
    13:37
    Situaci tři na tři nevyřešili hosté nejlépe. Přesto se k odraženému puku dostal Pixa a příklepem z mezikruží vypálil, ovšem střelu zastavil domácí obránce.
     
    14:35
    Slibná příležitost Marcilise. Gólman Stezka má čím dál více práce, proti pokusu píseckého útočníka ale zakročil bezchybně. Marcilis byl chvíli úplně sám před brankou a možná trošku ukvapenou střelou orazítkoval jen gólmanův beton.
     
    15:50
    Jan Marcilis to ovšem tentokrát přehnal s důrazem, u hrazení hákoval protihráče a jde si na dvě minuty odpočinout – druhá přesilovka pro Bílé Tygry.
     
    16:28
    Havlín to teď provedl dobře. Dlouho míchal s pukem a čekal, než se mu otevře prostor. Vzápětí tvrdě vypálil a Fogl vytěsnil puk jen před sebe, k dorážce se ihned natlačili další útočníci. Ale nedokázali se prosadit.
     
    17:39
    Kotouč je u Stezky, odkud Liberec zakládá další útočnou akci. Ani tato početní převaha se Severočechům příliš nedaří.
     
    18:00
    Písek už hraje v plném počtu a mohl vyrovnat, Stezka ale předvedl parádní zákrok lapačkou. Z vrcholu levého kruhu si na něj nepřišel Šuhaj, jenž mířil chytře ke vzdálenější tyči. Brankář však prokázal dobrý postřeh.
     
    19:31
    Poslední půlminuta první třetiny. Hosté kostrbatě přešli přes modrou čáru a švihem zkoušel štěstí Bárta, protivník Tržický však přizvedl černou pryž do ochranné sítě. Bude se vhazovat u Stezky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Bílí Tygři vedou zásluhou branky Bělohorského po dvaceti minutách hry 1:0. Že by ale outsidera válcovali, to se zatím tvrdit nedá. Domácí měli převahu v úvodu, ale postupem se do šancí dostali i hosté. Gólman Stezka ovšem všechny pokusy lapil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Fogl se ihned v úvodu prostřední dvacetiminutovky vyznamenal. Pilař dostal přihrávku na spodní část levého kruhu a ostře vystřelil. Brankářova lapačka ale byla na místě.
     
    20:49
    Lakatošův pokus vypadal slibně, ale orazítkoval jen zadní mantinel. Do Fogla vzápětí nabourala hned dvojice protihráčů a sudí pro postavení hráče v brankovišti zastavuje hru.
     
    21:47
    Za obranou Bílých Tygrů hlídkoval Bednařík. Kdyby měl trošku rychlejší nohy, tak mohl ujíždět sám na Stezku. Kotouč ale nezastihl a z celé akce je pouze zakázané uvolnění.
     
    23:07
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši navyšují svůj náskok. JAN ORDOŠ se rozhodl prosadit individuálně a může slavit. Útočník se po levé straně protáhl až před Fogla. Byl faulovaný a rozhodčí signalizoval trest na písecké straně, Ordoš ale v ponechané výhodě dotáhl svoji akci do zdárného konce a kotouč zblízka pověsil pod břevno. Asistence: Vojtěch Divila – 2:0.
     
    23:39
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí bleskově přidávají třetí úder. Tygrům sice dvakrát nevyšla rozehrávka, ale z vlastního pásma nakonec podnikli bleskové přečíslení. Lakatoš přenechal kotouč JANU ORDOŠOVI, jenž z pozice před brankovištěm neomylně zavěsil. Asistence: Dominik Lakatoš, Matouš Bělohorský – 3:0.
     
    23:39
    Písecký trenér Roman Heindl reaguje na dva soupeřovy góly oddechovým časem.
     
    24:20
    Liberec právě vstřelil branku!
    Další gól, utkání se začíná měnit v jednoznačnou záležitost. PETR SVITÁK si v pravý čas sjel před gólmana a do sítě přesměroval dobře načasovanou Šírovu nabídku. Asistence: Radek Šír – 4:0.
     
    24:56
    Písek se navíc bude bránit ve čtyřech, Heřmánek dostává za podražení ve středním pásmu dvouminutový trest.
     
    26:20
    Liberečtí mají v přesilovce tlak, Fogl odráží jeden puk za druhým. Domácí nyní na ledové ploše jasně vládnou, Babec pálil před malým okamžikem pouze do betonů brankáře.
     
    26:57
    Heřmánek je zpět na ledě, hosté se tlaku protivníka ubránili a na ledové ploše už krouží v plném počtu.
     
