Havlíčkův Brod – Slavia 2:3 (kon.) | Chomutov – HC Plzeň 4:6 (kon.) | Kometa Brno – Č. Budějovice 2:4 (kon.)
Jihlava – Mladá Boleslav 1:0 (kon.) | Ústí n/L – Kladno 4:2 (kon.) | Žďár n/S – Hr. Králové 3:5 (kon.)
konec
HC Rebel Havlíčkův Brod
2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
HC Slavia Praha
Neděle 24.11.2013, 10:00ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Dobrý den, jsem rád, že vás mohu ze zimního stadionu v Kotlině přivítat u sledování on-line přenosu utkání HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Slavia Praha, jež se odehraje v rámci 16. kola ELIOD extraligy mladšího dorostu. Utkání začíná v 10:00.
     
    Vedení Havlíčkova Brodu se snažilo dát mladším dorostencům, kteří jako jediný tým z Kotliny bojují na extraligovém poli, nový impuls tím, že trenérskou dvojici Milan Chalupa – Milan Kraučuk nahradil tandem Karel Dvořák – Pavel Zmrhal, jenž v dosavadním průběhu sezony působil na lavičce juniorky. Kýžený efekt se ale zatím nedostavil, protože mladí Rebelové si z Liberce dovezli ostudnou porážku 0:9, která byla již jejich čtvrtou v řadě. Během nepříznivé série přitom nezískali ani jeden bod a ve třech případech podlehli svým soupeřům o 6 a více branek.
     
    Výkony Slavie Praha zatím připomínají rozmarné podzimní počasí, protože v dosavadním průběhu nejvyšší tuzemské soutěže střídá povedené výkony s těmi horšími. Pražané na domácí neúspěchy z 10. a 11. kola, kdy nestačili na Liberec (2:5) a Žďár nad Sázavou (2:4), nechali zapomenout a nadechli se k třízápasové vítězné šňůře (venku Mladá Boleslav 4:2, doma České Budějovice 3:2sn a doma Jihlava 2:1).
     
    Vzájemný zápas (sezona 2013/14):

    Slavia Praha – Havlíčkův Brod 0:5 (kontumace)
     
    Úvodní sestavy:

    HC Rebel Havlíčkův Brod: Marek (Hanák) – Vála, Benák, Němec, Kopic, Lachman, Hrabaň "A", Krtek – Fixa, Pilný, Veverka, Petržílek, Březina, Vlach, Michalička, Michálek "C", Chymo, Kadleček, Hendrych, Holenda

    HC Slavia Praha: Patera (Šorf) – Novotný, Duda, Vorreiter "A", Melovič, Vobořil, Šantrůček, Krásný – Brož, Netolický, Kern, Šteiner "C", Fiala "A", Mašín, Kovář, Marek, Patočka, Kohút

    Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Lukáš Rampír, Martin Mejzlík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ny buly úspěšní Slávistě, kteří posléze rozehráli z vlastní modré čáry protiútok, dál než na útočnou modrou se ale nedostali.
     
    00:40
    Jiří Patera si připisuje první zákrok, když vyrážečkou zasahoval proti ne zrovna tvrdé ráně Vojtěcha Veverky letící z vrcholu pravého kruhu.
     
    01:06
    Rebelové jsou zatím na puku úspěšnější než hostující tým. Dlouho jej drželi ve vlastní třetině. Pak se sice Pražané pokusili rozjet útočnou akci, která však končí ofsajdem.
     
    01:58
    David Šteiner se nebezpečně prokličkoval až před Davida Marka. Pokus o stahovačku mu nevyšel a kotouč směřoval do rohu pásma.
     
    02:54
    Domácí obrana trochu zapomněla na Erica Fialu, jenž hned nadvakrát dorážel u Markovy levé tyčky. Domácí gólman volné skulinky včas zazdil betonem.
     
