Omsk – Lev 2:3 (0:1 po s.n.) | Barys – HC Slovan 6:1 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Riga 1:2 (po pr.)
Jekatěrinburg – CSKA Moskva 0:2 (kon.) | N.Novgorod – Novosibirsk 3:1 (kon.) | Viťaz – Vladivostok 1:3 (kon.)
Kazaň – Chabarovsk 1:2 (kon.) | Dynamo Moskva – Novokuzněck 3:4 (kon.) | Spartak Moskva – Čeljabinsk 3:5 (kon.)
Minsk – Nižněkamsk 4:3 (kon.) | Doněck – Magnitogorsk 3:2 (kon.) | Záhřeb – Ufa 0:1 (kon.)
po prodl.
Jugra Chanty-Mansijsk
1:2 (1:1, 0:0, 0:0 - 0:1)
Dinamo Riga
Úterý 26.11.2013, 14:00 • Arena Jugra • KHL
Partner:
     
    Z mé strany vše, u KHL brzy nashledanou. (16:22:30)
     
    Jugra neodehrála vůbec špatnou partii, i tak ale na své konto zaznamenala již svou třináctou porážku ze čtrnácti posledních utkání. Po Slovanu Bratislava a Lvu Praha tak nedokázala skolit ani Dinamo Riga, které o svém vítězství rozhodlo v prodloužení zásluhou Szczechury. Kanadský bod za asistenci si připsal mimochodem i domácí Radek Smoleňák a hostující Marcel Hossa.
     
    Konec zápasu.
     
    62:43
    Riga právě vstřelila branku!
    Hosté přidávají i svou druhou branku v zápase z početní výhody, trestají tak vyloučení Starosty. Robinson nabil za levý kruh PAULU SZCZECHUROVI, na jehož tvrdou ránu z první si sice Birjukov šáhl, ale puk se přesto došoural za brankovou čáru. Asistence: Mat Robinson, Kyle Wilson.
     
    62:31
    Szczechura přihrál na Hossu k pravé tyčce, odkud slovenský forvard tvrdě vypálil. Birjukov ještě odolal.
     
    61:45
    První čtvrtinu oslabení Jugra přečkala, puk je nyní v útočném pásmu soupeře, kde se to domácím samozřejmě líbí.
     
    61:13
    Oddechový čas pro hosty.
     
    61:13
    Velká možnost pro Rigu! Rozhodčí ve třetí třetině ani jednou nevylučovali, tentokráte na trestnou lavici poslali Starostu (JUG) za držení.
     
    60:58
    Robinson dostal dobrou přihrávku k pravé tyčce, Birjukov proti němu vyrazil, jenže své objetí kolem branky nedotáhl do úspěšného konce.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Krásné třetí třetině plné tutovek chybělo jen stále frázované koření – góly. Byť byli Birjukov i Tellqvist pod sprškou několika skvělých možností, ani jeden z týmů se nedokázal prosadit, aby rozhodl o třech bodech pro sebe. O vítězi tak rozhodně prodloužení či samostatné nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:15
    Už jen pár desítek sekund do konce. Oba týmy mohly rozhodnout hned v několika tutovkách, jenže ani jednu z nich využít nedokázaly, a tak se zřejmě dočkáme minimálně prodloužení.
     
    58:04
    Brejk dva na jednoho! Jakubov přihrál doprava na úplně volného Buljanského, který z blízkosti trestuhodně minul.
     
    57:10
    Ke Kručininovi se nyní dostal puk za modrou čáru, domácí útočník ho napálil na Tellqvista, jehož tahle dělovka určitě musela vystrašit.
     
    56:16
    Indrašisovo nahození nemohlo Birjukova vystrašit. Na druhé straně se do dobré možnosti dostával Savinainen, avšak jeho pokus byl tečovaný mimo kluziště.
     
    55:19
    Rozhodčí nyní hledají puk ve výstroji Birjukova, kam se mu schoval, to je těžké posoudit. Nakonec se celá procedura přece jenom zvládla.
     
    54:50
    Džerinš ukázal, jak rychle a efektivně umí zabrzdit. Zmátl tak hned tři hráče Jugry, který mířili směrem na střídačku, a lotyšský útočník tak sjel před branku, kde na Birjukova z blízkosti nevyzrál.
     
    54:14
    Dixon si zajel za modrou čáru, přihrál doprava na najíždějícího si Kručinina, na jehož následný pokus Tellqvist v pohodě viděl.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 15. Savinainen (Dixon, Smoleňák) – 7. Wilson (Hossa, Robinson), 63. Szczechura (Robinson, Wilson)


    Jugra Chanty-Mansijsk: Birjukov (Kuzněcov) – Šefer, Chvostov, Trončinský, Starosta, Pepeljaev, Sokolov, Djakov – Buljanskij, Jakubov, Sitnikov – Savinainen, Dixon, Smoleňák – Žukov, Kručinin, Knjazev – Plotnikov, Krysanov, Petrov – Gusev
    Dinamo Riga: Tellqvist (Cimermanis) – Ozolinš, Rekis Robinson, Lavinš, Sotnieks, K. Redlihs, Augstkalns – Pavlovs, Wilson, Hossa – Indrašis, Haščák, Szczechura – Cipulis, Niživijs, Džerinš – Begovs, Kuzmenkovs, Upitis – Bičevskis

    Rozhodčí: Zacharov, Komarov – Aljošin, Ivanov
    bahis siteleri