Šachtar – Leverkusen 0:0 (kon.) | Real Sociedad – Manchester Utd. 0:0 (kon.) | Juventus – Real Madrid 2:2 (kon.)
Kodaň – Galatasaray 1:0 (kon.) | PSG – Anderlecht 1:1 (kon.) | Olympiakos – Benfica 1:0 (kon.)
Manchester City – CSKA Moskva 5:2 (kon.) | Plzeň – Bayern 0:1 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
0:1 (0:0)
Bayern Mnichov
Úterý 05.11.2013, 20:45 • Doosan Aréna (11 700 - Plzeň) • Liga mistrů
Předzápasové kurzy
     
    87
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Stanislav Tecl, přichází Marek Bakoš.
     
    87
    Střídání v týmu Bayern München: ze hřiště odchází Mario Götze, přichází Mitchell Weiser.
     
    84
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Michal Ďuriš, přichází Martin Pospíšil.
     
    80
    Kozáčik na hrad! Co tento slovenský gólman dnes předvádí, to stojí za to. Skvělý pas za obranu vyslal Martínez a sám na bránu upaloval Götze, tomu však v pádu odebral míč Kozáčik. Poté se stále hrálo na malém vápně Plzně, vše nakonec uhasila obrana. Velká klika, mohlo být 0:2.
     
    78
    Michal Ďuriš ještě má sílu bojovat. Chtěl si jít pro faul ve vápně, kde upadl, ale k nelibosti celé Plzně se penalta nepíská. Dle záběrů to bylo tělo na tělo a navíc těsně před vápnem.
     
    76
    A dějí se věci. Plzeň měla dvě velké šance na vyrovnání. Stanislav Tecl nejprve protáhl Neuera, který musel na zem a poté připravil výborný centr Petržela. Velká škoda, na malém vápně stačilo pouze dorazit míč, nejblíž k tomu měl znovu bývalý fotbalista Jihlavy, těsně nedosáhl.
     
    71
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Roman Hubník, přichází Radim Řezník.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Pavel Horváth (FC Viktoria Plzeň).
     
    65
    Bayern právě vstřelil branku!
    Velká škoda, ale nedá se nic dělat. Střídání hostujícímu kouči Guardiolovi vyšlo a MARIO MANDŽUKIČ otevírá účet dnešního zápasu. Skvělou přihrávku na něj vyslal Lahm a chorvatský ostrostřelec si udělal prostor mezi Čišovským a Procházkou a šikovnou hlavičkou umístil míč k levé Kozáčikově tyči. Matúš byl na tohle zakončení krátký. Asistence: Philipp Lahm.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Daniel Kolář (FC Viktoria Plzeň).
     
    59
    Střídání v týmu Bayern München: ze hřiště odchází Thomas Müller, přichází Mario Mandžukić.
     
    59
    Střídání v týmu Bayern München: ze hřiště odchází Bastian Schweinsteiger, přichází Javi Martínez.
     
    56
    Tutovka jako hrom. Co víc by Ribéry chtěl. Vyhnul se ofsajdové pasti a sprintoval sám na Matúše Kozáčika, který však vytasil zákrok dne. Největší možnost Bayernu v zápase chytil skvěle ramenem. Ještě že ho francouzský fotbalista trefil, byla to spíše klika jako od blázince, ale i tohle k fotbalu patří a Plzeň si za dnešní výkon trochu štěstíčka zaslouží.
     
    55
    Dobrý den pane Schweinsteiger. Pavel Horváth si kolem tohoto fotbalisty prošel jako by se nechumelilo a dokázal, že ač postavou atypickou, dokáže odehrát fantastický zápas. Nyní si svého kritika doslova vychutnal.
     
    53
    Mnichov přiložil několik polínek pod kotel. Spíše tedy polen, protože to jsou už velké šance. Nejprve si hledal prostor na střelu Ribéry, toho zablokoval Procházka a následně si plzeňskou obranou pádil Müller. Opět se může tento fotbalista jen držet za hlavu.
     
    50
    Fantastický Marián Čišovský, který si zahrál na Kozáčika. V poslední moment zabránil jasnému gólu. Lahm nádhernou přihrávkou vysunul za obranu Kroose a ten vypálil pod padajícím Kozáčikem. Poslední instancí však byl perfekně připravený Čišovský, jenž vykopl míč v hodině dvanácté z prázdné branky.
     
    36
    Tohle už bylo daleko lepší a byla to velká šance pro Plzeň. Horváth se jako nějaký mladík protáhl přes obranu soupeře a načechraným bochánkem našel hlavu Daniela Koláře. Ten se dostal k parádní hlavičce a chyběl snad metr a Neuer by musel lovit míč ze své brány. Velká škoda, každopádně skvěle Plzeň.
     
    33
    Teď už to bude za žlutou. Roman Hubník poslal k zemi Thomase Müllera a jelikož hostující hráč není žádné lehátko na pláž, karta přišla po zásluze. Hubník si na něj hodně neobratně lehnul a tady nebyla jiná volba.
     
    15
    Důkazem je obrovská šance Schweinsteigera, který dostal až příliš prostoru v pokutovém území a měl mnoho času zamířit. Naštěstí pro Viktorku trefil pouze tyč plzeňské svatyně!
     
    8
    Byla z toho pochopitelně standardka, kterou zahrával Alaba a ten míč trefil přímo skvěle. Kozáčik se musel proletěl letem země-vzchuch a zakročil v pravou chvíli. Ta rána letěla do levého horního rohu, ale slovenský brankář ukazuje, že je na dnešní mač připraven a plně koncentrován.
     
    6
    Pozor na Thomase Müllera, který si dlouho hrál s míčem a hledal si prostor, kudy by vypálil na Kozáčika. Nakonec se mu před zhuštěnou obranu nevystřelilo zcela nejlépe a plzeňský gólman míč v pohodě kryje do rukavic.
     
    2
    Contento totiž zastavil v pokutovém území Tecla a vypadalo to všelijak. Diváci se dožadovali penalty, ale španělský sudí zůstává v klidu. Každopádně solidní akce Plzně, kterou vymyslel Kozáčik a poté centrující Rajtoral. Tecl si šikovně našel prostor a bojoval hodně srdnatě. Bohužel bez výsledku.

    Roman Zajíček

    Branky: 65. Mandžukić (Lahm)

    Karty:   33. Hubník (PLZ), 62. Kolář (PLZ), 69. Horváth (PLZ)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:16. Střely mimo: 5:5.
    FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Rajtoral, Čišovský, Procházka, Hubník (71. Řezník) – Hořava, Horváth (C), Petržela, Kolář, Ďuriš (84. Pospíšil) – Tecl (87. Bakoš).
    Náhradníci: Bolek – Hejda, Řezník, Kovařík, Pospíšil, Wágner, Bakoš.

    Bayern Mnichov: Neuer – Rafinha, van Buyten, Contento, Alaba – T. Müller (59. Mandžukić), Schweinsteiger (59. Martínez), Lahm (C), Kroos, Ribéry – Götze (87. Weiser).
    Náhradníci: Starke – Dante, Kirchhoff, J. Boateng, Martínez, Weiser, Mandžukić.

    Rozhodčí: Lahoz – Devis, Rodriguez (všichni Španělsko)

    Diváci: 11 360 (vyprodáno)
    bahis siteleri