    03:47
    Mikuláš Novotný napřáhl na modré lajně a vyslal dlouhou přízemní střelu mířící k Markově levé tyčce. Novák zaklekl a zabránil možné brance.
     
    05:35
    Slavia právě vstřelila branku!
    Velice pěknou souhru předvedl hostující útok. Kapitán pražské Slavie David Šteiner se v levém rohu útočné třetiny zmocnil kotouče, zdvihl hlavu a naservíroval touš před branku. Tam si sjížděl JAN KERN, který přesnou nahrávku sklepnul do Markovy sítě. Asistence: David Šteiner
     
    05:53
    Vyloučeni jsou hned dva Rebelové. Vojtěch Veverka (HBR) za sekání. Desítku pak dostává Jiří Kopic (HBR), a to za nesportovní chování.
     
    07:09
    Jen co se Rebelové celkem úspěšně bránili, padl do jejich řad další trest. Tentokrát pro Davida Michálka (HBR), jenž se provinil hákováním.
     
    09:14
    Havlíčkův Brod se dlouhé početní nevýhodě bezpečně ubránil. Slávia Praha se v přesilovce nedokázala dostat k zakončení, což by ji v zápase mohlo mrzet.
     
    11:37
    Rebelové se teď prezentují aktivní hrou a dobře bojují. Nestíhající Slávisté zatáhli za záchrannou brzdu faulem. Matouš Patočka (SLA) si na útočné modré pomohl sekerou a dostává menší trest.
     
    12:27
    Pražané jsou ve čtyřech, ale zatím to vypadá, jakoby oni hráli přesilovku. Rebelové totiž špatné rozehráli a čtveřice hostujících hráčů jim v jejich třetině nedala čichnout.
     
    13:35
    HC Slávia Praha je v plném počtu.
     
    13:58
    Hosté přežili své oslabení a hned se hrnuli do útoku. S kotoučem uháněl na Marka David Kohút, který zamýšlel zakončit z pravého kruhu. Nadaný bruslař dobře zhodnotil situaci a místo střely ještě objel branku. Velkým obloučkem vybruslil a v mezikruží vyhledal Erica Fialu. Ten velkou dělovkou z jízdy zamířil k Markově levé tyčce. Domácí gólman musel předvést efektivní rozštěp.
     
    16:30
    Nebezpečný padáček do chumlu vyslal hostující bek Vít Šantrůček. Slákající puk se domácí defenzívě podařilo sklepnou k ledu a rozehrát.
     
    17:57
    Lukáš Netolický si s pukem povyjel z levého kruhu a bekhendem zkoušel střílet pod Novákou horní tyčku. David Marek si toto zakončení pohlídal svým ramenem.
     
    19:25
    Rebelové rozjeli v závěru první třetiny útočnou akci, kterou ale hostující obrana udržela co nejdále od své branky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 10:40.
     
    Začátek prvního dějství vypadal na poměrně vyrovnanou hru. To se podařilo zlomit Slávistům, kteří se záslouhou branky Jana Kerna dostali do jednogólového vedení. Otevření skóre Pražany celkem povzbudilo, začali lépe napadat a rychleji přistupovat ke kotouči. Domácí tým skvěle drží brankář David Marek, který zasahoval proti velkému počtu střel.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Slávia jed hned od prvních vteřin druhé třetiny pořádně rozjetá. Úspěšně se drží na havlíčkobrodské polovině kluziště a soupeři nedává příležitost.
     
    21:36
    Z kruhu zamířil Daniel Krásný, jehož střela z vrcholu pravého kruhu skončila v Markově pohotové lapačce.
     
    22:35
    Urostlý domácí útočník Pavel Hendrych dostal dlouhý pas na červenou. Atakován obránci se přecejenom dostal až do útočné třetiny, kde se snažil prokličkovat obranou. Nakonec ztroskotal u pravého kruhu.
     
    24:33
    Viktor Michalička si s kotoučem vybruslil metr za modrou čáru a dlouhou ránou mířil k Paterově levému růžku. Hostující gólman neměl s dobře viditelnou střelou problém a zasáhl lapačkou. Kotouč raději podržel a hru přerušil.
     
