Ružomberok – Slovan Bratislava 2:3 (kon.) | Žilina – Trnava 0:0 (kon.)
konec
MFK Ružomberok
2:3 (0:2)
ŠK Slovan Bratislava
sk Neděle 10.11.2013, 14:30 • Štadión pod Čebraťom • Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 14:30.
     
    Pod Čebraťom budeme sledovať zápas o prvú priečku tabuľky. Pobije sa o ňu aktuálne 1. Slovan Bratislava a 2. MFK Ružomberok.
     
    Hosťujúci Slovan Bratislava nemal úvod sezóny podľa svojich predstáv, no po trénerských zmenách sa situácia zmenila a vyhral desať z jedenástich ligových zápasov v rade s výnimkou stretnutia 7. kola Corgoň ligy v Žiline. V posledných troch zápasoch však Belasí neokúsili chuť víťazstva, keď najskôr prehrali 0:3 doma s Trenčínom a následne remizovali 2:2 v Myjave a 1:1 doma s Košicami. V súboji s tímom z východu Slovenska sa ako prví ujali vedenia domáci futbalisti zásluhou Branislava Niňaja, ktorý otvoril skóre v 31. minúte. Po ďalších dvadsiatich minútach však vyrovnal Nermin Haskič na konečných 1:1. V stredu si Slovan napravil chuť spečatením postupu do semifinále Slovnaft Cup-u, keď v prvom štvrťfinálovom dueli zdolal Žilinu na jej pôde 3:1 a následne uspel aj na Pasienkoch, kde zvíťazil 2:0.

    Po 16. kolách má Slovan Bratislava na svojom konte 33 bodov a aktívne skóre 34:19, vďaka čomu sa nachádza na aktuálnej 1. priečke najvyššej súťaže. Pred 2. Ružomberkom má momentálne dvojbodový náskok.
     
    Domáci Ružomberok ťahá od poslednej reprezentačnej prestávky víťaznú sériu. Za tento čas zvíťazili Liptáci v Banskej Bystrici 1:0, doma s Nitrou 4:0 a v Trnave 4:1, kde síce skóre otvoril domáci Jozef Adámik, no následne sa presadzovali už len hostia. Dvakrát rozvlnil sieť Miloš Lačný a po jednom presnom zásahu pridal Tomáš Ďubek a Lukáš Lupták. Podobne ako Slovan, aj Ružomberok počas týždňa rozhodol o svojom postupe do semifinále Slovnaft Cup-u. V prvom stretnutí zdolal trnavský Spartak na jeho pôde 3:1 a v domácej odvete prehral 1:2. Radosť z postupu mala pre Ružomberčanov trpkú príchuť, keď bol v nastavenom čase vylúčený brankár Milorad Nikolič. Viac ako nariadená jedenástka a následné víťazstvo hostí, mrzí domácich futbalistov trest pre gólmana na štyri súťažné stretnutia.

    Ružomberok má momentálne na svojom konte 31 bodov a aktívne skóre 34:24. Nachádza sa na priebežnej 2. priečke ligovej tabuľky, pričom na 1. Slovan Bratislava stráca dva body a pred 3. Trenčínom má štvorbodový náskok.
     
    V prebiehajúcej sezóne sa oba tímy stretli zatiaľ len raz a spokojnejší môžu byť Belasí. V zápase 6. kola Corgoň ligy, ktorý sa odohral na Pasienkoch, vyhrával Slovan v 49. minúte už 3:0, keď hosťujúceho gólmana prekonal Pavel Fořt, Igor Žofčák a Juraj Halenár. Následne ešte Liptáci zdramatizovali stretnutie gólmi Tomáša Ďubeka a Tawambu Kanu. Stretnutie sa napokon skončilo víťazstvom úradujúceho majstra 3:2.
     
    Súboj o priebežnú prvú priečku bude zaujímavý aj v hľadisku. Domáci fanklub sa na zápas usilovne pripravuje a mobilizujú sa aj hosťujúci priaznivci, ktorí prídu podporiť svoj klub. Najoptimistickejšie odhady hovoria o vypredanom hľadisku. Verme preto, že uvidíme zaujímavý zápas vo výbornej atmosfére!
     
