konec
Formule 1: VC Indie

Vítěz: S. Vettel

Neděle 27.10.2013, 10:30 • Okruh: Buddh, Nové Dillí, Indie • Formule 1
     
    Co se nepovedlo Sebastianu Vettelovi v Japonsku, podařilo se mu v Indii. Kromě všech tréninků a kvalifikace ovládl také samotný závod, čímž si zajistil čtvrtý titul mistra světa v řadě. Příští Velká cena je na programu už za týden, kdy se na okruhu Yas Marina pojede Grand Prix Abú Zabí. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost a příští neděli se na Vás budu opět těšit. Na počtenou. (12:28:13)
     
    Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymny vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a tradiční šampaňské.
     
    Konečné pořadí Velké ceny Indie: 1. Vettel, 2. Rosberg, 3. Grosjean, 4. Massa, 5. Pérez, 6. Hamilton, 7. Räikkönen, 8. Di Resta, 9. Sutil, 10. Ricciardo. Závod nedokončili Van der Garde, Pic, Webber a Hülkenberg.
     
    Konec závodu.
     
    60
    SEBASTIAN VETTEL jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Indie! Zároveň tak získává čtvrtý titul mistra světa za sebou! Na druhé příčce skončil Nico Rosberg, na třetí Romain Grosjean.
     
    60
    Sebastian Vettel najel do posledního kola a jede si pro vítězství jak ve Velké ceně Indie, tak i pro zisk čtvrtého titulu mistra světa v řadě!
     
    59
    Kimi Räikkönen ještě musel zajet do boxů, protože potíže s jeho vozem byly asi většího rázu.
     
    58
    Sergio Pérez si vyšlápl na Hamiltona a Räikkönena a během pár vteřin se posunul o dvě místa dopředu.
     
    57
    Zajímavý souboj spolu svedli Räikkönen s Grosjeanem. Kimi má možná nějaké problémy s vozem a nakonec přišel ne o jednu, ale rovnou o dvě pozice.
     
    56
    Dalším jezdcem, který neuvidí šachovnicový praporek, je Nico Hülkenberg.
     
    55
    Průběžné pořadí: 1. Vettel, 2. Rosberg, 3. Räikkönen, 4. Grosjean, 5. Massa, 6. Hamilton, 7. Pérez, 8. Di Resta, 9. Sutil, 10. Ricciardo.
     
    54
    Naposledy přijel pozdravit své mechaniky Nico Hülkenberg.
     
    53
    Na poslední bodované, tedy desáté pozici krouží Adrian Sutil na Force Indii.
     
    52
    Lídr závodu Sebastian Vettel má na druhého Kimiho Räikkönena náskok přes 28 vteřin. Pokud se nestane nic mimořádného, tak už je zřejmě rozhodnuto jak o vítězi Velké ceny Indie, tak i o titulu mistra světa.
     
    51
    Poslední zastávku v boxech si odbyl Valtteri Bottas. Alonso se pokusil zaútočit na Daniela Ricciarda, ale případný předjížděcí manévr se zatím odkládá na neurčito.
     
    50
    Průběžné pořadí: 1. Vettel, 2. Räikkönen, 3. Rosberg, 4. Grosjean, 5. Massa.
     
    48
    Vypadá to, že korunovaci Sebastiana Vettela už nic a nikdo neodloží. Trojnásobný mistr světa momentálně vede závod, jeho nejbližší pronásledovatel Fernando Alonso je až čtrnáctý.
     
    47
    Připomeňme si, že ve Velké ceně Indie už nepokračují Van der Garde, Pic a Webber.
     
    46
    Incident mezi Gutiérrezem a Grosjeanem nebude nikterak trestán. Tak rozhodli sportovní komisaři, kteří si během tohoto závodu na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohou.

    Michal Šandor