    25:04
    Slavia právě vstřelila branku!
    Druhou branku Slávie má na svědomí stejný útok, jako při té první. Vše začalo u Jana Kerna, který posunul puk na hokejku Davida Šteinera. Kapitán Slávie potvrdil svou užitečnost, když ještě procpal puk na levou stranu brankoviště, kam si sjel MATOUŠ PATOČKA a bez čekání procedil bezmocného Marka. Asistence: David Šteiner, Jan Kern
     
    26:24
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Rebelové snižují. Po nahrávce Viktora Michaličky si před Pateru vybruslil DAVID MICHÁLEK a propálil jej pod ramenem. Asistence: Viktor Michalička
     
    27:37
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    To je neuvěřitelné. Stejné duo zajišťuje Rebelům srovnání skóre. Viktor Michalička opět vybojoval touš a poslal jej na osu kluziště. Sem si sjel DAVID MICHÁLEK. Střelec předchozího gólu se dostal až před Pateru, kterého překonal nádherným zakončením pod víko. Asistence: Viktor Michalička
     
    30:15
    Hra se ze strany Rebelů trochu uklidnila, může za to bleskové vyrovnání. Častěji se dostávají do útoku a brankář Jiří Patera už zdaleka nezažívá takovou pohodu, jako v prvním dějství.
     
    31:12
    Máme tu vyloučení na straně Slavie. David Šteiner (SLA) si pomohl hákováním a jde pykat na dvě minuty.
     
    32:08
    Vojtěch Veverka se pokusil objet branku a zpoza ní zakončit. V obloučku však špatně upadl a chvíli zůstal ležet na ledě. Nakonec se sám sebral a odjel na střídačku.
     
    33:00
    Jako sniper pálil z pravého kruhu David Michálek, jehož razantní bomba z první minula klec o půl metru.
     
    34:43
    Hra začíná být velice atraktivní. Začalo se více bruslit na obě strany, což udává pohledné tempo zápasu.
     
    35:49
    Slávisté měli ještě ponechanou výhodu, ta je rázem na útočné modré přerušena. Jiří Kopic (HBR) jde dnes podruhé na trestnou lavici, a to za faul kolenem.
     
    36:10
    Vít Šantrůček se po vhazování v útočném pásmu s ničím nepáral, když hlava nehlava vystřelil golfem od modré. Kotouč tvrdě zasáhl holenní chrániče jednoho ze stínících beků.
     
    37:51
    Kopic na ledě, Rebelové jsou v pěti.
     
    39:03
    Na puku je teď aktivnější Slavia, která se zuby nehty drží v útočné třetině a naedovoluje Rebelům přejít přes červenou čáru.
     
    39:50
    Pavel Hendrych si v závěru třetiny vyšlápl přes celé hřiště a ještě se zkoušel protlačit před Pateru. To se mu nepovedlo, tak alespoň zvolil dlouhou střelu, která však zamířila do protejšího rohu pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 11:24.
     
    Druhá třetina nabídla o mnoho zajímavější hokej než ta předchozí. Nejprve se podruhé v utkání radovali Slávisté, kterým zajistil dvougólové vedení Matouš Patočka.
    Zlom přišel krátce před polovinou dvacetiminutovky, když se o vyrovnání postaral David Michálek ve spolupráci nahrávače Viktora Michaličky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Rebelové přešli hend po vhazování do útoku a tvrdou dělovku od modré vyslal Vít Šatnrůček, který mířil na Markovu vzdálenější tyčku. Domácí brankář zasáhl lapačkou.
     
    41:30
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavia Praha se znovu ujímá vedení. Po nahrávce Erica Fialy střílel z mezikruží PETR MELOVIČ, který trefil tyčku. Nepříliš rychlý odražený puk se ale trochu záhadně ocitl pár centimetrů za brankovou čárou. Asistence: Eric Fiala
     
    42:06
    Vyloučen Matouš patočka (SLA) za zdržování hry.
     