    28:00
    Rozhodčí trestá i prohřešek libereckého hráče, Písek si zahraje svoji první přesilovou hru v dnešním utkání, Divila je vyloučený za pád pod nohy.
     
    29:29
    Marcilis mířil z dobré palebné pozice mezi gólmanovy betony, ovšem Stezka včas klekl k zemi a slibnou střelu píseckého útočníka dokázal odrazit.
     
    30:01
    Tygři v pěti, při vlastním oslabení ale měli co dělat. Hokejisté IHC měli tlak, nechyběly ani střelecké pokusy. Hostům ale chybí kousek štěstí a proti je navíc i pozorný gólman Stezka.
     
    31:19
    Za nedovolené bránění jde pykat Pilař, Písek si zahraje znovu v početní převaze.
     
    32:28
    Tentokrát jsou Jihočeši bezzubí, kotouč je v jejich obranném pásmu. U mantinelu se ho snažil vydolovat Ordoš, nakonec se však neprosadil a hosté mohou založit útočnou akci.
     
    32:54
    Písek si zahraje krátkou přesilovku v pěti proti třem! Na trestnou lavici už usedl domácí bek Husa – nedovolené bránění.
     
    33:38
    Hosté se do větší šance nedostali a poté se navíc provinili proti pravidlům. Za vysokou hru je ze hry vykázaný Šuhaj. Bude se pokračovat ve čtyřech, poté začne zkrácená přesilovka Bílých Tygrů.
     
    34:57
    Rod protečoval kotouč do pásma a nakonec se za ním také sám vydal. Stezka chtěl rozehrát, ale puk nakonec přikryl lapačkou a přerušil hru. Hráči se už staví na vhazování po jeho levici.
     
    35:17
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši vedou už 5:0, PETR SVITÁK se prosadil podruhé v utkání. V plné rychlosti dokázal z pravé strany trefit přesně k bližší tyči. Fogl byl bezmocný, kotouč prosvištěl nad jeho ramenem a skončil v horním rohu branky. Asistence: Jiří Babec.
     
    35:58
    Nepříjemný moment. V rohu kluziště teď zůstal ležet hostující kapitán Točík, hned si sundal helmu a v předklonu s bolestivým výrazem ve tváři odjel na střídačku. Těžko říct, jestli ho dnes na ledě ještě uvidíme.
     
    37:50
    Fogl se před dotírajícím Janelem neodvážil rozehrát a hru raději přerušil. Duel se už proměnil v jednoznačnou záležitost a vše se podepsalo i na kvalitě utkání. Liberec je lepším týmem a snaží se přidat další gól, ale v útoku se už domácí snaží za rozhodnutého stavu dosáhnout co nejkrásnější branky a jejich kombinace často končí neúspěchem.
     
    38:58
    K vidění jsou navíc i čím dál častější strkanice po přerušení. Čárový sudí teď od sebe roztrhl dvojici protihráčů po libereckém ofsajdu.
     
    39:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    František Fogl loví puk ze své sítě již pošesté, Tygři se dvanáct vteřin před koncem druhého dějství opět prosazují. Ordoš míchal s pukem za brankou a u brankoviště vzápětí našel DOMINIKA LAKATOŠE, jehož doklepnutí skončilo v síti. Asistence: Jan Ordoš – 6:0.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střetnutí se v uplynulých čtyřiceti minutách proměnilo v jednoznačnou záležitost. Liberec vstřelil pět branek a míří za vítězstvím. Vedení domácích je naprosto zasloužené, na ledové ploše chvílemi dominují.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:44
    Písečtí odmítli svůj první gól. Pixa si v přečíslení dvou proti jednomu vyměnil puk se Šuhajem a sám poté vystřelil. Jenže přesouvajícího se Stezku nepřelstil, brankář se roztáhl na brankové čáře a puk zastavil.
     
    42:15
    Na druhé straně kluziště se bleskově po vhazování prodral ke střele Solenský, avšak puk namířil jen do Foglovy hrudi a buly u písecké svatyně se bude opakovat.
     
    43:19
    Duchoň se dokázal v útočné třetině uvolnit. Kličkami se zbavil dvojice protihráčů a z hranice vrcholu kruhů vystřelil, ovšem pouze do Stezkova pravého betonu.
     
    44:21
    Fogl teď trošku zaváhal. Vydal se za volným pukem do rohu, kde byl však o chvilku dříve Gecko. Útočník ale z celé situace nic nevytěžil, ani jeden z jeho spoluhráčů totiž v ten moment nehlídkoval před opuštěnou bránou.
     