    Zápas dá odpovede na tieto otázky:

    • Kto bude po zápase na priebežnej 1. priečke?
    • Ukončí Slovan čakanie na ligové víťazstvo?
    • Nadviaže Ruža na predchádzajúce ligové víťazstvá?
    • Presiahne návšteva 4500 divákov?

    Odpovede na tieto, a aj mnohé iné otázky, sa dozviete z nášho textového prenosu na Onlajny.eu!
     
    -5
    Úvodné zostavy:

    MFK Ružomberok: Lešňovský – Maslo, Greššák, Adamovič – Lupták, Zošák, Ďubek, Nagy, Kana – Zreľák, Lačný.
    Náhradníci: Penksa – Bartoš, Nosek, Almaský, Kotora, Serečin, Lovás.

    ŠK Slovan Bratislava: Putnocký – Gorosito, Bagayoko, Kolčák, Vrablec – Grendel, Žofčák, Milinkovič, Kladrubský – Halenár, Vittek.
    Náhradníci: Poláček – Hlohovský, Soumah, Gašparovič, Mészáros, Peltier.

    Rozhodca: Vlk – Weiss, Vindiš.
     
    -2
    Hráči nastupujú na trávnik pred zaplnený štadión a nová tribúna ich víta veľkým choreom. Hostia budú hrať v belasých a domáci v oranžovo-čiernych dresoch.
     
    -1
    Ešte pred zápasom gratulujú predstavitelia klubu svojmu bývalému hráčovi a terajšiemu mládežníckemu trénerovi, Jánovi Hasprovi st. k jeho 75. narodeninám.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Štadión je skutočne pekne zaplnený a ešte sa plní. Vpredu sú zatiaľ domáci futbalisti.
     
    2
    Dlhou loptou hľadali Liptáci Luptáka, ale center bol na neho pridlhý.
     
    3
    Na druhej posielal center do pokutového územia Vittek, všetko rieši domáca obrana.
     
    4
    Slovan získal priamy kop.
     
    4
    Žofčákov center odvracia domáca obrana a krátko na to išli domáci dopredu, ale pred Lačným vybieha Putnocký.
     
    5
    Putnocký posiela loptu len pred seba a krátko na to sa k strele dostáva Zreľák, ktorého strela z hranice pokutového územia neprekvapila hosťujúceho gólmana.
     
    6
    Bagayoko posiela z pravej strany center do pokutového územia, ten je príliš vysoký a končí na vrchnej sieti Lešňovského brány.
     
    7
    Bagayoko to skúša z uhla, ale tam je pozorný Lešňovský, ktorý berie loptu do náručia.
     
    8
    Nasleduje protiútok a roh Ružomberka.
     
    8
    Na center z rohu vyskakoval najvyššie Adamovič, ale hosťujúci obranca mu v poslednej chvíli zabránil hlavičkovať.
     
    9
    Po útočnom faule získava Slovan loptu na svojej polovici.
     
    10
    Po pravej strane sa pokúšal loptu prepasírovať loptu do pokutového územia Milinkovič, ale tam narazil na domácu obranu. Krátko na to posielajú hostia ďalší center do šestnástky, ktorý berie Lešňovský do náručia.
     
    11
    Slovan je zatiaľ aktívny na pravej strane, no ružomberská obrana to čaká.
     
    11
    Z hranice pokutového územia poslal VIttek prihrávku na Kolčáka. Jeho strelu k žrdi chytá Lešňovský.
     
    13
    Na druhej strena získal Ružomberok priamy kop z približne tridsať metrov. Lačný sa rozhodol pre priamu strelu, jeho pokus nešiel veľmi ďaleko od brány a tvrdú strelu si odniesol reklamný panel za bránou.
     
    15
    Zreľák to skúšal po ľavej strane, jeho následný center do šestnástky kryje Putnocký.
     
    16
    Do šance sa na hranici šestnástky dostával Vittek, v poslednej chvíli k nemu priskakuje obranca a odkopáva mu loptu spred nôh.
     
    17
    Slovan získal roh.
     
    18
    Po Žofčákovom rohu si jeden z hosťujúcich hráčov previnil útočným faulom vo vzdušnom súboji. Z protiútoku nasleduje roh na druhej strane.
     
    18
    Na Zošákov center z rohu vyskakuje aj teraz Adamovič, ale loptu berie do náručia Putnocký. Po rohu nasleduje už tradičný výpad hostí. Nasleduje center do pokutového územia a tam všetko rieši Lešňovský.
     