    44:06
    Pražané se bezpečně ubránili ve své početní nevýhodě a jsou v plném počtu.
     
    45:17
    Slavia působí trochu aktivněji než domácí mužstvo, je vidět, že ji vedení ve skóre utkání nabudilo.
     
    46:43
    Lukáš Netolický zavezl kotouč na levý kruh, kde prudce zabrzdil a tím setřásl beka. Zamíchal s pukem a vyhlédl si z druhé vlny najetého Davida Kohúta, který mířil nepřesně k pravé tyčce.
     
    48:04
    Na ledě zůstal ležet otřesený Jan Kern, kterému byl při ataku vyražen dech. Sudí však vědí jak v tomto případě pomoci a Kern se mohl za pár vteřin nadechnout. Za doprovodu kolegů odjel na střídačku. Zřejmě bude pokračovat.
     
    51:25
    Eric Fiala měl dobrou palebnou pozici na pravém kruhu, odkud trefil boční síťku Markovy branky.
     
    52:10
    Havlíčkův Brod bude hrát přesilovku. Na trestnou lavici odchází Matouš Patočka (HBR), jenž se provinil hákováním.
     
    53:02
    Štěpán Vorreiter se ve vlastním oslabení dostal před Marka. Se střelou trochu zaváhal a byl nekompromisně atakován domácím bekem.
     
    54:10
    Slávisté jsou v plném počtu.
     
    55:30
    To byla rána! David Šteiner vystřelil z vrcholu pravého kruhu a pořádně rozklepal plexisklo za Markem.
     
    56:41
    Na druhé straně nebezpečně dorážel Jíří Vlach, kterého hostující obrana včas zastavila.
     
    57:20
    Hra ale stále pokračuje před Paterou, Slavia se nemůže dostat ven ze své třetiny.
     
    58:06
    Jan Kern se pokoušel o bekhnendové zakončení u pravé tyče, puk však nedokázal patřičně přizvednout a jeho akce ztroskotala za brankou.
     
    59:07
    Rebelové se potřebují nutně pradit a berou si oddechový čas.
     
    59:07
    Branka rebelů je prázdná, Marek je na střídačce.
     
    59:27
    Bojuje se v pásmu hostí, Patera musel být pozorný proti třem střelám, které ale putovaly mimo branku.
     
    59:51
    Oddechový čas si raději berou i hosté, nechtějí totiž nic riskovat.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hostující tým si zásluhou Petra Meloviče vydobyl ve třetím dějství vedení, které udržel až do závěrečné sirény. Z bodového zisku se tak po pohledném utkání raduje tým HC Slavia Praha.
     
    Z mé strany je to pro dnešek všechno. Současně odkazuji na následující online přenos z Kotliny, který přinese informace z juniorského hokeje.

    Přeji příjemnou neděli. (11:55:57)

    Luboš Vácha

    Branky a nahrávky: 27. Michálek (Michalička), 28. Michálek (Michalička) – 6. Kern (Šteiner), 26. Patočka (Šteiner, Kern), 42. Melovič (Fiala)


    HC Rebel Havlíčkův Brod: Marek (Hanák) – Vála, Benák, Němec, Kopic, Lachman, Hrabaň "A", Krtek – Fixa, Pilný, Veverka, Petržílek, Březina, Vlach, Michalička, Michálek "C", Chymo, Kadleček, Hendrych, Holenda
    HC Slavia Praha: Patera (Šorf) – Novotný, Duda, Vorreiter "A", Melovič, Vobořil, Šantrůček, Krásný – Brož, Netolický, Kern, Šteiner "C", Fiala "A", Mašín, Kovář, Marek, Patočka, Kohút

    Rozhodčí: Zdeněk Pokorný – Lukáš Rampír, Martin Mejzlík
    bahis siteleri