    46:10
    Liberec kontroluje puk, diktuje tempo hry a nikam se nežene. Ovšem teď zradila modrobílé rozehrávka – zakázané uvolnění. Hráči se stěhují k domácí brance.
     
    47:40
    Pilař zrychlil na středu hřiště, obránci ustoupili a mladý forvard dokázal švihem i vypálit. Trefil ale jen jednoho z hráčů před sebou, nicméně Tygři se usadili v pásmu.
     
    48:03
    Vyloučení na písecké straně. Dvě minuty obdržel Tomáš Rod, jenž se provinil držením protihráče.
     
    49:13
    Hanus posílá vysokým obloučkem černou pryž na opačnou stranu hřiště, domácí ještě při přesilovce nevystřelili na bránu a sami se navíc dopustili dvou icingů.
     
    50:04
    Rod je zpět na ledě, hosté v pěti. Ve stejný moment se zjevil v dobré pozici Lakatoš, jenže kotouč příliš podebral a z mezikruží rozvlnil jen ochrannou síť nad brankou Fogla.
     
    51:10
    Jihočechům vázne kombinace, soupeř si naopak v útoku rozumí a podniká jeden útočný výpad za druhým. Solenský teď kotouč u hrazení nezískal a Hanus uklidňuje hru.
     
    52:14
    Lehký zákrok píseckého muže s maskou. Z otočky se dostal ke střele z levé strany Babec a plachtící kotouč si Fogl bez problémů pohlídal.
     
    53:33
    Teď měli domácí velkou šanci. Šuhaj ztratil v útočném pásmu puk a domácí vystartovali do přečíslení, Lakatoš se natlačil před branku a dával puk pod sebe. V šanci se zjevil Bělohorský, ale Liberci teď chybělo štěstí. Kotouč poskakoval kousek od brankové čáry, odkud ho včas odklidili písečtí obránci.
     
    55:15
    Havlínovu střelu z dálky písecký strážce svatyně viděl a kotouč uschoval do lapačky. Utkání už se dohrává z povinnosti, o výsledku je dávno rozhodnuto.
     
    55:30
    Písek si ještě zahraje přesilovou hru. Babec už vydechuje na trestné lavici, vyfasoval menší trest za napadení.
     
    56:08
    Červinskému chybělo ve středním pásmu několik kroků, po spoluhráčově nabídce se totiž natahoval marně – zakázané uvolnění hostujícího celku.
     
    57:13
    Kotouč je opět u Fogla, hosté už vzdávají veškeré útočné snažení. Domácí pohodlně šetří čas a čekají na závěrečný klakson.
     
    57:29
    Pokorný si jde odsedět menší trest za krosček, síly na ledě se chvilku vyrovnají. Poté si v přesile zahrají Bílí Tygři.
     
    58:33
    Rozhodčí ztratil při souboji u hrazení černou pryž z dohledu a přerušil hru. Hráči se již staví na buly u písecké svatyně.
     
    59:10
    Severočeši soka přitlačili, v pásmu si vyměnili několik rychlých přihrávek a příklep od modré čáry měl vzápětí na svědomí Tržický. Kotouč byl ale přizvednut vysoko nad hostující svatyni.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Bílí Tygři rozstříleli soupeře šesti góly a získali zasloužené tři body. Písek vzdoroval pouze první třetinu, Liberec měl jasnou převahu především ve druhé dvacetiminutovce. Závěrečná část se už dohrávala spíše z povinnosti. Přeji příjemný zbytek dne. (17:44:09)

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 7. Bělohorský (Ordoš), 24. Ordoš (Divila), 24. Ordoš (Lakatoš, Bělohorský), 25. Sviták (R. Šír), 36. Sviták (Babec), 40. Lakatoš (Ordoš)


    Bílí Tygři Liberec: Stezka (Hosnedl) – Běhula, Klinger, Havlín, Tržický, Husa, Mečíř, Divila – Babec, Janele, R. Šír, Sviták, Král, Gecko "C", Solenský, Lakatoš, Ordoš, Pilař, Bělohorský.
    IHC Králové Písek: Fogl (Hauser) – Klochko, Horák, Turek, Červinský, Kajtman, Radoš, Hanus, Koutenský – Bárta, Pokorný, Skala, Rod, Bednařík, Duchoň, Heřmánek, Šuhaj, Marcilis, Točík "C", Pixa.

    Rozhodčí: Veinfurter – Grundler, Bosák.
    bahis siteleri