    19
    Ružomberok získal priamy kop.
     
    19
    Zošákov strieľaný center chytá Putnocký.
     
    20
    Slovan dal gól!
    Útok hostí končí nezištnou prihrávkou na RÓBERTA VITTEKA a ten bez problémov usmerňuje loptu do odkrytej časti brány! Slovan vedie v priamom súboji o priebežné prvé miesto 1:0!
     
    23
    Momentálne sa nehrá, nakoľko bol Bagayoko faulovaný, nasleduje priamy kop, no ešte stále prebieha ošetrovanie hosťujúceho futbalistu.
     
    24
    Po priamom kope dostáva loptu na nohu Halenár, ale tomu strela z voleja nesadla podľa predstáv a v moci ju budú mať domáci.
     
    25
    Po faule na Ďubeka bude priamy kop zahrávať aj Ruža.
     
    26
    Ďubekov center z priameho kopu odvracajú hostia von zo svojej šestnástky, tam nabieha Nagy, ktorý páli z prvej nad bránu.
     
    26
    V strede ihriska Ďubek fauluje Milinkoviča, loptu budú mať hostia.
     
    28
    Posledné minúty sa dej odohráva medzi šestnástkami. V zaplnenom hľadisku ženú dopredu svojich futbalistov oba tábory.
     
    29
    Nagymu jeho strieľaná prihrávke nevyšla tak, ako si to predstavoval a nasleduje Putnockého odkop.
     
    31
    Na druhej strane posielajú hostia z ľavej strany center do pokutového územia, ktorý skrýva Lešňovský vo svojom náručí.
     
    33
    Grendel to vyskúšal zďaleka, ale mieri nad domácu bránu.
     
    35
    Zreľák dostal loptu na ľavú stranu pokutového územia, odkiaľ vystrelil, ale Putnocký chytá jeho strelu a drží ju pevne v rukách pred nabiehajúcim Lačným.
     
    36
    Slovan dal gól!
    IGOR ŽOFČÁK dostáva loptu prakticky na jedenástkový bod a úplne voľný, strelou od žrde, prekonáva Lešňovského!
     
    38
    Takmer ihneď mali domáci futbalisti možnosť odpovedať. Lačný opečiatkoval žrď Putnockého brány a následnú Zreľákovu hlavičku zastavuje hosťujúci gólman výborným zákrokom.
     
    39
    Domáci futbalisti po druhom inkasovanom góle výrazne ožili a útočia.
     
    40
    Center do pokutového územia posiela hlavou tesne vedľa brány Lačný, ale celý vzruch je zbytočný. Postranný rozhodca signalizuje ofsajd.
     
    41
    Tribúny sprevádzajú potleskom rodiaci sa útok domácich. Všetko však domácim prekazil Vittek, ktorý získal loptu a vypýtal si Nagyho faul. Nasleduje priamy kop Slovana.
     
    42
    Halenár triafa len do ,,oranžovo-čierneho" múru.
     
    43
    Ružomberok fauluje v strede ihriska, Slovan získava loptu.
     
    44
    Hosťujúci Erik Grendel sa taktiež dopúšťa faulu v strede ihriska, za čo je potrestaný žltou kartou.
     
    44
    Ružomberčania posielajú center z pravej strany do pokutového územia, kde si nabieha Lačný, ale Putnocký má k lopte bližšie.
     
    45
    Slovan z následného protiútoku získal roh. Ohrozenie brány síce nenasleduje, no v závere polčasu si Slovan stráži hru ďaleko od svojej brány.
     
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase vyhráva v Slovan Ružomberku 2:0, keď skóre stretnutia otvoril Róbert Vittek a po ňom sa presadil aj Igor Žofčák. Belasí tak kráčajú za upevnením prvej pozície.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Zreľák hľadal centrom z ľavej strany svojich spoluhráčov, loptu však chytá Putnocký.
     
    48
    Ružomberok získava priamy kop.
     
    49
    Ďubek si priťukol so Zošákom a poslal loptu na bránu. Putnocký reaguje a chytá jeho pokus k bližšej žrdi.
     
    49
    Na druhej strane sa dostáva k strele z uhla Milinkovič, ale v tej chvíli signalizuje postranný rozhodca ofsajd.
     
    52
    Posledné minúty sa hrá v strede ihriska. O možnosť vniknúť do pokutového územia sa neúspešne pokúšal Lačný.
     
    54
    Ružomberok dal gól!
    MILOŠ LAČNÝ zakončuje svoj únik strelou k žrdi, ktorú už nestíha dobehnúť hosťujúca obrana a je to 1:2!
     
    55
    Hostia boli hneď v snahe odpovedať na inkasovaný gól, ale domáca obrana si dala pozor.
     
    56
    Dlhú loptu do pokutového územia nestíha po pravej strane dobehnúť Milinkovič.
     
    57
    Ruža získala roh.
     
    58
    Hostia si poradili s centrom Zošáka, aj s následným druhým centrom Ďubeka.
     
    59
    Rozhodca zastavuje domáci útok, čo sa zjavne nepáči tribúnam. Dopredu ide Slovan.
     
    59
    Lačný vybojoval roh pre svoje mužstvo. Tribúny sú vo vytŕžení.
     
    59
    Ani z toho mráčika však nezapršalo. Následne posiela center do pokutového územia Zošák, tam už však nemá spoluhráčov a Putnocký všetko rieši.
     
    61
    Domáci futbalisti posielajú z ľavej strany ďalší center pred hosťujúceho gómana, Lačný však hlavičkuje nepresne.
     
    62
    Dnešné stretnutie sleduje 4675 divákov.
     
    62
    Hostia centrujú do pokutového územia z pravej strany, tam si však Vittek pomohol rukou.
     
    63
    Od posledného gólu sa hrá oveľa aktívnejšie a to hlavne na domácej strane. Po faule v strede ihriska nasledoval dlhý pas na Lačného, ten získal roh pre Ružomberok.
     
    64
    Domáci z rohu ani teraz neťažia ohrozenie brány. Krátko na to dochádza k zraneniu Halenára, ktorý je ošetrovaný na trávniku.
     
    65
    Už sa hrá, Halenár bol na chvíľu mimo hry, ale už je späť na trávniku. Slovan športovo vracia loptu svojmu súperovi.
     
    66
    Hostia hrozia nebezpečnými protiútokmi. Teraz zaujala snaha Milinkoviča v pokutovom území. Po jeho akcii domáci odvracali loptu spred nabiehajúceho Vitteka.
     
    67
    Dlhý pas až od vlastnej prihrávky našiel na opačnej strane ihriska Vitteka, ten síce bránu neohrozil no po ňom strieľajúci Halenár už áno a Lešňovský vyráža jeho strelu k žrdi na roh!
     
    68
    Hostia z rohu nič neťažia, no zostávajú pri lopte.
     
    69
    Slovan dal gól!
    RÓBERT VITTEK sa dostáva k lopte pred odkrytou časťou brány a posiela ju zblízka do siete! Zaznamenáva svoj druhý gól v zápase a Slovan znova vedie o dva góly!
     
    70
    Ružomberok získava loptu po faule v strede ihriska. Ďubek bude posielať center do pokutového územia. Ešte pred tým vidí žltú kartu hosťujúci Igor Žofčák.
     
    71
    S centrom si hostia poradili a idú dopredu.
     
    71
    Halenár vošiel do šestnástky po pravej strane a v pokutovom území hľadal Vitteka, ktorý by znova mohol zakončovať do takmer odkrytej brány. V snahe o hetrik mu zabránil domáci obranca.
     
    72
    Tawamba bol faulovaný pri snahe predrať sa dopredu a tak nasleduje priamy kop domáceho celku.
     
    73
    Priama strela Lačného letela vedľa brány hostí.
     
    74
    Po faule v strede ihriska posielal Kladrubský center na ľavé krídlo. Tam hostia nezískali loptu. No po chvíli zostáva na trávniku ležať Milinkovič.
     
    75
    V hre sa už pokračuje, no na trávniku zrazu nastáva strkanica medzi hráčmi oboch tímu. Celý dej prebieha blízko stredového kruhu, no aj napriek tomu tam nechýba hosťujúci gólman.
     
    75
    Výmena názorov končí na domácej strane žltou kartou Tomáša Ďubeka.
     
    75
    Na strane hostí je rovnako potrestaný Jiří Kladrubský.
     
    78
    Marko Milinkovič fauluje Greššáka a taktiež vidí žltú kartu.
     
    78
    Nervozita pokračuje po tom, čo v pokutovom území dochádza k súboju a na trávniku leží Tawamba, rozhodca ukazuje, že sa bude hrať ďalej.
     
    79
    Na dlhú loptu domácich reaguje Putnocký výbehom a efektívnou hlavičkou na hranici pokutového územia, ktorou hasí nebezpečenstvo.
     
    79
    Ružomberok strieda: Odchádza Lukáš Lupták, prichádza Andrej Lovás.
     
    80
    Slovan získava priamy kop.
     
    80
    Pred jeho rozohraním hostia striedajú: Odchádza Marko Milinkovič a prichádza Lester Peltier.
     
    81
    Z priameho kopu hostia napokon neťažia ohrozenie domácej brány.
     
    82
    Na druhej strane sa odhodlal k ďalekonosnému pokusu Ďubek, ale strela ružomberského kapitána smeruje nad brvno Putnockého svätyne.
     
    83
    Nicolas Gorosito zahral rukou v pokutovom území. Vidí žltú kartu a nasleduje jedenástka Ruže!
     
    85
    Ružomberok dal gól!
    TOMÁŠ ĎUBEK si stavia loptu na biely bod a triafa do siete strelou do opačnej strany, ako sa hádže Putnocký.
     
    86
    Faul v strede ihriska a loptu budú mať hostia.
     
    87
    Domáci išli do rýchleho protiútoku. Lovás však už v závere úniku po ľavej strane nemal dostatočnú rýchlosť. Napriek tomu odcentroval do šestnástky, tam všetko strážia hostia.
     
    87
    Prešlo len niekoľko okamihov a Zreľák posiela loptu na Tawambu, ten vyskakuje na vzdialenejšej žrdi a mieri hlavou tesne nad bránu!
     
    88
    Domáci sú aktívni, no finálna fáza im zatiaľ nevychádza.
     
    89
    Ružomberok strieda: Odchádza Štefan Zošák a prichádza Filip Serečin.
     
    90
    Serečin ihneď ťahal akciu po pravej strane, no pred pokutovým územím ho pripravuje o loptu hosťujúci obranca.
     
    90+
    Nastavovať sa budú 2 minúty.
     
    90+
    Center do šestnástky Slovana a takmer vlastný gól hostí. Lopta končí tesne nad bránou.
     
    90+
    Po následnom rohu nebezpečná strela domácich, no aj tá letí nad bránu a tak si už Slovan ustráži náskok.
     
    Koniec zápasu.
     
    V druhom dejstve znížil náskok hostí Miloš Lačný, no na jeho gól odpovedal druhým presným zásahom v stretnutí Róbert Vittek. V závere ešte zdramatizoval zápas premenenou jedenástkou Tomáš Ďubek, no na výsledku 2:3 sa už nič nezmenilo. Slovan si odnáša z Liptova všetky tri body a upevňuje si pozíciu na čele tabuľky našej najvyššej súťaže.
     
    Ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na vás pri ďalších športových prenosoch. (16:20:42)

    Ján Kmeť

    Branky: 54. Lačný, 85. Ďubek (pen.) – 20. Vittek, 36. Žofčák, 69. Vittek

    Karty:   75. Ďubek (RUZ) – 44. Grendel (SBA), 70. Žofčák (SBA), 75. Kladrubský (SBA), 78. Milinkovič (SBA), 83. Gorosito (SBA)


    MFK Ružomberok: Lešňovský – Maslo, Greššák, Adamovič – Lupták (79. Lovás), Zošák (89. Serečin), Ďubek, Nagy, Kana – Zreľák, Lačný.
    Náhradníci: Penksa – Bartoš, Nosek, Almaský, Kotora, Serečin, Lovás.

    ŠK Slovan Bratislava: Putnocký – Gorosito, Bagayoko, Kolčák, Vrablec – Grendel, Žofčák, Milinkovič (80. Peltier), Kladrubský – Halenár, Vittek.
    Náhradníci: Poláček – Hlohovský, Soumah, Gašparovič, Mészáros, Peltier.

    Rozhodčí: Vlk – Weiss, Vindiš

    Diváci: 4675
    bahis siteleri